Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπουκιες δηλαδη ή γινεται ενα στο τελος?

Αυτο που ειπε να "κοβετε" ειναι επειδη στην ουσια εκανες ενα απλο τυρι (η σοδα ειναι στον ρολο της πυτιας)

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπουκιες δηλαδη ή γινεται ενα στο τελος?

Αυτο που ειπε να "κοβετε" ειναι επειδη στην ουσια εκανες ενα απλο τυρι (η σοδα ειναι στον ρολο της πυτιας)

Ε οχι και τοσο μικρες. :) Σα μικρο ψωμακι το καθενα φαντασου το..

Εκανα ενα απλο τυρι?????ΕΓΩ!!ΟΥΑΥΟΥ! :lol:

Αυτο με τη σοδα δε το καταλαβα.Να φανταστεις και η μαμα χθες που εκανε ραβανι το ιδιο εκανε.Μεσα στο γιαουρτι εβαλε σοδα..Ε και λεω πως γινετε και για αλμυρο και για γλυκο να θελει το ιδιο πραγμα.. :confused:

Δημοσ.

Βαλε γιαουρτι σακουλας και αλατι σε ενα τουρπανι, κρεμασε το μεσα στο ψυγειο και ενα πιατο απο κατω να σταζει.

Τυρι και παλι.

Δημοσ.

Βαλε γιαουρτι σακουλας και αλατι σε ενα τουρπανι, κρεμασε το μεσα στο ψυγειο και ενα πιατο απο κατω να σταζει.

Τυρι και παλι.

Για φαντασου!! :o Μαλισταα.Καλοοοοο :)

Δημοσ.

Θυμίστε μου γιατί οι συνταγές δεν μπαίνουν στο "Συνταγές της γιαγιάς" μία.

 

Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα.

Δημοσ.

Τουφα βγαινει σκληρο? Η απλα το αφηνεις πιο πολλες μερες και σκληραινει?

Σαν ανθοτυρο θα ειναι. Μπορεις να το κανεις μπαλακια και να τους βαλεις γευσεις οπως παπρικα, μπουκοβο, μαραθοσπορο, σουσαμι κλπ και μετα να τα βαλεις σε λαδι που θα εχεις βαλει σκορδο, δεντρολιβανο και φλουδα απο λεμονι για 2-3 μερες.

Επισης να πω οτι ειναι σημαντικο το αλατι να ειναι φυσικο θαλασσινο και κατα προτιμηση ανθος αλατιου.

 

Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα.

Ε ναι, οταν μαγειρευεις κατι σωστα, ειναι γκουρμεδια. Το ακουσαμε και αυτο.

Δημοσ.

τουφα εχω 5-6 φτερούγες και θέλω να τις κάνω για μεζεδάκι πως προτείνεις να τις κάνω? εκτός απο το να τις βάλω σε νερό με αλάτι γιατί θέλει πολύ ώρα.

 

Κάτι πρόχειρο θέλω.....

Δημοσ.

Ναι σε ταψι, απλα βαλε αλουμινοχαρτο και απο κατω να μην πλενεις μετα και λαδωσε το ελαφρα να μην κολλησουν.

Εγω ετσι τις κανω 99% σπιτι, βαζω οτι μπαχαρικα θελω και βαζω απο πανω αλουμινοχαρτο ή βρεγμενη λαδοκολλα.

Οταν ανεβασω θερμοκρασια, βγαζω οτι υγρα εχουν βγει απο τις φτερουγες και το χτυπαω μαζι με καλο ξυδι με αυτο που ειναι σαν ραβδι.

Οταν βγουν απο τον φουρνο οι φτερουγες τις βαζω σε αυτη τη σαλτσα για 5 λεπτα καλυμμενες για να ρουφηξουν την σαλτσα. Για να δεις οτι ειναι ετοιμες, το μικρο κοκκαλο βγαινει καθαρο οταν το τραβηξεις απο το μεσαιο μερος της φτερουγας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...