Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Λεω να φτιάξω ταλιατελες που να εχουν μανιτάρια και λαδι τρούφας...αλλα εχω κολλήσει. Δεν μου έρχεται τιποτα στο μυαλό. Ισως βαλω και λιγη κρεμά γάλακτος ίσα ισα για να δέσει κάπως.

 

Εχει κανεις καμιά ιδεα, για συνταγή?

 

Εγώ θα σου πρότεινα σκέτες ταλιατέλες, γυρισμένες στο τέλος σε λάδι τρούφας, με παρμεζάνα τριμμένη από πάνω. Το λάδι τρούφας έχει αρκετά χαρακτηριστική γεύση από μόνο του.

 

Πάντως, αν θες να προσθέσεις μανιτάρια, γνώμη μου είναι να μην μπλέξεις λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος, λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, με προσθήκη ίσως φρέσκου κρεμμυδιού στο πολύ τέλος (για να διατηρήσει χρώμα και φρεσκάδα).

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω εδω μια απλη συνταγουλα

 

πρωτα οι φωτος βεβαια B)

 

 

picture001hl.jpg

 

picture002qka.jpg

 

picture003di.jpg

 

picture005ve.jpg

 

picture006uc.jpg

 

υλικα (για δυο ατομα)

250γρ μακαρονια/ταλιατελες οτι θες

1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο

200-250 γραμμαρια μανιταρια σε κονσερβα η φρεσκα

1 κρεμα γαλακτος 200ml περιπου 30% λιπαρα

ελαιολαδο

αλατι

πιπερι.

 

εκτελεση

σε μια κατσαρολα βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν σε αλατισμενο νερο. εν το μεταξυ σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε αρκετο λαδι (προβλεπουμε η ποσοτητα να ειναι αρκετη και για το τσιγαρισμα του κρεμμυδιου και των μανιταριων) και οταν καψει προσθετουμε τα κρεμμυδια. τα τσιγαριζουμε καλα να μαλακωσουν και λιγο πριν γινουν ριχνουμε και τα μανιταρια. τα μανιταρια πρεπει να βγαλουν το νερο τους και να τσιγαριστουν ελαχιστα μετα. βαζουμε αλατι πιπερι την ωρα του τσιγαρισματος. οταν γινουν και τα μανιταρια και το κρεμμυδι ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και την αφηνουμε να παρει μια βραση. την βγαζουμε απο την φωτια και την αφηνουμε να κατσει. στην αρχη μπορει να μην ειναι πολυ πηχτη αλλα μετα οταν αρχισει να κρυωνει πηζει ωραια. οταν βρασουν τα μακαρονια τα σουρωνουμε. τωρα εχεις δυο επιλογες, η σερβιρεις τα μακαρονια στο πιατο κι απο πανω βαζεις την σαλτσα οπως ειναι στις φωτογραφιες η τα ξαναριχνεις στην κατσαρολα και αδειαζεις μεσα ολη την σαλτσα και ανακατευεις καλα και μετα σερβιρεις. στην φωτογραφια εχω βαλει απο πανω την σαλτσα για να ειναι πιο ομορφο αλλα απο θεμα γευσης ειναι καλυτερα ανακατεμενα στην συγκεκριμενη περιπτωση. οταν το σερβιρεις μπορεις να προσθεσεις καποιο τυρι απο πανω που λιωνει η να τα φας χωρις τυρι.

Δημοσ.

ερωτηση για ταψακι

 

βρηκα αυτη την συνταγη http://allrecipes.com/Recipe/Cranberry-Orange-Loaf/Detail.aspx

 

και θελω να την φτιαξω. αλλα δεν εχω το 9χ5 inch loaf pan. τι μπορω να χρησιμοποιησω στην θεση του;

 

ακυρο τελικα εχω κατι αλουμινενια που πλησιαζουν πολυ το μεγεθος.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις σας.

 

Ελεγα να βαλω λίγη κρεμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα.

@evabb κατι τετοιο σκεφτόμουν και γω. Θενκς και παλι. :-)

Δημοσ.

λαχανακια βρυξελλων με μανιταρια

 

για σαλατα η υγειηνο side

Η πρασινάδα τι είναι;

 

Τα λαχανάκια τα έβρασες; Πόση ώρα; Τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι;

 

Τα μανιτάρια τα τηγάνισες; Δε σου αρέσει να τα τσιγαρίζεις πολύ ε;

 

Η προσθήκη του χοντρού αλατιού (τι είναι; Ακατέργαστο θαλάσσης; Συνήθως αυτό ενώνεται με άλλες χοντρές νιφάδες αλατιού όπως στη φώτο σου) είναι πολύ γαμάτη.

Δημοσ.

Η πρασινάδα τι είναι;

 

Τα λαχανάκια τα έβρασες; Πόση ώρα; Τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι;

 

Τα μανιτάρια τα τηγάνισες; Δε σου αρέσει να τα τσιγαρίζεις πολύ ε;

 

Η προσθήκη του χοντρού αλατιού (τι είναι; Ακατέργαστο θαλάσσης; Συνήθως αυτό ενώνεται με άλλες χοντρές νιφάδες αλατιού όπως στη φώτο σου) είναι πολύ γαμάτη.

 

η πρασιναδα ειναι ανηθος.

 

τα λαχανακια τα εβρασα περιπου 7 λεπτα σε αλατισμενο νερο με θαλασσινο αλατι, τρυπιουνται με το πηρουνι αλλα δεν διαλυονται. ειναι οσο πρεπει ωστε να μην χασουν το χρωμα τους.

 

τα μανιταρια τα περασα απο το βουτυρο λιγο και προσθεσα λευκο πιπερι και λιγο εως ελαχιστο αλατι. δεν τα τσιγαρισα πολυ οντως.

 

το αλατι ειναι fleur de sel. πριν μπει το αλατι και ο ανηθος εστιψα λιγο λεμονι απο πανω.

Δημοσ.

η πρασιναδα ειναι ανηθος.

 

τα λαχανακια τα εβρασα περιπου 7 λεπτα σε αλατισμενο νερο με θαλασσινο αλατι, τρυπιουνται με το πηρουνι αλλα δεν διαλυονται. ειναι οσο πρεπει ωστε να μην χασουν το χρωμα τους.

 

τα μανιταρια τα περασα απο το βουτυρο λιγο και προσθεσα λευκο πιπερι και λιγο εως ελαχιστο αλατι. δεν τα τσιγαρισα πολυ οντως.

 

το αλατι ειναι fleur de sel. πριν μπει το αλατι και ο ανηθος εστιψα λιγο λεμονι απο πανω.

Ρε συ! Το φαντάστηκα πως θα είναι άνηθος αλλά μου φάνηκε πολύ χοντρό!

Δημοσ.

τα λαχανακια η σου αρεσουν η τα μισεις. για αρχη δοκιμασε να τα βρασεις κομμενα στην μεση ωστε να μην πικριζουν πολυ και μετα τα περνας σε βουτυρο με λευκο πιπερι.

Δημοσ.

τα λαχανακια η σου αρεσουν η τα μισεις. για αρχη δοκιμασε να τα βρασεις κομμενα στην μεση ωστε να μην πικριζουν πολυ και μετα τα περνας σε βουτυρο με λευκο πιπερι.

Εγώ ας πούμε και σχεδόν η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω τα μισούν. Αντικειμενικά πάντως όταν τα βράζεις βρωμάνε ελεινά.

 

Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία.

Δημοσ.

Εγώ ας πούμε και σχεδόν η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω τα μισούν. Αντικειμενικά πάντως όταν τα βράζεις βρωμάνε ελεινά.

 

Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία.

 

το κουνουπιδι βρωμαει χειροτερα θα ελεγα :-D αλλα αξιζει τον κοπο αν το κανεις γκρατινε.

Δημοσ.

Κατι εχω ακουσει, οτι αν βαζεις ενα ποτηρακι γαλα και λιγο ψωμι εκει στην κατσαρολα διπλα/πανω δε βρωμαει τοσο.

Δημοσ.

Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία.

 

πού να πέρδονταν κιόλας...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...