billkost Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 ρε συ μπιλι κουλαρε λιγο. 2 σκηνικα παιζουν ειτε οντως εισαι υπερβολικος η ησουν γκαντεμης και επεφτες στο χειροτερο πιατο το μαγαζιου ειτε δεν κολλας με την παρεα σου σε ολους μας εχει τυχει να φαμε μαλακιες εξω και δεν χρειαζεται γνωσεις μαγειρικης για να το καταλαβεις ποτε τρως μαλακιες. παραδειγμα, πριν 4 χρονια περιπου ειχα παει στην Λαδοκολλα. σε γενικες γραμμες ηταν οκ το φαγητο δεν εφυγα πεινασμενη δεν εκανα κανα παραπονο, το σπετσοφαι του ομως δεν ειχε πιπεριες μεσα αν και μυριζε πιπερια και σε γευση ηταν σχετικα οκ. ε απλα δεν θα ξαναπαρω σπετσοφαι εκει. αν σε ενα μαγαζι φανε 4 ατομα και πουν και τα 4 πω ρε φιλε χαλι το φαγητο, ε αυτο μπαινει στην μαυρη λιστα και δεν ξαναπαταμε. την επομενη φορα προσπαθησε να διαλεξεις η κατι καλυτερο απο το μενου η αλλο μαγαζι. δεν χρειαζεται να δειχνεις την δυσαρεσκεια σου πολυ εμφανως γτ σπας νευρα, εκτος αν μιλαμε οτι βρηκες τριχα μεσα σε κανα μπιφτεκι οποτε εκει χωσε. αν τωρα η παρεα σου ειναι σε εντελως αλλο μηκος κυμματος ε αλλαξε παρεα. καλοφαγαδες υπαρχουν παντου αν θες. και στην τελικη μπορεις να κανεις καποιον καλοφαγα. δωσε του να φαει πραγματικα καλο φαγητο και θα το πει και μονος του. Μα δε κατάλαβες τι έγινε. Δε παραπονέθηκα, δε στράβωσα για το φαγητό. Καλά περνάγαμε με την παρέα. Όταν με ρώτησαν τους είπα πως δε μου άρεσε. Δεν έκανα καμία σκηνή, δεν είχα απογοητευμένο ύφος, δεν έβρισα, τίποτα, όλα καλά. Απλά του κακοφάνηκε του τύπου που του είπα πως δε μου άρεσε και μου την είπε. Καταλαβαίνεις γιατί στράβωσα; Ο Τούφας έχει δίκιο με αυτό που λέει για την έξοδο, αλλά επειδή είναι έτσι αυτή η παρέα δεν έχω απαιτήσεις, αλλά άλλο το να πιέσω να πάμε να φάμε κάπου καλά και άλλο το να πω με πολύ απλό τρόπο πως δε μου άρεσε. Λες και είναι κακούργημα να μη μου αρέσει το φαγητό. Τούφα πιο είναι αυτό το μαγαζί; Προχθές που ήμουν εκεί δεν είδα κανένα σουβλατζίδικο. Ήταν ένα με γλυκά. Θα πάω ξανά σήμερα και θα το ψάξω πάντως. Ένα μπράβο στα φιλαράκια σου που σου συμπεριφέρθηκαν σαν κύριοι. Αν έβγαινες μαζί μου Π.Χ. θα έτρωγες κράξιμο της αρκούδας και δε μπα να παρεξηγιόσουν. Δηλαδή για να καταλάβω ακριβώς τι λες. Όταν κάποιος βγαίνει μαζί σου, δε πρέπει ποτέ να πει πως το φαγητό δε του άρεσε επειδή θα φάει κράξιμο έτσι; Καταλαβαίνεις τι λες ή γράφεις μόνο για να γράφεις; Αν λοιπόν μου έριχνες το κράξιμο της αρκούδας θα σε έκραζα και εγώ, και δε μπα να παρεξηγιόσουν και σύ.
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μα δε κατάλαβες τι έγινε. Δε παραπονέθηκα, δε στράβωσα για το φαγητό. Καλά περνάγαμε με την παρέα. Όταν με ρώτησαν τους είπα πως δε μου άρεσε. Δεν έκανα καμία σκηνή, δεν είχα απογοητευμένο ύφος, δεν έβρισα, τίποτα, όλα καλά. Απλά του κακοφάνηκε του τύπου που του είπα πως δε μου άρεσε και μου την είπε. Καταλαβαίνεις γιατί στράβωσα; Ο Τούφας έχει δίκιο με αυτό που λέει για την έξοδο, αλλά επειδή είναι έτσι αυτή η παρέα δεν έχω απαιτήσεις, αλλά άλλο το να πιέσω να πάμε να φάμε κάπου καλά και άλλο το να πω με πολύ απλό τρόπο πως δε μου άρεσε. Λες και είναι κακούργημα να μη μου αρέσει το φαγητό. Τούφα πιο είναι αυτό το μαγαζί; Προχθές που ήμουν εκεί δεν είδα κανένα σουβλατζίδικο. Ήταν ένα με γλυκά. Θα πάω ξανά σήμερα και θα το ψάξω πάντως. συμφωνισα κι εγω με τον τουφα, οχι επειδη ειμαστε παρεα δλδ να φαμε και σκατα. νομιζω οτι τελικα οτι απλα δεν κολλας με την παρεα σου γτ δεν μπαινουν καν στον κοπο να ρωτησουν γτ δεν σου αρεσε κατι.
billkost Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 συμφωνισα κι εγω με τον τουφα, οχι επειδη ειμαστε παρεα δλδ να φαμε και σκατα. νομιζω οτι τελικα οτι απλα δεν κολλας με την παρεα σου γτ δεν μπαινουν καν στον κοπο να ρωτησουν γτ δεν σου αρεσε κατι. Anyway, ότι και να είναι, είχε δίκιο ο προηγούμενος, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτά εδώ. Εχθές έκανα λιωμένο τυρί με ζελατίνη και το άπλωσα σε ένα burger, το burger δε μου άρεσε πολύ επειδή το παράψησα και ήταν λίγο ξερό αλλά η προσθήκη του τυριού ήταν πολύ καλή. Θα τη χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα. Το πως το φτιάχνουμε το είδα εδώ: http://aht.seriouseats.com/archives/2011/09/the-burger-lab-how-to-make-super-melty-cheese-slices-like-american.html Επειδή ακόμα δε τελείωσα τη συσκευή sous vide που φτιάχνω, προσπάθησα να εξομοιώσω το sous vide αλλά είναι κουραστικό. Έβαλα μια κατσαρόλα στη χαμηλότερη φωτιά στο μάτι και με ενδείξεις από θερμόμετρο κουζίνας προσπαθούσα να διατηρήσω σταθερή θερμοκρασία. Καλό βγήκε αλλά όταν το έβαλα στο τηγάνι το άφησα πολύ ώρα ο μαλάκας. Φώτος από τον Μάρτη και μετά.
apd453 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδή για να καταλάβω ακριβώς τι λες. Όταν κάποιος βγαίνει μαζί σου, δε πρέπει ποτέ να πει πως το φαγητό δε του άρεσε επειδή θα φάει κράξιμο έτσι; Καταλαβαίνεις τι λες ή γράφεις μόνο για να γράφεις; Αν λοιπόν μου έριχνες το κράξιμο της αρκούδας θα σε έκραζα και εγώ, και δε μπα να παρεξηγιόσουν και σύ. Ρε φίλε επειδή εσένα δε σου άρεσε η πανσέτα του κυρ γιώργη μας έβγαλες τους Έλληνες σκατόλα και τα αμερικανάκια του μακ sous vive πριγκιποφαγάδες. Και "θέλω φίλους αμερικάνους", "θέλω φαγητό αμερικάνικο" και δε συμμαζεύεται. Όποιος τολμήσει να έχει άλλη άποψη από τη πάρτι σου βαφτίζεται ελληνάρας σαβουροφάγος πλασ άξεστος χωριάτης. Αν δε σου γουστάρει ρε φίλε πάνε στο αμέρικα. Απορώ γιατί γύρισες και γιατί μένεις ακόμη εδώ.
Toufas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Ρε φίλε επειδή εσένα δε σου άρεσε η πανσέτα του κυρ γιώργη μας έβγαλες τους Έλληνες σκατόλα και τα αμερικανάκια του μακ sous vive πριγκιποφαγάδες. Και "θέλω φίλους αμερικάνους", "θέλω φαγητό αμερικάνικο" και δε συμμαζεύεται. Όποιος τολμήσει να έχει άλλη άποψη από τη πάρτι σου βαφτίζεται ελληνάρας σαβουροφάγος πλασ άξεστος χωριάτης. Αν δε σου γουστάρει ρε φίλε πάνε στο αμέρικα. Απορώ γιατί γύρισες και γιατί μένεις ακόμη εδώ. Αν ο κυρ γιωργης εχει ψησει την πανσετα "μεχρι θανατου" και την εχει κανει σολα, πρεπει να του αρεσει ρε μαστορα? Το κακο μαγειρεμα δεν εχει εθνικοτητα και χωρα απο οσο ξερω. Το ζουμι απο αυτα που ειπε για μενα ειναι η στραβοκεφαλια και οι παρωπιδες που εχει δει να εχουν οι αλλοι στην ελλαδα και οχι σε μια απο τις πιο συντηρητικες χωρες του πλανητη οπως ειναι η αμερικη. Δεν σας αρεσουν αυτα που λεει/λεω και μιλανε για πιο τεχνικα θεματα? Μην τα διαβαζετε. Να παω στο thread με την ερασιτεχνικη φωτογραφια και να εχω την απαιτηση να μιλανε ολοι στο ιδιο μηκος κυματος με μενα επειδη δεν εχω ιδεα για το τι μιλανε? Να παω και να τους την λεω για τις ομορφες φωτο που βαζουν επειδη δεν ειναι αφισες 2μιση τετραγωνικων? Ή οταν καποιος εξηγει μια τεχνικη με την καμερα του να του απανταω "tl;dr"? Θα ηθελα να δωσει καποιος ενα παραδειγμα direct απαντησης απο μενα ή την ευα ή τον billkost (γιατι απο μερικους εμεις οι 3 ειμαστε οι ενοχλητικοι) που να ειναι στο ιδιο επιπεδο απαντησεων απο την αλλη μερια οπως ηταν οι απαντησεις για το burger του, για τις μπριζολες που εχω βαλει κλπ κλπ.
Toufas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Ε ναι, τρολλαρουν και ειναι αγενεις μερικοι και ειναι οκ. Γινεται το ιδιο σαν απαντηση και ειναι αγενεια και μας λενε χωριατες και ειναι δραμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Το αν ο οποιοσδήποτε ανώνυμος (ουσιαστικά) κυρ-Γιώργης έχει κάνει "σόλα την παντσέτα" δεν έχει καμία σχέση με αυτό το νήμα. Αντίστοιχα, το αν θεωρώ εγώ πως ο φίλος μου, που βράζει μισή ώρα τα μακαρόνια, δε θα έπρεπε να έχει μούτρα να σχολιάζει τις απορίες μου για το τι κρέας χρησιμοποιήθηκε για το κοντοσούβλι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το νήμα. Δε μας νοιάζουν οι φίλοι σας, δε μας νοιάζει αν ο χασάπης σας είναι ενημερωμένος ή όχι. Έχετε κάποια πρόταση για ποιο κομμάτι κρέας κάνει καλό βραστό, λ.χ.; Ευχαρίστως να την ακούσουμε. Σας πειράζει που τρώγατε καλύτερα στη Ζιμπάμπουε και δεν αντέχετε τους βλάχους τους Έλληνες; ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ. Ανοίξτε νήμα για το basse classe επίπεδο των νεοελλήνων και γράψτε εκεί τις εμπειρίες σας: από εστιατόρια, μαγέρικα, πολυκαταστήματα, τους λούστρους στην Ερμού. Όπως πάντα, αν θεωρείτε προβληματική την παρέμβαση του όποιου χρήστη, στέλνετε αναφορά και δεν απαντάτε (ιδιώς εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς). Εναλλακτικά, αγνοείτε τα μηνύματα αυτά. Αρκετά με τους καυγάδες, έχει εκτροχιαστεί το νήμα. Εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και υποχρεωθώ να επανέλθω, το νήμα θα κλειδωθεί. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους.
apd453 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τα αισθητήρια γεύσης στη γλώσσα ξεπατίκωνονται από κανένα μουσείο μέτρων και σταθμών γεύσης?
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 οχι αλλα ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν την ιδια ευαισθησια, και το ιδιο ισχυει και για την οσφρηση. πχ οι καπνιστες τινουν να χανουν την αισθηση της γευσης και της οσφρησης.
Toufas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τα αισθητήρια γεύσης στη γλώσσα ξεπατίκωνονται από κανένα μουσείο μέτρων και σταθμών γεύσης? Εσυ λες να εχεις την ιδια ευαισθησια με καποιον που τρωει ολη του την ζωη φαγητο με full μπαχαρικα και καυτερα στο tabasco? Εγω οταν πρωτοεφαγα φαγητο απο την μανα του ινδου μου φιλου ειχα δακρυσει παντως. Τωρα μου ειναι μια χαρα.
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 αυτο συμβαινει τουφα γτ η καψαισινη καταστρεφει τις νευρικες αποληξεις που ειναι υπευθυνες για την αισθηση της υψηλης θερμοκρασιας. βασικα η καψαισινη και η θερμοκρασια διεγυρουν με τον ιδιο τροπο αυτες τις αποληξεις και τις καταστρεφουν με τον ιδιο τροπο. δεν ξερουμε ομως αν ειναι αναστρεψιμο ομως. εγω παλι τρωω πολυ ζεστα φαγητα και φοβαμαι οτι εχω καταστρεψει ετσι την αισθηση της γευσης μου.
Praetorianos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 εγω παλι τρωω πολυ ζεστα φαγητα και φοβαμαι οτι εχω καταστρεψει ετσι την αισθηση της γευσης μου. Στα 'λεγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις