evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Ρε κοπελιά αφού δε ξέρεις να πούμε! Το κασέρι είναι κίτρινο τυρί και όλα τα κίτρινα τυριά είναι κασέρια. Μετά είναι τα άσπρα τυριά που είναι μόνο η φέτα. Αμάν, εμείς οι Σαλονικιοί πρέπει να σας τα μάθουμε όλα; ναι ναι βρηκα αλλη συνταγη και εχω ολα τα υλικα o 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια o 1 κουταλάκι τριμμένο κρεμμύδι o 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού o 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη o Μερικές σταγόνες Ταμπάσκο σως
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 θελει lime αντι για λεμονι, θελει κυμινο, κοκκινο πιπερι (το tabbasco εχει ξυδι) , κολιανδρο φρεσκο και λιγη ντοματα σε κυβους.
billkost Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 θελει lime αντι για λεμονι, θελει κυμινο, κοκκινο πιπερι (το tabbasco εχει ξυδι) , κολιανδρο φρεσκο και λιγη ντοματα σε κυβους. Δεν αντέχω τη μυρωδιά του κολίανδρου. Νομίζω είναι το μόνο φυτό που δε μπορώ καν να μυρίσω. Όταν πλησιάζω το τμήμα του διαδρόμου με το κολίανδρο, η μυρωδιά με προλαβαίνει και είναι απίστευτα βαριά και άσχημη.
Dark_son20 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) choco banana κεικ! φακ γεαχ! φώτο όταν θα είναι έτοιμο 125γρ βούτυρο 1.5 cup ζάχαρη άχνη (είδα να το κάνουν αντί για κανονική και είπα να το δοκιμάσω) (μαλακία! μεγάλη!) 2 αυγά 3 ώριμες μπανάνες που κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι 1 cup γάλα 1/3 cup κακάο μια μυτιά σόδα (και αυτό το είδα κάπου) 1 φαρίνα απ (500γρ) 3 ώριμες μπανάνες που κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι βούτυρο κυβάκια και μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα σώμα (κάνα τέταρτο) ρίχνουμε το πουρέ μπανάνας και το αφήνουμε να χτυπιέται κάνα πεντάλεπτο να γίνει ομοιόμορφο ρίχνουμε τα 2 αυγά και το αφήνουμε ξανά να χτυπιέται κάνα πεντάλεπτο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας το μίξερ είναι σε μεσαία ταχύτητα και με τα εξαρτήματα που σε αυτή τη φώτο είναι πάνω στο μίξερ http://alexopoulos-electronics.gr/wp-content/uploads/wpsc/product_images/1400_large.gif σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και μια βανίλια αν θέλουμε στο μίξερ βάζουμε τα τσουτσούνια που στη φώτο κάθονται στα πλάγια και το βάζουμε σε μεγάλη ταχύτητα. ρίχνουμε σιγά σιγά το μιξ με το αλεύρι και εναλλάξ το γάλα. αφού δούμε ότι το μείγμα μας είναι ομοιόμορφο, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 το ψήνουμε για καμιά ώρα. αλλά από τα 40 λεπτά και μετά κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. ανά δέκα λεπτά δηλαδή το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. αν βγει εντελώς καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο. αν παίρνει χρώμα από τη ζύμη θέλει ακόμα Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2011 από Dark_son20
billkost Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Για κάποιο λόγο ποστάρισε δεύτερη φορά το προηγούμενο ποστ.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Και εγω ετσι ημουν, ηταν μαζι με την ροκα οτι χειροτερο υπαρχει. Οταν το βαζα στο στομα μου ηταν σαν να εχω πιει 12 μπουκαλια υγρο για τα πιατα. Ισως να ειναι γονιδιακο το προβλημα παντως λογω ευαισθησιας στις γευσεις. Πιεσα τον εαυτο μου και αρχισα να το τρωω απο μεξικανικα (ρυζι με κομμενο κολιανδρο μεσα) και σιγα σιγα αρχισα να το τρωω και πλεον μου αρεσει. Η ροκα ομως με τιποτα.
Pantelwolf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Απορία: Ποιά ειναι η ιστορία των μπισκότων; Πότε πρωτοήρθαν στην Ελλάδα; Τρωγοντας κορμό/μωσαικό/γλυκό ψυγείου σκέφτηκα και αναρωτήθηκα αν η γιαγια μου που έφτιαχνε το έμαθε απο τη γιαγιά της η ηταν κατι νεο. Και αν το έμαθε απο τη γιαγια της, υπήρχαν μπισκότα σαν τα πτι-μπερ τοτε? τα εφτιαχναν μονοι τους;
evabb Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Και εγω ετσι ημουν, ηταν μαζι με την ροκα οτι χειροτερο υπαρχει. Οταν το βαζα στο στομα μου ηταν σαν να εχω πιει 12 μπουκαλια υγρο για τα πιατα. Ισως να ειναι γονιδιακο το προβλημα παντως λογω ευαισθησιας στις γευσεις. Πιεσα τον εαυτο μου και αρχισα να το τρωω απο μεξικανικα (ρυζι με κομμενο κολιανδρο μεσα) και σιγα σιγα αρχισα να το τρωω και πλεον μου αρεσει. Η ροκα ομως με τιποτα. ωπα ο κολιανδρος ειναι που εχει μια γευση σαν σαπουνι; δεν το αντεχω με τπτ. δεν προκειται να το βαλω.
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Λογικα ξεκινησανε απο αρχαιοτητα λογω αναγκης. http://en.wikipedia.org/wiki/Hardtack Η wikipedia λεει οτι τον 7ο αιωνα αρχισανε να φτιαχνονται γλυκα απο τους περσες. Αυτα που ειναι πιο κοντα στην σημερινη τους μορφη το 1700 περιπου. απο τον mcgee:
Dark_son20 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 διόρθωση στη συνταγή! 1.5 cup κανονική ζάχαρη! για διαβητικούς μου βγήκε γαμώτο... θα φτιάξω γλάσο να το σώσω...
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Τωρα για τον κορμο, το ονομα του ειναι tiffin και ειναι συνδεδεμενο με την αποικοιοκρατια της βρετανιας στην ινδια/πακισταν διόρθωση στη συνταγή! 1.5 cup κανονική ζάχαρη! για διαβητικούς μου βγήκε γαμώτο... θα φτιάξω γλάσο να το σώσω... Τι υφη εχει το τελικο αποτελεσμα? Απλα επειδη ειχε πολυ ανακατεμα με το αλευρι ρωταω.
Dark_son20 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 σε υφή πραγματικά είναι το πιο τέλειο κέικ που έχω κάνει! ανάλαφρο τρομερά! σε γλύκα όμως...
Toufas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 ελα να το σωσεις: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/basicbuttericing_73263
Dark_son20 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 οοοο thanx πάω να πάρω κίτρινο χρώμα να ταιριάζει με τη μπανάνα
Pantelwolf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι? Στο σκλαβενιτη στο διαδρομο με τις κρεμες γιωτης στο τελος αριστερα τα χρωματα ζαχαροπλαστικης, διπλα στο ετοιμο γλασσο Τουφ, αναρωτιέμαι πως θα εμοιαζε το τυπου πτι μπερ του 1915 που εφτιαχνε η προγιαγια μου μέσα στο τρίφφιν
Προτεινόμενες αναρτήσεις