evabb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 ερωτηση προς τουφα. τι διαφορα εχει το fleur de sel απο το αλατι; αξιζει να το παρω;
Toufas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ειναι η πιο καλη ποιοτητα αλατιου που μπορεις να παρεις. Αξιζει ναι.
evabb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 διαβαζα στην wikipedia οτι το βαζεις στο τελειωμα κι οχι στο μαγειρεμα ισχυει;
Toufas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο.
slygeo87 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 γιατι θα το χασεις. Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά...
evabb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο. παντα τετοιο Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά... μαλλον το αλατι που παιρνεις ειναι κακης ποιοτητας γι αυτο δεν την νιωθεις την αλμυρα. αλλαξε μαρκα.
evabb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Για το μαγείρεμα μιλάς έτσι; ναι, εγω βαζω το ιδιο και απο πανω αν χρειαστει. το θαλασσινο αλατι ειναι παντα πιο δυνατο.
evabb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Ρυζι μπασματι με μανιταρια και θυμαρι αγκιναρες με κουκια
caution Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Αγκινάρες; Τι λε ρε μανίτσα... δεν στο 'χα! *αγνός θαυμασμός*
slygeo87 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μπράβο ρε Εύα. Να ήσουν και λίγο όμορφη.. :devil: :devil:
evabb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Την συνταγή για τις αγκιναρες πληζ. λοιπον εχουμε και λεμε υλικα 1 μεγαλο καροτο ψιλοκομενο 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομενο 100 γρ περιπου φρεσκια/κατεψυγμενα κουκια αλλα δεν υπαρχει περιορισμος στην ποσοσητα 2 μετριες πατατες κομμενες σε 12-16 κομματια η καθε μια (να ειναι δλδ σχετικα μικρα τα κομματια) 5 "καπελακια" αγκιναρας (δεν ξερω πως τα λενε) ετοιμα καθαρισμενα (κατεψυγμενες ή σε κονσερβα, της κονσερβας ειναι λιγοτερο νιανια απο τα κατεψυγμενα) 5 καρδιες αγκιναρες επισης ετοιμες καθαρισμενες (βεβαια αν σε δερνει μαζοχισμος παρε φρεσκιες και καθαριζε ) 1 λεμονι (τον χυμο του) ανηθος φρεσκος 7-8 γραμμαρια ψιλοκομενος ελαιολαδο αλατι θαλασσινο μαυρο πιπερι νερο εκτελεση σε μια μεγαλουτσικη κατσαρολα ριχνουμε το λαδι να καψει και ριχνουμε το καροτο. μετα απο 2 λεπτα περιπου ριχνουμε και το κρεμμυδι και ακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα. εκει προσθεσα ελαχιστο αλατι για να βοηθησω να βγαλει τα νερα του το κρεμμυδι. οταν μαραθει το κρεμμυδι ριχνω τα κουκια να παρουν κι αυτα μια γευση απο λαδι. ενοειται οτι δεν προκειται να τσιγαριστουν ειναι απλα για την γευση. μετα απο λιγο ριχνω τα καπελακια και ανακατευω προσεκτικα να μην διαλυθουν και οταν παει παντου το λαδι βαζω και τις καρδιες και ανακατευω γελιοδως απαλα για ελαχιστο χρονο. αν σε αυτο το σημειο δεν εχει αρκετο λαδι μπορω να προσθεσω λιγο, να μην γινει ομως σαν λαδερο. σε εκεινο το σημειο ριχνω και το πιπερι. προσθετω νερο να καλυθφουν ολα και ριχνω και τις πατατες. οι πατατες που εβαλα ειναι πατατες για βρασιμο αλευρωδους υφης οποτε βραζουν γρηγορα σχετικα και βοηθησαν να χυλωσει η σαλτσουλα. προσθετω αλατι και το αφηνω να βρασει. αφου βρασει κανα δεκαλεπτο προσθετω το λεμονι και το αφηνω να βρασει. προσοχη δεν θελει να ειναι τερμα το ματι της κουζινας! πρεπει να ειναι τοσο ωστε να βραζει αλλα χωρις να εξατμιζεται εξαιρετικα γρηγορα το νερο! πχ στην δικια μου κουζινα το μεγιστο ειναι το 6, στην αρχη το βαζω στο 6 μεχρι να δω οτι αρχιζει να βραζει το νερο και μετα το χαμηλωνω στο 4. τσιμπαμε με ενα πιρουνι να δουμε αν εχουν γινει τα καπελακια της αγκιναρας και οι πατατες, αν αυτα τα δυο ειναι οκ τοτε και ολα τα υπολοιπα ειναι οκ. δεν χρειαζεται ομως να ειναι εντελως νια-νια να το νιωθεις μαγειρεμενο οκ αλλα οχι να λιωνει στο στομα. τελευταια στιγμη προσθετουμε τον ανηθο, ανακατευουμε παντα απαλα και το βγαζουμε απο την φωτια και σερβιρουμε με μαυρο ψωμι. Μπράβο ρε Εύα. Να ήσουν και λίγο όμορφη.. :devil: :devil: δεν ψαρωνω.
evabb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 συμπληρωση που ξεχασα χ8ες το βραδυ. αν καθαρισετε φρεσκες σγκιναρες να τις βαλετε σε νερο με λεμονι μεχρι να τις μαγειρεψετε για να μην μαυρισουν. οπως κανουμε και με τα μηλα δλδ.
athlios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Εγω για το ρυζι και τα μανιταρια θελω συνταγη, τις αγκιναρες ποιος τις τρωει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις