Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δοκιμασε να ανακατεψεις οτι μπαχαρικο θες με βουτυρο και να το βαλεις αναμεσα στο δερμα και στο κρεας. γιατρος "ανθρωπος" και μου ανοιγεις την πετσα να ξεραθει το κρεα

οσο για το λεμονι, δεν θα πικρισει μεσα στην κοτα, και στην δουλεια το κανουμε.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.
λουσιιιι εχουμε τα ιδια βαζακια ικεα για τα μπαχαρικα:D

 

Ταιριάζετε! Πρέπει να "γνωριστείτε"!

B)

Δημοσ.
http://www.youtube.com/watch?v=F1mvYnRJX70

αυτο εκανα σημερα για λαντς.

ουτε μια κουταλια λαδι το πιατο.

 

Με (σχεδόν) ωμό αυγό ρε μαν? Δεν την παλεύω με τα ημίρρευστα τρόφιμα...Άσε που κυκλοφορεί και σαλμονέλα!

 

Καλό φαίνεται (με τραγική εξαίρεση το αυγό), αλλά το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη τροφή αν το χρησιμοποιείς με μέτρο. Το να μη βάλεις λάδι στο φαί δεν σημαίνει ότι έγινε και πιό υγιεινό.

Δημοσ.
Άσε που κυκλοφορεί και σαλμονέλα!

 

1. Από 1.1.2009 τα νωπά αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο στις χώρες τις ΕΕ έχουν ελεγθεί υποχρεωτικά για σαλμονέλα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος, εκτός αν είναι αβγά "της κυρά-Μαρίας απ' το χωριό" .

2. Ακόμη και να είχε σαλμονέλα, για να καταστραφεί το βακτήριο απαιτείται βράσιμο στους 70° C για 5" ή στους 60° C για 5'. Η γιαπωνέζα, όπως είδες, τα άφησε 20' σε νερό θερμοκρασίας 80°-100°.

Δημοσ.
1. Από 1.1.2009 τα νωπά αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο στις χώρες τις ΕΕ έχουν ελεγθεί υποχρεωτικά για σαλμονέλα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος, εκτός αν είναι αβγά "της κυρά-Μαρίας απ' το χωριό" .

2. Ακόμη και να είχε σαλμονέλα, για να καταστραφεί το βακτήριο απαιτείται βράσιμο στους 70° C για 5" ή στους 60° C για 5'. Η γιαπωνέζα, όπως είδες, τα άφησε 20' σε νερό θερμοκρασίας 80°-100°.

 

Ενδιαφέρουσα πληροφορία, αλλά η αηδία παραμένει. I'll pass.

Δημοσ.

Cooking with a dog?? Really???

Πάντως πρέπει να ομολογήσω οτι με αυτό το thread αλλα και με το άλλο με τις σούπες μου ανοίξατε εκτός απο την όρεξη... και την διάθεση για μαγειρική..

Πλέον μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά με καλή σχετικά αποδοχή απο το κοινό μου :P

Νάις και θένξ.

Δημοσ.

ειναι τρομερο το channel του dog (μαζι με αυτο του foodwishes ειναι αυτο που εχω δει ολα τα video που εχουν βγαλει)

και το αυγο αν δεν ειναι μελατο, πετα το...

 

---------- Post added at 18:32 ----------

 

για το λαδι δεν θα ελεγα οτι με νοιαζει αν ειναι εκει, το αντιθετο, αλλα δεν κανει το ελαιόλαδο για ολα (εκτος αν εχεις τενεκεδες να χαλας) για τηγανι πχ, ή θα χασεις την γευση του λαδιου, ή θα χασεις την γευση της πρωτεινης

Δημοσ.

σημερα το menu εχει:

wagyu ribeye, μεδουλι με shallots και μαιντανο και πουρε

 

img0421e.jpg

img0422n.jpg

 

εκτος απο την ποιοτητα του κρεατος (150 λιρες το κιλο) και τα shallots με φρυγανια και μαιντανο στο κοκκαλο, το μονο δυσκολο ειναι ο πουρες που τον περναω απο σήτα/σουροτυρι ωστε να μην γινει σαν κολα. η αναλογια βουτυρο/πατατα ειναι πανω σας http://cookingformywife.blogspot.com/2008/03/jol-robuchons-pommes-pure.html

το μετα μολις τα φτιαξω

Δημοσ.

 

εκτος απο την ποιοτητα του κρεατος (150 λιρες το κιλο) και τα shallots με φρυγανια και μαιντανο στο κοκκαλο, το μονο δυσκολο ειναι ο πουρες που τον περναω απο σήτα/σουροτυρι ωστε να μην γινει σαν κολα. η αναλογια βουτυρο/πατατα ειναι πανω σας

 

kala re toyfa auto to prama mes sto ksygi kanei 150 lires to kilo pame kala?

 

 

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

 

nai exo mia dyskolia edo poy eimai na grapso ellhnika

Δημοσ.

κιτσο, μοσχαρισια χωρις λιπο=παντοφλα

 

οι πατατε μολις τις περασουμε απο την συτα

 

 

img0425e.jpg

το κοκκαλο ψημενο

img0426n.jpg

πανω στην φετα

img0427f.jpg

η μπριζολα στο τηγανι apo cast iron

img0428s.jpg

resting την μπριζολα

img0429i.jpg

το κοψα πιο νωρις και αυτο ειναι rare

img0430p.jpg

medium rare προς medium:

img0431w.jpg

και το ελαιόλαδο που εβαλα ηταν περιττο τελικα και 0 presentation :P

 

 

 

Luci, μονο με ψητο ψωμι το ξερω :/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...