evabb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί βάζεις θαλασσινό αλάτι όταν το μαγειρεύεις; Βρίσκεις πως έχει καλύτερη γεύση; Εγώ το βάζω μόνο όταν είναι να μη το μαγειρέψω, δηλαδή σε ωμές σαλάτες κλπ. σαφως. χρησιμοποιω μονο θαλασσινο αλατι. εχει πιο εντονη αλμυρα και καλυτερη γευση και αρωμα. επισης ειναι πιο υγειηνο λογο ιωδιου. οταν προκειται να το φαω ωμο βαζω fleur de sel. το λεγομενο table salt το μπαναρα απο την κουζινα μου πριν κανα χρονο οταν μια μερα πηγα να αγορασω αλατι και δεν ειχε το φτηνο και πηρα το θαλασσινο και πιο ακριβο (με επριζε και λιγο η μανα μου να παιρνω ιωδιουχο λογο θυροειδη). εκεινη την μερα ξαναγευτηκα το αλατι οπως το θυμομουν μικρη.
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 σαφως. χρησιμοποιω μονο θαλασσινο αλατι. εχει πιο εντονη αλμυρα και καλυτερη γευση και αρωμα. επισης ειναι πιο υγειηνο λογο ιωδιου. οταν προκειται να το φαω ωμο βαζω fleur de sel. το λεγομενο table salt το μπαναρα απο την κουζινα μου πριν κανα χρονο οταν μια μερα πηγα να αγορασω αλατι και δεν ειχε το φτηνο και πηρα το θαλασσινο και πιο ακριβο (με επριζε και λιγο η μανα μου να παιρνω ιωδιουχο λογο θυροειδη). εκεινη την μερα ξαναγευτηκα το αλατι οπως το θυμομουν μικρη. Α κάτσε τώρα κατάλαβα. Εννοείς πως το θαλασσινό αλάτι που βάζεις δεν είναι το fleur de sel. ΟΚ, νόμιζα πως έβαζες το fleur de sel στο μαγείρεμα γιαυτό.
evabb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 οχι καλε σιγα μην καταστρεψω ετσι το fleur de sel
traganeus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Κόκορας μακαρονάδα σφαγμένος πριν 2 μέρες... Τον κυνήγαγα 1 ώρα να τον πιάσω, αλλα έγινε πεντανόστιμος και άξιζε η ταλαιπωρία!!!
traganeus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μπααααα δεν έχει μείνει τίποτα, τώρα κοπάνησα το τελευταίο πιάτο και είπα να το μοιραστώ... Τα μαγειρέματα τα έκανε η μάνα μου....
parasaser Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 εχετε καμια συνταγη για ριζοτο πορτοκαλι? εχω μια στο νου μου αλλα δεν ξερω αν θα πετυχει.
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Κόκορας μακαρονάδα σφαγμένος πριν 2 μέρες... Τον κυνήγαγα 1 ώρα να τον πιάσω, αλλα έγινε πεντανόστιμος και άξιζε η ταλαιπωρία!!! Τι εννοείς; Που τον κυνηγούσες; Έχεις κοτέτσι; Και τώρα δεύτερος κόκορας; Μήπως η μάνα σου σου ζήτησε κότα; Τώρα ποιος θα λαλεί κάθε πρωί; Ποιος θα γονιμοποιεί τα αυγά; Ποιος θα παρέχει μια ηγεσία στις καημένες κότες; Ποιος θα στέκεται δίπλα τους στις δύσκολες ώρες; ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ; Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Απλά μαλακίζομαι επειδή έχω άδεια.
evabb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 ευκαιρια να μαγειρεψεις τπτ. γι αυτο εχω λυσσαξει τις τελευταιες μερες και μαγειρευω, γιατι εχω διακοπες.
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 ευκαιρια να μαγειρεψεις τπτ. γι αυτο εχω λυσσαξει τις τελευταιες μερες και μαγειρευω, γιατι εχω διακοπες. Εδώ και δυο μήνες μένω με τη μάνα μου, μέχρι να μετακομίσω σε δικό μου σπίτι (μέσα Μαρτίου, λόγω χρονοδιαγράμματος δουλειάς) δε θέλω να μπλέκω στα πόδια της μάνας μου, οπότε μαγειρεύω πολύ λίγο. Για την ώρα προγραμματίζω τον μικρουπολογιστή μου για τον έλεγχο (PID) θερμοκρασίας για το sous vide μηχάνημά μου και θα το κάνω super sexy, με γραφικές παραστάσεις σε γραφικό LCD και τέτοια.
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 μμμμ μας εμαθες και τους PID Εγώ ξέρω PID από αυτό που σπούδασα, εσύ από που το ξέρεις;
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 απο αυτο που σπουδασα κι εγω. Κάνουν οι χημικοί μηχανικοί συστήματα αυτομάτου ελέγχου; Δε το ήξερα αυτό. Για πιο λόγο;
evabb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Κάνουν οι χημικοί μηχανικοί συστήματα αυτομάτου ελέγχου; Δε το ήξερα αυτό. Για πιο λόγο; εμεις καναμε και μαλιστα ηταν τεραστιο μαθημα. τι για ποιο λογο; εσυ δλδ γτ ελεγχεις την θερμοκρασια του sous vide σου; ο αντιδραστηρας δεν θελει ελεγχο; ποιος θα το κανει αυτο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις