μαφαλντα Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Στην τονοσαλάτα:Μισό γιαούρτι με 1 κουταλιά μουστάρδα.
Chrisxxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ.... Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα.
geheim Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Βάλε το ζουμί-λάδι από την κονσέρβα τόνου. Γαμάει, δεν θέλει τίποτα άλλο.
Toufas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ.... Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα. Καμια vinaigrette με καποια γευση που σου αρεσει?
Chrisxxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Βάλε το ζουμί-λάδι από την κονσέρβα τόνου. Γαμάει, δεν θέλει τίποτα άλλο. Ειναι σε νερο
Praetorianos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Πειτε καμια σως/ντρεσινγκ ή οπως αλλιως λεγεται στα Ελληνικά για τονοσαλατα χωρις μαγιονεζα με όσο το δυνατον λιγοτερες θερμιδες. Συνήθως πετάω μέσα μπαλσάμικο/λεμόνι/αλάτι/μουστάρδα σε random ποσότητες μέχρι να φτιάξω κάτι ικανοποιητικό. Τις περισσότερες φορές βγαίνει κάτι παραπάνω από καλό μπορώ να πω. Μαγιονέζα σε τόνο έχω να φάω κάτι χρόνια. Επίσης μια γαμηστερή συνταγή (ανάλογα τις ορέξεις σου βέβαια) είναι σε ένα πιάτο πάρα πολύ μουστάρδα, λεμόνι, λάδι και τα χτυπάς όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Στο συγκεκριμένο μετά θέλει παπάρα βέβαια, οπότε μάλλον δεν σου κάνει.
billkost Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ.... Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα. Φαντάζομαι πως το κάνεις για λόγους δίαιτας έτσι δεν είναι; Κοίτα να δεις τι γίνεται: Το ελαιόλαδο έχει κατά μέσο όρο 125 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας. Η μαγιονέζα, έχει σχεδόν πάντα λιγότερες θερμίδες ανά κουταλιά σούπας, το πόσες θερμίδες θα εξαρτηθεί από το λάδι και από οτιδήποτε άλλο έχει μέσα, αλλά συνήθως είναι κάπου 60 - 90. Όταν λοιπόν εσύ βάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με οτιδήποτε άλλο στον τόνο σου, εισάγεις στο σύστημα πιο πολλά λιπαρά από όσα θα έβαζες με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα. Κοίτα λοιπόν τη μαγιονέζα που έχεις αγοράσει και βάλε 2 κουταλιές της σούπας, θα ισοδυναμούν περίπου στα ίδια με μια κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδό σου. Δέχομαι ευχαριστίες σε μορφές Νορβηγικών ομολόγων. Ευχαριστώ.
Chrisxxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Προτιμώ τα λιπαρά από το ελαιόλαδο παρα από τη μαγιονέζα ομως.
YiN Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Προτιμώ τα λιπαρά από το ελαιόλαδο παρα από τη μαγιονέζα ομως. Μπορείς πάντα να φτιάξεις εσύ μαγιονέζα. Δεναι τίποτε, αυγό και ωμό ελαιόλαδο.
Chrisxxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ειχα προσπαθήσει κανα 2 φορες με τραγικά αποτελέσματα
YiN Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ειχα προσπαθήσει κανα 2 φορες με τραγικά αποτελέσματα Θέλει πολύ χτύπημα είναι η αλήθεια.
Lucifer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Πως διαπιστώνουμε την πραγματική θερμοκρασία που αναπτύσσει ο φούρνος μας; Υπάρχει κάποιο θερμόμετρο που αντέχει τόσους βαθμούς;
thomasG4 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λοιπόν εσύ βάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με οτιδήποτε άλλο στον τόνο σου, εισάγεις στο σύστημα πιο πολλά λιπαρά από όσα θα έβαζες με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα. Τις ζάχαρες που τις πας όμως; Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links . Πριν από δύο χρόνια, ο καθηγητής Στάμπφερ συνυπέγραψε μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Τhe Νew Εngland Journal of Μedicine» και από την οποία διαπιστώθηκε πως η ομάδα που ακολουθούσε διατροφή με λίγους υδατάνθρακες και έτρωγε τα περισσότερα κορεσμένα λίπη είχε στο τέλος υγιέστερη αναλογία ΗDL προς LDL και έχασε το διπλάσιο βάρος απ΄ ό,τι η ομάδα που ακολουθούσε διατροφή με λίγα λίπη. http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html Η ζάχαρη φαίνεται λοιπόν ότι αυξάνει την όρεξη κατά τη διάρκεια του γεύματος και μειώνει τον κορεσμό αμέσως μετά το γεύμα. Είναι πιο εύκολο δηλαδή τα λιπαρά τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη να καταναλωθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα. http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/ Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά.
billkost Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ειχα προσπαθήσει κανα 2 φορες με τραγικά αποτελέσματα Δες το παρακάτω και πέσε σε απελπισία (χοχο σε αντιστοιχία με το "Look on my works, ye Mighty, and despair!". http://www.seriouseats.com/2011/10/the-food-lab-homemade-mayo-in-2-minutes-or-le.html Αρκεί να αγοράσεις αυτό το blender χεριού που κοστίζει κάπου 30 ευρώ. Ο τύπος εξηγεί και τη χημεία του πως δουλεύει, φαντάζομαι η Εύα θα συμφωνήσει. Τις ζάχαρες που τις πας όμως; Πρέπει να σταματήσει πια επιτέλους η καραμέλα με τα λίπη του ελαιόλαδου. Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιο υγιεινό να τρως μαγιονέζα που δεν ξέρεις τι σκατά έχουν βάλει μέσα, από τι ελαιόλαδο; Διάβασε τα παρακάτω links . http://kardiologia.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html http://www.dia-trofis.gr/eidisis/i-zaxari-evnoei-tin-iperkatanalosi-lipous/ Και όλα αυτά γιατί κοιτάνε μόνο τις θερμίδες και τα λίπη άλλα όχι την διατροφική αξία της τροφής. Το σωστό είναι όσο λιγότερο γίνεται, κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων και μέτρο στην κατανάλωση λίπους. Εννοείτε με φυσική άσκηση όλα αυτά. Υπέθεσα πως κάνει δίαιτα. Επίσης, χαλάρωσε λίγο, αν ο τύπος τρώει κονσέρβα τόνο είναι χειρότερα, ξέρεις πόσα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα έχουν τα φαγητά που τρως, που δεν έχουν υποχρέωση να τα αναγράφουν σαν συστατικά επειδή δεν είναι φαγητά; Όλα είναι ανθυγιεινά, αν είναι να χεζόμαστε από κάθε τι που διαβάζουμε θα τρώμε μόνο γρασίδι, όπως οι αγελάδες. Επίσης, όπως ειπώθηκε μπορεί να φτιάξει μαγιονέζα μόνος του.
leftermann Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Πως διαπιστώνουμε την πραγματική θερμοκρασία που αναπτύσσει ο φούρνος μας; Υπάρχει κάποιο θερμόμετρο που αντέχει τόσους βαθμούς; γιαπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις