Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωπ ωπ. Πως να συμπλέξω πίτα και λίπος μόσχου; Τι πίτα;

Θελει το λιπος που ειναι γυρω απο τα νεφρα μιας και ειναι καπως γλυκο και χωρις μοσχαριλα.

Αλευρι, baking powder, αλατι και το λιπος μεσα αντι για βουτυρο, λιγο νερο και κανεις την ζυμη για την πιτα.

Μετα αν εισαι μπερμπαντης κανεις και μια γαματη γεμιση με νεφρα και μοσχαρι και βαζεις μεσα... http://www.bbc.co.uk/food/recipes/steakandkidneypuddin_66320

ή κανα μοσχαρι με guiness (και στρειδια!)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θελει το λιπος που ειναι γυρω απο τα νεφρα μιας και ειναι καπως γλυκο και χωρις μοσχαριλα.

Αλευρι, baking powder, αλατι και το λιπος μεσα αντι για βουτυρο, λιγο νερο και κανεις την ζυμη για την πιτα.

Μετα αν εισαι μπερμπαντης κανεις και μια γαματη γεμιση με νεφρα και μοσχαρι και βαζεις μεσα... http://www.bbc.co.uk/food/recipes/steakandkidneypuddin_66320

ή κανα μοσχαρι με guiness (και στρειδια!)

 

ψήθηκα. Έκανα και κάτι μαθήματα ανοίγματος φύλλου πρόσφατα, από την γιαγιάκαμ, αλλά χρειάζομαι κι άλλα... Δεν ξέρω αν μπορέσει ο χασάπης μου να μου φέρει τέτοιο λίπος όμως...

 

Στρείδια δεν βάζω πάντως :mrgreen:

Δημοσ.

Κανει επισης το λιπος απο μοσχαρι γαλακτος απο τα πλευρα.

Τα στρειδια πανε, και εγω το νομιζα σαν σκατα συνδιασμο. Αποκτανε την ιδια υφη με το μεδουλι με μοσχαρισια/αλμυρη γευση (βραζουν μαζι μεσα στην πιτα)

Αυτο που σου εδωσα προσεχε γιατι ειναι για φαγητο που το κανεις στον ατμο. Γαματο και αυτο, αλλα προτιμω την τραγανη ζυμη, στο εδωσα για να δεις την γεμιση.

Η ζυμη ειναι εδω

 

http://www.youtube.com/watch?v=eNHC892bFmA

 

 

 

κανει και για γλυκα

Δημοσ.

Δε βρήκα.

 

Το λίπος από μοσχάρι το θέλω κυρίως για να τηγανίζω, είναι καλό και νοστιμίζει υπέροχα, άσε που είναι και πιο υγιεινό από τη μαργαρίνη.

Επειδή έχει και υψηλό σημείο καπνού, μπορώ να τηγανίσω και τις τηγανιτές μου πατάτες εκεί.

 

Μου είπε ο τύπος πως στα βιολογικά σφαγεία, πρέπει να δίνεις τα εντόσθια λέει στο χημείο του κράτους (?!) και του λέω αυτό δεν είναι εντόσθια, είναι λίπος και μου λέει "όλα αυτά μαζί". Νομίζω πως δεν ήξερε τι του γίνονταν. Εγώ θα πάρω τηλέφωνο και τη βιολογική φάρμα με την οποία συνεργάζεται να ρωτήσω. Επίσης βρήκα και άλλες 2 βιολογικές φάρμες και ελπίζω να βρω άκρη.

 

Το σημαντικότερο είναι πως δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες παραγωγούς, δηλαδή δε πιστεύω πως πράγματι έχουν βιολογικά προϊόντα, απλά βρίσκουν κάποια κομπίνα να κάνουν με τον ΕΦΕΤ και τα άλλα παρεμφερή και τη σκαπουλάρουν. Γνωρίζω προσωπικά τέτοιες περιπτώσεις επειδή η μάνα μου είναι μανάβης και ξέρει άτομα που δουλεύουν σε αγορές με βιολογικά προϊόντα.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι τοτε αυτο το λιπος απο τα νεφρα για αυτη την δουλεια, οχι μονο δηλαδη. Και οχι, το μοσχαρισιο λιπος δεν ειναι οτι πιο υγιεινο.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι τοτε αυτο το λιπος απο τα νεφρα για αυτη την δουλεια, οχι μονο δηλαδη. Και οχι, το μοσχαρισιο λιπος δεν ειναι οτι πιο υγιεινο.

Εννοείς πως μπορώ να τηγανίσω και με λίπος από τα πλευρά; Ναι φυσικά μπορώ αλλά το άλλο είναι πιο καθαρό. Πάντως αν μπορούσα να βρω θα το έπαιρνα.

 

Ναι δεν είναι υγιεινό αλλά καλύτερα αυτό παρά το καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα.

Δημοσ.

Απο την εξωτερικη μερια του πλευρου θα βρεις σιγουρα μιας και το πετανε.

Και της παπιας ειναι ανωτερο οπως και να το κανεις, και πιο υγιεινο.

 

 

Επισης απο τα εδω supermarkets :

http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-100221-Fiesta+Iberico+pork+fat

Δημοσ.

Απο την εξωτερικη μερια του πλευρου θα βρεις σιγουρα μιας και το πετανε.

Και της παπιας ειναι ανωτερο οπως και να το κανεις, και πιο υγιεινο.

 

Επισης απο τα εδω supermarkets :

http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-100221-Fiesta+Iberico+pork+fat

Ρε εγώ μένω Ελλάδα και όχι Αγγλία.

Επίσης, καλό το λίπος πάπιας φίλε, αλλά το λίπος μοσχαριού είναι ανώτερο για deep frying.

Αν δοκιμάσεις duck fat french fries vs beef suet tallow french fries, θα πάθεις cultural shock.

Δημοσ.

Καλα φτιαξε πρωτα κανα ζωμο και μετα συζηταμε για το ποιο ειναι πιο νοστιμο :D

Εννοείς ζωμό με λίπος πάπιας ή λίπος μοσχαριού; Μα διευκρίνισα πως μιλάω για deep frying.

Δημοσ.

Και εγω. Ξεχνας οτι ζω στην αγγλια που τα καλα fish and chips μαγαζια τηγανιζουν με λιπος απο μοσχαρι, και βρισκεις για να αγορασεις παντου μιας και ειναι παραδοσιακο υλικο εδω

 

ve98Z.jpg

 

1.58 το κιλο

 

 

Το λιπος της παπιας ομως ειναι ανωτερο γευστικα. Και τις παντοφλες μου να τηγανισω εκει μεσα, θα τρωγονται.

Δημοσ.

Και εγω. Ξεχνας οτι ζω στην αγγλια που τα καλα fish and chips μαγαζια τηγανιζουν με λιπος απο μοσχαρι, και βρισκεις για να αγορασεις παντου μιας και ειναι παραδοσιακο υλικο εδω

 

ve98Z.jpg

 

1.58 το κιλο

 

 

Το λιπος της παπιας ομως ειναι ανωτερο γευστικα. Και τις παντοφλες μου να τηγανισω εκει μεσα, θα τρωγονται.

Dear sir, I kindly disagree with you. Στο Αμέρικα όταν έτρωγα πατάτες τηγανισμένες σε λίπος πάπιας και σε λίπος μοσχαριού, η διαφορά ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερη, τι να πω; Μήπως έχουν διαφορά στα μοσχάρια τόσο πολύ;

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vJforCdZNF0#t=388s

 

Επισης μαγειρευω ενα κομματι απο πανσετα που ειχα σε μια αλμη με υγρο καπνο, πρασινο τσαι, γιασεμι, θυμαρι, μελι και ζαχαρη. me gusta.

Δε μπορώ να δω το video επειδή είμαι στη δουλειά, αλλά ρε συ, αν μαγειρεύεις πανσέτα που είχες σε άλμη με υγρό καπνό, τι διαφορά έχει με το bacon;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...