Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το λοιπόν, επειδής αύριο είναι μεγάλη μέρα, και είναι και η ονομαστική εορτή της Αδυναμίας μου της Μεγάλης, έχω πάρει μια κουμούτσα κρέας γουρουνιού ημιάγριου, 2 και κάτι κιλά. Ημιάγριο όταν λέω, δεν ξέρω άμα είναι δόκιμος ο όρος αλλά έτσι το λένε εδώ, είναι διασταυρώσεις αγριογούρουνου που τα εκτρέφουν σχετικά ελεύθερα σε μεγάλες ελεγχόμενες εκτάσεις. Δεν είναι σαν το αγριογούρουνο το κυνήγι ασπούμε, αλλά και καμία σχέση με το χοιρινό το απλό.

 

Η ιδέα είναι να μπει στην γάστρα σε χαμηλή φωτιά για καναδυοτρειςτεσσερις ώρες.

 

Κάνα τιπ; Καμιά ιδέα; Δεν είμαι για εξτρημ μαγειρικές, φούρνο θα το χώσω, αλλά λέω, κάνα μαρινάρισμα, καμιά προετοιμασία ξερωγώ, αν κανένας έχει γνώση.

 

Φχαριστώωωω. Και καλή χρονιάααα. :-)

1. Πια είναι η αδυναμία σου η μεγάλη (που το έγραψες με κεφαλαία αρχικά;).

2. Δε λες το σημαντικότερο, τι μέρος του γουρουνιού είναι.

3. Που το εκτρέφουν αυτό; Δώσε κανένα link να δούμε οι τυφλοί εμείς.

4. Αν το έλεγες πριν 3 μέρες θα σου έλεγα γαμάτη, όχι extreme συνταγή (πριν 6 μέρες ακόμα καλύτερα) αλλά έτσι είναι η ζωή.

5. Καλή επιτυχία αφού άρχισες. Πες μας τα αποτελέσματα και τράβα καμιά φώτο.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. η κόρη μου η μεγάλη είναι η Αδυναμία μου η Μεγάλη.

2. δεν έχω ιδέα. ήταν μια μακρουλή κουμούτσα κρέας. Εμπιστεύομαι τον χασάπη μου.

3. ξέρω ότι είναι στο Κικλίς, νομίζω στο βουνό Μπέλες. Επίσης ξέρω ότι υπάρχει άλλη μια τέτοια "φάρμα" κάπου στα βουνά της Δράμας, στην οποία μάλιστα μπαίνεις αν θέλεις με το όπλο σου και σκοτώνεις το γουρούνι που διαλέγεις. Δεν ξέρω περισσότερα.

4. ούτε εγώ το ήξερα πριν 3 μέρες. Χθες πρωί το αγόρασα.

5. έκοψα κάπυ μισό κιλό και θα το κάνω γλυκόξινο μεζέ. Η υπόλοιπη κουμούτσα μπήκε στην γάστρα και βασανίζεται σε χαμηλή φωτιά εδώ και κάνα δίωρο, πασαλειμμένη με διάφορα. Λέω στις 3 ώρες να ανοίξω την γάστρα και να το αφήσω ακόμα καμιά ώρα ανοιχτό.Θενξ. Θα βάλω.

Δημοσ.

Ιδού.

 

Κουμούτσα ημιαγριογούρουνου ψημένη στην γάστρα για 3,5 ώρες, πασαλειμμένη με μέλι-μουστάρδα-χυμό πορτοκάλι, συνοδεία πατάτας:

 

 

P1040206.jpg

P1040207.jpg

P1040208.jpg

 

 

ο γλυκόξινος μεζές, προερχόμενος εκ της κουμούτσας, που προηγήθηκε:

 

 

P1040204.jpg

 

Δημοσ.

εχω δει κατι πανεμορφα φιλετα αρνιου στο σουπερμαρκετ και θα ηθελα να δοκιμασω. υπαρχουν ομως ενα προβλημα. πως να το μαγειρεψω ωστε να μην βρωμαει και να ειναι μαλακο και τρυφερο;

Δημοσ.

εχω δει κατι πανεμορφα φιλετα αρνιου στο σουπερμαρκετ και θα ηθελα να δοκιμασω. υπαρχουν ομως ενα προβλημα. πως να το μαγειρεψω ωστε να μην βρωμαει και να ειναι μαλακο και τρυφερο;

Βρωμάει το αρνί;

Ντροπή, πες ότι μυρίζει κάπως.

Μήπως εκεί που είσαι δεν είναι σαν τα δικά μας τα αρνιά αλλά μεγαλύτερα σε ηλικία

και γι'αυτό μυρίζουν;

Αν είναι μεγάλα ξέχνα το ή μαγείρεψε το όπως το πρόβειο.

Δημοσ.

Βρωμάει το αρνί;

Ντροπή, πες ότι μυρίζει κάπως.

Μήπως εκεί που είσαι δεν είναι σαν τα δικά μας τα αρνιά αλλά μεγαλύτερα σε ηλικία

και γι'αυτό μυρίζουν;

Αν είναι μεγάλα ξέχνα το ή μαγείρεψε το όπως το πρόβειο.

Ερώτηση: Τι διαφορά έχει το αρνί με το πρόβατο;;; Έχει αλήθεια διαφορά;

 

edit: το wikipedia έδωσε απάντηση: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF

 

Πάντως επειδή και εμένα μου βρωμοκοπάει το αρνί, το αποφεύγω, τώρα που έμαθα πως άλλο αρνί και άλλο πρόβατο, θα ρωτήσω να δω τι έτρωγα και μου βρώμαγε για να δοκιμάσω το άλλο μπας και μου αρέσει.

 

Thanks dude!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...