Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Προσοχη, οποιος εχει παει Nεα Υορκη ας μην το δει γιατι θα εχει στερητικο συνδρομο. http://www.youtube.com/watch?v=BSGfF338jDI http://www.youtube.com/watch?v=m76UEcwqnWI http://www.youtube.com/watch?v=zcw-zOWv7a8
evabb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 ελπιζω αυτο το σκ να καταφερω να κανω τπτ ωραιο να ποσταρω. το σκεφτομαι για quiche μανιταριων.
viper2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Προσοχη, οποιος εχει παει Nεα Υορκη ας μην το δει γιατι θα εχει στερητικο συνδρομο. απο τι?
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 χοιρινο με φακες, σπανακι και γραβιερα Βρασμενες φακες σε σκετο νερο το χοιρινο μαγειρευτικε σε στεγνο τηγανι και 1 μικρο καροτο, 1 shallot και 1 μικρη ντοματα σε κυβακια πηραν λιγο χρωμα με λιγο λαδι, μπηκαν οι κρυες φακες, λιγο sherry, λιγο ξυδι απο sherry και λιγος ζωμος. Οταν μειωθηκε η σαλτσα σχεδον οσο ηθελα, μπηκε το σπανακι, μετα απο 1 λεπτο μερικες νιφαδες γραβιερας, δοκιμασα για αλατι-πιπερι, κοπηκε το κρεας και ετοιμο. Οι φακες ισως δειχνουν περιεργες γιατι δεν ειναι ακριβως φακες αλλα αυτο Το χοιρινο ειναι iberico, και η γραβιερα ναξου Να πω την μαυρη αληθεια, αυτο το οσπριο ειναι τρομερο, και χωρις το χοιρινο το φαγητο θα ηταν αψογο Τωρα βραζω κριθαρι για να δοκιμασω κατι σαν αυτο: ισως εχω πει στο παρελθον οτι περναω περιοδους που θα φαω κολλημα με ενα συστατικο και θα το ξεσκισω. Για πρωτη φορα στην ζωη μου περναω την περιοδο των οσπριων και δημητριακων.
evabb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 τα κουκια θεωρουνται κι αυτα οσπρια; τρελενομαι.
lizen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Έχει κανείς να μου προτείνει καμία συνταγή μαγειρικής για yuok? Είναι το μόνο σκεύος που έχω στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι να το κάνω..
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 τα κουκια θεωρουνται κι αυτα οσπρια; τρελενομαι. Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα. Έχει κανείς να μου προτείνει καμία συνταγή μαγειρικής για yuok? Είναι το μόνο σκεύος που έχω στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι να το κάνω.. To μυστικο ειναι να εχεις ετοιμασει τα παντα απο πριν γιατι λογω φλογας μπορει να σου αρπαξει ευκολα αρα δεν γινεται να κοβεις τα υλικα σου καθως μαγιρευεις. Το προβλημα για τους δυτικους ειναι το οτι θελει υλικα που δεν χρησιμοπιουμε και σε μερικους δεν αρεσει αυτο λογω φοβιας/κολληματος/βαρεμαρας. Μια απλη συνταγη/μαθημα: http://www.youtube.com/watch?v=G04M19wige4 α και ειναι wok!
evabb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα. ε φρεσκα/κατεψυγμενα. λοιπον θα παρω συνταγη απο την μανα μου να στην κανω εκπληξη.
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 ε φρεσκα/κατεψυγμενα. λοιπον θα παρω συνταγη απο την μανα μου να στην κανω εκπληξη. Ναι, φρεσκα=χλωρα=κατεψηγμενα εννοουσα και εγω!
evabb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Ναι, φρεσκα=χλωρα=κατεψηγμενα εννοουσα και εγω! το / σημαινει ή. δεν ειναι το ιδιο προφανως αλλα δεν ειναι ξερα τα κατεψυγμενα. ολα πενταροδεκαρες πρεπει να στα κανουμε.
lizen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα. To μυστικο ειναι να εχεις ετοιμασει τα παντα απο πριν γιατι λογω φλογας μπορει να σου αρπαξει ευκολα αρα δεν γινεται να κοβεις τα υλικα σου καθως μαγιρευεις. Το προβλημα για τους δυτικους ειναι το οτι θελει υλικα που δεν χρησιμοπιουμε και σε μερικους δεν αρεσει αυτο λογω φοβιας/κολληματος/βαρεμαρας. Μια απλη συνταγη/μαθημα: http://www.youtube.com/watch?v=G04M19wige4 α και ειναι wok! Ωραία συνταγή!!! By the way λατρεύω το Jamie Oliver!! Α! tnx για το correction about wok, δεν μπορούσα να θυμηθώ πως γράφεται και βαριόμουνα να googlaro!
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Το μελανι της σουπιας πωλειται στα σουπερ μαρκετ μονο του? Επισης (ανεξαρτητως απαντησης στο παραπανω), υπαρχει καποιος ευκολος τροπος για να βγαινει απο το "σακουλακι" στο οποιο βρισκεται εντος της σουπιας? Εκτος απο το να το βαζω σε μινι σουρωτηρι και να το πιεζω με κουταλακι ριχνοντας ζεστο νερο.
Toufas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Για το που θα το βρεις δεν εχω ιδεα. Αμφιβαλλω αν θα εχουνε τα supermarket. Στην δουλεια και στο καλαμαρι και στην σουπια, ειχαμε τον σακο με το μελανι, και απλα το τρυπαγαμε με ενα μαχαιρι και το ανοιγαμε. Στην σουπια ηταν πιο ευκολο μιας και ηταν μεγαλο, στα καλαμαρια το πιεζαμε με το χερι. Το ανακατεβαμε με λιγο νερο και το περναγαμε απο σιτα. Ποτε δεν το καναμε με ζεστο νερο.
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Για το που θα το βρεις δεν εχω ιδεα. Αμφιβαλλω αν θα εχουνε τα supermarket. Στην δουλεια και στο καλαμαρι και στην σουπια, ειχαμε τον σακο με το μελανι, και απλα το τρυπαγαμε με ενα μαχαιρι και το ανοιγαμε. Στην σουπια ηταν πιο ευκολο μιας και ηταν μεγαλο, στα καλαμαρια το πιεζαμε με το χερι. Το ανακατεβαμε με λιγο νερο και το περναγαμε απο σιτα. Ποτε δεν το καναμε με ζεστο νερο. Roger that, ευχαριστω. Απλως επειδη ειναι καπως παχυρευστο, μου φαινοταν πιο λογικο να βαζω το σακουλακι στη σιτα και να ριχνω ζεστο νερο απο πανω πιεζοντας το ταυτοχρονα με το κουταλι. Θα το κανω your way αυτην τη φορα να δω τι θα βγει. Επισης, για ριζοτο με μελανι σουπιας, ποσα σακουλακια μελανιου προτεινεις για 4 ατομα? Αν και μαλλον ειναι σχετικο γιατι δεν εχουν ολα την ιδια χωρητικοτητα. Εγω συνηθως βαζω 2+ αλλα δεν εχω βρει ακριβη δοσολογια και η ιταλιδα που μου εδωσε τη συνταγη μου ειπε πως το υπολογιζω με το ματι και πεφτω μεσα, αλλα λεω μηπως υπαρχει στανταρ δοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις