Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχουν τα φιλαράκια σου, μόνο πες τους να βράζουν τα μακαρόνια για όσα λεπτά λέει η συσκευασία.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχουν τα φιλαράκια σου, μόνο πες τους να βράζουν τα μακαρόνια για όσα λεπτά λέει η συσκευασία.

Δεν έχουν δίκιο. Δεν είμαι λάθος αν δε μου αρέσει το φαγητό. Απλά τα γούστα μας διαφέρουν. Πως για παράδειγμα (το έχει χρησιμοποιήσει ο γνωστός "επίκουρος" σε διάλεξη αυτό το παράδειγμα, γαμώ τα παιδιά) σε κάποιον αρέσει ο Bergman και σε άλλον ο Stallone. Δε θα πω πως σε όποιον αρέσει ο δεύτερος είναι βλάκας, απλά δε μου αρέσει. Ούτε θα απαιτήσω να δουν όλοι τον πρώτο.

Δε τους είπα πως θα φύγω, ούτε πως δε θα ξαναβγώ μαζί τους για φαγητό, ούτε πως το γούστο τους στο φαγητό είναι πολύ φτηνιάρικο (κατά τη γνώμη μου είναι αλλά δε τους το είπα λέμε). Απλά με ρώτησαν και τους είπα την άποψή μου ήρεμα και ωραία.

Όσο για τα μακαρόνια, δε δίνω συμβουλές. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Αν θέλει τη συμβουλή μου μπορεί να τη ζητήσει, αν και όπως όλοι οι Έλληνες, νομίζουν πως κάνουν τα πάντα σωστά.

Δημοσ.

Εντάξει ρε γαμωτο, δε βγαίνουμε όλοι να φάμε την τέλεια μπριζόλα. Με τα φιλαράκια βγαίνεις.

Δημοσ.

Ναί, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να τρώς ότι να 'ναι. Βέβαια αν κρίνω απο τους φίλους του και τον τρόπο που μαγειρεύουν, δεν θα πρέπει να τους πολυενοχλεί.

Δημοσ.

Εντάξει ρε γαμωτο, δε βγαίνουμε όλοι να φάμε την τέλεια μπριζόλα. Με τα φιλαράκια βγαίνεις.

Μα γιαυτό δεν αντιδρώ περίεργα. Απλά τους λέω πολύ απλά πως δε μου αρέσει, δε κάνω σκηνή. Καταλαβαίνω πως βγαίνω έξω για την παρέα.

Αλλά όχι και να μη μπορώ να πω την άποψή μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια την μπριζολα που θα φατε εξω, δεν θα την παρετε τσαμπα. Ουτε θα πληρωσεται οσα νομιζετε πως αξιζε το πιατο. Τα λεφτα σας βγαζουν

Δεν ειναι θεμα γουστου/απειριας στο πως θελουμε κατι μαγειρεμενο. Πχ στο μοσχαρι εχουμε κανει αρκετες φορες τον ιδιο καυγα για αυτο που το 80% εδω μεσα βλεπει ωμο και τι ειναι το κανονικο. Well done μοσχαρισια μπριζολα (καρε, σπαλα) δεν σημαινει στεγνη και σαν παπουτσι. Απο προσωπικη εμπειρια το λεω αυτο, μια και η μανα μου δεν της αρεσαν οι μοσχαρισιες μπριζολες (btw στα αγγλικα ο ορος steak ειναι για την μπριζολα και μονο αρχικα) επειδη ελεγε οτι βγαινουν σαν λαστιχο. Εγω μια απλη μπριζολα μοσχαρια, απο το sainsburys (ενα απο τα πιο μεγαλα supermarket της αγγλιας απο θεμα franchises) την μαγειρεψα πρωτη φορα μονος μου, σε "δικο μου" χωρο, περιπου τον μαιο του 2002. Δεν ειχα ιδεα τοτε για θερμοκρασιες ψησιματος. Well done μπριζολα και δεν ηταν στεγνη. Ουτε το 1% των γνωσεων ικανοτητων και εξοπλισμου που εχω τωρα επισης.

Συνεχιζουμε αυριο την κουβεντα αν θελετε γιατι ειμαι νεκρος απο την κουραση. 36 ωρες αυπνος, οι 13-15 με star wars online. Επισης ειχα απιστευτα νευρα χτες επειδι δεν μου επιασε ο πειραματισμος με τις πατατες dauphinoise...

Και αγχωνομαι πιο πολυ οτι οπως και καθε χρονο και θα πρεπει να μαγιρεψω στο σπιτι ενος παιδιου που ειμαστε σε μια παρεα 16 χρονια. Ε 3η φορα χοιρινο δεν κανω με τιποτα.

Αυτα για τωρα.

ps: το καλοκαιρι ειχα βρεθει με ενα παιδι και την γυναικα του. Εγω και εκεινος ημασταν συγκατικοι στο πρωτο σπιτι που εμεινα στην αγγλια. Πριν χρονια μου εξηγουσε οτι στην κινα βαζουν δοαφερα απωξηραμενα ψαρια/θαλασσινα οταν βραζουν ρυζι στα ειδικα σκευη που εχουν (και τα σπανε για τις 30 λιρες που ζητανε) Το καλοκαιρι του ειπα οτι δεν εβρισκα στην chinatown αποξηραμενα χτενια.

Ε και σημερα μου ηρθε απο το hong kong ενα μικρο δεμα με ενα κουτι απο αυτα μεσα!

Επεξ/σία από Toufas
Δημοσ.

Αυτό.

Επίσης, άλλο να μην είναι καλό το φαΐ και άλλο να μπορούσε να είναι καλύτερο.

Φυσικά ο μεγαλύτερος σπασαρχίδης να 'χεις παρέα σε εστιατόριο είναι ο τύπος της πεθεράς "εγώ το φτιάχνω καλύτερο".

Δημοσ.

Επίσης, άλλο να μην είναι καλό το φαΐ και άλλο να μπορούσε να είναι καλύτερο.

Φυσικά ο μεγαλύτερος σπασαρχίδης να 'χεις παρέα σε εστιατόριο είναι ο τύπος της πεθεράς "εγώ το φτιάχνω καλύτερο".

Αυτό επίσης.

Άλλο να σχολιάσεις λίγο το φαγητό κι άλλο αυτό που ανέφερε ο Lucifer πάνω. Φαντάσου να βγείτε για ποτό να χαλαρώσετε με φίλους και να 'χετε ένα στην παρέα να ψέλνει όλη την ώρα ότι η ρακή που φτιάχνει στο σπίτι του είναι καλύτερη.

Μπορεί και να είναι, μπορεί να 'χει καλύτερο γούστο από σένα, μπορεί να είναι χρήσιμο να το αναφέρεις μία φορά, αλλά φτάνει.

Δημοσ.

Αυτό επίσης.

Άλλο να σχολιάσεις λίγο το φαγητό κι άλλο αυτό που ανέφερε ο Lucifer πάνω. Φαντάσου να βγείτε για ποτό να χαλαρώσετε με φίλους και να 'χετε ένα στην παρέα να ψέλνει όλη την ώρα ότι η ρακή που φτιάχνει στο σπίτι του είναι καλύτερη.

Μπορεί και να είναι, μπορεί να 'χει καλύτερο γούστο από σένα, μπορεί να είναι χρήσιμο να το αναφέρεις μία φορά, αλλά φτάνει.

Βασικά, τα πράγματα είναι χειρότερα. Οι τύποι δεν αντιδρούν μόνο στο να πεις πως δε σου άρεσε το φαγητό. Αντιδρούν και σε άλλα.

Είχαμε πάει σε ένα μαγαζί και πήραμε κοντοσούβλι. Έπαθα πλάκα. Ήταν το πιο νόστιμο κοντοσούβλι που είχα φάει ποτέ στη ζωή μου. Μαλακό, να λιώνει στο στόμα με μια απίστευτη γεύση (σίγουρος πως το μαρίναραν σε μπύρα, αλλά όχι πολύ).

Είχα πάθει απίστευτη πλάκα και ήθελα να πάω να ρωτήσω τον μάγειρα πιο μέρος του χοιρινού χρησιμοποιεί. Ε λοιπόν εκεί μου την λέγανε επειδή ήμουν (για αυτούς) υπερβολικός.

Βέβαια, αυτό το καταλαβαίνω και σε άλλα πράγματα, π.χ. όταν κάποιος ασχολείται για παράδειγμα ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, θα τον κοροϊδεύουν, όταν όμως είναι επαγγελματίας φωτογράφος δε θα λένε τίποτα. Με την ίδια αντιστοιχία για άτομα που γουστάρουν αρχιτεκτονική, ζωγραφική κλπ. Είμαι σίγουρος πως αν είχα την ταμπέλα μάγειρας, όλοι θα συμφωνούσαν μαζί μου. Έλληνες, έτσι φέρονται.

Παραθέτω και αυτό που έγραψε ο Lucifer πριν λίγο καιρό για να δυναμώσει το επιχείρημα από την εμπειρία μου:

evabb, δεν αμφιβάλλω. Ο τούφας είναι σεφ, όταν μιλάει για φαγητό, προφανώς και δε το παίζω εξυπνάκιας, όταν μιλάς εσύ για χημεία ακούω και όταν μιλάει η γιν για μουσική, τα ίδια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα ήταν όταν εγώ (που δε ξέρω επίσημα από μαγειρική) μιλάω για φαγητό. Όταν π.χ. λέω πως θέλω μακαρόνια από μπρούτζινες τρύπες.

Βαρέθηκα τους Έλληνες. Θέλω να ξανακάνω παρέα με Αμερικάνους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, γιατί οι Αμερικανοί είναι μετριοπαθείς, γλυκομίλητοι, συνετοί. Ενώ οι Έλληνες, άξεστα γαϊδούρια.

Και περιμένεις, ας πούμε, με τέτοιου είδους τοποθετήσεις να βγάλεις άκρη;

Αν οι παρέες σου στην Αμερική ήταν καλύτερες, αναζήτησε ανθρώπους που ταιριάζουν καλύτερα τα χνώτα σας και εδώ. Ή, γύρνα πίσω. Αλλά να λες "βαρέθηκα τους Έλληνες" σε Ελληνικό forum...είναι κάπως. Κι εγώ βαρέθηκα αυτούς που έκαναν ένα φεγγάρι έξω και γυρίζουν στην Ψωροκόσταινα κι αρχίζουν το "πώς το λέτε εντώ στο Ελλάντα, γιατί εμείς εκεί" και κάτι τέτοιες ομορφιές που θα έκαναν το Μολιέρο να αφήσει τον Αρχοντοχωριάτη κατά μέρος και να γράψει τα δικά τους κατορθώματα.

Επίσης, το πρόβλημά σου με την Ελλάδα, την έλλειψη γνώσης των χασάπηδων, την αδυναμία των φίλων σου να εκτιμήσουν τις γνώσεις σου κτλ. ΔΕΝ έχουν καμία θέση σε αυτό το νήμα.

Δημοσ.

Ναι, γιατί οι Αμερικανοί είναι μετριοπαθείς, γλυκομίλητοι, συνετοί. Ενώ οι Έλληνες, άξεστα γαϊδούρια.

Και περιμένεις, ας πούμε, με τέτοιου είδους τοποθετήσεις να βγάλεις άκρη;

Αν οι παρέες σου στην Αμερική ήταν καλύτερες, αναζήτησε ανθρώπους που ταιριάζουν καλύτερα τα χνώτα σας και εδώ. Ή, γύρνα πίσω. Αλλά να λες "βαρέθηκα τους Έλληνες" σε Ελληνικό forum...είναι κάπως. Κι εγώ βαρέθηκα αυτούς που έκαναν ένα φεγγάρι έξω και γυρίζουν στην Ψωροκόσταινα κι αρχίζουν το "πώς το λέτε εντώ στο Ελλάντα, γιατί εμείς εκεί" και κάτι τέτοιες ομορφιές που θα έκαναν το Μολιέρο να αφήσει τον Αρχοντοχωριάτη κατά μέρος και να γράψει τα δικά τους κατορθώματα.

Επίσης, το πρόβλημά σου με την Ελλάδα, την έλλειψη γνώσης των χασάπηδων, την αδυναμία των φίλων σου να εκτιμήσουν τις γνώσεις σου κτλ. ΔΕΝ έχουν καμία θέση σε αυτό το νήμα.

Όπως το είπες για τους Αμερικάνους και τους Έλληνες και δε το λέω μόνο εγώ αλλά απ' ότι φαίνεται και κόσμος που γνωρίζεις για να το αναφέρεις σε παραδείγματα. Δυο πράγματα δηλαδή μπορεί να συμβαίνουν, ή όλοι αυτοί που φέρονται έτσι όταν γυρνάνε απ' έξω είναι μαλάκες ή έχουν δίκιο.

Το πρόβλημα μου δεν είναι με την έλλειψη γνώσης των χασάπηδων αλλά με τον τρόπο που μου είχε απαντήσει "20 χρόνια χασάπης και δε το ξέρω αυτό που μου λες" και αν έβλεπες το σαρκαστικό χαμογελάκι πάνω του θα καταλάβαινες καλύτερα τι με ενόχλησε. Στα παπάρια μου που δεν ήξερε τι ζητάω αλλά αφού δεν ήξερε κάτι, δεν έπρεπε να απαντήσει όπως ο κάθε Έλληνας σε αντίστοιχη φάση, δηλαδή με κοροϊδία και άρνηση, απλά με ένα απλό "αυτό που ζητάς δε το γνωρίζω". Αν συμπλήρωνε και με ένα "έλα την άλλη εβδομάδα να μιλήσω με τους κτηνοτρόφους για να δούμε τι μπορεί να γίνει" θα του έδινε έναν πελάτη παραπάνω. Σημείωση: Στην Αμερική έτσι γίνονταν ΠΑΝΤΑ.

Φαντάζομαι αν ήταν ο Lucifer μπορεί να έλεγε "ντάξ γαμήσου" όπως είχε πει για το αλάτι. Εσύ τι θα έλεγες; "Πήγαινε στην Αμερική να βρεις το χοιρινό σου";

Το "Αρχοντοχωριάτης" το ξανάκουσα σαν προσβολή, δεν έχει να κάνει με αυτά που λέω και κάνω. Απλά το χρησιμοποιείς για να προσβάλλεις και εσύ. Συγχαρητήρια.

Πάντως έχεις δίκιο, δε ταιριάζει σε αυτό το thread, ίσως και σε αυτό το forum, δε ξαναπαραπονιέμαι και ζητώ συγγνώμη.

Δημοσ.

Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το να πας εξω να χαλαρωσεις σημαινει πως δεν μας νοιαζει αν το φαγητο δεν ηταν καλο. Δεν λεω να ειναι το 1% κακο/μετριο και τα αλλα τελεια και να λες ολο το βραδυ για αυτο το πραγμα. Δεν καταλαβαινω γιατι με την δικαιολογια της παρεας που χαλαρωνει πρεπει να εχετε μετριο φαγητο. Οι πιο πολλες αποψεις που ακουω ειναι "πηγαμε στο ταδε μερος, ηταν φτηνο και ειχε τεραστιες μεριδες". Προσοχη, δεν αναφερομαι στην παρουσιαση, αλλα στην ποιοτητα του φαγητου. Το να ειναι μισο ωμες μερικες πατατες τηγανιτες, οι πανσετες που παραγγειλαμε να ειναι στεγνες, αγουρες ντοματες στην σαλατα, ξερο ψωμι. Θα παραπονεθειτε για ολα αυτα ή θα πειτε ελα μωρε ειμαστε εξω για να χαλαρωσουμε.

Να παμε στα mcdonalds τοτε την επομενη φορα?

Επισης να αναφερω ποσο τελειο σουβλακι/καλαμακι ειχα φαει το καλοκαιρι σε ενα μαγαζι στο μοναστηρακι εκει που τελειωνει η ερμου διπλα απο τα everest επι της ερμου. Ενα σχετικα καινουριο μαγαζι, ολα λευκα μεσα και ωραια διακοσμιμενο. Πηρα 1 με κοτοπουλο και 1 με χοιρινο και πρεπει να ηταν το πιο νοστιμο που ειχα φαει εδω και χρονια σε μαγαζι. Ειχα χαρει αρκετα.

Οπως και χαρηκα οταν ειπα σε εναν χασαπη "θελω τα μεσαια παϊδια απο το αρνι και απο τις μεριες" και δεν με κακοκοιταξε αλλα το εκανε αμεσως και με ρωτησε αν θελω τα καρε καθαρισμενα ενω ειχε 10 ατομα ουρα.

Αυτο ειναι επαγγελματισμος ή φιγουρα?

Δημοσ.

Βαρέθηκα τους Έλληνες. Θέλω να ξανακάνω παρέα με Αμερικάνους.

Ένα μπράβο στα φιλαράκια σου που σου συμπεριφέρθηκαν σαν κύριοι.

Αν έβγαινες μαζί μου Π.Χ. θα έτρωγες κράξιμο της αρκούδας και δε μπα να παρεξηγιόσουν.

Δημοσ.

ρε συ μπιλι κουλαρε λιγο.

2 σκηνικα παιζουν

ειτε οντως εισαι υπερβολικος η ησουν γκαντεμης και επεφτες στο χειροτερο πιατο το μαγαζιου

ειτε δεν κολλας με την παρεα σου

σε ολους μας εχει τυχει να φαμε μαλακιες εξω και δεν χρειαζεται γνωσεις μαγειρικης για να το καταλαβεις ποτε τρως μαλακιες.

παραδειγμα, πριν 4 χρονια περιπου ειχα παει στην Λαδοκολλα. σε γενικες γραμμες ηταν οκ το φαγητο δεν εφυγα πεινασμενη δεν εκανα κανα παραπονο, το σπετσοφαι του ομως δεν ειχε πιπεριες μεσα αν και μυριζε πιπερια και σε γευση ηταν σχετικα οκ. ε απλα δεν θα ξαναπαρω σπετσοφαι εκει.

αν σε ενα μαγαζι φανε 4 ατομα και πουν και τα 4 πω ρε φιλε χαλι το φαγητο, ε αυτο μπαινει στην μαυρη λιστα και δεν ξαναπαταμε.

την επομενη φορα προσπαθησε να διαλεξεις η κατι καλυτερο απο το μενου η αλλο μαγαζι.

δεν χρειαζεται να δειχνεις την δυσαρεσκεια σου πολυ εμφανως γτ σπας νευρα, εκτος αν μιλαμε οτι βρηκες τριχα μεσα σε κανα μπιφτεκι οποτε εκει χωσε.

αν τωρα η παρεα σου ειναι σε εντελως αλλο μηκος κυμματος ε αλλαξε παρεα. καλοφαγαδες υπαρχουν παντου αν θες. και στην τελικη μπορεις να κανεις καποιον καλοφαγα. δωσε του να φαει πραγματικα καλο φαγητο και θα το πει και μονος του. B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...