Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλας παλι για πραγματα που δεν κατεχεις.

Εβαλα 1 video που θα καταλαβεις για τι εστιατοριο μιλαμε.

3 clicks δουλεια ειναι να δεις τι ειναι το alinea και απο μονη σου.

 

Αλλα δεν εκανες τιποτα απο αυτα και εσυ ελεγες παλι για μικρες μεριδες και τραπεζομαντηλα.

 

 

Οταν βλεπεις πινακες λες στον ζωγραφο γιατι δεν το κανε αφισα σε καναν δρομο?

Δημοσ.

Και ο κυρ Νικόλας που έχει την ταβέρνα "Η λαδόκολα" στο τέλος έρχεται με μια κουτάλα και με εναν ντενεκέ γιαούρτι, αμολάει 3 γερές κουταλιές στην μέση του τραπεζιού και βάζει 4-5 γλυκά του κουταλιού απο πάνω που φτιάχνει η γυναίκα του η κυρα Μαρία. Πολύ πιο γαμάτο απο το Alinea και πολύ φθηνότερο αφού το δίνει τζάπα για την καύλα του.

Δημοσ.

Touf πάνω σε μια πίτα. πως σκατά είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις τις τρύπες εξαερισμού? τις έκανα με πιρούνι στην αποτυχία μηλόπιτα και ξανακλείσανε :P

έστω η cherry pie να μην πάθει τα ίδια :P

α και πριν ή μετά το άλειμμα με κρόκο?

Δημοσ.

Touf πάνω σε μια πίτα. πως σκατά είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις τις τρύπες εξαερισμού? τις έκανα με πιρούνι στην αποτυχία μηλόπιτα και ξανακλείσανε :P

έστω η cherry pie να μην πάθει τα ίδια :P

α και πριν ή μετά το άλειμμα με κρόκο?

με μικρο μαχαιρι, και μετα το αλειμμα.

Δημοσ.

Lefter επειδη ειδα οτι εισαι γουστοζος με τα μπισκοτα βουτυρου παρε και κανε αυτα:

 

55 γραμμαρια ζαχαρη

125 γραμμαρια βουτυρο

180 γραμμαρια αλευρι

λιγο αλατι

 

βαζεις το αλατι στο αλευρι και τα περνας μια φορα απο ενα κοσκινο

 

χτυπας βουτυρο με ζαχαρη μεχρι να γινουν ενα, βαζεις το αλευρι και τα ανακατευεις να γινουν σαν ζυμη

ανοιξε το σε ενα λουκανικο, βαλτο σε μεμβρανη και μιση ωρα ψυγειο.

κοψε τα κουλουρια σε οτι σχημα θες, και απο πανω βαλε λιγη ζαχαρη αχνη

 

τα ψηνεις στους 190 για 15-20 λεπτα, θες ενα χλωμο ασπρο χρωμα.

 

θα τα φας αφου κρυωσουν και χωρις να δοκιμασει κανεις, γιατι θα στα φανε ολα.

 

 

μπορεις να βαλεις και λιγη βανιλια, αλλα μην βαλεις αυτο το ασπρο πραγμα που ειναι στις ασπρες καψουλες γιατι δεν θα σε αφησω να ξαναπιεις μπυρα.

παρε βανιλια απο ebay.

Δημοσ.

ωπ ωπ, τώρα την είδα την βανίλια. Τι το κάνεις αυτό το μαύρο κάρκαλο;

Κάτι μου λέει ότι παίζει πολύ άρωμα. Παραγγέλνω.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=bICPn7Ifrh8

 

 

Αν θες κανεις και extract:

 

http://www.youtube.com/watch?v=WIviCOxZ-Vg

 

 

 

 

Επισης παρε μια καλη vodka/καλο ρουμι, ανοιξε 3-4 βανιλιες στην μεση και βαλτα μεσα στο μπουκαλι, και αστο κανα μηνα. Με τσιπουρο δεν ξερω αν θα δουλεψει, αλλα θα το δοκιμαζα οπως και να χει.

Δημοσ.

νομίζω με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο θα είναι οκ. Το δικό μου έχει γλυκάνισο, αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω.

 

Την βανίλια στην συνταγή με τα μπισκότα πώς την διαλύεις; Έτσι όπως την βγάζεις με το μαχαίρι την ρίχνεις; Θα αναμειχθεί;

 

Vanilla extract χρησιμοποιείς σε συνταγές αντί για βανίλια; Ή μπεκρουλιάζεις κιόλας με αυτό; Μια χρονιά είχαμε βάλει με τον πατέρα στο τσίπουρό μας στην απόσταξη μαστίχα χίου. Ήταν γαμάτο, αλλά ξέφευγε πολύ από το τσίπουρο που είχαμε συνηθίσει. Δεν ξαναβάλαμε. Αν μπορούσα θα έφτιαχνα, καναδυό μπουκάλια μόνο, όχι όλη την παραγωγή...

Δημοσ.

Την βαζεις μαζι με το βουτυρο και την ζαχαρη και ανακατευεις. To extract το βαζεις αντι για βανιλια ναι, απλα εχει πιο μεγαλη αντοχη στον χρονο αν ειναι σφραγισμενο το μπουκαλι, μιας και η κανονικη βανιλια μπορει να ξεραθει. Αλλα, εγω ειχα παρει περσυ 50 βανιλιες, και ακομα εχω παρα πολλες σε ενα αεροστεγες σακουλακι στο ντουλαπι μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...