cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα, αλλά δεν είναι και το καλύτερο
billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τι διαφορά έχει ο ανεμιστήρας με την έλικα; Λάθος, τι διαφορά έχει ο κυκλοφορητής ενυδρείων με τις έλικες και τι είναι ο ανεμιστήρας; Με μπερδεύεται κι άλλο.
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ανεμιστηρας και έλικας είναι το ίδιο
billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα Δε θέλω να χρησιμοποιήσω αντλία γιατί πρέπει να είναι εξωτερικά της λεκάνης. Θέλω να είναι κάτι που μπαίνει μέσα στο νερό, να το βουλιάζω. Όσο για τον κυκλοφορητή, στο προηγούμενο ακριβώς ρώτησα και εγώ τι είναι το ένα και τι το άλλο.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Σκέψου πως έχω μια θερμαντική αντίσταση 2KW. Το νερό κοντά σε αυτή την αντίσταση θα είναι πιο ζεστό από το νερό στην άλλη άκρη της λεκάνης. Τώρα, αν έχω πολλά φαγητά μέσα (από 20 λίτρα και πάνω χωρητικότητα λεκάνης) τότε ο ανεμιστήρας δε θα στέλνει πολύ καλά το νερό στην άλλη άκρη (αφού θα φράζεται η κυκλοφορία από τον όγκο του φαγητό). Γιαυτό νομίζω πως πρέπει να είναι ισχυρός. πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω αντλία γιατί πρέπει να είναι εξωτερικά της λεκάνης. Θέλω να είναι κάτι που μπαίνει μέσα στο νερό, να το βουλιάζω. Όσο για τον κυκλοφορητή, στο προηγούμενο ακριβώς ρώτησα και εγώ τι είναι το ένα και τι το άλλο. ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα, αλλά δεν είναι και το καλύτερο να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο.
Praetorianos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι? Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο".
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι? Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο". το αλατι; οχι δεν ειναι σαν το πιπερι, ειναι πιο πολυ για την μοστρα. εμενα απλα μου αρεσει και ο γυαλινος μυλος μεσα στον οποιο ειναι το αλατι και οι μεγαλοι ροζ κρυσταλοι για το wow factor. τωρα για το ιωδιουχο κραταω μια επιφυλαξη γτ το ιωδιο εχει σημαντικη ταση ατμων οποτε φευγει ευκολα. εξου και η χαρακτηριστικη μυρωδια του.
billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης. ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο. Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος; Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα;
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος; Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα; οχι δεν μου ειναι αγνωστο. ειναι απο τις βασικες γνωσεις. η κυρια δουλεια ενος μηχνικου μηχανικου ειναι τετοια ειδους προβληματα.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Είχατε εργαστήριο σουςβιντ; ευτυχως οχι μονο μπαρμπεκιου.
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι? Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο". Δεν το αποκλείω να επηρεάζεται λίγο η γεύση/άρωμα από κάποιον παράγοντα, αλλά δεν θα είναι από την κρυσταλλική διάταξη
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου:
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? ε; τι ενοεις;
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012?
Προτεινόμενες αναρτήσεις