Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχετο αλλα γκρι αλατι ατλαντικου; wtf :mrgreen: :mrgreen: Τι διαφορα εχει απο το απλο αλατι; Υπαρχει γκρι αλατι ατλαντικου στην Ελλαδα;

Saya δεν ειναι ολα τα αλατια ιδια.

Το συγκεκριμενο ειναι καπως υγρο, ακατεργαστο και μαζεμενο στο χερι και οχι πολυ δυνατο. Το χρωμα του ειναι γκρι/ασημενιο. Το ειχα παρει απο την ευριπιδου στο κεντρο της αθηνας και ειχε νομιζω 3-4 ευρω το κιλο.

Αν εχεις ορεξη για διαβασμα: http://www.saltworks.us/salt_info/si_gourmet_reference.asp

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ντάξει, γαμήσου.

Διαβασες την σελιδα που εβαλα? Εχεις ταξιδεψει σε πολλες χωρες. Το νερο ηταν ιδιο παντου?

Δημοσ.

Δε διάβασα τη σελίδα, αλλά ρε τούφα είναι σα να λέμε στον αλέτζο "βάλτη λίγο μέσα" και να ποστάρει "καλή η νόνη δούνια, αλλά δεν είναι όλα τα μουνιά ίδια".

 

Και το νερό με ξεδιψούσε παντού, αλλά επειδή με έβαλες σε σκέψεις: το αλάτι ατλαντικού πάει σε όλα τα φαγητά; Δηλαδή σε μια μπριζόλα λαιμού που πήρα από το καρφούρ να βάλω ατλαντικού ή νεκράς θάλασσας; Αυτό το τελευταίο επειδή είναι μαζικής παραγωγής παίζει να το βρω στο λιντλ;

 

(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;)

Δημοσ.

Lucifer, αν είσαι εσύ τσομπάνης και δεν ξέρεις το σωστό αλάτι, don't project it και στους υπόλοιπους. Εγώ ακόμα και στα βρώμικα ζητάω τουλάχιστον δύο διαφορετικά αλάτια. Μην κρίνεις εξ ιδίων :)

 

 

 

 

 

 

 

Yey mam - I trolled good.

Δημοσ.

Δες παλι την συνταγη που εγραψα και πες μου αν σου ζηταει την δουνια/αλατι ατλαντικου.

Το οτι το εβαλα εγω στο πιατο μου οταν το σερβιρα για να φαω ειναι τοσο κακο? Με ειδες να αναλυω και να γραφω φανφαρες για το ποσο πιο καλο ειναι και οποιος δεν το εχει ειναι μαλακας?

Και να το εκανα αυτο, γιατι οχι? Γιατι να επιτρεπεις το δουλεμα των αλλων και οχι το δικο μου κολλημα να συνδιαζω γευσεις και να ψαχνομαι? Δηλαδη να το κανουμε το "κρυφο μαγειριο" γιατι θιγονται οσοι τρωνε μονο πιτογυρα και δεν εχουν προσπαθησει να τηγανισουν ουτε ενα αυγο? Μερικοι που νομιζουν οτι αμα βρουν κατι καλυτερο απο αυτο που τρωγανε τοσα χρονια θα γυρισει ο κοσμος τους αναποδα?

 

Επισης ρωτησε "εχει διαφορα το αλατι αυτο απο τα αλλα" και απαντησα. Μετα να παμε στην ερωτηση "ειναι ολα τα πορτοκαλια ιδια?" μηπως? Γιατι με την δικια σου λογικη, θα ειναι ιδια.

Παω να βρω το post του λεφτερμαν με το καπονι γιατι το εφαγα μια φορα σε εστιατοριο μονο πριν απο χρονια και πρεπει να τον βρισω λιγο για αυτο τον λογο.

 

Luci επειδη εγω διακοπες το καλοκαιρι εκανα στην λουτσα, να μην επιτρεπω σε εσενα να ποσταρεις photos απο τα ταξιδια σου.

Επειδη εγω δεν εχω γατα, να μην ποσταρει η Yin το γατι της.

 

 

Ειλικρινα, η ολη κατασταση ειναι σαν αυτο:

xMYps.jpg

Δημοσ.

Και το νερό με ξεδιψούσε παντού, αλλά επειδή με έβαλες σε σκέψεις: το αλάτι ατλαντικού πάει σε όλα τα φαγητά; Δηλαδή σε μια μπριζόλα λαιμού που πήρα από το καρφούρ να βάλω ατλαντικού ή νεκράς θάλασσας; Αυτό το τελευταίο επειδή είναι μαζικής παραγωγής παίζει να το βρω στο λιντλ;

 

Με αλάτι ατλαντικού πάντως κανεις καλό ξεμάτιασμα.

Δημοσ.

Δε διάβασα τη σελίδα, αλλά ρε τούφα είναι σα να λέμε στον αλέτζο "βάλτη λίγο μέσα" και να ποστάρει "καλή η νόνη δούνια, αλλά δεν είναι όλα τα μουνιά ίδια".

 

Και το νερό με ξεδιψούσε παντού, αλλά επειδή με έβαλες σε σκέψεις: το αλάτι ατλαντικού πάει σε όλα τα φαγητά; Δηλαδή σε μια μπριζόλα λαιμού που πήρα από το καρφούρ να βάλω ατλαντικού ή νεκράς θάλασσας; Αυτό το τελευταίο επειδή είναι μαζικής παραγωγής παίζει να το βρω στο λιντλ;

 

(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;)

 

εχει λογικη οτι το αλατι ειναι διαφορετικο αναλογα τον τοπο η την θαλασσα παραγωγης. το ιδιο το αλατι παραμενει το απλο χλωριουχο νατριο αυτο ομως που διαφοροποιηει την γευση και το αρωμα ειναι τα υπολοιπα στοιχεια που εχουν κολλησει/μπει στους κρυσταλλους και τα οποια διαφερουν απο τοπο σε τοπο. θα μου πεις "τοσο μεγαλη διαφορα εχουν πια;" δεν το εχω ψαξει με τα αλατια αλλα εχω δει μεγαλη διαφορα στο θαλασσινο ιωδιουχο αλατι σε σχεση με τα αγνωστου προελευσεως. το δευτερο δεν "επιανε" κατα καποιο τροπο το φαγητο ενω το πρωτο ριχνεις λιγο και αλμυριζει.

Δημοσ.

evabb, δεν αμφιβάλλω. Ο τούφας είναι σεφ, όταν μιλάει για φαγητό, προφανώς και δε το παίζω εξυπνάκιας, όταν μιλάς εσύ για χημεία ακούω και όταν μιλάει η γιν για μουσική, τα ίδια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

evabb, δεν αμφιβάλλω. Ο τούφας είναι σεφ, όταν μιλάει για φαγητό, προφανώς και δε το παίζω εξυπνάκιας, όταν μιλάς εσύ για χημεία ακούω και όταν μιλάει η γιν για μουσική, τα ίδια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα; Το κατάλαβα 2 χρόνια στην Αμερική και ήμουν υποψιασμένος πριν την Αμερική όταν συναναστράφηκα με άλλους Ευρωπαίους. Οι Έλληνες είναι εξυπνάκηδες. Θα μιλήσουν και ας μη ξέρουν, θα φέρουν άποψη χωρίς να έχουν ιδέα, θα θυμώσουν και θα νομίζουν πως αν δεν ακολουθείς το δρόμο τους είσαι βλάκας.

 

Όταν έλεγα σε Αμερικάνους για τα μακαρόνια και το foie gras και το λίπος από μοσχάρι και τις τηγανιτές πατάτες με πεκτινάση, αυτοί που ενδιαφέρονταν, ψάχνανε και μου έλεγαν εντυπώσεις. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονταν μου έλεγαν πως θα ήθελαν να δοκιμάσουν αλλά δε τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν, μια χαρά απάντηση.

 

Όταν το λέω σε Έλληνα, χωρίς να έχει δοκιμάσει με λέει ψώνιο και είναι πεπεισμένος πως λέω μαλακίες. Γνωστή πλέον η έκφραση "είχες και στο χωριό σου foie gras;".

 

Δε σου αρέσει η ιδέα με τα διαφορετικά αλάτια; Μη τα δοκιμάσεις, τι ακριβώς σημαίνει η απάντηση "νταξ γαμήσου"; Γιατί το έγραψες; Ενώ δεν έχεις δοκιμάσει φέρεις γνώμη που δεν έχει βαρύτητα αλλά την είπες.

 

 

Και επειδή με πλάγιο τρόπο είπες πως έχεις πρόβλημα με εμένα επειδή δεν είμαι ειδικός, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ και δε γνωρίζεις τι εκπαίδευση έχω στον τομέα της μαγειρικής.

Δημοσ.

Δεν είναι αντίδραση σε κοροϊδία αδερφέ, υστερίες λόγω κόμπλεξ είναι. Αν εσύ δε βρίσκεις διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε αυτό:

 

τα καμαρόνια είναι περασμένα απο μεταλλικές τρύπες κράματος αλουμινίου της μομζαβίκης και χάλιβα νοτίου αργεντινής.

 

και αυτό:

 

Δε σου αρέσει που κάποιοι χρησιμοποιούν μαθηματικά μοντέλα για να μαγειρέψουν; Φάε το αρνί στη σούβλα, το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο και τα μακαρόνια της μάνας σου και μη μας πρήζεις τα παπάρια. Άσε μας εμάς να μαλακιζόμαστε και απόλαυσε εσύ την πραγματική και μόνη απόλαυση.

 

Κλασσικοί Έλληνες μαλάκες.

 

Δεν είναι η δική μου δουλεία να στη διδάξω. Το αστείο του κάθε traganeus μπορείς να το ονομάζεις χλεύη και κοροϊδία κι εγώ να το ονομάζω καλαμπουράκι και ειρωνεία, η βωμολοχία όμως μόνο βωμολοχία μένει.

 

Αναφορικά με το "νταξ γαμήσου", έχω την οικειότητα να το λέω στον τούφα χωρίς να παρεξηγείται επειδή ξέρει πώς ακριβώς το εννοώ.

Δημοσ.

Ας ληξει εδω το θεμα της διαφωνιας, προτιμω να σκασω παρα να μαλωσω με την αγαπημενη μου yin.

 

Ας παμε παλι στο φαγητο ομως τωρα.

Αυριο ερχεται μια φιλη στο λονδινο και θα παω σε μια τρομερη αγορα εδω κατα 90%. Και το βραδυ μαλλον για burger. Την κυριακη για δειπνο στην γαματη pub που ειναι λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου.

Θα βγαλω φωτο να σας δειξω. Απο οσα θα δω, την φιλη την εχω βαλει σε φωτο με εμενα στο αναλογο thread.

Δημοσ.

Δίκιο, πρέπει να τελειώσω και τη σεζόν.

bill, ωραίο έντιτ μεν, ευχαριστώ για το κλείσιμο δε.

Έκανα edit επειδή φαντάστηκα πως όλοι θα κοιμούνται τώρα.

Τι εννοείς ωραίο edit; Αφού στην έλεγα.

Τι εννοείς για το κλείσιμο;

Πια σεζόν;

Μπερδεύτηκα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...