evabb Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 o billkost μολις ανακαλυψε οτι η μαγιονεζα μπαινει στα σαντουιτς
insomniaK Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 πάω να κρυφτώ πάλι στο καβούκι του περιορισμένου κόσμου μου και πήρα πληροφορίες για τα μακαρόνια με τα clams. Όλοι το έχουν ως must eat. Ούτε γω θα ξανακάνω πρόστυχα αστεία με βάση σχεδόν παραφρασμένη φιλοσοφία σε ένα θέμα μαγειρικής στην ενότητα του ότι ναναι ενός φόρουμ αφιερωμένο στην τεχνολογία. Ούτως ή άλλως οι κομπιουτεράδες δεν πηδάμε πως τολμώ και παίζω με τον πόνο μας;;;
leftermann Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Το έκανες όπως ο Alton Brown στο βίντεο εκείνο; Δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Συγχαρητήρια!!! Λοιπόν, συμβουλή, την επόμενη φορά που θα κάνεις σάντουιτς, στη μερίδα μαγιονέζας που θα βγάλεις, βάλε λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι, τώρα, ειδικά σε εσένα που έχεις μόνο ελαιόλαδο, θα έλεγα να βάλεις και λίγο ουδέτερο λάδι αλλά καλής ποιότητας, εγώ αγοράζω αμυγδαλέλαιο πλέον αλλά επειδή λένε πως δεν είναι κακό για την υγεία, εσύ βάλε ότι θες. Άφησέ τη μαγιονέζα ξανά στο ψυγείο για μια ημέρα (το σκόρδο (όπως και το αλάτι) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, γίνεται πιο έντονο την επόμενη ημέρα) Θα δεις πως σαν βάση για σάντουιτς είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα". Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως; Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του
billkost Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα". Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως; Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει; Ενδιαφέρον: Τι άλλο βάζεις στα σάντουιτς; Προσπαθείς να το κάνεις όλο με τα χέρια σου για να μην αγοράζεις απ' έξω; Π.χ. εγώ αποφεύγω όσο μπορώ τα αλλαντικά και βάζω κοτόπουλο ή πολύ πολύ ψιλοκομένη κοιλιά χοιρινού (από το ίδιο κομμάτι που φτιάχνεται το bacon).
evabb Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει; λες να μην το καταλαβει; ειναι και τελειως ουδετερο το σκορδο, περναει απαρατηρητο εντελως.
Cue Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις! Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο. Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε. Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι. Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο) Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα. Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο.
evabb Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο. Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε. Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι. Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο) Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα. Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο. :confused:
billkost Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 λες να μην το καταλαβει; ειναι και τελειως ουδετερο το σκορδο, περναει απαρατηρητο εντελως. Ο σπόρος είναι μικρός φαντάζομαι. Τα παιδιά δεν έχουν ακόμα τελείως αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης, αυτό μάλλον θα δοκίμασε σκόρδο κάπου και θα είπε πως δε του αρέσει. Εγώ θα του έκανα τεστ πια μαγιονέζα του αρέσει πιο πολύ και δε θα του έλεγα πως η μια έχει σκόρδο. Μετά όταν θα του το έλεγα, θα γούσταρα που θα έκανε: "ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ΣΚΟΡΔΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ".
leftermann Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει; Ενδιαφέρον: Τι άλλο βάζεις στα σάντουιτς; Προσπαθείς να το κάνεις όλο με τα χέρια σου για να μην αγοράζεις απ' έξω; Π.χ. εγώ αποφεύγω όσο μπορώ τα αλλαντικά και βάζω κοτόπουλο ή πολύ πολύ ψιλοκομένη κοιλιά χοιρινού (από το ίδιο κομμάτι που φτιάχνεται το bacon). ξέρωγω, λογικά θα το καταλάβει. Και γιατί να τον βάλω να φάει σκόρδο σώνει και καλά; Στα σάντουιτς προσπαθώ γενικά να μην βάζω αλλαντικά, αλλά τους αρέσουν, όπως σε όλους. Γενικά τους δίνω συχνά μαρμελάδες που φτιάχνω εγώ (έχω φτιάξει με κάστανο, με ροδάκινο, με κυδώνι, με αχλάδι, και όλες τις φχαριστήθηκαν), και μέλι (παίρνω από συγγενή ερασιτέχνη μελισσοκόμο). Επίσης τους φτιάχνω και "μερέντα", με βούτυρο-γάλα-κουβετρούρα, που επίσης τσακίζουν Μετά προτιμάω τα τυροκομικά και τελευταία τα άλλαντα. Φέτα, κασέρι παραδοσιακό συνήθως, γραβιέρα. Από κρεατικό, κοτόπουλο σπάνια τρώμε γενικότερα. Συχνά ψήνω κρεατικά τις κυριακές, οπότε κρατάω καναδυό μπιφτέκια στο ψυγείο. Μια φέτα από το μπιφτέκι, ζέσταμα λίγο στα μικροκύματα, και σαντουιτσάκι με ότι νάναι (μαγιονέζα και ντομάτα πχ ). Το ίδιο και με γλώσσα μοσχαρίσια, κλέβω καμιά κομμάτα από το φαγητό και την κρατάω στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά θα παίξουν και αλλαντικά, και παριζάκια, και Τούλιπ και τέτοια χαζά που δεν τα συμπαθώ αλλά τους αρέσουν και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τα ξεκόψω 100%, δεν θα πάθουν και τίποτα τρομερό αν πχ φάνε 1 φορά στις τόσες ένα τοστ με παριζάκι και mini babybel που τους αρέσει (αφού γίνεται νόστιμο το γαμημένο, κι εμένα μου αρέσει ). Γενικά η γραμμή είναι αυτή, να τους δίνω όσο μπορώ πιο υγιεινά, αλλά όχι και με υστερία. Θα φάμε και πιτόγυρο μια στις τόσες. Κόντεψα να μπω στο τριπ να φτιάξω και ψωμί σε κάποια φάση. Αλλά χειροκίνητο αποκλείεται, θέλουμε κάθε μέρα 1 κιλό, δεν έχω τόσο χρόνο. Ίσως πάρω αρτοπαρασκευαστή κάποια στιγμή.
billkost Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 ξέρωγω, λογικά θα το καταλάβει. Και γιατί να τον βάλω να φάει σκόρδο σώνει και καλά; Στα σάντουιτς προσπαθώ γενικά να μην βάζω αλλαντικά, αλλά τους αρέσουν, όπως σε όλους. Γενικά τους δίνω συχνά μαρμελάδες που φτιάχνω εγώ (έχω φτιάξει με κάστανο, με ροδάκινο, με κυδώνι, με αχλάδι, και όλες τις φχαριστήθηκαν), και μέλι (παίρνω από συγγενή ερασιτέχνη μελισσοκόμο). Επίσης τους φτιάχνω και "μερέντα", με βούτυρο-γάλα-κουβετρούρα, που επίσης τσακίζουν Μετά προτιμάω τα τυροκομικά και τελευταία τα άλλαντα. Φέτα, κασέρι παραδοσιακό συνήθως, γραβιέρα. Από κρεατικό, κοτόπουλο σπάνια τρώμε γενικότερα. Συχνά ψήνω κρεατικά τις κυριακές, οπότε κρατάω καναδυό μπιφτέκια στο ψυγείο. Μια φέτα από το μπιφτέκι, ζέσταμα λίγο στα μικροκύματα, και σαντουιτσάκι με ότι νάναι (μαγιονέζα και ντομάτα πχ ). Το ίδιο και με γλώσσα μοσχαρίσια, κλέβω καμιά κομμάτα από το φαγητό και την κρατάω στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά θα παίξουν και αλλαντικά, και παριζάκια, και Τούλιπ και τέτοια χαζά που δεν τα συμπαθώ αλλά τους αρέσουν και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τα ξεκόψω 100%, δεν θα πάθουν και τίποτα τρομερό αν πχ φάνε 1 φορά στις τόσες ένα τοστ με παριζάκι και mini babybel που τους αρέσει (αφού γίνεται νόστιμο το γαμημένο, κι εμένα μου αρέσει ). Γενικά η γραμμή είναι αυτή, να τους δίνω όσο μπορώ πιο υγιεινά, αλλά όχι και με υστερία. Θα φάμε και πιτόγυρο μια στις τόσες. Κόντεψα να μπω στο τριπ να φτιάξω και ψωμί σε κάποια φάση. Αλλά χειροκίνητο αποκλείεται, θέλουμε κάθε μέρα 1 κιλό, δεν έχω τόσο χρόνο. Ίσως πάρω αρτοπαρασκευαστή κάποια στιγμή. Αμααααν... διάβασα όλα αυτά και σκέφτηκα: δε θα κάνω ποτέ παιδιά. Κουράστηκα με το που τα διάβασα.
leftermann Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 ναι, κι εγώ έτσι έλεγα μικρός... (δεν ξέρω αν και πόσο μικρός είσαι βέβαια). Είναι και δικό μου ψώνιο πάντως, δεν είναι ανάγκη να φτιάχνεις μαρμελάδες πχ, μπορείς να βρεις καλές στο εμπόριο, όπως και καλά αλλαντικά κλπ. Κατά τα άλλα, αν αυτή ήταν όλη η κούραση με τα παιδιά, μια χαρά θα ήταν.
insomniaK Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ε ναι! Συνήθως η σύλληψη είναι κουραστικότερη...
Toufas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Εκτος αν δεν εχεις τηλεοραση. Ειμαι ελβετια, περιμενω την επομενη πτηση για να παω σπιτι μου και ειμαι στο τσακ να χαλασω 30 ευρω σε τυρια...
billkost Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Εκτος αν δεν εχεις τηλεοραση. Ειμαι ελβετια, περιμενω την επομενη πτηση για να παω σπιτι μου και ειμαι στο τσακ να χαλασω 30 ευρω σε τυρια... ΩΩΩΩ Καλώς τον τούφα!!!! Καλωσόρισες. Πως πέρασες; Πώς ήταν το μαγείρεμα; Πού είχες πάει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις