Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες το παρακάτω και πέσε σε απελπισία (χοχο σε αντιστοιχία με το "Look on my works, ye Mighty, and despair!".

http://www.seriouseats.com/2011/10/the-food-lab-homemade-mayo-in-2-minutes-or-le.html

 

Αρκεί να αγοράσεις αυτό το blender χεριού που κοστίζει κάπου 30 ευρώ. Ο τύπος εξηγεί και τη χημεία του πως δουλεύει, φαντάζομαι η Εύα θα συμφωνήσει.

 

 

Υπέθεσα πως κάνει δίαιτα. Επίσης, χαλάρωσε λίγο, αν ο τύπος τρώει κονσέρβα τόνο είναι χειρότερα, ξέρεις πόσα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα έχουν τα φαγητά που τρως, που δεν έχουν υποχρέωση να τα αναγράφουν σαν συστατικά επειδή δεν είναι φαγητά;

 

Όλα είναι ανθυγιεινά, αν είναι να χεζόμαστε από κάθε τι που διαβάζουμε θα τρώμε μόνο γρασίδι, όπως οι αγελάδες.

 

Επίσης, όπως ειπώθηκε μπορεί να φτιάξει μαγιονέζα μόνος του.

 

Μπήκες καθόλου στον κόπο να διαβάσεις τα links που παρέθεσα;

 

Άμα δεις στο post μου γράφω "όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων". Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι θα τρώει κάποιος μόνο μη επεξεργασμένες τροφές. Όσο λιγότερες καταναλώνουμε όμως, τόσο καλύτερα.

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Γι'αυτό πιστεύω ότι καλύτερη επιλογή για δίαιτα είναι το ελαιόλαδο από τη μαγιονέζα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις ζάχαρες που τις πας όμως;

 

Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links .

 

 

 

http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

 

 

 

http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/

 

 

Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά.

offtopic αλλα:

 

 

 

που ακριβως εχει ζαχαρη η σπιτικη μαγιονεζα ομως? Δεν λεω για την πλεμπα του εμποριου και τις light μπουρδες με το νερο μεσα.

Προσπαθω κατα 99% να μην τρωω τιποτα που δεν εχω φτιαξει ο ιδιος. Οταν αγοραζω κατι διαβαζω τα υλικα πρωτα και μετα θα δω αν θα μου αρεσει. Ξεχασες να πεις το πιο σημαντικο, οτι αν καποιος θελει να χασει σωστο βαρος, το να τρωει υδατανθρακες ειναι οτι χειροτερο μιας ειναι οι πιο αμεσοι "φταιχτες" δημιουργιας λιπους στον οργανισμο με την επιρποη που εχουν στην ινσουλινη και αυτη στην αποθηκευση λιπωδες ιστου.

Επισης ελπιζω να ξερεις πως δεν υπαρχει κανενας ξεκαθαρος συνδεσμος μεταξυ μιας διατροφης χαμηλών λιπαρων και στο χασιμο βαρους και στην διατηρηση του.

Σταματαω εδω, μπορω να γραψω αρκετα πραγματα που διαπιστωσα οτι εκανα τον τελευταιο χρονο αθελα μου και το τελευταιο 2μηνο βρηκα και το επιστημονικο πατημα για να μπορεσω να τα δικαιολογησω

(θα πει καποιος, τουφα δεν βλεπεις πως εισαι? Θα πω οτι οταν χασει καποιος οσο βαρος εχασα μεχρι και τωρα, μπορει να μου πει οτι συμβουλη θελει)

Θα προτεινα βιβλια του Gary Taubes και το 4 hour body του timothy ferris.

Για να μην πεις οτι "το λιπος φερνει καρδιακα νοσηματα" : http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

 

 

 

 

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Κανεις τεραστιο λαθος. Η μαγιονεζα του εμποριου δεν μπορει να φτασει την σπιτικη στην γευση.

 

 

το αυτο, αλλα απο ebay oven thermometer. Το εχεις μεσα για παντα και δεν σε νοιαζει τιποτα. Επισης οταν ερθουν να σου αλλαξουν την κουζινα, το παιρνεις και δεν το αφηνεις μεσα οπως εκανα εγω :(

Δημοσ.

Μπήκες καθόλου στον κόπο να διαβάσεις τα links που παρέθεσα;

 

Άμα δεις στο post μου γράφω "όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων". Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι θα τρώει κάποιος μόνο μη επεξεργασμένες τροφές. Όσο λιγότερες καταναλώνουμε όμως, τόσο καλύτερα.

 

Ότι η κατανάλωση λιπαρών μαζί με ζάχαρη είναι χειρότερη από τη κατανάλωση μόνο λιπαρών, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης αμφιβάλλω αν η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να φτάσει σε γεύση την μαγιονέζα του εμπορίου. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.

 

Γι'αυτό πιστεύω ότι καλύτερη επιλογή για δίαιτα είναι το ελαιόλαδο από τη μαγιονέζα.

Κάνεις λάθος, δοκίμασε να φτιάξεις σπιτική μαγιονέζα και βάλε και ένα χαρτάκι δίπλα σε περίπτωση που εκσπερματώσεις πρόωρα. Είναι απίστευτα νόστιμη.

 

Τώρα, όσο αφορά αυτό με την υγεία, κατά τη γνώμη μου υπερβάλλεις, και ίσως πάθω καρκίνο του εντέρου ή του στομάχου, όμως δε γαμείς, έτσι είναι η ζωή, από κάτι θα πεθάνουμε όλοι.

Δημοσ.

offtopic αλλα:

 

 

 

που ακριβως εχει ζαχαρη η σπιτικη μαγιονεζα ομως? Δεν λεω για την πλεμπα του εμποριου και τις light μπουρδες με το νερο μεσα.

Προσπαθω κατα 99% να μην τρωω τιποτα που δεν εχω φτιαξει ο ιδιος. Οταν αγοραζω κατι διαβαζω τα υλικα πρωτα και μετα θα δω αν θα μου αρεσει. Ξεχασες να πεις το πιο σημαντικο, οτι αν καποιος θελει να χασει σωστο βαρος, το να τρωει υδατανθρακες ειναι οτι χειροτερο μιας ειναι οι πιο αμεσοι "φταιχτες" δημιουργιας λιπους στον οργανισμο με την επιρποη που εχουν στην ινσουλινη και αυτη στην αποθηκευση λιπωδες ιστου.

Επισης ελπιζω να ξερεις πως δεν υπαρχει κανενας ξεκαθαρος συνδεσμος μεταξυ μιας διατροφης χαμηλών λιπαρων και στο χασιμο βαρους και στην διατηρηση του.

Σταματαω εδω, μπορω να γραψω αρκετα πραγματα που διαπιστωσα οτι εκανα τον τελευταιο χρονο αθελα μου και το τελευταιο 2μηνο βρηκα και το επιστημονικο πατημα για να μπορεσω να τα δικαιολογησω

(θα πει καποιος, τουφα δεν βλεπεις πως εισαι? Θα πω οτι οταν χασει καποιος οσο βαρος εχασα μεχρι και τωρα, μπορει να μου πει οτι συμβουλη θελει)

Θα προτεινα βιβλια του Gary Taubes και το 4 hour body του timothy ferris.

Για να μην πεις οτι "το λιπος φερνει καρδιακα νοσηματα" : http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

 

 

 

 

Κανεις τεραστιο λαθος. Η μαγιονεζα του εμποριου δεν μπορει να φτασει την σπιτικη στην γευση.

 

 

 

το αυτο, αλλα απο ebay oven thermometer. Το εχεις μεσα για παντα και δεν σε νοιαζει τιποτα. Επισης οταν ερθουν να σου αλλαξουν την κουζινα, το παιρνεις και δεν το αφηνεις μεσα οπως εκανα εγω :(

 

Όσο αναφορά την σπιτική μαγιονέζα δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω γιατί ποτέ δεν ήμουν fan της μαγιονέζας του εμπορίου, αλλά για να το λες εσύ που έχεις ασχοληθεί με το θέμα κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Θα δοκιμάσω και θα σου πω.

 

Τώρα για το κομμάτι με τους υδατάνθρακες σωστά λες ότι το ξέχασα γιατί είναι σημαντικό κομμάτι, αν και για μένα το πιο σημαντικό γενικότερα για την μείωση του βάρους και την διατήρηση του αργότερα, είναι η σωματική άσκηση μαζί με ισορροπημένη διατροφή. Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι.Δηλαδή και οι υδατάνθρακες χρειάζονται, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Για τους υδατάνθρακες και πόσο κακό κάνουν σε σχέση με τα λίπη τα λέει στο δεύτερο link που παρέθεσα. Τεράστιο ρόλο φυσικά παίζουν οι ποσότητες της τροφής που πρέπει να καταναλώνουμε ανάλογα με την φυσική άσκηση που κάνουμε.

 

Sorry για το offtopic. Αυτό είναι και το τελευταίο offtopic από εμένα εδώ.

Δημοσ.

Την τελευταια χρονια εχω φτιαξει καμια 6-7 χιλιαδες τετοια, αλλα ειναι νοστιμα τα ατιμα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=LjmVW91S3iE

 

Δεν χρειαζεται να κανετε τα πρωτα βηματα, γινεται με οποιοδηποτε ριζοτο/ρυζι εχει ξεμεινει, απλα τα κανετε μπαλες και τα παναρετε.

Δημοσ.

Την τελευταια χρονια εχω φτιαξει καμια 6-7 χιλιαδες τετοια, αλλα ειναι νοστιμα τα ατιμα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=LjmVW91S3iE

 

Δεν χρειαζεται να κανετε τα πρωτα βηματα, γινεται με οποιοδηποτε ριζοτο/ρυζι εχει ξεμεινει, απλα τα κανετε μπαλες και τα παναρετε.

Μπωωω ! οτι καλυτερο αυτες οι κροκετες στην Ιταλια. :wub: :wub: :wub:

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

Τώρα που είπες φύλο κρεμμυδιού, θυμήθηκα τον Ιορδάνη στην Πεντέλη που σερβίρει τα καλαμάκια πάνω σε κρεμμύδι. Και το κρεμμύδι γίνεται σούπερ!

Αλλά τα τελευταία 3 χρόνια ρίχνει σταθερά την ποιότητά του ρε γαμώτο.

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

 

Μετά το χύλωμα την περνάς στο μουλτι να γινει πουρες.

 

Στο σερβίρισμα προτείνω ανεπιφύλακτα ωμό ελαιόλαδο, κάπαρη, λιαστή ντοματα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κόλαση.

Δημοσ.

Μετά το χύλωμα την περνάς στο μουλτι να γινει πουρες.

 

Γιατι να περιμενεις τοτε για κατι που θα κανει το mixer? Βραζεις, και οταν μαλακωσουν τις στραγγιζεις και τις περνας. Κρατας λιγο νερο σε περιπτωση που χρειαστει και τελιωνεις.

 

 

Μου φενεται θα παραγγειλω ινδικο σημερα αφου μιλατε για φαβα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...