Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρωμάει το αρνί;

Ντροπή, πες ότι μυρίζει κάπως.

Μήπως εκεί που είσαι δεν είναι σαν τα δικά μας τα αρνιά αλλά μεγαλύτερα σε ηλικία

και γι'αυτό μυρίζουν;

Αν είναι μεγάλα ξέχνα το ή μαγείρεψε το όπως το πρόβειο.

 

δεν βοηθας :fear:

 

απλα θα το βαλετε σε μαριναδα για μια μερα

 

τι μαριναδα; 24 ωρες;

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οτι θελει ο καθενας,

πχ αλλως το βαζει σκετο σε φυσικο χημο πορτοκαλι

αλλως βαζει ζωμο με μπαχαρικα,

 

αν οχι 24ωρες, απο βραδυς

Δημοσ.

οτι θελει ο καθενας,

πχ αλλως το βαζει σκετο σε φυσικο χημο πορτοκαλι

αλλως βαζει ζωμο με μπαχαρικα,

 

αν οχι 24ωρες, απο βραδυς

Δε θέλω να σε προσβάλλω και αν προσβληθείς, ζητάω συγγνώμη, απλά να ξέρεις πως βρίσκω την ορθογραφία σου συναρπαστική!

Δημοσ.

Δε θέλω να σε προσβάλλω και αν προσβληθείς, ζητάω συγγνώμη, απλά να ξέρεις πως βρίσκω την ορθογραφία σου συναρπαστική!

:mrgreen: το κσερο ρε σει αλλα τει να κανομαι, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα

Δημοσ.

ρε στο θεμα μας. πως μαγειρευουμε φιλετο αρνιου; θελω ενα ενα τα βηματα.

Εσένα βρίσκω την αθυροστομία σου συναρπαστική, του άλλου την ορθογραφία, ντάξ, καλή φάση, είναι ένα συναρπαστικό thread.

 

Έλα ρε συ, μαγειρική είναι, βάλε λίγο φαντασία! Κάνε ένα brine, σε νερό βάλε αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο και άσε το μια μέρα στο ψυγείο (εεε, μαζί με το αρνί φυσικά).

 

Μετά τηγάνι. Ούτως η άλλως αρνί είναι, θα βρωμάει, τι περιμένεις; Α ναι, τηγάνισε το σε βούτυρο και σιγανή φωτιά μπας και φύγει λίγη μπόχα ακόμα.

 

Αν είχες sous vide δε θα μπόχαγε όμως. Θες να σου πουλήσω ένα όταν το φτιάξω;

 

Εναλλακτικά κάνε μαρινάρισμα, βάλε λεμόνι (ή ξύδι) και λάδι και βάλε και διάφορα μυρωδικά και άσε το μια μέρα.

 

Υπάρχουν τόοοοσοι τρόποι, μην αγχώνεσαι μικρή Εύα (ταπ ταπ στο κεφάλι).

Δημοσ.

Εσένα βρίσκω την αθυροστομία σου συναρπαστική, του άλλου την ορθογραφία, ντάξ, καλή φάση, είναι ένα συναρπαστικό thread.

 

Έλα ρε συ, μαγειρική είναι, βάλε λίγο φαντασία! Κάνε ένα brine, σε νερό βάλε αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο και άσε το μια μέρα στο ψυγείο (εεε, μαζί με το αρνί φυσικά).

 

Μετά τηγάνι. Ούτως η άλλως αρνί είναι, θα βρωμάει, τι περιμένεις; Α ναι, τηγάνισε το σε βούτυρο και σιγανή φωτιά μπας και φύγει λίγη μπόχα ακόμα.

 

Αν είχες sous vide δε θα μπόχαγε όμως. Θες να σου πουλήσω ένα όταν το φτιάξω;

 

Εναλλακτικά κάνε μαρινάρισμα, βάλε λεμόνι (ή ξύδι) και λάδι και βάλε και διάφορα μυρωδικά και άσε το μια μέρα.

 

Υπάρχουν τόοοοσοι τρόποι, μην αγχώνεσαι μικρή Εύα (ταπ ταπ στο κεφάλι).

 

ταπ ταπ και το δεντρολιβανο στον πατο σου. οπως ειναι ολοκληρο το φυτο και με την ριζα.

 

μονο στις φακες παει το δεντρολιβανο :mad:

Δημοσ.

ταπ ταπ και το δεντρολιβανο στον πατο σου. οπως ειναι ολοκληρο το φυτο και με την ριζα.

 

μονο στις φακες παει το δεντρολιβανο :mad:

Το δεντρολίβανο ενισχύει τη γεύση του κρέατος πάρα πολύ. Το θυμάρι το ίδιο.

Τελικά πως θα τα κάνεις;

 

Λοιπόν, γούσταρα τώρα με τα αρνίσια φιλέτα και όταν φτιάξω το sous vide θα τα μαγειρέψω για να δω πως θα βγούνε.

Δημοσ.

δεν το εχω αγορασει ακομα. πρωτα πρεπει να παρω τα ινφο μου.

Τόσο πολύ σου άρεσαν τα αρνίσια φιλέτα στο μάτι; Είναι πιο έντονο κόκκινο από το μοσχάρι;

Κάνε ένα google ρε συ, θα βρεις 1000+1 τρόπους για να το κάνεις.

Δημοσ.

Παιδιά αρνί στην Ελλάδα εννοούμαι το μικρό το πολύ μέχρι τριών μηνών και αυτό που έχει τραφεί μόνο με γάλα.

Αυτό δεν βρωμάει δεν μυρίζει και στο μαγείρεμα δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από αλατοπίπερο και ίσως ρίγανη.

Στις ποιό πολλές χώρες αρνί εννοούν το ζώο μέχρι ενός έτους,δηλαδή μεγάλο αυτό που εδώ το λέμε ζυγούρι ή “μανάρι”.

Αυτό μυρίζει και θέλει ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος.

Αν το αρνί σας μυρίζει τότε αλλάξτε χασάπικο γιατί δυστυχώς παίζει πολύ δούλεμα στην αγορά και από τους κτηνοτρόφους και

από τους χασάπηδες.

Τώρα συνταγή δεν ξέρω να σας δώσω γιατί μόνο να το τρώω ξέρω.

Δημοσ.

ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ)

 

ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο;

Δημοσ.

ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ)

 

ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο;

Αν το σχήμα της λεπίδας και η λαβή του σε βολεύουν τότε κοίτα και την ποιότητα της λάμας.

το καλό ατσάλι "κελαηδάει" ενώ το φτηνό αν το "χτυπήσεις" ακούγετε σαν τενεκές.

Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις.

Πάντως με αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...