Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι? Τουφ, αναρωτιέμαι πως θα εμοιαζε το τυπου πτι μπερ του 1915 που εφτιαχνε η προγιαγια μου μέσα στο τρίφφιν Εδω εισαι http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz-Keks (αν και το κανονικο ειναι απο το 1886, δες την γαλλικη σελιδα της wikipedia) στην ελλαδα απο το 1922. Πλεον δεν θα πρεπε να λεγοντε οπως λεγοντε γιατι δεν εχουν καν βουτυρο... Κατι ακουσα πως του παυλιδη εχουν βουτυρο?
Dark_son20 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι? Στο σκλαβενιτη στο διαδρομο με τις κρεμες γιωτης στο τελος αριστερα τα χρωματα ζαχαροπλαστικης, διπλα στο ετοιμο γλασσο δραπετσώνα είναι τα γενέθλια στο δρόμο μου είναι Touf μάλλον εγώ έκανα τη βλακεία. η συνταγή που είχα δει έλεγε fine sugar από ότι κατάλαβα από τη συνταγή που έδωσες icing sugar = άχνη fine sugar=?
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 η απλη ζαχαρη ειναι η fine. http://www.foodsubs.com/Sweeten.html
evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Εδω εισαι http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz-Keks (αν και το κανονικο ειναι απο το 1886, δες την γαλλικη σελιδα της wikipedia) στην ελλαδα απο το 1922. Πλεον δεν θα πρεπε να λεγοντε οπως λεγοντε γιατι δεν εχουν καν βουτυρο... Κατι ακουσα πως του παυλιδη εχουν βουτυρο? ειχαν μηπως ποτε βουτυρο;
billkost Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ αγαπάω τη ρόκα. Νομίζω είναι το αγαπημένο μου να το τρώω σκέτο. Αν βάλω και μια καλή vinnaigrette τα σπάει! Ο κολίανδρος δε μου βρωμάει σαπούνι, απλά μου είναι πολύ έντονος και με άσχημη γεύση, αλλά όχι σαπουνιού. Αν ήταν να τη περιγράψω θα έλεγα ... χμ... δε ξέρω. Πριν κανένα μήνα που είχα πρωτοέρθει Ελλάδα, πήγα με ένα φίλο σε ένα Ιταλικό, mezzaluna ή κάπως έτσι, στο golden hall. Δε μου άρεσαν τα μακαρόνια, αλλά δοκιμάσαμε μια καταπληκτική σαλάτα με μέλι. Έπαθα πλάκα ειδικά στο σημείο που τα ωμά χόρτα έδεναν με το μέλι.
insomniaK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Τούφα, δούλεψε το μείγμα για μακαρόνια που χα και στο γαλακτο-μούνεκο. Μου έκανε μία κρέμα ποποποποποποπο. Ευχαριστώ.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Αντε και την επομενη φορα με ι-carrageenan. Παντως απο οτι βλεπω, απο σιταρι ειναι και το συμιγδαλι στην ελλαδα, αρα το καλαμποκι που εβαλες εκανε την διαφορα.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 To αποκαλώ "almost greek custard". greek mille feuille εγω τους ειχα πει οταν ειχα φτιαξει.
billkost Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Σκέφτομαι να κάνω rossini burger. Για όσους δε ξέρουν, fillet rossini, είναι ένα κομμάτι κρέας, συνήθως tenderloin, που έχουν βάλει από πάνω του ένα κομμάτι foie gras. Το αντίστοιχο στο burger είναι πως αντί για το κομμάτι tenderloin θα έχω το burger. Σημείωση: Δε μου αρέσουν οι υπερπαραγωγές. Αν ψάξετε στο google images για rossini burger ή fillet rossini, θα δείτε κάτι τεράστια κομμάτια foie gras πάνω από το κρέας. Αυτό κατά την ταπεινή αλλά πάντα σωστή (οξύμωρο γνώμη μου είναι μια αηδία. Το σωστό είναι η φέτα foie gras να είναι υπέρ λεπτή και να μπει πάνω από το κρέας αμέσως μόλις αυτό μαγειρευτεί, έτσι ώστε να λιώσει από πάνω του. Όταν το κάνω θα σας δώκω φωτογραφίες καθώς θα είναι κάτι που δε βρίσκεις εύκολα σωστή εικόνα. Αλλά δε ξέρω αν θα το κάνω σήμερα καθώς θα πρέπει να μαγειρέψω το burger sous vide και θα πρέπει να γίνει με πρωτόγονες μεθόδους και βαριέμαι. Σημείωση: Το foie gras μπαίνει ωμό πάνω στο κρέας και λιώνει. Δεν είναι μαγειρεμένο.
YiN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Επίσης ήταν πατέντα του συνθέτη Gioachino Rossini που την έβρισκε με την μαγειρική λίγο παραπάνω απ'ότι με τις όπερες.
Toufas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Ειναι θαμπο το ποιος ακριβως το εκανε. Μερικες πηγες λενε οτι ο καλοφαγας Rossini το εκανε, αλλες οτι το εκανε ο Escoffier. Απο οσα εχω διαβασει, το πιο λογικο ακουγετε οτι ο Rossini εδωσε την συνταγη στους chef του cafe anglais και ο escoffier μετα το τελειοποιησε. Οποιος και να το εκανε, ηταν απο τους πιο μεγαλους καλοφαγαδες της ιστοριας. Παντου foie και παντου τρουφα. Και οι παντοφλες μου ειναι νοστιμες με αυτα πανω. Και κανονικα το foie μπαινει σε μεγαλη φετα πανω στο φιλετο, και αυτο πανω σε ενα ψημενο κομματι ψωμι, και μαυρη τρουφα σε φετες απο πανω και madeira demi glace. Εδω ενας απο του αγαπημενους μου chef και για λιγο αφεντικο μου με την δικια του εκδοχη σε κατι πιο deconstructed Here we have the foie gras, potatoes cooked in duck fat, slow cooked beef (at 65 degrees), black truffle, curly kale and for the onion Jason prepared a burnt onion mayonnaise 'that never splits' and truffle jus. Artichoke has been used instead of croute as Jason feels the croute always goes soggy in the Rossinin dish and he's not a fan. και τα κρασια που ειχανε για το συγκεκριμενο πιατο: Petrus 1987, Vega Sicilia Cosecha 1994 Unico, Chateau Latour 1953
freedubus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Κυριακή σήμερα. Μαγείρεψα. Πήρα μακαρόνια πένες. Τα έβρασα. Τα σούρωσα. Πήρα μαγιονέζα και την ανακάτεψα με γιαούρτι. Το έριξα μέσα στα μακαρόνια. Πήρα αγγουράκια τουρσί, τα ψιλόκοψα, πέταμα μέσα κι αυτά. Πρόσθεσα και μια κονσέρβα τόνο. Ανακάτεψα καλά το μείγμα. Έφαγα το φαί.
freedubus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Τα έφαγα ζεστά και χλαπαχλούπα κατευθείαν από την κατσαρόλα γιατί πεινούσα. Το ρώσικο χαβιάρι δεν παίζει να είναι πολύ πιο νόστιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις