Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κορμος με παντεσπάνι.

Υλικά:

 

4 αυγα

1 κουπα Φαριναπ

1 κ.γ ελαιολαδο

1 κουπα ζαχαρη

1 βανιλια

1 κ.γ μπεικιν

 

Νουτελα με μπισκοτα ή μαρμελαδα

 

Χτυπαμε τα ασπραδια μεχρι να γινει μαρεγκα και προσθετουμε τη ζαχαρη τη βανιλια το μπεικιν το ελαιολαδο τα κροκαδια και την φαριναπ.

Αφου γινει το μιγμα ομοιογενες το βαζουμε ομοιομορφα σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι και στους 180 βαθμους για 15-20 λεπτα.

Αφου φουσκωσει και ψηθει το ξεκολλαμε με προσοχη απο το χαρτι και βαζουμε στη μια πλευρα τη Νουτελα με τα μπισκοτα ή τη Μαρμελαδα ή οτι αλλο θελουμε(σε ολη την επιφανεια) και το τυλιγουμε.

 

Καλη μας ορεξη

Δημοσ.

Πως να πάρετε 20 κιλά σε μισή ώρα απλότητας:

 

food4two.jpg

 

-Φιλετάκια χοιρινά γεμιστά με μπέηκο και τυρί

-Καλαμάκια (σουβλάκια για τους Βόρειους)

-Ρύζι με μανιτάρια, κρεμμύδι, μπέηκον και κάρρυ

-Πίτες ζυμωτές

 

Φιλετάκια:

 

Παίρνουμε τα φιλετάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα κόβουμε στο πλάι, δημιουργώντας ένα "φακελάκι". Δεν τα χωρίζουμε εντελώς, απλώς φτιάχουμε μια θήκη, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Τυλίγουμε μια λεπτή φέτα γκούντα/τσένταρ/έμενταλ/ντανλερ (εδώ έχει ένα ωραίοτατο γκούντα με pesto) με μια λωρίδα μπέηκου.

Τη χώνουμε μέσα.

Πασπαλίζουμε το εξωτερικό με αλάτι και πάπρικα απ' τη μία μεριά και λίγη ζάχαρη απ' την άλλη.

Ψήνουμε στο πάνω κάτω, ο αέρας ξεραίνει αν και προφανώς προτιμάται αντρίκεια ΣΧΑΡΑ.

 

Καλαμάκια:

 

Παίρνουμε ψαχνό. Ανάλογα τη θέση πάει και η γεύση, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, έτσι και αλλιώς θα τα φάτε.

Το κόβουμε σε κομματάκια ίσου πάχους όχι πολύ μεγάλα αλλά όχι και σουβλατζίδικου.

ΔΕΝ βάζουμε τα μικρά κομμάτια στις άκρες, εκτός αν σκοπεύουμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο (γκέη). Σε μια ηλεκτρική ψηστιέρα θα είναι λιγότερο ψημένα τα ακριανά αν και μικρότερα, δε το θέμε αυτό.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου.

Μόλις ψηθούν, λεμονιάζουμε.

 

Ρύζι:

 

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίχνουμε το κίτρινο μας ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Μην καφετιάσει και το χέσουμε το θέμα, κάνα 5λεπτο καλό είναι. Ρίχνουμε καπάκια ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αν έχουμε μπλέντερ ΠΟΛΥ ψιλοκομμένο γιατί λιώνει και γίνεται γαμάτο. Σωτάρουμε λίγο, καπάκια σωτάρουμε και το μπέηκο και μόλις ψηθεί λιγάκι, ρίχνουμε μανιτάρια. Καθ' όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε, μόλις βγάλουν το νερό τα μανιτάρια χαλαρώνουμε λίγο και γεμίζουμε ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε μέσα αλάτι, αρκετό κάρρυ και αν θέλουμε και μια κουταλιά ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε το νερό όταν χρειαστεί και οι επόμενες δόσεις είναι σκέτες μέχρι να γίνει το ρύζι όσο μαλακό θέλουμε. Όχι πολύ όμως, δεν φτιάχνουμε πιλάφι για το τζαμί.

 

Πίτες:

 

Αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κάρρυ, μαγιά και ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη, τη χωρίζουμε σε ισόποσες μερίδες και περιμένουμε να φουσκώσει. Καλό θα ήταν λοιπόν να το κάνουμε αυτό πριν απ' όλα τα προηγούμενα. Μόλις φουσκώσει, απλώνουμε τις μεριδούλες με πλάστη ή αν είστε στη Δανία, με ρολό αλουμινόχαρτου, μέχρι να γίνουν λεπτές. Φάση, μισό εκατοστό. Τις ρίχνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και ταυτόχρονα τους κάνουμε ΡΗΧΕΣ χαρακιές με κάποια σπάτουλα ή πηρούνι. Δε τις κόβουμε, απλώς τις βουλιάζουμε λίγο με γραμμές για να μπορούν να τυλίγονται και να μη σπάνε, σα φυσούνα λεωφορείου ένα πράμα. Μόλις καφετιάσουν λίγο (ξέρετε όλοι τι εννοώ) τις βγάζετε και μόλις ετοιμαστούν οι καλαμάκαροι, τις βάζετε για λίγο στο φούρνο/σχάρα ίσα-ίσα να σκληρύνουν λίγο και να φύγει η ζυμίλα.

 

Τρώτε.

Δημοσ.

το χοιρινο στο τηγανι που εχεις με ελαχιστο λαδι και μετα τελειωμα στο φουρνο. τηγανι για χρωμα γρηγορα και μετα λιγα λεπτα στον φουρνο. για να μην ειναι ξερα.

 

α και ο πιο καλος πλαστης ειναι μπουκαλι απο κρασι.

Δημοσ.

 

sunday2blunch2b013.jpg

τι θα παιχτει την κυριακη.

 

 

Δε μας λυπάστε λίγο κι εμάς τους ηλικιωμένους, που πρέπει να τρώμε ελαφρά ?:rolleyes:

 

(ΣΛΟΥΡΠ)

Δημοσ.

λοιπόν,

 

πάμε πρωί πρωί στην λαϊκή και παίρνουμε καβούρια. Τα καβούρια πρέπει να είναι ζωντανά (αν δεν κουνιέται μην το παίρνεις), και κατά προτίμηση θηλυκά (για να έχουν αυγουλάκια!). Για δύο άτομα, και μόνο για μεζέ (όχι για χόρταση), 5-6 καβούρια φτάνουν αν είναι μεγαλούτσικα. Κάνα κιλό και κάτι δηλαδή. Φτηνά είναι.

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, το βάζουμε να βράσει, και μόλις αρχίσει να βράζει πετάμε μέσα τα καβούρια. Ο βρασμός σταματάει, και μόλις ξαναρχίσει μετράμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα.

 

Βάζουμε τα καβούρια σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω λάδι και μπόλικο λεμόνι (το λαδολέμονο που θα σχηματιστεί χρησιμεύει για να βουτάμε την καβουρόψιχα μετά), κόβουμε και ένα λεμόνι στα 4 και το βάζουμε γύρω - γύρω.

 

βγάζουμε το τσίπουρο από το ντουλάπι (παραγωγής μας κατά προτίμηση), αρματωνόμαστε όπλο-κράνος-εξάρτηση, βάζουμε το come out and play να παίζει δυνατά στα ηχεία, και βγαίνουμε μπαλκονάκι για να αρχίσουμε την μάχη με τα καβούρια. Σε λίγη ώρα είμαστε ντίρλα.

 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:

 

post-53717-129063024265_thumb.jpg

 

post-53717-129063024289_thumb.jpg

 

αν έβαζα και μια φωτό την μούρη μου αμέσως μετά την μάχη, θα γελούσε όλο το ινσόμνια για μια βδομάδα :lol:

Δημοσ.

Λες ότι κόβουμε το λεμόνι στα 4, αλλα:

1. Στη φωτογραφία έχεις μιση λεμονόκουπα...

2. Γιατί στα 4; ...pmaoktzi...

 

°°Μου άνοιξες την όρεξη...

Δημοσ.

1. δεν είμαι μπαογκτζής. Μπαογκτζής είσαι και φαίνεσαι.

2. με έπιασες ρε μπαγάσα... Σας είπα να τα κόψετε στα 4 για να μην είναι τόσο νόστιμα τα καβούρια σας. Εγώ τα δικά μου τα έκοψα στα δύο, και έγιναν πιό νόστιμα :lol:

 

Επίσης, αν πρόσεξες, δεν τα έβαλα σε πιατέλα, αλλά σε μεγάλο τετράγωνο πιάτο. Λάθος μου... :lol:

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα

 

Υλικά :

 

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι (του ίδιου μεγέθους) ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι (του ίδιου μεγέθους) χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού (αφού πλύνετε το πορτοκάλι -βεβαίως - βεβαίως :P )
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά μαγειρικής σόδας
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (εγώ έβαλα cointreau...)
  • Αλεύρι (όσο χρειαστεί ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή)

 

Εκτέλεση :

 

Προσθέτουμε στο μίξερ, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, την κανέλα, τη σόδα και το cointreau και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη, την αδειάζουμε σε μία λεκανίτσα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. (Αν χρειαστεί, ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι).

Όταν είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια ώστε να έχουν όλα το ίδιο σχήμα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Πριν τα βάλετε στο φούρνο, μπορείτε να τα αλείψετε με κρόκο αυγού για να γυαλίσουν. :]

Τα ψήνουμε στους 150°C για 45 λεπτά περίπου. (Εξαρτάται από το σχήμα τους. Αν τα κάνατε μεγάλα, ίσως να χρειαστεί και περισσότερο χρόνο για να ψηθούν.

Αυτά που έφτιαξα εγώ πχ, μου βγήκανε king size, οπότε περίμενα σχεδόν 1 ώρα.)

 

Αυτά. :]

Δημοσ.

Λοιπόν, τις προάλλες φτιάξαμε μια ωραία ΠΙΤΣΑ. Ο Τούφας μου είχε δώσει τότε την επαγγελματική και πολύτιμη συμβουλή του, την οποία φυσικά δεν ακολούθησα γιατί είμαι μέγας χοίρος.

 

Ιδού η νέα έκδοση:

 

 

PA044140c.jpg

PA044144c.jpg

 

 

Σε κάτι νέο τώρα, γεμιστό ψαχνό "του γυναικολόγου".

 

P9264131c.jpg

 

Υλικά:

 

Ένα μεγάλο κομμάτι svinemorbrad! Δεν ξέρω την ακριβή μετάφραση αυτού, αλλά η φώτο θα σας διαφωτίσει.

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ψιλοκομμένο ή σε κυβάκια μπέηκο.

Τυρί στο μπλέντερ, όχι τριμμένο, σε κομματάκια. Εδώ χρησιμοποίησα ένα πολύ ωραίο τυρόνι gouda με pesto που έχω ανακαλύψει και γουστάρω. Είναι αυτό το πράσινο.

Πατάτες.

Λαδάκι.

Νεράκι με λίγο χυμό λεμονιού.

 

Από μπαχαρικά, αλάτι, ρίγανη, πάπρικα (ή οποιοδήποτε μείγμα με βάση αυτή).

 

Διαδικασία!

 

-Κάνουμε 2 εγκάρσιες τομές στο κρέας. Αυτό σημαίνει "όχι κάθετα" αλλά από την "κοντή" πλευρά του και προς τα μέσα, σα να φτιάχνουμε 2 κοιλότητες/σπηλιές.

-Πλαταίνουμε τις τομές όσο περισσότερο μπορούμε χωρίς να κόψουμε το κρέας πέρα ως πέρα και προσπαθούμε να είναι όσο πιο βαθιές γίνεται χωρίς να βγούμε από την άλλη πλευρά.

-Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μπαχάρια και τα ψιλοκομμένα ψιψιψόνια με λίγο λαδάκι.

-Παίρνουμε λίγο από αυτό το μίγμα και σταδιακά γεμίζουμε τις κοιλότητες. Προσπαθώντας να φτάσουν ως μέσα, αναπόφευκτα θα φτάσουμε να δαχτυλώνουμε το ψαχνό, αντιλαμβανόμενοι πλέον γιατί ονομάστηκε "του γυναικολόγου". Οι πιο άτακτοι θα δαχτυλώνουν και τις 2 τρύπες μαζί.

-Μόλις το τιγκάρουμε (χοχο) καλό θα ήταν να το ράψουμε. Χειρουργικό ράμμα προτιμάται για το cult της υπόθεσης αλλά και μια καλή κλωστή κάνει. Καθώς τα χέρια μας είναι λαδωμένα, μπορούμε να διασκεδάσουμε κρατώντας χρόνο ραφής ενώ η βελόνα μας γλιστράει.

-Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψόνι.

-Πετάμε τις πατάτες από πάνω.

-Λούζουμε με λεμονόνερο. Τις πατάτες.

-Αλατίζουμε και ριγανίζουμε.

-Το φούρνο τον προθερμάνατε πριν η περιμένατε να το δείτε γραμμένο; στους 200-220 αν βιάζεστε, 180 αν είστε μερακλήδες. Όχι στον αέρα, ξεραίνεται ΕΚΤΟΣ αν είστε τόσο μόρτηδες ώστε να το καλύψετε σε κάποιο εμαγιέ σκεύος ή με αλουμινόχαρτο ή με κάποιον άλλο σχετικά αεροστεγή τρόπο -τότε ο αέρας τα σπάει γιατί θερμαίνει όσο το δυνατόν ομοιόμορφα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...