Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο.

Δημοσ.

γιατι θα το χασεις.

 

Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά...

Δημοσ.

Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο.

 

παντα τετοιο B)

 

Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά...

 

μαλλον το αλατι που παιρνεις ειναι κακης ποιοτητας γι αυτο δεν την νιωθεις την αλμυρα. αλλαξε μαρκα.

Δημοσ.

Για το μαγείρεμα μιλάς έτσι;

 

ναι, εγω βαζω το ιδιο και απο πανω αν χρειαστει. το θαλασσινο αλατι ειναι παντα πιο δυνατο.

Δημοσ.

Την συνταγή για τις αγκιναρες πληζ.

 

λοιπον εχουμε και λεμε

 

υλικα

 

1 μεγαλο καροτο ψιλοκομενο

1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομενο

100 γρ περιπου φρεσκια/κατεψυγμενα κουκια αλλα δεν υπαρχει περιορισμος στην ποσοσητα

2 μετριες πατατες κομμενες σε 12-16 κομματια η καθε μια (να ειναι δλδ σχετικα μικρα τα κομματια)

5 "καπελακια" αγκιναρας (δεν ξερω πως τα λενε) ετοιμα καθαρισμενα (κατεψυγμενες ή σε κονσερβα, της κονσερβας ειναι λιγοτερο νιανια απο τα κατεψυγμενα)

5 καρδιες αγκιναρες επισης ετοιμες καθαρισμενες

(βεβαια αν σε δερνει μαζοχισμος παρε φρεσκιες και καθαριζε :lol: )

1 λεμονι (τον χυμο του)

ανηθος φρεσκος 7-8 γραμμαρια ψιλοκομενος

ελαιολαδο

αλατι θαλασσινο

μαυρο πιπερι

νερο

 

εκτελεση

 

σε μια μεγαλουτσικη κατσαρολα ριχνουμε το λαδι να καψει και ριχνουμε το καροτο. μετα απο 2 λεπτα περιπου ριχνουμε και το κρεμμυδι και ακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα. εκει προσθεσα ελαχιστο αλατι για να βοηθησω να βγαλει τα νερα του το κρεμμυδι. οταν μαραθει το κρεμμυδι ριχνω τα κουκια να παρουν κι αυτα μια γευση απο λαδι. ενοειται οτι δεν προκειται να τσιγαριστουν ειναι απλα για την γευση. μετα απο λιγο ριχνω τα καπελακια και ανακατευω προσεκτικα να μην διαλυθουν και οταν παει παντου το λαδι βαζω και τις καρδιες και ανακατευω γελιοδως απαλα για ελαχιστο χρονο. αν σε αυτο το σημειο δεν εχει αρκετο λαδι μπορω να προσθεσω λιγο, να μην γινει ομως σαν λαδερο. σε εκεινο το σημειο ριχνω και το πιπερι. προσθετω νερο να καλυθφουν ολα και ριχνω και τις πατατες. οι πατατες που εβαλα ειναι πατατες για βρασιμο αλευρωδους υφης οποτε βραζουν γρηγορα σχετικα και βοηθησαν να χυλωσει η σαλτσουλα. προσθετω αλατι και το αφηνω να βρασει. αφου βρασει κανα δεκαλεπτο προσθετω το λεμονι και το αφηνω να βρασει. προσοχη δεν θελει να ειναι τερμα το ματι της κουζινας! πρεπει να ειναι τοσο ωστε να βραζει αλλα χωρις να εξατμιζεται εξαιρετικα γρηγορα το νερο! πχ στην δικια μου κουζινα το μεγιστο ειναι το 6, στην αρχη το βαζω στο 6 μεχρι να δω οτι αρχιζει να βραζει το νερο και μετα το χαμηλωνω στο 4. τσιμπαμε με ενα πιρουνι να δουμε αν εχουν γινει τα καπελακια της αγκιναρας και οι πατατες, αν αυτα τα δυο ειναι οκ τοτε και ολα τα υπολοιπα ειναι οκ. δεν χρειαζεται ομως να ειναι εντελως νια-νια να το νιωθεις μαγειρεμενο οκ αλλα οχι να λιωνει στο στομα. τελευταια στιγμη προσθετουμε τον ανηθο, ανακατευουμε παντα απαλα και το βγαζουμε απο την φωτια και σερβιρουμε με μαυρο ψωμι. ;)

 

 

 

 

Μπράβο ρε Εύα. Να ήσουν και λίγο όμορφη.. :devil: :devil: :devil: :devil:

 

δεν ψαρωνω. :P

Δημοσ.

συμπληρωση που ξεχασα χ8ες το βραδυ. αν καθαρισετε φρεσκες σγκιναρες να τις βαλετε σε νερο με λεμονι μεχρι να τις μαγειρεψετε για να μην μαυρισουν. οπως κανουμε και με τα μηλα δλδ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...