evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι νομιζω οτι ειναι φυσικο συστατικο του θαλασινου Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012? μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι.
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι. Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο. Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο. Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος. ναι το θεμα ειναι οτι δεν θα πηξει και τοσο το λαδι εκτος αν το βαλεις στην καταψυξη.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου: Ααααχ αυτο το καπνιστο ταμπασκο μου έκανε ζημιά... Μόνο που δεν το πινω σαν ποτό πια... Και έχω και το στομάχι μου που αντιστέκεται αλλα ...το αγνοω.
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ειναι τρομερο ναι. Παντα βαζω λιγο οταν κανω φτερουγες για την καπνιλα.
billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τούφα ρίξε μια ματιά στα eggs benedict του wd-50. Το βλέπω και γουστάρω κάργα. http://www.talkingscience.org/2010/08/cooking-with-chemistry/ Α ναι, Εύα, αν προσέξεις προς το τέλος λέει πως έβαλε μαύρο αλάτι από την Ελλάδα. Έχουμε τέτοιο εδώ;
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τούφα ρίξε μια ματιά στα eggs benedict του wd-50. Το βλέπω και γουστάρω κάργα. http://www.talkingscience.org/2010/08/cooking-with-chemistry/ Α ναι, Εύα, αν προσέξεις προς το τέλος λέει πως έβαλε μαύρο αλάτι από την Ελλάδα. Έχουμε τέτοιο εδώ; το μαυρο αλατι ειναι λογο ηφαιστειακης δρασης, η ελλαδα ειναι τιγκα στα ηφαιστεια, το ερωτημα ειναι το μαζευουν αυτο το αλατι;
billkost Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Τούφα, μετά από συνομιλία με μια τύπισσα (που μου την έλεγε κιόλας), κατέληξα στο συμπέρασμα πως δε θα φτιάξω αλλά θα αγοράσω sous vide μηχάνημα. Σκέφτομαι το SVD, και καλά τη μικρότερη version του sous vide supreme, που κάποτε την είχαν προσφορά στα 200 δολάρια. http://sousvidesupreme.com/en-uk/sousvidesupreme_vs_demi.htm? Τι γνώμη έχεις; Το πρώτο που πρότεινες έχει κατά τη γνώμη μου το μειονέκτημα πως μετράει θερμοκρασία μέσα στο κουτί του, άρα δε ξέρω κατά πόσο είναι πολύ σωστό, ειδικά όταν παίζεις λίγους βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία παστερίωσης. Το δεύτερο αποτελείτε από δυο εξαρτήματα και δε μου αρέσει επειδή είναι άσχημο και θέλει μανούβρα για να το βάλεις, ενώ στο άλλο απλά ανοίγεις το κουτί και το βάζεις μέσα. Αν δε βαριέσαι δώσε γνώμη.
evabb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 οι ηλεκτρονικοι εχουν την κακια συνηθεια να νομιζουν οτι το μονο δυσκολο κομματι μιας κατασκευης ειναι τα ηλεκτρονικα του και ολα τα αλλα γινονται δια μαγειας.
billkost Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 οι ηλεκτρονικοι εχουν την κακια συνηθεια να νομιζουν οτι το μονο δυσκολο κομματι μιας κατασκευης ειναι τα ηλεκτρονικα του και ολα τα αλλα γινονται δια μαγειας. Όχι τα ηλεκτρονικά, ο κώδικας, η αλήθεια είναι πως μόλις μου δούλεψε το PID χάρηκα ο μαλάκας και νόμισα πως έγινε.
evabb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 βιντεακι για αλατια http://www.eattv.com/watch/more/toolbox_of_salt_to_make_your_cooking_rock_Mark_Bitterman
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Τούφα, μετά από συνομιλία με μια τύπισσα (που μου την έλεγε κιόλας), κατέληξα στο συμπέρασμα πως δε θα φτιάξω αλλά θα αγοράσω sous vide μηχάνημα. Σκέφτομαι το SVD, και καλά τη μικρότερη version του sous vide supreme, που κάποτε την είχαν προσφορά στα 200 δολάρια. http://sousvidesupreme.com/en-uk/sousvidesupreme_vs_demi.htm? Τι γνώμη έχεις; Το πρώτο που πρότεινες έχει κατά τη γνώμη μου το μειονέκτημα πως μετράει θερμοκρασία μέσα στο κουτί του, άρα δε ξέρω κατά πόσο είναι πολύ σωστό, ειδικά όταν παίζεις λίγους βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία παστερίωσης. Το δεύτερο αποτελείτε από δυο εξαρτήματα και δε μου αρέσει επειδή είναι άσχημο και θέλει μανούβρα για να το βάλεις, ενώ στο άλλο απλά ανοίγεις το κουτί και το βάζεις μέσα. Αν δε βαριέσαι δώσε γνώμη. Κοιτα, αν ειχα λεφτα θα αγοραζα τον polyscience controller και θα τελειωνε το θεμα. Θελω κατι που μεταφερεται ευκολα, και μιας και ο χωρος στην κουζινα μου τωρα δεν ειναι μεγαλος, το sous vide supreme δεν μου κανει. Το sous vide supreme ειναι η πιο καλη entry level ολοκληρωμενη λυση παντως. Ισως κανω υπομονη και παρω αυτο: http://www.addelice.com/shop/default που ειναι μαλλον οσο πιο κοντα γινεται στο polyscience, αν και δεν εχω ψαξει καθολου αυτο που ειχα βρει. Και για οσους νομιζουν οτι μιλαμε παλι για οτι μας κατεβει, το sous vide ειναι απο τους πιο υγειηνους και νοστιμους τροπους μαγειρεματος.
billkost Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Κοιτα, αν ειχα λεφτα θα αγοραζα τον polyscience controller και θα τελειωνε το θεμα. Θελω κατι που μεταφερεται ευκολα, και μιας και ο χωρος στην κουζινα μου τωρα δεν ειναι μεγαλος, το sous vide supreme δεν μου κανει. Το sous vide supreme ειναι η πιο καλη entry level ολοκληρωμενη λυση παντως. Ισως κανω υπομονη και παρω αυτο: http://www.addelice.com/shop/default που ειναι μαλλον οσο πιο κοντα γινεται στο polyscience, αν και δεν εχω ψαξει καθολου αυτο που ειχα βρει. Και για οσους νομιζουν οτι μιλαμε παλι για οτι μας κατεβει, το sous vide ειναι απο τους πιο υγειηνους και νοστιμους τροπους μαγειρεματος. Μια υπερ-μεγάλη μαλακία είναι πως απ' ότι φαίνεται, το sous vide supreme/demi, στην Αμερική το πουλάνε πιο φτηνά από Ευρώπη. Τώρα δε μου κάθεται καλά να δώσω 330 + μεταφορικά + φόρο και που ξέρεις ίσως και τελωνείο.
Toufas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 http://www.johnlewis.com/231061708/Product.aspx http://www.johnlewis.com/231255667/Product.aspx εδω ειναι πολυ φτηνα, και οχι δεν ειναι μαλακια ρε συ. Ειχα παρει πριν απο κατι μηνες αυτο http://www.amazon.co.uk/Cuisinart-FP16DCU-Food-Processor/dp/B002P3KCIK, θα πρεπε να ειχα παρει τοτε sous vide.
billkost Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 http://www.johnlewis.com/231061708/Product.aspx http://www.johnlewis.com/231255667/Product.aspx εδω ειναι πολυ φτηνα, και οχι δεν ειναι μαλακια ρε συ. Ειχα παρει πριν απο κατι μηνες αυτο http://www.amazon.co.uk/Cuisinart-FP16DCU-Food-Processor/dp/B002P3KCIK, θα πρεπε να ειχα παρει τοτε sous vide. Ρε συ δεν είπα πως είναι μαλακία το sous vide supreme, είπα πως είναι μαλακία να το πουλάνε πιο ακριβά στην Ευρώπη από την Αμερική. Πάρε και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=Lexo6pGQkFo&feature=related
Προτεινόμενες αναρτήσεις