evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 έτσι μου φάνηκε κι εμένα, ότι ήθελε λεμόνι. Αλλά κώλωσα να βάλω μετά, μην την χαλούσα εντελώς. Την άλλη φορά λέω να βάλω ελαιόλαδο, πούχω πολύ καλό από την Κρήτη. Λογικά θα γίνει ακόμα πιο βαριά, αλλά γενικά δεν τα πάω καθόλου τα άλλα λάδια πλην του ελαιόλαδου. Γι αυτό και κάνω μικρές ποσότητες, για να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι 1 κρόκο με 150 μλ λάδι έβαλα. οχιιιιιιιι μηηηηηηηηη ποτε ελαιολαδο. θα γινει πικρη.
traganeus Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ελαιόλαδο ftw ρε!!!!!! και εμείς στην οικογένεια έτσι μόνο ελαιόλαδο βάζαμε(δικό μας)και μου έχει μείνει και εμένα και μόνο αυτό χρησιμοποιώ.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 θα δοκιμάσω μωρέ. Το πολύ πολύ να πάει τσάμπα 1 κρόκος και μισό ποτήρι λάδι...
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ελαιόλαδο ftw ρε!!!!!! και εμείς στην οικογένεια έτσι μόνο ελαιόλαδο βάζαμε(δικό μας)και μου έχει μείνει και εμένα και μόνο αυτό χρησιμοποιώ. μεγαλο λαθος να περιοριζεσαι σε ενα μονο ειδος λαδιου. πρωτον δεν ταιριαζει παντου. δευτερον δεν δινει παντα την πρεπουσα υφη.
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 έτσι μου φάνηκε κι εμένα, ότι ήθελε λεμόνι. Αλλά κώλωσα να βάλω μετά, μην την χαλούσα εντελώς. Την άλλη φορά λέω να βάλω ελαιόλαδο, πούχω πολύ καλό από την Κρήτη. Λογικά θα γίνει ακόμα πιο βαριά, αλλά γενικά δεν τα πάω καθόλου τα άλλα λάδια πλην του ελαιόλαδου. Γι αυτό και κάνω μικρές ποσότητες, για να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι 1 κρόκο με 150 μλ λάδι έβαλα. Και τώρα μπορείς να βάλεις λεμόνι και να μη τη χαλάσεις. Επίσης μπορείς να παίξεις με γεύσεις, δηλαδή να λιώσεις μια σκελίδα σκόρδο και να βάλεις πιπέρι. Όσο αφορά το ελαιόλαδο, πως έφτιαξες τη μαγιονέζα; Χτυπώντας με το χέρι ή με μίξερ/μηχάνημα; Αν την έκανες με το χέρι δε τρέχει τίποτα. Αν την έκανες με μηχάνημα μη βάλεις ελαιόλαδο, θα σου πικρίσει. Το ελαιόλαδο αποτελείτε από πολλά πικρά μόρια μαζί, τα οποία δε τα πιάνουν οι αισθητήρες της γεύσης μας επειδή είναι πολύ μεγάλα για αυτούς. Όμως αν το κάνεις με μηχάνημα, τα μόρια αυτά χωρίζονται και τα πιάνουμε και είναι πικρά. Γενικά μια ωραία μέθοδος είναι αφού κάνεις τη μαγιονέζα με λιγότερο λάδι από όσο έβαλες, βάλε από πάνω ελαιόλαδο και ανακάτεψε το με το χέρι, θα δεις που θα το απορροφήσει.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 θα δοκιμάσω μωρέ. Το πολύ πολύ να πάει τσάμπα 1 κρόκος και μισό ποτήρι λάδι... ε αμα ειναι να κανεις τοσο μικρη ποσοτητα. ωραιοι οι πειραματισμοι.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Σημειώνω τα τιπς του Μπιλ. Με μίξερ την έκανα. Θα την κάνω με το σύρμα την άλλη φορά.
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Σημειώνω τα τιπς του Μπιλ. Με μίξερ την έκανα. Θα την κάνω με το σύρμα την άλλη φορά. Με σύρμα θέλει προσοχή, θέλει να προσθέσεις το λάδι πολύ αργά με πολύ μικρή ροή καθώς χτυπάς. Εκεί μπορεί να αποτύχεις. Θέλει αρκετές προσπάθειες για να το καταφέρεις. Πάρε και αυτό για να σε βοηθήσει. http://www.youtube.com/watch?v=6bKya9uMHYs
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 χαρα στο κουραγιο σου. in other news εφτιαξα κρυο cheesecake σημερα. θα κοπει το βραδυ (εχω να το παω πεσκεσι σε επισκεψη). το εβγαλα φωτογραφιες στρωση στρωση
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Θα σου έλεγα πως μου αρέσει, αλλά θα σου πω πως δε μου αρέσει επειδή με κορόιδεψες πριν και είμαι ευαισθητούλης.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Θα σου έλεγα πως μου αρέσει, αλλά θα σου πω πως δε μου αρέσει επειδή με κορόιδεψες πριν και είμαι ευαισθητούλης. :P :P οχι καπς
Freakster Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εσείς που ξέρετε απο χημικά μαγειρεύοντας με whey protein σκονη, ας πουμε εφτιαξα μια τηγανίτα. το οτι ζεστανα τη πρωτεινη σε τετοιες θερμοκρασίες, καταστράφηκε και έφαγα ενα σκουπίδι, ή απλά άλλαξε μορφή και όλα καλά; δεν είμαι σίγουρος αν το ρωταω σωστά, αλλα νομίζω καταλαβαίνετε.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Οι πρωτείνες δεν είναι τόσο ευαίσθητες. Όταν μαγειρεύονται αλλάζουν μορφή(μετουσιώνονται) και όλα καλά. Δεν ξέρω αν επηρεάζει σε κάτι το ότι ήταν έτοιμη σκόνη αλλά δεν νομίζω
xri_ni Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εσείς που ξέρετε απο χημικά μαγειρεύοντας με whey protein σκονη, ας πουμε εφτιαξα μια τηγανίτα. το οτι ζεστανα τη πρωτεινη σε τετοιες θερμοκρασίες, καταστράφηκε και έφαγα ενα σκουπίδι, ή απλά άλλαξε μορφή και όλα καλά; δεν είμαι σίγουρος αν το ρωταω σωστά, αλλα νομίζω καταλαβαίνετε. Το whey protein είναι υποκαταστατο του αλευριου?Αυτο δε το παιρνουν οι bodybuilders για να παιρνουν περισσοτερη πρωτεινη?
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εσείς που ξέρετε απο χημικά μαγειρεύοντας με whey protein σκονη, ας πουμε εφτιαξα μια τηγανίτα. το οτι ζεστανα τη πρωτεινη σε τετοιες θερμοκρασίες, καταστράφηκε και έφαγα ενα σκουπίδι, ή απλά άλλαξε μορφή και όλα καλά; δεν είμαι σίγουρος αν το ρωταω σωστά, αλλα νομίζω καταλαβαίνετε. δεν ξερω τι να πω γτ αυτο το πραμα ειναι τεχνιτο. κανονικα οι πρωτεινες απλα αλλαζουν μορφη και δεν τρεχει τπτ. στο κουτι δεν γραφει τπτ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις