evabb Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 εσυ να τα βλεπεις αυτα που δεν θες ανεμιστηρακι.
billkost Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 εσυ να τα βλεπεις αυτα που δεν θες ανεμιστηρακι. Τα βλέπω γιαυτό προσανατολίζομαι στο να μη το παρατήσω τελικά, αν μη τι άλλο, σίγουρα θα βγει φτηνότερο. Είμαι αναποφάσιστος, δε ξέρω τι θα κάνω.
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μεσα στην βδομαδα θα κανω αυτο: http://www.waterstones.com/wat/images/special/pdf/hestonathome_recipe.pdf
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Update στα πραγματα που ειχα αγορασει. Το σαλαμι ηταν γαματο, πολυ πιο νοστιμο απο της λευκαδας. Το μπεικο ειναι θεικο, πολυ ισορροπημενες γευσεις. Το appenzeler ειναι αρκετα νοστιμο τυρι και σκεφτομαι πως θα ειναι μεσα σε ζεστο sandwich. Το τυρι απο την μυτιληνη θα ειναι πιο νοστιμο πανω σε μακαρονια αρα για μενα δεν ειναι καθολου χρησιμο.
insomniaK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Τι τυρί είναι το λεσβιακό; Λαδοτύρι; Αν ναι. Σαγανάκι, σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο και λίγα λαχανικά, σε κάτι με σως από γλυκάνισο πηγαίνει εύκολα, όπως και σε κάτι σαν τηγανιά που κάνουν στη μυτιλήνη με πιπεριά.
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Οχι ενα επιτραπεζιο τυρι ηταν σε κεφαλογραβιερα εμοιαζε. Απο εκει ειναι και οι 2 γονεις, εχω φαει λαδοτυρι με το τσουβαλι, αλλα η μανα μου δεν μου εχει κανει ποτε αυτο με το κρεμμυδι που τα γεμιζουν σαν ντολμαδες.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τα βλέπω γιαυτό προσανατολίζομαι στο να μη το παρατήσω τελικά, αν μη τι άλλο, σίγουρα θα βγει φτηνότερο. Είμαι αναποφάσιστος, δε ξέρω τι θα κάνω. http://freshmealssolutions.com/store/products/220V-SVM%7B47%7DFMM-Sous-Vide-Kit-%28Commercial%29.html τελικα αυτο θα παρω.
billkost Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 http://freshmealssolutions.com/store/products/220V-SVM%7B47%7DFMM-Sous-Vide-Kit-%28Commercial%29.html τελικα αυτο θα παρω. Φαίνεται καλή επιλογή αν και δε μου αρέσει που είναι εξωτερικά κομμάτια.
kebinB Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 τελικά μάγκες μάξ μια εβδομάδα κρατάει η μαγιονέζα. πιο λάδι θεωρείτε πιο proper για μαγιονέζα και να βρίσκεται εύκολα στα ελληνικά σούπερμάρκετ. επίσης με γεύση σκόρδου πως θα τη φτιάξω (θέλω να είναι έντονο) να τη λίωσω μέσα πριν το χτύπημα; τι αναλογίες παίζουν; 1ς κρόκος για πόσα ml λαδιου και πόσο λεμόνι;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τάρτα με σπανάκι και σολωμό (κατόπιν απαίτησης): Υλικά - Ζύμη για τάρτα (εκτός αν τη φτιάχνετε από την αρχή οπότε ακόμη καλύτερα). Εγώ παίρνω αυτές από τα ψυγεία στα super market - 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο, φρέσκο whatever). - 1 πακέτο καπνιστό σολωμό (200γρ) - 1 πακέτο τυρί κρέμα philadelphia (κατά προτίμηση το original) 250gr - 3-4 αυγά ολόκληρα (αναλόγως το πόσο μεγάλα είναι) - 4-5 κουταλιές άνηθο - Λίγο φρέσκο κρεμμύδι - 100 γρ τυρί φέτα - 50-60γρ γάλα - Αλάτι, πιπέρι Οδηγίες: Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα χωρίς τίποτα άλλο και το ζεματάμε μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά. Θα δείτε ότι στο τέλος θα μείνει ελάχιστη ποσότητα σε σχέση με την αρχική. Μετά το βάζουμε σε ένα τρυπητό μέχρι να κρυώσει και όταν μπορούμε να το πιάσουμε το πατάμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά. Στο τέλος το ψιλοκόβουμε (εκτός αν ήταν κατεψυγμένο που συνήθως είναι κομμένο από την αρχή). Σε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές) σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι. Κόβουμε και το σολωμό με μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα τριμμένη με το χέρι και αλάτι πιπέρι. Το αλάτι καλύτερα να το βάλετε στο τέλος και μόνο αφού δοκιμάσετε πριν λίγο από το μείγμα μιας και η φέτα με το σολωμό είναι ήδη αλμυρά. Τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα (αν είναι σπιτική, την ψήνετε πριν μόνη της για λίγο, αλλιώς η έτοιμη δεν χρειάζεται) και την πατάτε να εφαρμόσει καλά γύρω γύρω κλπ και στο τέλος την τρυπάτε στο κάτω μέρος πολλές φορές με ένα πηρούνι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα με το σπανάκι και το απλώνετε να πάει παντού. Δεν χρειάζεται να το βάλετε όλο αλλά όσο χρειαστεί ώστε να γεμίσει η τάρτα και να μείνουν και 2-3 χιλιοστά από πάνω γιατί θα βάλουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά με ένα πηρούνι και προσθέτουμε σταδιακά το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα (νερουλό θα είναι μην τρομάξετε). Στη συνέχεια με ένα κουτάλι το απλώνουμε σιγά σιγά πάνω στην τάρτα και με ένα πηρούνι το σκαλίζουμε ελαφρά που και που και να πάει παντού και να ενσωματωθεί με το σπανάκι (μην το παρακάνετε με το πηρούνι και καταστρέψετε και το κάτω μέρος της τάρτας!). Και πάλι δεν χρειάζεται να το βάλετε όλο το αυγό με το τυρί αλλά όσο χρειαστεί για να πάει παντού χωρίς όμως να σχηματιστεί ...λίμνη στο πάνω μέρος! Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (καλύτερα χωρίς αέρα) στη χαμηλότερη θέση στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Το παρακολουθούμε όμως που και που γιατί μπορεί ο χρόνος να διαφέρει αναλογα με το φούρνο κλπ. Συνήθως είναι έτοιμο όταν το πάνω μέρος αρχίσει να χρυσαφίζει σε ορισμένα σημεία. Αν δείτε ότι ενώ απο πανω πήρε χρώμα αλλά η τάρτα είναι ακόμη μαλακή, γυρίστε το φούρνο μόνο στην κάτω αντίσταση και αφήστε το κάνα 10 λεπτο ακόμη. Κατά το ψήσιμο θα φουσκώσει λίγο αλλά δεν υπάρχει θέμα μιας και το αυγό θα το σφίξει και δεν θα χυθεί τίποτα. Τρώγεται ζεστό ή κρύο αναλόγως τα γούστα!
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 τελικά μάγκες μάξ μια εβδομάδα κρατάει η μαγιονέζα. πιο λάδι θεωρείτε πιο proper για μαγιονέζα και να βρίσκεται εύκολα στα ελληνικά σούπερμάρκετ. επίσης με γεύση σκόρδου πως θα τη φτιάξω (θέλω να είναι έντονο) να τη λίωσω μέσα πριν το χτύπημα; τι αναλογίες παίζουν; 1ς κρόκος για πόσα ml λαδιου και πόσο λεμόνι; Λαδι χωρις γευση. Σογιελαιο, ηλιελαιο. Για το σκορδο, βαλε ενα κεφαλι σκορδο με λαδι στο blender και καντα ενα πολτο και βαλε οσο θες. Αλλιως τριψε το σκορδο και βαλτο στην αρχη πριν βαλεις το λαδι και στο τελος δοκιμαζεις και βαζεις. Να ξερεις οτι η σκορδιλα πιο μετα θα ειναι πιο δυνατη. Τωρα για την αναλογια, αν τα αυγα σου ειναι πολυ φρεσκα, σηκωνουν πιο πολυ λαδι. Στην δουλεια μου βαζαμε 90ml κροκο με 1.5 λιτρο λαδι και δεν εκοβε.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καμια συνταγη για τραχανα σε γραμμαρια και mls υπαρχει? Το πακετο απο τον γλυκο λεει οτι ναναι πανω (1 φλυτζανι λαδι, 200 γρ τραχανα 1 κρεμμυδι 2 λιτρα νερο και ντοματα)
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καμια συνταγη για τραχανα σε γραμμαρια και mls υπαρχει? Το πακετο απο τον γλυκο λεει οτι ναναι πανω (1 φλυτζανι λαδι, 200 γρ τραχανα 1 κρεμμυδι 2 λιτρα νερο και ντοματα) ρε τουφα να σε βρισω τωρα η να το αφησω για αργοτερα. για τραχανα μιλαμε οχι για την σουπερ μοριακη συνταγη.
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ναι, 236ml λαδι ειναι ΠΑΡΑ πολυ. Δεν αντεχω τις μπακαλοαμερικανικες μοναδες μετρησεις. Πες ml και γραμμαρια, οχι γραμμαρια και "φλυτζανες". Τεσπα εβαλα τωρα κατι να δω πως θα βγει.
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ναι, 236ml λαδι ειναι ΠΑΡΑ πολυ. Δεν αντεχω τις μπακαλοαμερικανικες μοναδες μετρησεις. Πες ml και γραμμαρια, οχι γραμμαρια και "φλυτζανες". Τεσπα εβαλα τωρα κατι να δω πως θα βγει. εδω ενα δικιο στο δινω. απο την αλλη ειναι τραχανας
Προτεινόμενες αναρτήσεις