Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα έπρεπε έπειτα να βάλουν το χοιρινό μέσα σε μια αγελάδα και μετά αυτήν σε ένα άλογο και έπειτα να το ψήσουν.... ερασιτέχνες :rolleyes:

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

υπερβολη ειναι αυτο το συνοθηλευμα γευσεων και υφων. το ξερω οτι ειναι λιπος το ασπρο, το θεμα ειναι οτι αυτο το μπεικον ηταν 80-90% λιπος ενω το νορμαλ θα ελεγα οτι ειναι 50%, ετσι οπως το βλεπω δλδ με το ματι δεν το στηριζω καπου αυτο.

Είναι υπερβολή αυτό που κάναν, αλλά το να λες πως θα ξεράσεις είναι επίσης υπερβολή. Αυτοί όμως το κάναν για πλάκα ενώ εσείς το πήρατε λίγο πιο περίεργα.

Το μπέικον είναι συνήθως από την κοιλιά του χοιρινού. Το πόσο λίπος έχει εξαρτάτε από την ποικιλία του ζώου, δηλαδή τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά του.

Μετά το λίπος που μαζεύεται γύρω από το νεφρό, η κοιλιά και η πλάτη είναι τα πιο συνηθισμένα μέρη για να μαζεύεις λίπος και να κάνεις λαρδί.

Δημοσ.

Είναι υπερβολή αυτό που κάναν, αλλά το να λες πως θα ξεράσεις είναι επίσης υπερβολή. Αυτοί όμως το κάναν για πλάκα ενώ εσείς το πήρατε λίγο πιο περίεργα.

Το μπέικον είναι συνήθως από την κοιλιά του χοιρινού. Το πόσο λίπος έχει εξαρτάτε από την ποικιλία του ζώου, δηλαδή τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά του.

Μετά το λίπος που μαζεύεται γύρω από το νεφρό, η κοιλιά και η πλάτη είναι τα πιο συνηθισμένα μέρη για να μαζεύεις λίπος και να κάνεις λαρδί.

οχι δεν ειναι υπερβολη οτι θα ξερασω, μου ηρθε πραγματικα αναγουλα.

Δημοσ.

1. Τι τυρί είναι; Φαίνεται πως το έτριψες.

2. Πως το έλιωσες; (edit: φαίνεται μάλλον φούρνος, αλλά ρωτάω μήπως είναι τηγάνι)

3. Τι ψωμί είναι;

4. Πόση ώρα σου πήρε να καραμελώσεις τα κρεμμύδια; Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος πως θα σήκωναν λίγο ακόμα καραμέλωμα.

5. Φαίνεται γαμάτο!

Δημοσ.

1)το τυρι ειναι εμενταλ τριμενο, θα μπορουσα να βαλω και gruyère (γραβιερα στην ελληνικη βερσιον) απλα ειπα να κανω μια δοκιμη.

2) δεν το ελιωσα με καποιο ειδικο τροπο. το εβαλα πανω στο ψωμι και το εβαλα στην σχαρα του φουρνου μερικα λεπτα γυρω στους 200 βαθμους

3) το ψωμι ειναι πολυσπορο γκρι (μπορω να σου βαλω φωτο αν θες)

4) τα κρεμμυδια τα ψηνονταν πολυ ωρα για να πω την αληθεια και δεν εβγαλαν ολο τους το νερο, θα μπορουσαν οντως να καρεμελωσουν λιγο παραπανω αλλα δεν το θεωρησα απαραιτητα γιατι ειναι σουπα

5) ευχαριστω :-D

το χρωμα ειναι λογο του βουτυρου που καφετισε. ετσι να γουσταρουμε δλδ ^_^

Δημοσ.

1)το τυρι ειναι εμενταλ τριμενο, θα μπορουσα να βαλω και gruyère (γραβιερα στην ελληνικη βερσιον) απλα ειπα να κανω μια δοκιμη.

2) δεν το ελιωσα με καποιο ειδικο τροπο. το εβαλα πανω στο ψωμι και το εβαλα στην σχαρα του φουρνου μερικα λεπτα γυρω στους 200 βαθμους

3) το ψωμι ειναι πολυσπορο γκρι (μπορω να σου βαλω φωτο αν θες)

4) τα κρεμμυδια τα ψηνονταν πολυ ωρα για να πω την αληθεια και δεν εβγαλαν ολο τους το νερο, θα μπορουσαν οντως να καρεμελωσουν λιγο παραπανω αλλα δεν το θεωρησα απαραιτητα γιατι ειναι σουπα

5) ευχαριστω :-D

το χρωμα ειναι λογο του βουτυρου που καφετισε. ετσι να γουσταρουμε δλδ ^_^

Είχα δοκιμάσει ένα gruyere 2 χρόνων και ήταν απίθανο.

Πριν μια εβδομάδα, πήρα από το Βασιλόπουλο deli στη Σταδίου ένα υπεργαμάτο compte 36 μηνών και έπαθα την πλάκα μου. Απίθανο.

Το ψωμί το πολύσπορο το ξέρω αλλά δε μου πολυαρέσει.

Όταν κάνω κρεμμυδόσουπα, φροντίζω να καραμελώνω όσο πιο πολύ τα κρεμμύδια, νομίζω πως γίνεται πιο νόστιμη αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου.

Δημοσ.

νομιζω η γευση του compte και της gruyère ειναι κοντα. μπορει να κανω και λαθος βεβαια. αν βρεις παρε Beaufort ειναι τυπος gruyère και ειναι απιθανο.

Δημοσ.

νομιζω η γευση του compte και της gruyère ειναι κοντα. μπορει να κανω και λαθος βεβαια. αν βρεις παρε Beaufort ειναι τυπος gruyère και ειναι απιθανο.

Thanks for the tip. Αύριο που θα ξανακατέβω κέντρο.

Δημοσ.

πως ακριβως εκανες την σουπα?

εβαλες καποιο ζωμο, ζαχαρη στα κρεμυδια?

Δημοσ.

πως ακριβως εκανες την σουπα?

εβαλες καποιο ζωμο, ζαχαρη στα κρεμυδια?

ζαχαρη στα κρεμμυδια; :mellow: γιατι; ειναι θεογλυκα απο μονα τους.

εχουμε και λεμε

υλικα (για 2-2,5 μεριδες)

4-5 κρεμμυδια

30γρ βουτυρο

30γρ ελαιολαδο

μισο λιτρο ζωμο λαχανικων να ειναι βραστο το νερο εκεινη την ωρα(κανονικα βαζουμε ζωμο κρεατος αλλα εμενα μου αρεσει καλυτερα μα τα λαχανικα)

1 γεματη κουταλια της σουπας αλευρι (να κανει ενα ωραιο βουναλακι)

θαλασσινο αλατι

πιπερι

εκτελεση

καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα κοβουμε στα δυο. τα κοβουμε σε λωριδιτσες. σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το βουτυρο και αναβουμε μετρια την φωτια.

οταν ζεσταθει καλα το λαδι ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδια και αλατιζουμε και ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα. ο στοχος ειναι να καραμελωσουν/μαραθουν καλα τα κρεμμυδια, να βγαλουν το νερο τους. η διαδικασια παιρνει μιση ωρα τουλαχιστον και στο τελος ο ογκος των κρεμμυδιων ειναι το 1/3 του αρχικου. υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το βουτυρο να μαυρισει σαν να εχει καει. αν δεν μυριζει καμενο κι απλα ειναι καφε δεν υπαρχει προβλημα. θα δωσει αυτη την ωραια αποχρωση στην σουπα. οταν γινουν τα κρεμμυδια ριχνουμε το αλευρι και το πιπερι και ανακατευουμε καλα να παει παντου. προσθετουμε τον καυτο ζωμο και ανακατευουμε καλα. το αφηνουμε να παρει μια βραση να δεσει λιγο η σαλτσα.

την ιδια ωρα κοβουμε 2 φετουλες ψωμι και καθε ατομο. βαζουμε τριμενο τυρι πανω (εμενταλ η γραβιερα) και ψηνουμε στην σχαρα του φουρνου για μερικα λεπτα στους 200 βαθμους μεχρι να λιωσει καλα το τυρι.

Δημοσ.

ναι. η αληθεια ειναι οτι μαγειρευω σπανια κρεας. οι περισσοτερες συνταγες μου ειναι vegetarian οχι ομως vegan.

Δημοσ.

Γιατί βάζεις θαλασσινό αλάτι όταν το μαγειρεύεις; Βρίσκεις πως έχει καλύτερη γεύση; Εγώ το βάζω μόνο όταν είναι να μη το μαγειρέψω, δηλαδή σε ωμές σαλάτες κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...