Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάω να κρυφτώ πάλι στο καβούκι του περιορισμένου κόσμου μου και πήρα πληροφορίες για τα μακαρόνια με τα clams. Όλοι το έχουν ως must eat.

 

 

Ούτε γω θα ξανακάνω πρόστυχα αστεία με βάση σχεδόν παραφρασμένη φιλοσοφία σε ένα θέμα μαγειρικής στην ενότητα του ότι ναναι ενός φόρουμ αφιερωμένο στην τεχνολογία. Ούτως ή άλλως οι κομπιουτεράδες δεν πηδάμε πως τολμώ και παίζω με τον πόνο μας;;;

 

Δημοσ.

Το έκανες όπως ο Alton Brown στο βίντεο εκείνο; Δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Συγχαρητήρια!!!

 

Λοιπόν, συμβουλή, την επόμενη φορά που θα κάνεις σάντουιτς, στη μερίδα μαγιονέζας που θα βγάλεις, βάλε λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι, τώρα, ειδικά σε εσένα που έχεις μόνο ελαιόλαδο, θα έλεγα να βάλεις και λίγο ουδέτερο λάδι αλλά καλής ποιότητας, εγώ αγοράζω αμυγδαλέλαιο πλέον αλλά επειδή λένε πως δεν είναι κακό για την υγεία, εσύ βάλε ότι θες.

 

Άφησέ τη μαγιονέζα ξανά στο ψυγείο για μια ημέρα (το σκόρδο (όπως και το αλάτι) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, γίνεται πιο έντονο την επόμενη ημέρα)

 

Θα δεις πως σαν βάση για σάντουιτς είναι ΑΠΙΘΑΝΟ!

 

έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα".

Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως;

Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του :-)

Δημοσ.

έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα".

Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως;

Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του :-)

μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει;

 

Ενδιαφέρον: Τι άλλο βάζεις στα σάντουιτς; Προσπαθείς να το κάνεις όλο με τα χέρια σου για να μην αγοράζεις απ' έξω; Π.χ. εγώ αποφεύγω όσο μπορώ τα αλλαντικά και βάζω κοτόπουλο ή πολύ πολύ ψιλοκομένη κοιλιά χοιρινού (από το ίδιο κομμάτι που φτιάχνεται το bacon).

Δημοσ.

μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει;

 

λες να μην το καταλαβει; ειναι και τελειως ουδετερο το σκορδο, περναει απαρατηρητο εντελως.

Δημοσ.

Fromage-reblochon.jpg

 

Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις!

 

 

Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο.

Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε.

Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι.

 

Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο)

Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα.

 

Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο.

Δημοσ.

Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο.

Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε.

Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι.

 

Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο)

Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα.

 

Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο.

 

:confused: :confused: :confused:

Δημοσ.

λες να μην το καταλαβει; ειναι και τελειως ουδετερο το σκορδο, περναει απαρατηρητο εντελως.

Ο σπόρος είναι μικρός φαντάζομαι. Τα παιδιά δεν έχουν ακόμα τελείως αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης, αυτό μάλλον θα δοκίμασε σκόρδο κάπου και θα είπε πως δε του αρέσει. Εγώ θα του έκανα τεστ πια μαγιονέζα του αρέσει πιο πολύ και δε θα του έλεγα πως η μια έχει σκόρδο. Μετά όταν θα του το έλεγα, θα γούσταρα που θα έκανε: "ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ΣΚΟΡΔΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ".

Δημοσ.

μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει;

 

Ενδιαφέρον: Τι άλλο βάζεις στα σάντουιτς; Προσπαθείς να το κάνεις όλο με τα χέρια σου για να μην αγοράζεις απ' έξω; Π.χ. εγώ αποφεύγω όσο μπορώ τα αλλαντικά και βάζω κοτόπουλο ή πολύ πολύ ψιλοκομένη κοιλιά χοιρινού (από το ίδιο κομμάτι που φτιάχνεται το bacon).

 

 

ξέρωγω, λογικά θα το καταλάβει. Και γιατί να τον βάλω να φάει σκόρδο σώνει και καλά;

 

Στα σάντουιτς προσπαθώ γενικά να μην βάζω αλλαντικά, αλλά τους αρέσουν, όπως σε όλους. Γενικά τους δίνω συχνά μαρμελάδες που φτιάχνω εγώ (έχω φτιάξει με κάστανο, με ροδάκινο, με κυδώνι, με αχλάδι, και όλες τις φχαριστήθηκαν), και μέλι (παίρνω από συγγενή ερασιτέχνη μελισσοκόμο). Επίσης τους φτιάχνω και "μερέντα", με βούτυρο-γάλα-κουβετρούρα, που επίσης τσακίζουν :-)

Μετά προτιμάω τα τυροκομικά και τελευταία τα άλλαντα. Φέτα, κασέρι παραδοσιακό συνήθως, γραβιέρα. Από κρεατικό, κοτόπουλο σπάνια τρώμε γενικότερα. Συχνά ψήνω κρεατικά τις κυριακές, οπότε κρατάω καναδυό μπιφτέκια στο ψυγείο. Μια φέτα από το μπιφτέκι, ζέσταμα λίγο στα μικροκύματα, και σαντουιτσάκι με ότι νάναι (μαγιονέζα και ντομάτα πχ :-) ). Το ίδιο και με γλώσσα μοσχαρίσια, κλέβω καμιά κομμάτα από το φαγητό και την κρατάω στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά θα παίξουν και αλλαντικά, και παριζάκια, και Τούλιπ και τέτοια χαζά που δεν τα συμπαθώ αλλά τους αρέσουν και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τα ξεκόψω 100%, δεν θα πάθουν και τίποτα τρομερό αν πχ φάνε 1 φορά στις τόσες ένα τοστ με παριζάκι και mini babybel που τους αρέσει (αφού γίνεται νόστιμο το γαμημένο, κι εμένα μου αρέσει :mrgreen: ).

 

Γενικά η γραμμή είναι αυτή, να τους δίνω όσο μπορώ πιο υγιεινά, αλλά όχι και με υστερία. Θα φάμε και πιτόγυρο μια στις τόσες.

 

 

Κόντεψα να μπω στο τριπ να φτιάξω και ψωμί σε κάποια φάση. Αλλά χειροκίνητο αποκλείεται, θέλουμε κάθε μέρα 1 κιλό, δεν έχω τόσο χρόνο. Ίσως πάρω αρτοπαρασκευαστή κάποια στιγμή.

Δημοσ.

ξέρωγω, λογικά θα το καταλάβει. Και γιατί να τον βάλω να φάει σκόρδο σώνει και καλά;

 

Στα σάντουιτς προσπαθώ γενικά να μην βάζω αλλαντικά, αλλά τους αρέσουν, όπως σε όλους. Γενικά τους δίνω συχνά μαρμελάδες που φτιάχνω εγώ (έχω φτιάξει με κάστανο, με ροδάκινο, με κυδώνι, με αχλάδι, και όλες τις φχαριστήθηκαν), και μέλι (παίρνω από συγγενή ερασιτέχνη μελισσοκόμο). Επίσης τους φτιάχνω και "μερέντα", με βούτυρο-γάλα-κουβετρούρα, που επίσης τσακίζουν :-)

Μετά προτιμάω τα τυροκομικά και τελευταία τα άλλαντα. Φέτα, κασέρι παραδοσιακό συνήθως, γραβιέρα. Από κρεατικό, κοτόπουλο σπάνια τρώμε γενικότερα. Συχνά ψήνω κρεατικά τις κυριακές, οπότε κρατάω καναδυό μπιφτέκια στο ψυγείο. Μια φέτα από το μπιφτέκι, ζέσταμα λίγο στα μικροκύματα, και σαντουιτσάκι με ότι νάναι (μαγιονέζα και ντομάτα πχ :-) ). Το ίδιο και με γλώσσα μοσχαρίσια, κλέβω καμιά κομμάτα από το φαγητό και την κρατάω στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά θα παίξουν και αλλαντικά, και παριζάκια, και Τούλιπ και τέτοια χαζά που δεν τα συμπαθώ αλλά τους αρέσουν και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τα ξεκόψω 100%, δεν θα πάθουν και τίποτα τρομερό αν πχ φάνε 1 φορά στις τόσες ένα τοστ με παριζάκι και mini babybel που τους αρέσει (αφού γίνεται νόστιμο το γαμημένο, κι εμένα μου αρέσει :mrgreen: ).

 

Γενικά η γραμμή είναι αυτή, να τους δίνω όσο μπορώ πιο υγιεινά, αλλά όχι και με υστερία. Θα φάμε και πιτόγυρο μια στις τόσες.

 

 

Κόντεψα να μπω στο τριπ να φτιάξω και ψωμί σε κάποια φάση. Αλλά χειροκίνητο αποκλείεται, θέλουμε κάθε μέρα 1 κιλό, δεν έχω τόσο χρόνο. Ίσως πάρω αρτοπαρασκευαστή κάποια στιγμή.

 

Αμααααν... διάβασα όλα αυτά και σκέφτηκα: δε θα κάνω ποτέ παιδιά. Κουράστηκα με το που τα διάβασα.

Δημοσ.

ναι, κι εγώ έτσι έλεγα μικρός... (δεν ξέρω αν και πόσο μικρός είσαι βέβαια).

 

Είναι και δικό μου ψώνιο πάντως, δεν είναι ανάγκη να φτιάχνεις μαρμελάδες πχ, μπορείς να βρεις καλές στο εμπόριο, όπως και καλά αλλαντικά κλπ. Κατά τα άλλα, αν αυτή ήταν όλη η κούραση με τα παιδιά, μια χαρά θα ήταν.

Δημοσ.

Εκτος αν δεν εχεις τηλεοραση.

Ειμαι ελβετια, περιμενω την επομενη πτηση για να παω σπιτι μου και ειμαι στο τσακ να χαλασω 30 ευρω σε τυρια...

Δημοσ.

Εκτος αν δεν εχεις τηλεοραση.

Ειμαι ελβετια, περιμενω την επομενη πτηση για να παω σπιτι μου και ειμαι στο τσακ να χαλασω 30 ευρω σε τυρια...

ΩΩΩΩ Καλώς τον τούφα!!!! Καλωσόρισες. Πως πέρασες; Πώς ήταν το μαγείρεμα; Πού είχες πάει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...