evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Βρωμάει το αρνί; Ντροπή, πες ότι μυρίζει κάπως. Μήπως εκεί που είσαι δεν είναι σαν τα δικά μας τα αρνιά αλλά μεγαλύτερα σε ηλικία και γι'αυτό μυρίζουν; Αν είναι μεγάλα ξέχνα το ή μαγείρεψε το όπως το πρόβειο. δεν βοηθας απλα θα το βαλετε σε μαριναδα για μια μερα τι μαριναδα; 24 ωρες;
parasaser Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 οτι θελει ο καθενας, πχ αλλως το βαζει σκετο σε φυσικο χημο πορτοκαλι αλλως βαζει ζωμο με μπαχαρικα, αν οχι 24ωρες, απο βραδυς
billkost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 οτι θελει ο καθενας, πχ αλλως το βαζει σκετο σε φυσικο χημο πορτοκαλι αλλως βαζει ζωμο με μπαχαρικα, αν οχι 24ωρες, απο βραδυς Δε θέλω να σε προσβάλλω και αν προσβληθείς, ζητάω συγγνώμη, απλά να ξέρεις πως βρίσκω την ορθογραφία σου συναρπαστική!
parasaser Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δε θέλω να σε προσβάλλω και αν προσβληθείς, ζητάω συγγνώμη, απλά να ξέρεις πως βρίσκω την ορθογραφία σου συναρπαστική! το κσερο ρε σει αλλα τει να κανομαι, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ρε στο θεμα μας. πως μαγειρευουμε φιλετο αρνιου; θελω ενα ενα τα βηματα.
billkost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ρε στο θεμα μας. πως μαγειρευουμε φιλετο αρνιου; θελω ενα ενα τα βηματα. Εσένα βρίσκω την αθυροστομία σου συναρπαστική, του άλλου την ορθογραφία, ντάξ, καλή φάση, είναι ένα συναρπαστικό thread. Έλα ρε συ, μαγειρική είναι, βάλε λίγο φαντασία! Κάνε ένα brine, σε νερό βάλε αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο και άσε το μια μέρα στο ψυγείο (εεε, μαζί με το αρνί φυσικά). Μετά τηγάνι. Ούτως η άλλως αρνί είναι, θα βρωμάει, τι περιμένεις; Α ναι, τηγάνισε το σε βούτυρο και σιγανή φωτιά μπας και φύγει λίγη μπόχα ακόμα. Αν είχες sous vide δε θα μπόχαγε όμως. Θες να σου πουλήσω ένα όταν το φτιάξω; Εναλλακτικά κάνε μαρινάρισμα, βάλε λεμόνι (ή ξύδι) και λάδι και βάλε και διάφορα μυρωδικά και άσε το μια μέρα. Υπάρχουν τόοοοσοι τρόποι, μην αγχώνεσαι μικρή Εύα (ταπ ταπ στο κεφάλι).
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εσένα βρίσκω την αθυροστομία σου συναρπαστική, του άλλου την ορθογραφία, ντάξ, καλή φάση, είναι ένα συναρπαστικό thread. Έλα ρε συ, μαγειρική είναι, βάλε λίγο φαντασία! Κάνε ένα brine, σε νερό βάλε αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο και άσε το μια μέρα στο ψυγείο (εεε, μαζί με το αρνί φυσικά). Μετά τηγάνι. Ούτως η άλλως αρνί είναι, θα βρωμάει, τι περιμένεις; Α ναι, τηγάνισε το σε βούτυρο και σιγανή φωτιά μπας και φύγει λίγη μπόχα ακόμα. Αν είχες sous vide δε θα μπόχαγε όμως. Θες να σου πουλήσω ένα όταν το φτιάξω; Εναλλακτικά κάνε μαρινάρισμα, βάλε λεμόνι (ή ξύδι) και λάδι και βάλε και διάφορα μυρωδικά και άσε το μια μέρα. Υπάρχουν τόοοοσοι τρόποι, μην αγχώνεσαι μικρή Εύα (ταπ ταπ στο κεφάλι). ταπ ταπ και το δεντρολιβανο στον πατο σου. οπως ειναι ολοκληρο το φυτο και με την ριζα. μονο στις φακες παει το δεντρολιβανο
billkost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ταπ ταπ και το δεντρολιβανο στον πατο σου. οπως ειναι ολοκληρο το φυτο και με την ριζα. μονο στις φακες παει το δεντρολιβανο Το δεντρολίβανο ενισχύει τη γεύση του κρέατος πάρα πολύ. Το θυμάρι το ίδιο. Τελικά πως θα τα κάνεις; Λοιπόν, γούσταρα τώρα με τα αρνίσια φιλέτα και όταν φτιάξω το sous vide θα τα μαγειρέψω για να δω πως θα βγούνε.
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν το εχω αγορασει ακομα. πρωτα πρεπει να παρω τα ινφο μου.
billkost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν το εχω αγορασει ακομα. πρωτα πρεπει να παρω τα ινφο μου. Τόσο πολύ σου άρεσαν τα αρνίσια φιλέτα στο μάτι; Είναι πιο έντονο κόκκινο από το μοσχάρι; Κάνε ένα google ρε συ, θα βρεις 1000+1 τρόπους για να το κάνεις.
siracos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά αρνί στην Ελλάδα εννοούμαι το μικρό το πολύ μέχρι τριών μηνών και αυτό που έχει τραφεί μόνο με γάλα. Αυτό δεν βρωμάει δεν μυρίζει και στο μαγείρεμα δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από αλατοπίπερο και ίσως ρίγανη. Στις ποιό πολλές χώρες αρνί εννοούν το ζώο μέχρι ενός έτους,δηλαδή μεγάλο αυτό που εδώ το λέμε ζυγούρι ή “μανάρι”. Αυτό μυρίζει και θέλει ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος. Αν το αρνί σας μυρίζει τότε αλλάξτε χασάπικο γιατί δυστυχώς παίζει πολύ δούλεμα στην αγορά και από τους κτηνοτρόφους και από τους χασάπηδες. Τώρα συνταγή δεν ξέρω να σας δώσω γιατί μόνο να το τρώω ξέρω.
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ) ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο;
siracos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ) ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο; Αν το σχήμα της λεπίδας και η λαβή του σε βολεύουν τότε κοίτα και την ποιότητα της λάμας. το καλό ατσάλι "κελαηδάει" ενώ το φτηνό αν το "χτυπήσεις" ακούγετε σαν τενεκές. Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις. Πάντως με αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις Oh, really?
Προτεινόμενες αναρτήσεις