traganeus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λες ζεμάτισμα βράσιμο για λίγα λεπτά???
Chrisxxx Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λες ζεμάτισμα βράσιμο για λίγα λεπτά??? Nαι όσο να μαλακώσουν λίγο. Ειδικά αυτά που αργούν να ψηθουν.
insomniaK Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 όλα οδηγούν στο ντιλίβερι... Θα φτιάξεις μια σούπα γάλατος με παραβρασμένα λαχανικά.
billkost Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 καμιά ιδέα για να μαγειρέψεις μπρόκολο - κουνουπίδι; πέρα από, "βράσε, βάλε λεμόνι λάδι, έλα βράδυ" Φούρνος σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, βάλε 220. Κόψε το μπρόκολο, βάλε λάδι, αλάτι πιπέρι και ginger, αν δεν έχεις βάλε σκόρδο, μη τα ψιλοκόψεις, άστα μέσα στο ταψί σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Μετά από 20 - 25 λεπτά, βγάλτα από το φούρνο και βάλε ξανά λάδι και λεμόνι και όσο κεφαλοτύρι θες, εγώ προτιμώ παρμεζάνα ή καμιά φορά που το θέλω πιο αλμυρό, πεκορίνο, αλλά όχι Αμφιλοχίας που είναι μούρα, Ιταλικό. Τα σπάει. Φυσικά αν το τηγανίσεις με το ίδιο πράγμα δε θα έχει μεγάλη διαφορά. Δοκίμασε και με τηγάνι και δες τι σου αρέσει πιο πολύ.
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Χτες εφτιαξα μια καυτερη σαλτσα με πιπεριες που ειχα απο το σπιτι μου εξω απο την αθηνα. Περιπου 2-3 χουφτες μικρες καυτερες πιπεριες αποξηραμενες. την ιδια ποσοτητα ξυδι-ζαχαρη-νερο. Βραζουμε τα 3 υλικα για να λιωσει η ζαχαρη. Βαζουμε τις πιπεριες για κανα μισαωρο να αρχισουν να ερχοντε σε φυσιολογικα επιπεδα (δεν το κανετε αν εχετε φρεσκιες), τα βαζουμε σε μιξερ/μπλεντερ και το κανουμε ενα πολτο. Αν δεν ειναι αρκετο το υγρο, βαζουμε λιγο νερο ακομα. Στο τελος εβαλα λιγο λαδι και το εβαλα σε ενα βαζο που ειχα βρασει σε νερο για 1-2 λεπτα (ωστε να ειναι 100% καθαρο) και μετα στο ψυγειο. Απο λιγο που δοκιμασα ηταν πολυ καυτερο παντως, ανυπομονω να κανω καμια σαλτσα με αυτο.
billkost Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν, αυτές νομίζω είναι οι πρώτες φωτογραφίες που βάζω από δικά μου φαγητά. 2010, το πρώτο μου sous vide burger, ήμουν Αμέρικα. Η όλη κατασκευή έχει κάποια τραγικά λάθη που πλέον δε ξανακάνω, αλλά δεν έχω άλλες φώτο με μετέπειτα προσπάθειες. Η γεύση του σαν burger ήταν απίθανη. Η κρούστα επιτεύχθηκε χάρη σε πολύ ζεστό τηγάνι με grapeseed oil. Πλέον μόνο almond oil ή μπορεί να πάρω blowtorch για να μην έχει καθόλου λάδι. Προφανώς, η θερμοκρασία ήταν απόλυτα σωστή, τελείως medium rare, από άκρη σε άκρη.
Pantelwolf Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 πρεπει να φωναζε πολυ την ωρα που το δαγκωνες.
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν, αυτές νομίζω είναι οι πρώτες φωτογραφίες που βάζω από δικά μου φαγητά. 2010, το πρώτο μου sous vide burger, ήμουν Αμέρικα. Η όλη κατασκευή έχει κάποια τραγικά λάθη που πλέον δε ξανακάνω, αλλά δεν έχω άλλες φώτο με μετέπειτα προσπάθειες. Η γεύση του σαν burger ήταν απίθανη. Η κρούστα επιτεύχθηκε χάρη σε πολύ ζεστό τηγάνι με grapeseed oil. Πλέον μόνο almond oil ή μπορεί να πάρω blowtorch για να μην έχει καθόλου λάδι. Προφανώς, η θερμοκρασία ήταν απόλυτα σωστή, τελείως medium rare, από άκρη σε άκρη. Στειλε ενα pm με το πως εκανες το sous vide. Κοστος κλπ.
Septum Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Που θα φαω πολυ καλο club sandwich εντος Αττικης;
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 πρεπει να φωναζε πολυ την ωρα που το δαγκωνες. Φωναζε "γαμαω ρεεεεεεεεεε"
traganeus Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό το μπιφτέκι είναι τόσο άψητο που είναι έτοιμο να φάει το ψωμάκι.....
evabb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 ας σοβαρευτουμε τωρα λιγο ορεκτικο guacomole με νατσος και ντοματινια γιατι μετα ακουλουθησε ταρτιφλετ, κι οχι μαλακια σαν αυτα στις χριστουγενιατικες αγορες πριν το ψησιμο και στο πιατο
katergaris79 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Παίδες καλησπέρα. Παρακολουθώ το thread πολύ καιρό και έχω πάρει πολύ καλές ιδέες. Προσπαθώ και την ψιλοπαλεύω με την κουζίνα και γενικώς μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Στο θέμα μας τώρα. Όποτε έχω πάει να φτιάξω κάποια ζύμη, κάτι δεν πάει καλά και το εξωτερικό μέρος της, βγαίνει πολύ τραγανό (και σκληρό το λες κάποιες φορές). Με κέικ, πουτίγκες και τέτοια ήδη δε συμβαίνει ποτέ, όταν όμως έχω να διαχειριστώ μια ζύμη όπως του τσουρεκιού ή του ψωμιού πάντα ψήνεται σωστά μέσα, αλλά απ' έξω είναι αρκετά τραγανή. Αυτό το τσουρέκι δηλαδή που αγοράζουμε με τον λεπτό μαλακό καφέ φλοιό δεν το έχω πετύχει ποτέ. Να σημειώσω ότι ο φούρνος μου είναι τούμπανο και σχετικά καινούργιος όπως και ότι χρόνους και τρόπους ψησίματος τους ακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια όπως και γενικότερα τις συνταγές θα έλεγα. Προχθές δοκίμασα να κάνω αυτό, εύκολη συνταγή, νόστιμο βγήκε αλλά με το ίδιο πρόβλημα. Το δεύτερο καρβελάκι το έβγαλα λίιιιγο πιο νωρίς να δω μήπως έχει άλλη συμπεριφορά, τίποτα, τα ίδια. Λοιπόν την κλείνω την έκθεση, κάθε βοήθεια δεκτή. Συνεχίστε την καλή δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις