Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκιμασε να χαμηλωσεις τον φουρνο σου λιγο. Νομιζω μαγειρευεις στον αερα ε?

 

Αν λέει η συνταγή αέρα ναι, αλλά γενικότερα το αποφεύγω γιατί δεν ψήνω πολλά ταψιά στον ίδιο φούρνο ώστε χρειάζεται. Ευχαριστώ πάντως. Θέλω να κάνω ένα τσουρέκι βασιλόπιτα και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Επομένως, το χρόνο που λέει η συνταγή αλλά σε 10-15 λιγότερους βαθμούς απ' όσο λέει;

Δημοσ.

Βαλε 20 πιο λιγους και βλεπεις. Γενικα να ξερεις πως δεν ειναι ολοι οι φουρνοι το ιδιο, οταν βαζεις πχ. 200, δεν lockαρει στους 200 αλλα ανεβοκατεβαινει με μεσο ορο το 200. Αλλοι εχουν μικροτερες ταλαντωσεις, αλλοι πιο μεγαλες.

Το μεσα ειναι καλα ψημενο?

Δημοσ.

Βαλε 20 πιο λιγους και βλεπεις. Γενικα να ξερεις πως δεν ειναι ολοι οι φουρνοι το ιδιο, οταν βαζεις πχ. 200, δεν lockαρει στους 200 αλλα ανεβοκατεβαινει με μεσο ορο το 200. Αλλοι εχουν μικροτερες ταλαντωσεις, αλλοι πιο μεγαλες.

Το μεσα ειναι καλα ψημενο?

 

Ναι μια χαρά. Και τσουρέκι δηλαδή σου λέω αρκετά φουσκωμένο και μαλακό μέσα κτλ. αλλά απ' έξω μας τα χαλάει. Και δεν είναι να πεις ότι όταν περνάνε 1-2 μέρες μαλακώνει...χειρότερο γίνεται γιατί μοιραία αρχίζει να σκληραίνει και το μέσα.

Δημοσ.

Στειλε ενα pm με το πως εκανες το sous vide. Κοστος κλπ.

Αυτό το είχα δανεικό από έναν φίλο εκεί που το είχε και δε το χρησιμοποιούσε.

Εγώ εδώ φτιάχνω το δικό μου, αλλά δε ξέρω ακόμα πόσο θα κοστίσει. Επίσης, το δικό μου αμφιβάλλω αν θα μπορεί να μαγειρέψει φαγητά που θα πιάνουν όλο τον όγκο της κατσαρόλας/πλαστικού που θα είναι βυθισμένο καθώς δε ξέρω πως να φτιάξω πολύ καλό κυκλοφορητή.

 

Εσύ σίγουρα μπορείς να αγοράσεις το sous vide supreme που είναι υπεργαμάτο και φτηνό ρε.

 

Χαίρομαι που σου άρεσε το μπιφτέκι.

Δημοσ.

@evabb δεν δίνεις και τις συνταγές γιατί μου τρέχουνε τα σάλια; :wub:

 

θα στις δωσω αλλα δεν εχει νοημα για το ταρτιφλετ γτ δεν υπαρχει το τυρι του στην ελλαδα, κι ολο το φαι ειναι το τυρι, αμα βαλεις αλλο τυρι δεν ειναι ταρτιφλετ.

 

guacamole

 

http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/guacamole-recipe/index.html

 

μου την εδωσε ο τουφας αυτη την συνταγη, πολυ καλη ελαφρια και δροσερη

 

ταρτιφλετ

 

1 κεφαλι τυρι reblochon 450g-500g με ελεγχομενη ονομασια προελευσης

400g αλατισμενο μπεικον σε μπαστουνακια

2 κρεμμυδια μεγαλα κομμενα σε ροδελες

300ml κρεμα γαλακτος 30% λιπαρα

περιπου 1 κιλο πατατες για βρασιμο αλευρωδους υφης (υπαρχουν διαφορα ειδη πατατας)

μοσχοκαρυδο

βουτυρο για το τσιγαρισμα των κρεμμυδιων

2-3 σκελιδες σκορδο

 

εκτελεση

 

καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε χοντρα σχετικα κομματια, να εχουν ολα πανω κατω το ιδιο μεγεθος.

τις βραζουμε σε αλατισμενο νερο και τις σουρωνουμε. της βαζουμε σε ενα ταψακι.

ριχνουμε οσο μοσχοκαρυδο θελουμε και λιωνουμε τις σκελιδες σκορδο και τις μυραζουμε πανω του.

 

σε ενα μεγαλο τηγανι λιωνουμε το βουτυρο και τσιγαριζουμε καλα τα κρεμμυδια να μαλακοσουν καλα.

 

βαζουμε τα κρεμυδια πανω απο τις πατατες στο ταψι και τα απλωνουμε παντου.

 

στο ιδιο τηγανι χωρις να προσθεσουμε λιπος ψηνουμε το μπεικον μεχρι να φυγουν τα νερα του.

 

ριχνουμε το μπεικον πανω απο τα κρεμμυδια και το απλονουμε.

 

κοβουμε το κεφαλι τυρι παραλληλα με την επιφανεια του ωστε να εχουμε δυο κυκλους και τους βαζουμε σαν καπακια πανω απο το μπεικον με την πετσα προς τα πανω.

 

λουζουμε τα παντα με την κρεμα γαλακτος να παει παντου.

 

το ψηνουμε κανα μισαωρο στους 200-220 βαθμους μεχρι να λιωσει καλα το τυρι και να γινει καφετι απο πανω.

 

εγω χθες το ξεχασα και η πετσα καηκε εντελως ομως καταφεραμε να την βγαλουμε το τυρι ειχε λιωσει υπερβολικα καλα. :-D

 

Fromage-reblochon.jpg

Δημοσ.

Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις!

Δημοσ.

Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις!

Πεθερά και άντρας Γάλλοι :D

Γι' αυτό την ήθελα πιο πολύ ^_^

 

Ευχαριστώωωωωωωω

Δημοσ.

Καλημέρα .

Αν σε μια συνταγή λέει ότι θέλει μια ντομάτα, πόσο pumaro βάζω ; Ντομάτες τρώω μόνο σε μορφή πουμαρο και κετσαπ, και θα ήθελα να φτιάξω τόσα φαγητά που έχουν ντομάτες μέσα, αλλά δε ξέρω αν πχ λέει ότι θέλει 2 ντομάτες, πόσο πουμαρο να βάλω.

Αν όχι πουμαρο, έστω τοματοπελτε.

Μιας και δεν σου απαντησε κανεις και μου εστειλες και pm, η απαντηση ειναι οτι βλεπεις και κανεις. Δεν νομιζω να υπαρχει ratio, αλλα αφου τρως pumaro που ειναι στην ουσια σαλτσα ντοματας, γιατι δεν βαζεις την ντοματα που θες αφου θα την μαγειρευσεις στο τελος. Τι ακριβως θες να φτιαξεις?

Δημοσ.

@toufas ευχαριστώ για την απάντηση .

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλω να φτιάξω αυτη τη στιγμή, αλλα όταν ψάχνω συνταγές για να φτιάξω κάτι, και φτάνω στο σημείο που λέει για παράδειγμα ότι θέλει 3 ντομάτες τριμενες,εκεί τα παραταω. Το θέμα είναι ότι με αιδιαζει το εσωτερικό της ντομάτας και δε τη τρώω. Το πουμαρο δεν έχει αυτό το εσωτερικό που είναι σαν μυξα γεμάτη σπορια.

Είχα προσπαθήσει να φτιάξω κρέας δυο φορές, και αντί για 4 τριμενες ντομάτες έβαλα μισό πακέτο πουμαρο τη μια φορά, και λίγο λιγότερο την άλλη , και δε βγήκε καλό.

Αναροτιομουν αν υπάρχει μια αναλογία του στυλ 1 κανονική ντοματα = 1/4 πουμαρο η κάτι τέτοιο ...

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο απλο. Εχεις blender? Μπορεις να αλεσεις τις ντοματες και να της περασεις απο μια σητα/σουρωτηρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...