Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators
Δημοσ.

Σουφλέ by BillDanos

 

Υλικά (για ένα normal ταψί, πυρέξ ή παραδοσιακό - 8 περίπου κομμάτια):

 

- 2 πακέτα ταλιατέλλες (κατά προτίμηση 1 κανονικό και ένα με σπανάκι-πράσινες)

- 1 πακετάκι βούτυρο αλλατισμένο

- 1/4 τριμμένο τυρί Ένταμ

- 1/4 τριμμένο τυρί Ρεγκάτο

- 1/4 τριμμένο τυρί Γκούντα

- Λίγο τριμμένο τυρί καπνιστό Ρεγκατό (για πασπάλισμα στο τέλος)

- 1 πακέτο cream cheese (αν σας αρέσει επιλέγετε αυτό με την προσθήκη blue cheese)

- 1 πακετάκι μπέϊκον

- 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

- 400ml κρέμα γάλακτος

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Πράσινο Ταμπάσκο-Mild

 

Εκτέλεση:

 

1. Βράζουμε τις ταλιατέλλες σε αλλατισμένο νερό προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κουταλίες βούτυρο και όσο πιπέρι επιθυμούμε και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (μόλις λιώσει και το τυρί, βολεύει και το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά για το ανακάτεμα).

3. Σουρώνουμε τις ταλιατέλλες και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατέυουμε καλά.

4. Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ

5. Απλώνουμε λίγες ταλιατέλλες στη βάση και ρίχνουμε ανάμεσά τους λίγο από το μείγμα των 3 τυριών που έχουμε ανακατέψει μαζί (ένταμ, ρεγκάτο, γκούντα) και μερικές σταγόνες ταμπάσκο σε διάφορα σημεία.

6. Έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια το μπείκον και την καπνιστή γαλοπούλα και τα βάζουμε εναλλάξ σε διάφορα σημεία στο ταψί (δεν πρέπει να καλύψουμε τελείως τις ταλιατέλλες, γιατί θα επαναλάβουμε στη συνέχεια τη διαδικασία στην παραπάνω στρώση)

7. Ξαναρίχνουμε από πάνω άλλη μια ποσότητα από τις ταλιατέλλες, μαζί με μείγμα από τα 3 τυριά και ξανά κομματάκια από τα αλλαντικά.

8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με το πόσο μεγάλο η βαθύ είναι το ταψί.

Σημείωση: Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε όλες τις ταλιατέλλες! Πιο σημαντικό είναι να το κανονίσουμε έτσι, ώστε να μπουν όλα τα τυριά!

9. Στο τέλος φροντίζουμε να βάλουμε πάνω πάνω μια μικρή στρώση από ταλιατέλλες ώστε να φτάσουμε στο ύψος του ταψιού.

10. Τρίβουμε από πάνω λίγο από το καπνιστό ρεγκάτο και φρέσκο πιπέρι.

11. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού (προσαρμόστε την ποσότητα της κρέμας ώστε να μην ...κολυμπάνε τα υλικά μέσα σε αυτη!)

 

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια να γίνεται ροδοκόκκινη και μερικές από τις άκρες στις ταλιατέλλες που προεξέχουν, να γίνονται κρατσανιστές!

 

Το αφήνουμε να "κάτσει" 15 λεπτά περίπου ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια. Δαιφορετικά μπορούμε να πάμε το ταψί στο τραπέζι και με μια τσιμπίδα να σερβίρεται ο καθένας μόνος του!

 

Καλή Όρεξη!

 

Warning: Προφανώς η συνταγή είναι τίγκα στις θερμίδες και τα λιπαρά! Οπότε δεν είναι φαγητό που το κάνουμε συχνά και ΔΕΝ το σερβίρουμε σε άτομα με προβλήματα χοληστερίνης κλπ! :P

 

Προσωπικές επιλογές:

Για το ρεγκάτο προτείνω το Κέριγκολντ (παραδοσιακό & καπνιστό αντίστοιχα)

Για καπνιστή γαλοπούλα προτείνω Υφαντής Φουαντρέ

Για βούτυρο προτείνω Λούρπακ αλλατισμένο

Για τυρί κρέμα προτείνω Φιλαδέλφεια (κανονικό ή με προσθήκη blue cheese)

B)

Δημοσ.

Ωραιότατος ο αποπάνω. Έμφαση στα τυριά που λέει, the more the better. Θα προσέθετα και emental τριμμένο και θα πρότεινα από πάνω να βάλετε σκέτο regatto γιατί κάνει πιο ωραία "κρούστα".

Δημοσ.
Ομελέτα Μαύρη Για Άντρες.

 

Υλικά:

 

3 αυγά.

1 κρεμμύδι.

1 πατάτα.-

Μανιτάρια.

Μπέηκο.

Σαλάμι.

Λουκάνικο.

Ζαμπό.

Ρίγανη.

Αλάτι.

Σκόνη σκόρδου.

Πάπρικα.

-

 

Η παραπάνω συνταγή με φέτα είναι καλή αλλά χαλάει την αντρίλα.

 

Δε νοείται ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ομελέτα χωρίς φέτα. Είναι σα να μου λες τρώω αντρικά πιτόγυρα χωρίς τζατζίκι. Η φέτα προσθέτει μια ψιλοξινίλα και πάνω απόλα αρμύρα (έτσι, με την αρμύρα).

Και να σκεφτείς ότι ωμή τη φέτα δεν την τρώω ε.

ΥΓ. Παρόλαυτα ωραία η όλη φάση. Στην αρχή που τσιγάρισες τα λαχανικοαλλαντικοτέτοια λέω τι κάνει, δε θα τα κάνει όλα μαζί, αλλά μετά με τη φάση τυλίγματος γούσταρα.

Δημοσ.

Κοτομπλόκο.

 

Υλικά:

 

1 κοτόπουλο χωρίς τα ΖΜΠΛΑΧΝΑ του.

Πατάτες όσες χωράνε στο ΠΥΡΕΞ.

Σκόρδο σε σκόνη ή ψιλοκομμένες σκελίδες.

3 λεμόνια.

Φύλλα δάφνης.

Αλάτι, ρίγανη, πάπρικα.

Λαδάκι.

Κρασάκι κόκκινο.

Νερό.

 

Λοιπόν, παίρνουμε τα μπαχάρια μας και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ.

Λαδώνουμε το πυρέξ.

 

Πιάνουμε τη γκότα και κάνουμε 4 δεξιοτεχνικές τομές:

Δυο πάνω από κάθε μπούτι όπως κοιτάμε τη γκότα από πάνω

Και δύο στο πάνω μέρος του στήθους όπως το κοιτάμε από κάτω.

 

Οι τομές πρέπει να κόψουν τόσο τη μπέτσα όσο και το περιτόναιο, αυτή τη διαφανή μεμβράνη ακριβώς από κάτω. Αθήνα το κάνω με νυστέρι, εδώ με έναν Ούγγρικο σουγιά που 'χω για ανθρώπους, αλλά ένα πολύ κοφτερό κουζινομάχαιρο ή ένα σχεδιαστικό ξυραφάκι θα κάνει τη δουλειά.

 

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μπαχαρομίγμα στις τομές προσπαθώντας να αλείψουμε όσο περισσότερη περιοχή μπορούμε από μέσα. Όπου δε φτάνει το κουτάλι, λίγο μασαζάκι απ' έξω θα κάνει τη δουλειά μας.

 

Βάζουμε στις οπές φύλλα δάφνης, άμα είναι φρέσκια και δυνατή ένα σε κάθε οπή, άμα έχει ξεθυμάνει περισσότερα αλλά με μέτρο γιατί θα πικρίζει.

 

Κόβουμε μισό λεμόνι, το χαράζουμε και το βάζουμε μέσα στην κότα.

 

Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο αλλά μικρές, τις βάζουμε στο πυρέξ γύρω απ' το κοτόπουλο και στίβουμε τα υπόλοιπα λεμόνια πάνω τους.

 

Άμα περισσέψει μπαχαρικό, ρίχνουμε από πάνω.

 

Λούζουμε με κόκκινο κρασάκι, βάζουμε και λίγο νεράκι, καλύπτουμε με κάτι το πυρέξ (εμαγιέ σκεύος, 2ο πυρέξ, αλουμινόχαρτο, κάτι να κρατάει υδρατμούς τεσπά για να βγουν αι πατάται μέλι.

 

Ε, ψήνουμε.

 

DSC09492.jpg

DSC09493.jpg

DSC09494.jpg

  • Super Moderators
Δημοσ.
Κοτομπλόκο.

 

Υλικά:

 

1 κοτόπουλο χωρίς τα ΖΜΠΛΑΧΝΑ του.

Πατάτες όσες χωράνε στο ΠΥΡΕΞ.

Σκόρδο σε σκόνη ή ψιλοκομμένες σκελίδες.

3 λεμόνια.

Φύλλα δάφνης.

Αλάτι, ρίγανη, πάπρικα.

Λαδάκι.

Κρασάκι κόκκινο.

Νερό.

 

Δοκίμασε να κάνεις μασάζ στην κότα με ένα μείγμα λαδιού, λεμονιού, κρασιού, μπαχαρικών και 1 κουταλάκι μουστάρδα (σκόνη ή κρέμα)! Τρελή κρούστα! Επίσης το λεμόνι μπορείς να το βάλεις και σε μια γωνία του ταψιού για να μην πικρίσει μεσα στην κότα (ενώ αν η κότα ήταν τσιπούρα, δεν θα είχες πρόβλημα).

B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...