billkost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 δεν σου δίνω tartiflette δεν σου δίνω Δε το ήξερα το φαγητό και το googlara, καλό φαίνεται, ειδικά εκεί με τα lardons, αυτά που βάζω και κάνω λαρδί. Δεν είναι πεντανόστιμα; ότι πολλές φορες είναι η εύκολη λύση ισχύει. αλλα δεν σημαίνει ότι κάθε φαγητό που έχει bacon ανήκει σε αυτή την κατηγορια. παράδειγμα το tartiflette Μα δε λέει στο wiki πως έχει bacon, έχει; Μας εχεις πρήξει ρε φίλε με το κολο μπέικο. Το καταλάβαμε ΔΕΝ σου αρέσει και το βάζουν για να δίνει γεύση. Φτάνει. α bytheway ή όπωςπαειοδρόμος το μπεικο ΓΑΜΑ#Ι!!!!! Τσου ρε Λάκη, δε φτάνει, θα το λέω συνέχεια γιατί δε μου αρέσει ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Βασικά, έχεις φάει παντσέτα; Κομμένη πολύ λεπτά, σαν να είναι bacon (βασικά το ίδιο κομμάτι κρέας είναι απλά δεν είναι cured) και να το τηγανίσεις στο λίπος του με αλάτι, πιπέρι και λίγο καυτερό. Δε θα ξαναφάς bacon. Επισης google pectolase θα το βρεις πολυ πιο φτηνα. Ένας βιολόγος φίλος μου είπε να μη πάρω τη φτηνή πεκτινάση που μου βρήκες γιατί δε ξέρει αν πρέπει να το εμπιστευτώ τόσο φτηνό. Τι να κάνω; Να δώσω 100 δολάρια για 50 γραμμάρια ή 7 δολάρια για 50 γραμμάρια; Help.
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Ειναι cured η πανσετα ρε σι τι λες. οσο για το ποσα να δωσεις, στο ακριβο πληρωνεις την πατεντα/μαρκα. Τεσπα εγω φτιαχνω αρνι κομμενο σε λεπτες φετες σαν σαλαμι τωρα με εναν ζωμο κοτοπουλο που εχει μεσα kelp.
insomniaK Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Ντάξει, φύκια με αρνί; Φτιάξετο με μαρούλια κι αυγολέμονο να γουστάρεις να κάνεις παπάρα.
Freakster Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 εγώ να ρωτήσω, με βούτυρο γάλακτος μπορώ να τηγανίσω μια ομελέτα; καλά μπορώ, αλλά αξίζει το κόπο;
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Ντάξει, φύκια με αρνί; Φτιάξετο με μαρούλια κι αυγολέμονο να γουστάρεις να κάνεις παπάρα. Ο ζωμος ειχε kelp και ντοματοζουμο μεσα ρε συ. Και τα 2 πηγες απο umami Δεν εχει γευση που μπορει να σταθει διπλα απο το κοτοπουλο το φυκι, αλλα ενισχυει τις υπολοιπες. Σκεψου σαν την παρμεζανα που ανεβαζει τις γευσεις στα ζυμαρικα. εγώ να ρωτήσω, με βούτυρο γάλακτος μπορώ να τηγανίσω μια ομελέτα; καλά μπορώ, αλλά αξίζει το κόπο; γιατι να μην μπορεις ρε μαστορα? βαλε και λιγο λαδι αν δεν θες να σου καψει το βουτυρο ισως να τρομαξεις με την αλλαγη χρωματος του βουτυρου (κασεϊνη στο γαλα) το αγαπημενο μου αυγο ειναι "ποσε" μεσα σε βουτυρο.
Freakster Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 είπα μήπως παίζει καμιά μετατροπή του βούτυρου που τριγυρνάει εδώ (κερκύρας και κάτι τέτοια) σε τρανς φατ, ή σε spaggeti flying monster τίποτα τέτοιο. Δε θέλω να χρησιμοποιώ ελαιόλαδο για τηγάνισμα πια και λάδι καρύδας που ψάχνω.. fuck expensive.
insomniaK Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Να παραγγέλνεις αντιηλιακό λάδι απο το amazon.de, είναι φτηνό σε σχέση με την Ελλάδα.
billkost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Ειναι cured η πανσετα ρε σι τι λες. οσο για το ποσα να δωσεις, στο ακριβο πληρωνεις την πατεντα/μαρκα. Τεσπα εγω φτιαχνω αρνι κομμενο σε λεπτες φετες σαν σαλαμι τωρα με εναν ζωμο κοτοπουλο που εχει μεσα kelp. Αν η πανσέτα είναι αλλαντικό, τότε λάθος μου, εννοώ το καθαρό pork belly που δεν είναι αλλαντικό αλλά σκέτο κρεατάκι. Εδώ στο Ελλάδα, όταν λέμε πανσέτα στον χασάπη, εννοούμε κανονικό κρέας από την κοιλιά. εγώ να ρωτήσω, με βούτυρο γάλακτος μπορώ να τηγανίσω μια ομελέτα; καλά μπορώ, αλλά αξίζει το κόπο; Δεν υπάρχει άλλο είδος βούτυρου. Βγαίνει από γάλα ή κρέμα (που στην ουσία η κρέμα είναι γάλα με πιο πολλά λιπαρά - συλλέγεται από το πάνω μέρος που κάθεται στον κουβά με το γάλα επειδή τα πιο λιπαρά πράγματα ανεβαίνουν στην επιφάνεια). Ο ζωμος ειχε kelp και ντοματοζουμο μεσα ρε συ. Και τα 2 πηγες απο umami Δεν εχει γευση που μπορει να σταθει διπλα απο το κοτοπουλο το φυκι, αλλα ενισχυει τις υπολοιπες. Σκεψου σαν την παρμεζανα που ανεβαζει τις γευσεις στα ζυμαρικα. γιατι να μην μπορεις ρε μαστορα? βαλε και λιγο λαδι αν δεν θες να σου καψει το βουτυρο ισως να τρομαξεις με την αλλαγη χρωματος του βουτυρου (κασεϊνη στο γαλα) το αγαπημενο μου αυγο ειναι "ποσε" μεσα σε βουτυρο. 1. Η παρμεζάνα δίνει γεύση ρε συ, και μάλιστα έντονη. 2. Είτε βάλει λάδι είτε δε βάλει, το βούτυρο καίγεται στην ίδια θερμοκρασία που καίγονται τα σωματίδια του γάλακτος που έχει μέσα. Αυτό που λένε πως βάζουν λάδι και βούτυρο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία που καίγεται το βούτυρο είναι τελείως παράλογο. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ. 3. Δεν έχω κάνει ποτέ butter poached egg, αξίζει ωρέ; είπα μήπως παίζει καμιά μετατροπή του βούτυρου που τριγυρνάει εδώ (κερκύρας και κάτι τέτοια) σε τρανς φατ, ή σε spaggeti flying monster τίποτα τέτοιο. Δε θέλω να χρησιμοποιώ ελαιόλαδο για τηγάνισμα πια και λάδι καρύδας που ψάχνω.. fuck expensive. Εννοείς Flying Spaghetti Monster και όχι Spaghetti Flying Monster έτσι δεν είναι; Ή μήπως αναφέρεσαι σε κάποια αίρεση που μου είναι άγνωστη; Ας αρχίσει ο θρησκευτικός πόλεμος λοιπόν! Το FSM είναι η μοναδική πραγματική θρησκεία και το SFM πρέπει να κατατροπωθεί! Τηγανίζεις σε λάδι καρύδας; Χάλια γεύση.
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Αν η πανσέτα είναι αλλαντικό, τότε λάθος μου, εννοώ το καθαρό pork belly που δεν είναι αλλαντικό αλλά σκέτο κρεατάκι. Εδώ στο Ελλάδα, όταν λέμε πανσέτα στον χασάπη, εννοούμε κανονικό κρέας από την κοιλιά. Δεν υπάρχει άλλο είδος βούτυρου. Βγαίνει από γάλα ή κρέμα (που στην ουσία η κρέμα είναι γάλα με πιο πολλά λιπαρά - συλλέγεται από το πάνω μέρος που κάθεται στον κουβά με το γάλα επειδή τα πιο λιπαρά πράγματα ανεβαίνουν στην επιφάνεια). 1. Η παρμεζάνα δίνει γεύση ρε συ, και μάλιστα έντονη. 2. Είτε βάλει λάδι είτε δε βάλει, το βούτυρο καίγεται στην ίδια θερμοκρασία που καίγονται τα σωματίδια του γάλακτος που έχει μέσα. Αυτό που λένε πως βάζουν λάδι και βούτυρο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία που καίγεται το βούτυρο είναι τελείως παράλογο. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ. 3. Δεν έχω κάνει ποτέ butter poached egg, αξίζει ωρέ; Για την ιταλικη pancetta λεω, το παστωμενο κρεας χοιρινου. Εχει και καπνιστη, αλλα δεν ειναι σαν το αμερικα, ειναι με ξερο καπνισμα οχι υγρο. Η παρμεζανα ειναι τις πιο μεγαλες πηγες γλουταμικου οξεως, το αμινοξυ που ειναι υπευθηνο για την γευση που εχει το umami (meatiness ειναι η πιο κοντινη λεξη που μπορω να σκεφτω) Επισης, επεσες παλι στην παγιδα. το λαδι ειναι το cooking oil το βουτυρο μπαινει για την γευση! Διαβαζα προσφατα για το λαδι απο macadamia 234c σημειου καπνισματος, πιο σταθερο απο το ελαιολαδο οταν εκτιθεται στο φως (πανω απο 50% των ελαιολαδων εμποριου σε διαφανο μπουκαλι ειναι χαλασμενα), εχει τα πιο πολλα palmitoleic οξεα και 80% μονοακερεστα λιπαρα. Επισης εχει γευση σαν βουτυρο. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα Εγω για μαγειρεμα εχω τα εξης λιπη: βουτυρο (με τα μονα υλικα στο κουτι να ειναι βουτυρο και αλατι αν περνω αλατισμενο βουτυρο), θα κανω την αλλαγη σε βουτυρο απο αγελαδες που εχουν φαει μονο γρασιδι* και οχι δημητριακα εφοσον βρω κατι τετοιο ghee, το βουτυρο απο πανω, χωρις το νερο-γαλα. Αγοραζεται απο μαγαζια με ινδικα προιοντα ή το κανετε μονοι σας με κανονικο βουτυρο.. Υπαρχει τροπος για να το κανετε με γιαουρτι κιολας αλλα θελει φρεσκοτατο γαλα ημερας. ελαιολαδο μονο στο τελος του μαγειρεματος. για το μαγειρεμα rapeseed oil, μαλλον σαν σπορελαιο στην ελλαδα. Ζωικο λιπος, λαρδι απο μοσχαρι (1 φορα στα 10 χρονια) απο χοιρινο (πολυ συχνα) και απο παπια. γενικα αποφευγετε οσο πιο πολυ μπορειτε τα επεξεργασμενα πραγματα. Το σωμα δεν ξερει τι να τα κανει στην μορφη που μπαινουν και τα βαζει οπου νανε. Τρανο παραδειγμα, φατε καλαμποκι και θα δειτε πως θα το αποβαλει το σωμα σας. Στην αμερικη η γλυκαντικη ουσια που ειναι ΠΑΝΤΟΥ ειναι το σιροπι φρουκτουζης απο καλαμποκι. Δειτε πως ειναι σαν λαος. Στην γαλλια τρωνε παπιες, φουα, λιπη παπιας, κρεμες γαλακτος, βουτυρα τυρια. Απο τους πιο χαμηλους δικτες καρδιακων νοσηματων. *και για να προλαβω τους εξυπνακηδες, οχι δεν ειναι το ιδιο η αγελαδα που τρωει δημητριακα με αυτη που τρωει γρασιδι.
billkost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Για την ιταλικη pancetta λεω, το παστωμενο κρεας χοιρινου. Εχει και καπνιστη, αλλα δεν ειναι σαν το αμερικα, ειναι με ξερο καπνισμα οχι υγρο. Η παρμεζανα ειναι τις πιο μεγαλες πηγες γλουταμικου οξεως, το αμινοξυ που ειναι υπευθηνο για την γευση που εχει το umami (meatiness ειναι η πιο κοντινη λεξη που μπορω να σκεφτω) Επισης, επεσες παλι στην παγιδα. το λαδι ειναι το cooking oil το βουτυρο μπαινει για την γευση! Σού είπα, έκανα λάθος, εδώ στο Ελλάδα το λέμε παντσέτα και παρασύρθηκα, στο Αμέρικα το έπαιρνα σαν pork belly. Η παρμεζάνα επίσης έχει μεγάλη ποσότητα βουτυρικού οξέος, γιαυτό πολλοί λένε πως τους βρωμάει, επειδή μυρίζει σαν τον εμετό που και αυτός έχει μεγάλες ποσότητες βουτυρικού οξέος. Τώρα, το umami γενικά ενισχύει το κρέας, όχι το άμυλο των μακαρονιών. Άρα έχει νόημα να πεις πως ενισχύει μακαρόνια με κιμά για παράδειγμα αλλά όχι κάτι χωρίς κρέας. Γιαυτό λέω πως η παρμεζάνα δανείζει από τη δική της γεύση στα μακαρόνια παρά πως ενισχύει. Δεν έπεσα στην παγίδα ρε συ, αφού του είπες να βάλει λάδι για να μη του καεί το βούτυρο, εκτός αν διάβασα λάθος. Όσο για τα λάδια, εγώ όταν τσιγαρίζω κάτι σε σιγανή φωτιά το κάνω σε ελαιόλαδο, αλλά μη χρησιμοποιείς rapeseed oil, λένε τα χειρότερα για την υγεία για αυτό. Για τελείωμα βούτυρο ή ελαιόλαδο αλλά το βούτυρο αν δε το χρησιμοποιήσεις σωστά σε γαμεί. Και φυσικά ΛΑΡΔΙ! Ο βασιλιάς, ότι και να τηγανίσεις σε λαρδί θα γίνει πεντανόστιμο, όχι μόνο λαρδί φυσικά, οποιοδήποτε λίπος από μέρος ζώου, μοσχάρι, πάπια κλπ. Α, μια διόρθωση, το λίπος από μοσχάρι δε λέγεται λαρδί, δε ξέρω πως λέγεται στην Ελλάδα, αλλά έξω το λένε tallow. Εξαιρετική επιλογή. Λοιπόν, θα γούσταρα κάργα να μιλάω για φαγητά και μαγειρική με εσένα σε ζωντανή φάση, αλλά είσαι Αγγλία γαμώτο.
freedubus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Η παρμεζάνα επίσης έχει μεγάλη ποσότητα βουτυρικού οξέος, γιαυτό πολλοί λένε πως τους βρωμάει, επειδή μυρίζει σαν τον εμετό που και αυτός έχει μεγάλες ποσότητες βουτυρικού οξέος. Πας γυρεύοντας να αρπάξεις καμιά ΦΑΠΑ; Θέλεις να με κάνεις να σιχαθώ την παρμεζάνα;
billkost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Πας γυρεύοντας να αρπάξεις καμιά ΦΑΠΑ; Θέλεις να με κάνεις να σιχαθώ την παρμεζάνα; These are the facts dude! Συνήθισε το. http://en.wikipedia.org/wiki/Butyric_acid
freedubus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 These are the facts dude! Συνήθισε το. http://en.wikipedia.org/wiki/Butyric_acid http://en.wikipedia.org/wiki/Sodomy
billkost Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Sodomy Για να μη στεναχωριέσαι, μπορείς να βάλεις pecorino, αλλά δεν είναι το ίδιο. Σε μερικά μακαρόνια πάει το ένα και σε μερικά το άλλο. Έτσι είναι η ζωή, σκληρή και άπονη.
freedubus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μπορώ να φάω παρμεζάνα και μετά να την κάνω εμετό πάνω στα μακαρόνια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις