Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

auto to ble persias poso eixe? to roz ton imalaion? exo vrei edo 200 diaforetika roz. aksizei na paro megalous krystalous pou tha tous trivo ego? vrhka kai poly megalous se megethos patatas kai pio mikrous diametrou 0.5-1cm

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

Δημοσ.

Σουπίτσα με ντομάτα?? Για τα κρύα, μιας και η μέρα είναι βροχερη :)

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

 

Για τη σούπα

6 ώριμες ντομάτες

½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 δαφνόφυλλα

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

10 κόκκοι μαύρο πιπέρι

1 κ. γλυκού ζάχαρη

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού αλάτι

8 φύλλα βασιλικού

2 γλ. ζωμός λαχανικών

 

Για τα κρουτόν

1 λευκή μπαγκέτα 100 γραμμ.

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Μαύρο πιπέρι φρασκοτριμμένο

Δημοσ.

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

Η κρυσταλλική διάταξη δεν αλλάζει με το τρίψιμο. Ούτως ή άλλως αυτή χάνεται με το που θα διαλύθεί στο νερό. Το μόνο που βλέπω να αλλάζει με το τρίψιμο είναι το πόσο εύκολα θα διαλυθεί τελικά

Δημοσ.

Εγω θα παρω μεσα στο επομενο 3μηνο αυτο http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator κατα 90%

Απο οτι διαβασα ολες οι εταιριες κουζινων εχουν ετοιμα σχεδια για sous vide. Πολυ καλα νεα.

 

Θελει κατι σαν αυτο http://freshmealssolutions.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=100083

 

A και αρχισε το How to Cook Like Heston @ channel 4. 1ο επεισοδιο ειχε μοσχαρι: μπριζολα, burger, πουτιγκα με ουρά και νεφρα και chili con carne

Ρε συ πολλά τα λεφτά, το sous vide supreme είναι φτηνότερο και είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, κάνει κάπου 400 ευρώ σύνολο, δηλαδή η μπανιέρα του νερού είναι ενσωματωμένη, γιατί δε προτιμάς εκείνο;

http://www.sousvidesupreme.com/default.aspx?RD=1

 

τι σακουλακια χρησιμοποιειτε για το sous vide? το νερο τι θερμοκρασια αγγιζει;

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

Μήπως να βάλεις κανα σκίτσο αυτού που θες να φτιάξεις ή κανα σχέδιο; Και να πεις λίγο ολοκληρωμένα τι θες να κάνει μπας και βοηθήσει κάποιος

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

 

prosfora kai zhthsh h mhpos einai thema poiothtas? gt etsi opos to eida sto plastiko vazo den mou gemise kai poly to mati.

Ρε συ Εύα, και εγώ όπως το έκοψα, μου φάνηκε λίγο απάτη. Ξέρεις, δεν είναι καν σφραγισμένο, απλά ανοίγει και σου βάζει, που ξέρω εγώ τι βάζει μέσα; Μπορεί να βάζει 1/4 ροζ αλάτι και 3/4 να γεμίζει με Κάλλας. Γενικά τους Έλληνες δε τους πολυεμπιστεύομαι, παράδειγμα:

Μια μανάβισσα σε έναν πάγκο πουλάει αυγά και φωνάζει: "Αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής". Μετά γυρνάει στη μάνα μου και λέει με σιγανή φωνή: "Από αγορασμένη τροφή".

Άλλο παράδειγμα, ένας φίλος έχει μαγαζί με πιστοποιήσεις τροφίμων. Του φέρνουν δείγματα και του λένε: "Πέρασε το". Αν ο φίλος μου αρνηθεί, το πάνε σε άλλο μαγαζί και το περνάνε.

Και άλλα πολλά τέτοια.

Δημοσ.

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

Δημοσ.

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

 

 

 

Η κρυσταλλική διάταξη δεν αλλάζει με το τρίψιμο. Ούτως ή άλλως αυτή χάνεται με το που θα διαλύθεί στο νερό. Το μόνο που βλέπω να αλλάζει με το τρίψιμο είναι το πόσο εύκολα θα διαλυθεί τελικά

 

σωστα, αλλα καποια ιοντα μπορει να φυγουν με το μηχανικο τριψιμο που τους κανουν στο εργοστασιο,

 

 

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

οκ απλα ρωτησα γτ τα απλα σακουλακια δεν κανει να τα βαζεις σε βραστο νερο.

 

 

 

 

Ρε συ Εύα, και εγώ όπως το έκοψα, μου φάνηκε λίγο απάτη. Ξέρεις, δεν είναι καν σφραγισμένο, απλά ανοίγει και σου βάζει, που ξέρω εγώ τι βάζει μέσα; Μπορεί να βάζει 1/4 ροζ αλάτι και 3/4 να γεμίζει με Κάλλας. Γενικά τους Έλληνες δε τους πολυεμπιστεύομαι, παράδειγμα:

Μια μανάβισσα σε έναν πάγκο πουλάει αυγά και φωνάζει: "Αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής". Μετά γυρνάει στη μάνα μου και λέει με σιγανή φωνή: "Από αγορασμένη τροφή".

Άλλο παράδειγμα, ένας φίλος έχει μαγαζί με πιστοποιήσεις τροφίμων. Του φέρνουν δείγματα και του λένε: "Πέρασε το". Αν ο φίλος μου αρνηθεί, το πάνε σε άλλο μαγαζί και το περνάνε.

Και άλλα πολλά τέτοια.

 

ακριβως αυτο. ειναι τρομακτικη η διαφορα στην τιμη δες και στο σαιτ εδω. http://www.saltworks.us/himalayan-pink-salt-artisan.html 10 δολαρια τα 270γρ και εκει το εχει 8 ευρω το κιλο

 

 

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

 

ΑΚΡΙΒΩΣ

Δημοσ.

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

Κοίτα, έχω και εγώ την εντύπωση πως είναι λάθος, όμως αν δεις επαγγελματικά συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που προτείνει ο Τούφας, http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator, είναι με το θερμαινόμενο στοιχείο όρθιο, μάλιστα αυτουνού ούτε που φαίνεται, είναι μέσα στη συσκευή.

 

Βέβαια, δε ξέρω τι διαφορετικό κάνουν αυτοί, πάντως αυτό που λες εσύ σαν ανεμιστήρας, έχω την εντύπωση πως το κάνει ένας καλός κυκλοφορητής νερού, για την ώρα κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θα αγοράσω ακόμα.

 

Βρήκα αυτό από το amazon, αλλά μου φαίνεται μικρής ισχύος, http://www.amazon.com/gp/product/B004HHW0FU/ref=s9_simh_gw_p328_d0_g328_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=05VNQWZC6K61WT4643WK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846, επίσης δεν είναι κυκλοφορητής αλλά αντλία, δε γίνεται δηλαδή να το βυθίσω στο νερό.

 

Είμαι μπερδεμένος.

Δημοσ.

Ρε συ πολλά τα λεφτά, το sous vide supreme είναι φτηνότερο και είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, κάνει κάπου 400 ευρώ σύνολο, δηλαδή η μπανιέρα του νερού είναι ενσωματωμένη, γιατί δε προτιμάς εκείνο;

http://www.sousvidesupreme.com/default.aspx?RD=1

 

 

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

 

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

Δεν ειναι portable ομως το sous vide supreme. Αυτο που σου εδειξα το βρηκα με 250 λιρες απο γερμανια.

Οσο για σακουλες, http://www.nisbets.co.uk/4/Catering-Appliances-Cooking-Machines-Vacuum-Pack-Machines-Vacuum-Pack-Bags/c02c02c03c03.r16.1

A και υπαρχει αυτο το τρομερο app http://itunes.apple.com/us/app/sousvide-dash/id476999798?mt=8 που εχει μεσα και για παστεριωση για σενα :P

 

Aπο βδομαδα θα δουλεψω λιγο μια συνταγη για βελουτε τραχανα που εχω στο μυαλο μου αν αξιωθω και ασχολιθω.

Επισης οσο ημουν ελλαδα μου χαλασε ο δισκος με οτι ειχα απο μαγειρικη :(

Δημοσ.

Ώπα περιμένετε, κάνετε λάθος, τώρα διάβασα καλύτερα τι έγραψες, έχει ανακάτεμα, αυτός έχει έναν μικρό κυκλοφορητή νερού για ενυδρεία: http://www.ebay.com/sch/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=79+GPH+pump

 

Απλά δε ξέρω αν κάνει δουλειά.

 

Εύα και εγώ το Himalayan salt το έπαιρνα από whole foods κάπου 10 δολάρια τα 250 ml.

Δημοσ.

Κοίτα, έχω και εγώ την εντύπωση πως είναι λάθος, όμως αν δεις επαγγελματικά συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που προτείνει ο Τούφας, http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator, είναι με το θερμαινόμενο στοιχείο όρθιο, μάλιστα αυτουνού ούτε που φαίνεται, είναι μέσα στη συσκευή.

 

Βέβαια, δε ξέρω τι διαφορετικό κάνουν αυτοί, πάντως αυτό που λες εσύ σαν ανεμιστήρας, έχω την εντύπωση πως το κάνει ένας καλός κυκλοφορητής νερού, για την ώρα κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θα αγοράσω ακόμα.

 

Βρήκα αυτό από το amazon, αλλά μου φαίνεται μικρής ισχύος, http://www.amazon.com/gp/product/B004HHW0FU/ref=s9_simh_gw_p328_d0_g328_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=05VNQWZC6K61WT4643WK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846, επίσης δεν είναι κυκλοφορητής αλλά αντλία, δε γίνεται δηλαδή να το βυθίσω στο νερό.

 

Είμαι μπερδεμένος.

 

μια απλη ελικα θες και ενα μοτερακι. η ισχυς δεν παιζει και τοσο ρολο, 5 λιτρα νερο :P δεν χρεαιζεσαι το σουπερ μοτερ, απλα πρεπει να γυρναει ελευεθερα σε περιπου 200 rpm.

Δημοσ.

Δεν ειναι portable ομως το sous vide supreme. Αυτο που σου εδειξα το βρηκα με 250 λιρες απο γερμανια.

Οσο για σακουλες, http://www.nisbets.co.uk/4/Catering-Appliances-Cooking-Machines-Vacuum-Pack-Machines-Vacuum-Pack-Bags/c02c02c03c03.r16.1

A και υπαρχει αυτο το τρομερο app http://itunes.apple.com/us/app/sousvide-dash/id476999798?mt=8 που εχει μεσα και για παστεριωση για σενα :P

 

Aπο βδομαδα θα δουλεψω λιγο μια συνταγη για βελουτε τραχανα που εχω στο μυαλο μου αν αξιωθω και ασχολιθω.

Επισης οσο ημουν ελλαδα μου χαλασε ο δισκος με οτι ειχα απο μαγειρικη :(

Όσον αφορά την παστερίωση τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από όσο τα παρουσιάζει εδώ. Πάντως έχω ήδη σκεφτεί μια πολύ καλή πατέντα που δε την έχω δει πουθενά αλλού σε μηχανές sous vide για έλεγχο θερμοκρασίας, και επειδή θα βάλω γραφικό LCD, θα γίνει πολύ καλό το μηχάνημα, αν καταφέρω και ξεπεράσω τα μηχανολογικά δηλαδή.

Δημοσ.

Ώπα περιμένετε, κάνετε λάθος, τώρα διάβασα καλύτερα τι έγραψες, έχει ανακάτεμα, αυτός έχει έναν μικρό κυκλοφορητή νερού για ενυδρεία: http://www.ebay.com/sch/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=79+GPH+pump

 

Απλά δε ξέρω αν κάνει δουλειά.

 

δεν ειναι το ιδιο πραμα με την ελικα.

 

Εύα και εγώ το Himalayan salt το έπαιρνα από whole foods κάπου 10 δολάρια τα 250 ml.

 

εμ βλεπεις γτ δεν κου καθεται καλα :fear:

Δημοσ.

μια απλη ελικα θες και ενα μοτερακι. η ισχυς δεν παιζει και τοσο ρολο, 5 λιτρα νερο :P δεν χρεαιζεσαι το σουπερ μοτερ, απλα πρεπει να γυρναει ελευεθερα σε περιπου 200 rpm.

Σκέψου πως έχω μια θερμαντική αντίσταση 2KW. Το νερό κοντά σε αυτή την αντίσταση θα είναι πιο ζεστό από το νερό στην άλλη άκρη της λεκάνης. Τώρα, αν έχω πολλά φαγητά μέσα (από 20 λίτρα και πάνω χωρητικότητα λεκάνης) τότε ο ανεμιστήρας δε θα στέλνει πολύ καλά το νερό στην άλλη άκρη (αφού θα φράζεται η κυκλοφορία από τον όγκο του φαγητό).

 

Γιαυτό νομίζω πως πρέπει να είναι ισχυρός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...