Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το ρυζι εχουμε και λεμε

 

υλικα

230γρ περιπου μανιταρια σε κονσερβα κομμενα.

ρυζι μπασματι (η αναλογια ρυζιου-μανιταριου ειναι ελευθερη)

θυμαρι τριμενο

ελαιολαδο

αλατι

νερο.

 

σε μια κατσαρολα βαζουμε αλατι και νερο και βραζουμε το ρυζι οπως θα βραζαμε τα μακαρονια. το σουρωνουμε στο τελος. προσοχη η ποσοτητα του νερου πρεπει να ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την ποσοτητα του ρυζιου. επισης το ρυζι πρεπει να γινει σπυρωτο οχι λαπας. το δοκιμαζουμε κακτικα να δουμε πως ειναι.

σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε αρκετο ελαιολαδο να καψει. ριχνουμε τα μανιταρια και ανακατευουμε για να βγαλουν καλα το νερο τους. (προβλεπουμε η ποσοσητα να ειναι πιο μεγαλη απ αυτη που θα χρειαζοταν για να τσιγαρισουμε απλα τα μανιταρια γτ μετα αυτο το λαδι θα παει και στο ρυζι) μπορουμε να βοηθησουμε την διαδικασια βαζοντας λιγο αλατι. προσοχη μην γινει λυσσα ομως. οταν εχουν βγαλει το νερο τους και εχουν αρχισουν να τσιγαριζονται ριχνουμε μια γενναια ποσοτητα θυμαριου ανακατευουμε καλα για μισο λεπτο περιπου και το βγαζουμε απο την φωτια.

εχουμε στραγγιξει το ρυζι λιγα λεπτα πριν και το ξαναριχνουμε στην κατσαρολα του και προσθετουμε τα μανιταρια με το λαδι τους και ανακατευουμε πολυ καλα. ειναι ετοιμο.

 

(το ρυζι και τα μανιταρια πρεπει να ειναι ετοιμα περιπου την ιδια στιγμη. στην τελικα μπορουμε πρωτα να αρχισουμε να φτιαχνουμε τα μανιταρια και κατα την διαρκεια να βαλουμε να βραζει το ρυζι ωστε οταν το στραγγιξουμε τα μανιταρια να ειναι ηδη ετοιμα και να τα ακατεψουμε κατευθειαν και να ειναι ζεστο και αχνιστο)

 

υγ το χορταρι στην φωτογραφια ειναι διακοσμητικο απλα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις και φρεσκα, δεν υπαρχει προβλημα, μονο που δεν θα εχουν νερο να βγαλουν και θα γινουν πιο γρηγορα. μανιταρια παρισιου.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ το basmati το μαγειρεύω ως εξής: αναλογία ρυζιού/νερού 1/3. Προτιμώ σκεύος πλατύ, ώστε να απλώσει το ρύζι όσο το δυνατόν περισσότερο και οπωσδήποτε με καπάκι. Και τηγάνι βολεύει, αν δεν υπάρχει ειδικό σκεύος, με κάποιο σχετικά αντίστοιχο καπάκι κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε το ρύζι να βράσει 5 λεπτά, μέτρια προς δυνατή (αλλά όχι τέρμα) φωτιά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο. Απορροφά όλο το νερό και γίνεται εξαιρετικά σπυρωτό.

 

Αλάτι προαιρετικά, βρίσκω πολύ πιο νόστιμη την προσθήκη λίγης σόγιας στο τέλος.

Δημοσ.

γενικα για το ρυζι υπαρχουν δυο τροποι, ειτε με αποροφηση του νερου ειτε με περισια νερου. με την αποροφηση ειναι πιο δυσκολο.

Δημοσ.

ερωτηση προς τουφα. τι διαφορα εχει το fleur de sel απο το αλατι; αξιζει να το παρω;

Και στο Μεσολόγγι βγαίνει τέτοιο αλάτι.

Το ονομάζουν αφρίνα και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να το βρεις,μόνο από γνωστό.

Δημοσ.

Operation ΡΥΖΙ

Κανονίστε να στουπώσει ο κώλος μου.

Νόμιζα πως η σωστή λέξη είναι να "στουμπώσει" και όχι να "στουπώσει".

Τι σημαίνει "στουπώνω" και τι "στουμπώνω";

 

Γεμάτος απορίες σε αυτή τη ζωή.

Δημοσ.

Λοιπόν. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που έχουμε είναι για τον πούτσο. Και πέρα από αυτό και οι Έλληνες είναι βλάκες και μου τη σπάνε.

 

Πως είναι εδώ μέσα μερικοί που βρίζουν επειδή λες δυο πράγματα παραπάνω για το φαγητό, ε λοιπόν, έτσι είναι όλοι.

 

Εδώ και λίγο καιρό που γύρισα από Αμερική, πηγαίνω συχνά πυκνά με μια παρέα για φαγητό και κυρίως στην περιοχή Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή επειδή γυρνάω από τη δουλειά μου και βολεύει και τους άλλους.

 

Εγώ όμως έχω λίγο πιο ιδιαίτερα και απαιτητικά γούστα στο φαγητό. Όταν αυτό που τρώω έξω μπορώ να το φτιάξω καλύτερο σπίτι μου, θα το πω. Δεν είναι πως σπάζομαι πολύ ούτε πως κάνω θέμα, αλλά θα πω πως το φαγητό στο γαμω-μάγαζο που πήγαμε είναι γαμώ-μέτριο και πως το μαγειρεύω καλύτερα.

 

Οι φίλοι μου αυτοί λοιπόν, δε ξέρω πως την είδαν και μου τη λένε, μέχρι τώρα το λέγαν για αστείο, εχθές και σήμερα όμως μου την είπαν κανονικά. Δηλαδή μου κάνει εχθές ένας με έντονο επικριτικό ύφος: "Σοβαρά τώρα, έχεις ανεβάσει τον πήχη ψηλά και δε σου αρέσει τίποτα". Του απάντησα πως είναι μερικά φαγητά που μου άρεσαν σε κάποια μαγαζιά αλλά είχε πάρει το ύφος του μαλάκα που στην λέει.

 

Δηλαδή τι θέλει να κάνω; Να κατεβάσω τον πήχη και να λέω πως ότι τρώμε είναι καλό; Σημειωτέο, ο τύπος μαγειρεύει 12 χρόνια και τα φαγητά του είναι χάλια (βράζει τα μακαρόνια 15 λεπτά και μετά σβήνει το μάτι και αφήνει την κατσαρόλα επάνω... ακόμα 10 λεπτά).

 

Όταν μεν σου ζητήσουν να τους πεις τι σου αρέσει και τι προτείνεις και καμία συμβουλή για να κάνεις καλύτερα κάτι ή που αλλού να πάμε, και τους απαντήσω, γυρνάνε και με λένε ψωνισμένο επειδή δε τους άρεσε η απάντηση.

 

Εγώ τι να κάνω δηλαδή; Α στα διάλα. Μαλάκες. Έχω σπαστεί τόσο που σκέφτομαι να μη ξαναβγώ για φαγητό μαζί τους.

 

Απλά είπα να ξεσπάσω λίγο επειδή εκείνη τη στιγμή είχα άλλα στο μυαλό μου και δε ξέσπασα μπροστά του.

Sorry για το offtopic.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...