Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σπαλομπριζολες το λενε στο ελλαντα, pork loin στο πιο ανθρωπινο

 

---------- Post added at 09:54 ----------

 

επισης πατατες και λεμονι απο την αρχη ειναι nono γιατι αργουν σαν διαολοι να ψηθουν και το κρεας θα χει παραψηθει. την επομενη φορα βαλε το λεμονι προς το τελος και θα ΣΕ αρεσει πιο πολυ.

Δημοσ.

τοτε βαλε το κρεας πιο μετα να μην σου γινει σαν παπουτσι. ή βρασε τις πατατε πρωτα, μετα ανακατεύεις με λαδι και λεμονι και βαλτα στο φουρνο και θα δεις μελι

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η τελευταία μου εφεύρεση:

 

Lombarda.jpg

 

Η Λομπάρδα, ή αλλιώς, κλειστό χάμπουργκερ. Γεμιστή χειροποίητη ζύμη με μπιφτέκι, μπέηκον, τυρί, μανιτάρια και κομματάκια λουκάνικου.

Δημοσ.

Αυτό κάτω απ' τον αναπτήρα είναι πακέτο τσιγάρα; Αν ναι, πες μου μόνο ότι το πιάτο είναι στην πραγματικότητα μικρό πιατάκι.

Δημοσ.

Είναι πιάτο πρωινού, όχι για φλυτζάνι, όχι το μεγάλο μέγεθος. Το μέγεθος της Λομπάρδας είναι σαν ένα μεγάλο χάμπουργκερ.

Δημοσ.

κυπριακη αγαπημενη συνταγη και νοστιμοτατη!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλο ελιες μαυρες μαλακες ψιλοκομενες

1/2 ποτηρι ελαιολαδο

1 κιλο αλευρι σκληρο

1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο

1 κουταλακι αλατι

1 κ.σ μαγια ξερη

μπολικο δυοσμο φρεσκο ψιλοκομενο ή ξερο τριμμενο

1/2 ποτηρι κολιαντρο φρεσκο ψιλοκομμενο (προαιρετικα)

1 κ.σ ζαχαρη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

βαζουμε τη μαγια και τη ζαχαρη με λιγο χλιαρο νερο σε ενα μπολ και μολις φουσκωσει λιγο προσθετουμε το αλευρι και χλιαρο νερο να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη.προσθετοθμε και τα υπολιπα υλικα μας. Το λαδι το βαζουμε τελευταιο.χωριζουμε τη ζυμη σε 6 κοματια και αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστουν.

4.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.

 

παει απιστευτα με καφε ή το τσαι.και ειναι και πλ ωραιο συνοδευτικο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...