Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οτι ηταν για 8 ωρες μονο σε brine.

 

Δηλαδη δεν ετρωγες barbecue χοιρινο στην αμερικη???

Αααα, τώρα κατάλαβα τι έκανες, στην αρχή είχα την εντύπωση πως μπορεί να το είχες αφήσει κανένα μήνα.

Κοίτα στο Αμέρικα κυρίως είχαν μοσχάρι bbq, αλλά δεν έτρωγα, δε μου αρέσουν πολλά από τα φαγητά τους εκεί.

 

Είχα πάθει πλάκα με ένα αυθεντικό Βιετναμέζικο φαγητό, pho, προφέρεται κάπως σαν να τελειώνει σε α αντί για ο.

Είναι απίθανη σούπα, παθαίνεις πλάκα. Αν ψάξεις στο youtube bourdain pho θα δεις και μια εκπομπή που είχε κάνει εκεί, κάποια στιγμή λερώνεται στο πουκάμισο και λέει: "ah fuck it! I will burn cities to the ground for this thing", θεός ο Bourdain.

 

Είχα γελάσει πολύ κάποια στιγμή που είχε πάει για κυνήγι και σκοτώνει νομίζω ένα ελάφι και είχε το κεφάλι του στο τραπέζι που έτρωγαν και συζητούσε αν είναι ηθικό να είσαι κρεατοφάγος! Ο Θεός ο ίδιος!

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μισό πακέτο μακαρόνια με κιμά μάγκικα σε σαλατιέρα

 

IMAG0680.jpg

 

 

 

*τα καμαρόνια είναι περασμένα απο μεταλλικές τρύπες κράματος αλουμινίου της μομζαβίκης και χάλιβα νοτίου αργεντινής.

Δημοσ.

traganeus αυτες τις πιπες σαν εξυπνακιας δεν μπορεις να τις κοψεις? Προφανως για καποιο λογο κανουν τα μακαρονια μεσα απο αυτες τις τρυπες, αντι να ρωτησεις γιατι καθεσε και λες τα ασχετα σου σαν καλος ημιμαθης τυπος.

Ελεος πια με την μπουρδολογια.

Δημοσ.

Ναι ρε luci, τα χει ξαναπει, κατι μερες πιο μετα ρωτησε κατι και του απαντησα σαν να μην συμβαίνει κατι. Εγω αν δεν ξερω κατι ρωταω ή εστω ψαχνω απο μονος μου. Δεν λεω "α λετε μπουρδες" και τα κοροιδευω.

 

 

Τεσπα στο θεμα μας

 

 

HekdZ.jpg

Παρφε απο συκωτι παπιας (με ψωμι και γκρι αλατι ατλαντικου)

 

Συνταγη:

 

225g συκωτια παπιας/κοτοπουλου καθαρισμενα καλα και μουλιασμενα σε γαλα για 2-3 ωρες τουλαχιστον (για να βγαλουν την πικριλα)

225g βουτυρο αναλατο (βιολογικο αν μπορειτε)

2 Tbsp κονιακ

2 Tbsp μαρσαλα/σερι (αν δεν εχετε δεν χαθηκε ο κοσμος)

2 Tbsp μαυροδαφνη

2 tsp σκονη μουσταρδας

1/4 tsp τριμμενο mace (ειναι το εξωτερικο περιβλημα απο το μοσχοκαρυδο, αν δεν εχετε βαλτε ελαχιστο μοσχοκαρυδο μιας και εχει πιο δυνατη γευση)

1 tsp φρεσκο θυμαρι (μιση αν ειναι ξερο)

2 σκελιδες σκορδο πατικομενες

αλατι πιπερι

 

Λιωστε λιγο βουτυρο, και βαλτε τα συκωτια να τηγανιστουν για ελαχιστα λεπτα απλα να παρουν χρωμα. Μην τα μαγειρεψετε πολυ μιας και θα μαγειρευτουν και αλλο πιο μετα.

Βαλτε τα χωρις το βουτυρο μεσα στο μπολ του μιξερ. Λιωστε 150γρ απο το βουτυρο σε σιγανη φωτια στο ιδιο τηγανι, και βαλτε το μαζι με τα συκωτια. Βαλτε το αλκοολ μεσα στο τηγανι και και μειωστε τα στο μισο και μετα στο μιξερ. Βαζουμε τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο, και βαζουμε λιγο αλατι και πιπερι και το αφηνουμε να σταθει 10 λεπτα.

Ξεκιναμε το μιξερ να τα κανει ολα μια πηχτη κρεμα. Τα περναμε απο την πιο λεπτη σιτα που εχουμε (κοσκινο πχ) για να εχουμε μια πολυ λεπτη και απαλη υφη στο τελικο προιον.

Το βαζουμε σε καθαρο γιαλυνο βαζο μαρμελαδας (με αεροστεγη σφραγισμα) ή σε ενα πολυ καθαρο ταπερ. Λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο (50γρ) και το βαζουμε απο πανω απο το πατε. Το αφηνουμε να κρυωσει για 24 ωρες.

Το τσακιζουμε με φετες απο καλο ψωμι πιο φριγανιστο και πιο καλο απο το δικο μου. Ειναι πιο νοστιμο αν ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.

 

 

Υπαρχουν παρα πολλες συνταγες στο ιδιο στυλ, και αν μπορειτε να φτιαξετε ρολο απο κιμα, μπορειτε να φτιαξετε και ενα πατε. Υπαρχουν και πιο παχυντικα (και πολυ πιο νοστιμα) απο αυτο.

Δημοσ.

Με τον εξής απλό τρόπο:

 

Σε αυτό το θρεντ ποστάρουν αποκλειστικά τρία (3) άτομα, από εκεί και πέρα όποιος μαγειρεύει πιο απλά από τα γούστα σου ή σου ή σου και τολμήσει να κάνει ποστ με υποψία πλάκας θα στολιστεί με χαρακτηρισμούς τύπου "αμαθής, ελληναράς" κ.ο.κ. Σημειωτέον έχει πέσει και μπαν για τον αυτό λόγο. Σα να λέμε, στέλνω εγώ στον αγύριστο όποιον δεν ακούει κλασική μουσική και γουστάρει ροκιές, ο λούσι κατεβάζει γαμωσταυρίδια σε όποιον γουστάρει Καρυωτάκη και σιχαίνεται Νίτσε, ο Λέφτερ κάνει κωλοδάχτυλα στην οθόνη του όποτε διαβάζει ότι κάποιος δε γουστάρει να κάνει παιδιά and so on and so forth.

 

 

Εν συνεχεία, πρώτο ποστ γράφεις ότι το θρεντ για τις συνταγές δεν αρκεί γιατί χρειάζεται κάτι παραπάνω και ξεκινάς με (guess what) ΣΥΝΤΑΓΗ. Και εαν δεν με γέλασαν τα ματάκια μου το επόμενο σχόλιο για το άλλο θρεντ ήταν ότι πρέπει να φύγει το "της γιαγιάς" και τότε θα είμαστε κουλ. Δηλαδή σοβαρά τώρα, πρέπει να είμαστε το πρώτο φόρουμ στο οποίο γίνεται φλεημ σε θρεντ μαγειρικής. Πρωτοπορία. Παγκοσμίως.

 

Σε κάθε περίπτωση όταν αυτόματα κάποιος βαφτίζεται ελληναράς ή αμαθής επειδή μαγειρεύει απλά και κάνει και λίγο χούμορ τότε μάλλον εσύ δεν λαμβάνεις υπ'όψιν τις προσλαμβάνουσες του κοινού σου => δεν το σέβεσαι => το θρεντ γίνεται πριβέ.

Δημοσ.

Κατσε γιν γιατι νομιζω μπερδεψες λιγο τα πραγματα.

Που ακριβως εγω ειπα καποιον αμαθη/ασχετο για κατι που μαγειρεψε? Αν θα δεις, παντα λεω την γνωμη μου για το πιατο και τι θα προτεινα να δοκιμασει την επομενη φορα που ξερω οτι δουλευει ωστε να δοκιμασει κατι καινουριο.

Το χιουμορ το κανε μια φορα δεν ειπα τιποτα, το εκανε 2η δεν ειπα τιποτα. Ε την τριτη θα με μαλακας αν δεν πω παλι και κατι.

 

Αντιθετως, οτιδηποτε ειναι μαγειρεμενο εκτος του ελληνικου τροπου που εκανε η γιαγια/μανα/θεια/ταβερνιαρης του καθενος, βαφτιζεται γκουρμε, χλεβαζεται, και το παιρνουν στο ψιλο μερικοι. Παραδειγμα στην προηουμενη σελιδα, εβαλε μια φωτο απο τα μακαρονια του κλπ και απο κατω το δουλεμα προς τον billkost που εχει φαει μια φρικη με μερικα προιοντα.

Που ακριβως εγω σχολιασα το τι εφαγε? Εγω σχολιασα το οτι ειναι ενοχλητικο να λενε τα ιδια και τα ιδια μεσα στην αμαθεια τους. Φυσικα το δουλεμα γινεται πιο μεγαλο και γιπεδιστικο οταν καποιος προσπαθει να εξηγήσει κατι που καποιος αλλος κοροιδεψε.

Και κλασσικα πεταγοντε οι ατακες "αρνακι ανω σουαζιλανδης με τηγανιτους κοχλιους και εκχυλισμα μελισας" Ε νισαφι πια.

 

Οσο για το οτι απανταω στον billkost κατι που ρωταει, γιατι να μην απαντησω αφου ξερω? Δηλαδη θα εχουμε ενα thread "προγραμματισμος" και δεν θα απανταμε σε εξειδικευμενες ερωτησεις επειδη οι πιο πολλοι ειναι ακομα στο hello world?

Δες και τον λεφτερμαν. Εχει γραψει αρκετα εδω μεσα ισως ειναι τα posts του σαν τα αλλα του παιδια που θελει να αποκτησει. Πες μου ποτε ακριβως του απαντησα με τον τροπο που περιγραφεις εσυ.

 

 

Επισης τα 2 παραδειγματα που εδωσα (billkost και κουνελεφτερμαν) δεν ειναι τυχαια. Για να σου δειξω πως ακομα και οταν γινεται μια πιο ειδικη κουβεντα, μπορει να ρωτησει καποιος αλλος κατι και να του απαντησω/απαντησουμε με την ιδια σοβαροτητα. Φυσικα απο την αλλη μερια της καζουρας και της κερκιδας ουτε κουβεντα ε?

Δημοσ.

Παντως νομιζω τα θρεντ ειναι για να λεει ο καθενας οτι θελει. Αν ειναι ανοιγει ενα blog o καθενας, δεν απαγορευεται και βαζει τις συνταγες του, σβηνει οτι σχολια δεν του αρεσουν και παει λεγοντας. Ο λογος που ειμαστε σε φορουμ ειναι ακριβως για λεει ο καθενας την γνωμη του ειτε για τις γκουρμεδιες ειτε δεν ξερω γιατι..

Δημοσ.

Το χιουμορ το κανε μια φορα δεν ειπα τιποτα, το εκανε 2η δεν ειπα τιποτα. Ε την τριτη θα με μαλακας αν δεν πω παλι και κατι.

 

Γιατί, την τρίτη φορά σταματάει να είναι πλάκα ξέρω 'γω;

 

Αντιθετως, οτιδηποτε ειναι μαγειρεμενο εκτος του ελληνικου τροπου που εκανε η γιαγια/μανα/θεια/ταβερνιαρης του καθενος, βαφτιζεται γκουρμε, χλεβαζεται, και το παιρνουν στο ψιλο μερικοι.

 

Παρντόν, αλλά η πλειοψηφία του κόζμου (όχι μόνο του ελληνικού) δεν έχει το χρόνο, τη διάθεση, τη γνώση, όπως θέλεις πες το να ασχοληθεί με την μαγειρική στο μέτρο που το κάνεις εσύ ή ο μπιλκοστ. Αυτό δεν σημάινει ότι χλευάζει - σε κάθε περίπτωση το να πει κάποιος μέσες άκρες ότι μπορεί να μην μαγείρεψε εξεζητημένα αλλά το γεύμα ήταν κομπλέ, δεν ξέρω πώς τον κάνει ελληνάρα.

 

Παρεμπιπτόντως, τέτοιο χουμοράκι έκανα κι εγώ στον μπιλκοστ κι άκουσα τα σχολιανά μου - το ποστ υπάρχει ακόμα. Να πω κι εγώ νισάφι;

 

Πέραν αυτού, όταν η προσέγγισή σου σε ένα απλό καθημερινό γεύμα ή έστω κυριακάτικο είναι "βάλε φουα γκρα στους ντολμάδες" (=15 ευρώ στην καλύτερη για 1 συστατικό), ε σορρυ, θα ακούσεις και δούλεμα, όχι επειδή ο άλλος είναι ελληνάρας αλλά επειδή μιλάς για κάτι απρόσιτο (για τους χ λόγους). Δεν νομίζω ότι σχολίασε κανείς ότι απαντάς στον μπιλλκοστ, αντίθετα οι χαρακτηρισμοί που εξαπολύετε αμφότεροι είναι κατάτι προσβλητικοί.

 

Κατατά, εξειδικευμένο θρεντ σε τεχνολογικό φόρουμ που οι υπόλοιποι ΕΙΝΑΙ hello world συνεπάγεται πριβέ θρεντ - χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις εδώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...