Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν το σχήμα της λεπίδας και η λαβή του σε βολεύουν τότε κοίτα και την ποιότητα της λάμας.

το καλό ατσάλι "κελαηδάει" ενώ το φτηνό αν το "χτυπήσεις" ακούγετε σαν τενεκές.

Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις.

Πάντως με αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

δεν ξερω πως το ενοεις το καλο και κακο ατσαλι. υπαρχει το ανοξειδωτο που δεν σκουριαζει και ενα καρο αλλα ατσαλια που σκουριαζουν χωρις να ειναι κατ'αναγκη κακης ποιοτητας. ξερω οτι για τα εργαλεια κοπης χρησιμοποιειται συχνα μαρτενσιτικο ατσαλι το οποιο γινεται να ειναι και ανοξειδωτο.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ξερω πως το ενοεις το καλο και κακο ατσαλι. υπαρχει το ανοξειδωτο που δεν σκουριαζει και ενα καρο αλλα ατσαλια που σκουριαζουν χωρις να ειναι κατ'αναγκη κακης ποιοτητας. ξερω οτι για τα εργαλεια κοπης χρησιμοποιειται συχνα μαρτενσιτικο ατσαλι το οποιο γινεται να ειναι και ανοξειδωτο.

.

Νομίζω έχει να κάνη με την επεξεργασία του μετάλλου πάντως τα κοινά ανοξείδωτα δεν έχουν καλή κόψη με εξαίρεση αυτά.

http://www.opinel.gr/traditional.html πού γενικά είναι πολύ καλά.

Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες που δυστυχώς δεν μπορώ να σου δείξω από εδώ.Πρέπει κάποιος να σου δείξει για να το καταλάβεις.Σε γενικές γραμμές το καλό το ξεχωρίζεις από την κόψη της λεπίδας και το πως ακονίζετε που είναι κι'αυτό άλλη μεγάλη ιστορία.

Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι;

Απ' ότι φαίνετε δεν μπορώ να βοηθήσω.

Για να πάρεις μιά ίδέα κοίτα στήν παραπάνω εταιρεία που ξέρω ότι έχει πολύ καλές λάμες.

Δημοσ.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι ατσαλιών. Μερικοί από αυτούς σκουριάζουν διότι δεν είναι ανοξείδωτοι(δεν έχουν φτιαχτεί για να μην σκουριάζουν) αλλά είναι καλής ποιότητας για την δουλειά που προορίζονται.

Επίσης αυτό που ονομάζεται καμιά φορά ποιότητα, έχει να κάνει και με τον τύπο του ατσαλιού. Τα πρώτα νούμερα της ανοξείδωτης σειράς 300 ας πούμε είναι μεν ανοξείδωτα και δεν σκουριάζουν αλλά λεκιάζουν με τον καιρό. Αυτό θα φαινόταν ως κακή ποιότητα σε κάποιον που νομίζει ότι το συγκεκριμένο ατσάλι πρέπει να λάμπει για πάντα.

 

Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες

Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι;

Άμα σκουριάσει τότε είναι σίγουρα πολύ μούφα.

 

Μαρτενσιτικό ατσάλι, έχει να κάνει με την κρυσταλλική διάταξη του πλέγματος του υλικού. Μην ασχοληθείς όμως με αυτό δεν θα το συναντήσεις πουθενά.

 

Μια μικρή παρένθεση για τα ατσάλια απλώς

Δημοσ.

.

Νομίζω έχει να κάνη με την επεξεργασία του μετάλλου πάντως τα κοινά ανοξείδωτα δεν έχουν καλή κόψη με εξαίρεση αυτά.

http://www.opinel.gr/traditional.html πού γενικά είναι πολύ καλά.

Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες που δυστυχώς δεν μπορώ να σου δείξω από εδώ.Πρέπει κάποιος να σου δείξει για να το καταλάβεις.Σε γενικές γραμμές το καλό το ξεχωρίζεις από την κόψη της λεπίδας και το πως ακονίζετε που είναι κι'αυτό άλλη μεγάλη ιστορία.

Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι;

Απ' ότι φαίνετε δεν μπορώ να βοηθήσω.

Για να πάρεις μιά ίδέα κοίτα στήν παραπάνω εταιρεία που ξέρω ότι έχει πολύ καλές λάμες.

 

δεν βοηθας οντως. το σαιτ ηταν παντως κατι. εβγαλα ακρη μονη μου.

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι ατσαλιών. Μερικοί από αυτούς σκουριάζουν διότι δεν είναι ανοξείδωτοι(δεν έχουν φτιαχτεί για να μην σκουριάζουν) αλλά είναι καλής ποιότητας για την δουλειά που προορίζονται.

Επίσης αυτό που ονομάζεται καμιά φορά ποιότητα, έχει να κάνει και με τον τύπο του ατσαλιού. Τα πρώτα νούμερα της ανοξείδωτης σειράς 300 ας πούμε είναι μεν ανοξείδωτα και δεν σκουριάζουν αλλά λεκιάζουν με τον καιρό. Αυτό θα φαινόταν ως κακή ποιότητα σε κάποιον που νομίζει ότι το συγκεκριμένο ατσάλι πρέπει να λάμπει για πάντα.

 

συμφωνω. τι κακο κι αυτο ρε γμτ με τους κωδικους. δεν μπορεις να βγαλεις ακρη :mad:

Δημοσ.

η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos.

Δημοσ.

η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos.

 

το εθεσες πολυ πιο κατανοητα. το θεμα ειναι οτι δεν εχω την δυνατοτητα να κανω το παραπανω τεστ γτ ειναι σε συσκευασια το μαχαιρι που ειδα.

Δημοσ.

Από τα αποκηρυγμένα του Βιντγκεστάιν: ο κόσμος μου φτάνει εκεί που φτάνει η γλώσσα μου (ή κάπως έτσι).

 

 

πολύ προστυχάτζα ήταν, ακόμα και για το θέμα της μαγειρικής

 

Δημοσ.

Από τα αποκηρυγμένα του Βιντγκεστάιν: ο κόσμος μου φτάνει εκεί που φτάνει η γλώσσα μου (ή κάπως έτσι).

 

 

πολύ προστυχάτζα ήταν, ακόμα και για το θέμα της μαγειρικής

 

Ο Wittgenstein δεν έχει αποκηρυγμένα. Έχει μόνο δυο βιβλία, εκτός αν εννοείς το tractatus, που αργότερα, στο φιλοσοφικές αναζητήσεις, έγραψε πως πλέον σκέφτεται διαφορετικά. Το οποίο σίγουρα δε μπορούμε να το ονομάσουμε αποκήρυξη.

 

Εκτός αν το εννοείς αποκήρυξη, τότε μιλάμε διαφορετικές προσωπικές γλώσσες και άρα, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο τον φίλο μας, οι δυο μας κόσμοι δεν ενώνονται πλήρως με την Ελληνική γλώσσα (χοχοχοχοχοχαχαχαχαχιχιχιχι).

Δημοσ.

Ο Wittgenstein δεν έχει αποκηρυγμένα. Έχει μόνο δυο βιβλία, εκτός αν εννοείς το tractatus, που αργότερα, στο φιλοσοφικές αναζητήσεις, έγραψε πως πλέον σκέφτεται διαφορετικά. Το οποίο σίγουρα δε μπορούμε να το ονομάσουμε αποκήρυξη.

 

Εκτός αν το εννοείς αποκήρυξη, τότε μιλάμε διαφορετικές προσωπικές γλώσσες και άρα, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο τον φίλο μας, οι δυο μας κόσμοι δεν ενώνονται πλήρως με την Ελληνική γλώσσα (χοχοχοχοχοχαχαχαχαχιχιχιχι).

 

μηπως βαζει τπτ η μανα σου στο φαι;

Δημοσ.

ειρήνη υμίν.

 

Πουλέτε, έφκιασα μαγιονέζα με ελαιόλαδο (καθένας με τον πόνο του είναι το ρητό που ταιριάζει).

 

Με το σύρμα. Η πρώτη πήγε άκλαυτη, έγινε ζουμί και την πέταξα. Η δεύτερη πέτυχε! ΓΑΜΑΤΗ, πολύ καλύτερη από ότι με το καλαμποκέλαιο. Προφανώς φταίει και το ότι ελαιόλαδο έβαλα πολύ καλό, ενώ καλαμποκέλαιο εντελώς ΓΤΠ, το πιο φτηνό παίρνω πάντα, το χρησιμοποιώ μόνο για να καλύπτω τα παστά ψαράκια που φτιάχνω, δεν μου αρέσει καθόλου στο μαγείρεμα. Α, καμιά φορά βάζω και σε κάνα γλυκό. Το λοιπόν, γαμάτη η μαγιονέζα, δεν πίκρισε, η τενοντίτιδά μου πήρα να ξυπνάει λίγο μετά από μήνες αλλά την μπάλωσα. Αυτά. Καλημέρα σας.

Δημοσ.

Έτσι! Μαγιονέζα και φιλοσοφία ταυτόχρονα.

 

Billkost, όταν κάποιος λέει πως σκέφτεται διαφορετικά από το μόνο δημοσιευμένο γραπτό που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο πως το αρνείται. Δεν έχει και πολύ σημασία.

 

Σήμερα, θα φάω μακαρόνια με clams. Τα πρότεινε ο ταρίφας.

Δημοσ.

η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos.

Αυτό ακριβός

Δημοσ.

Έτσι! Μαγιονέζα και φιλοσοφία ταυτόχρονα.

 

Billkost, όταν κάποιος λέει πως σκέφτεται διαφορετικά από το μόνο δημοσιευμένο γραπτό που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο πως το αρνείται. Δεν έχει και πολύ σημασία.

 

Σήμερα, θα φάω μακαρόνια με clams. Τα πρότεινε ο ταρίφας.

Η πρότασή σου δε βγάζει νόημα. Απλά για την ώρα μείνε στο ότι ο Wittgenstein δεν είχε αποκηρυγμένα. Δεν είναι για αυτό το thread αυτή η συζήτηση.

 

Προφανώς δε θα ξανακάνω φιλοσοφικά αστεία αφού κανείς δε τα εκτιμά.

 

Καλή επιτυχία στα μακαρόνια σου.

 

ειρήνη υμίν.

 

Πουλέτε, έφκιασα μαγιονέζα με ελαιόλαδο (καθένας με τον πόνο του είναι το ρητό που ταιριάζει).

 

Με το σύρμα. Η πρώτη πήγε άκλαυτη, έγινε ζουμί και την πέταξα. Η δεύτερη πέτυχε! ΓΑΜΑΤΗ, πολύ καλύτερη από ότι με το καλαμποκέλαιο. Προφανώς φταίει και το ότι ελαιόλαδο έβαλα πολύ καλό, ενώ καλαμποκέλαιο εντελώς ΓΤΠ, το πιο φτηνό παίρνω πάντα, το χρησιμοποιώ μόνο για να καλύπτω τα παστά ψαράκια που φτιάχνω, δεν μου αρέσει καθόλου στο μαγείρεμα. Α, καμιά φορά βάζω και σε κάνα γλυκό. Το λοιπόν, γαμάτη η μαγιονέζα, δεν πίκρισε, η τενοντίτιδά μου πήρα να ξυπνάει λίγο μετά από μήνες αλλά την μπάλωσα. Αυτά. Καλημέρα σας.

 

Το έκανες όπως ο Alton Brown στο βίντεο εκείνο; Δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Συγχαρητήρια!!!

 

Λοιπόν, συμβουλή, την επόμενη φορά που θα κάνεις σάντουιτς, στη μερίδα μαγιονέζας που θα βγάλεις, βάλε λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι, τώρα, ειδικά σε εσένα που έχεις μόνο ελαιόλαδο, θα έλεγα να βάλεις και λίγο ουδέτερο λάδι αλλά καλής ποιότητας, εγώ αγοράζω αμυγδαλέλαιο πλέον αλλά επειδή λένε πως δεν είναι κακό για την υγεία, εσύ βάλε ότι θες.

 

Άφησέ τη μαγιονέζα ξανά στο ψυγείο για μια ημέρα (το σκόρδο (όπως και το αλάτι) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, γίνεται πιο έντονο την επόμενη ημέρα)

 

Θα δεις πως σαν βάση για σάντουιτς είναι ΑΠΙΘΑΝΟ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...