Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αντε θα βαλω κι εγω την ασχημη μηλοπιτα μου που ειναι πιο πολυ σαν καρυδοπιτα με μηλα απο πανω. συνταγη της αδερφης μου εεεεε. δεν φταιω εγω. ειναι πολυ νοστιμη ομως. το σκουρο χρωμα ειναι λογο κανελας στα μηλα και μερεντας στην ζυμη.

 

p1030297j.jpg

 

p1030298c.jpg

 

:( :( :( :(

Δημοσ.

Ντάξει έργο τέχνης!!!!!

 

 

Αλλα δεν νομίζω να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο γευστικά.... Μόνο για παπατζιλίκι είναι και για καμια photo στο facebook

Ενα απο τα καλυτερα εστιατορια του πλανητη, πιατο που εχει υποστει ελαχιστες αλλαγες εδω και 4 χρονια και και δεν θα ειναι γευστικο?

 

συγνωμη αλλα αυτο φαι δεν ειναι. ωραιο εντυπωσιακο αλλα μοιαζει πιο πολυ με πινακα παρα με τροφη. το φαγητο υπαρχει για να τρωμε οχι να το πασαλιβουμε στο τραπεζομαντιλο< καλυτερα η πυροβολιμενη μου μηλοπιτα.

 

Λες χαζομαρες τωρα. Εσυ εχεις πει οτι η εμφανιση μετραει στο φαγητο κλπ κλπ. Και μετα απο 19 πιατα (αυτο ειναι το 20ο) να σε δω ποσο θα φας.

Το βιβλιο του Alinea ειναι το 5ο που αγορασα αν θυμαμαι καλα. Ανετα μπορει καποιος να βαλει τις φωτογραφιες σε μια εκθεση τεχνης.

 

Η εμφανιση ειναι σημαντικη για ενα πιατο ειδικα οταν τρως εξω. Προσπαθησε να περιγραψεις ενα πιατο χωρις να χρησιμοποιησεις κανενα συγκριτικο σε σχεση με αλλο τροφιμο. Την εμφανιση ολοι μπορουμε να την περιγραψουμε.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=MOqFre7xB4U

Δημοσ.

Homemade μιλφειγ ! Αρκετά εύκολο, μόνο τα μπισκότα ήταν εμπορίου !

 

Έχω και την συνταγή (σιγααα το πράμα αλλά λέμε τώρα) για όποιον θέλει !

post-175970-0-96737500-1322435235_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ολο θεμα στο μιλφειγ ειναι το φυλλο...

Αυτό δυστυχώς δεν εχω μάθει ακόμα πως γίνεται..! :(

Δημοσ.

αντε θα βαλω κι εγω την ασχημη μηλοπιτα μου που ειναι πιο πολυ σαν καρυδοπιτα με μηλα απο πανω. συνταγη της αδερφης μου εεεεε. δεν φταιω εγω. ειναι πολυ νοστιμη ομως. το σκουρο χρωμα ειναι λογο κανελας στα μηλα και μερεντας στην ζυμη.

 

p1030297j.jpg

 

p1030298c.jpg

 

:( :( :( :(

Μοιάζει με αφόδεμα.

Δημοσ.

Αυτό δυστυχώς δεν εχω μάθει ακόμα πως γίνεται..! :(

Απο τα πιο απλα πραγματα που υπαρχουν

 

Δεν θα σου πω κανε την δικια σου σφολιατα μιας και σχεδον πουθενα δεν το κανουν αυτο (οχι δεν ειναι δυσκολο, στο επομενο μαθημα!)

 

http://www.youtube.com/watch?v=HwHnsq8Lfas

 

Για γεμιση δεν ειναι αναγκη να μεινεις στην πιο διαδεδομενη, εδω μια πιο καλοκαιρινη, και εδω μια για φθινοπωρο*. Για χειμωνα, θα σου βρουμε κατι σαν αυτο

 

 

 

Εδω το επομενο σου μαθημα. Εχει αρκετη δουλεια παντως αλλα αξιζει τον κοπο.

http://www.youtube.com/watch?v=vTywbWHlwqk

(προσεξε την διαφορα οτι εδω δεν εβαλε την λαδοκολλα απο πανω το ταψι και φουσκοσανε λιγο τα φυλα, που δεν το θελουμε)

 

ο ramsay ειχε προτεινει μια πιο απλη εκδοση με απλο φυλο, δεν ειναι ομως το ιδιο, αλλα ισως να το δοκιμαζες γιατι ειναι πιο απλο απο το να τηγανισεις ενα αυγο ( που κανονικα ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα εκει εξω)

http://www.youtube.com/watch?v=WICC9-1P26A

 

 

 

Να ξερεις παντως, πως οι κρεμες της ζαχαροπλαστικης (anglaise, custard, bavaroise, boston, chantilly κλπ) ειναι πολυ απλες, και ενα ωραιο πρωτο βημα για την ζαχαροπλαστικη. MHN ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ!

Δημοσ.

Ευχαριστω τουφα !!!

 

Συντομα θα αρχισω το beta testing επι του θεματος, να δω ποιος θα τα φαει ολα αυτα :P

Δημοσ.

 

 

Λες χαζομαρες τωρα. Εσυ εχεις πει οτι η εμφανιση μετραει στο φαγητο κλπ κλπ. Και μετα απο 19 πιατα (αυτο ειναι το 20ο) να σε δω ποσο θα φας.

Το βιβλιο του Alinea ειναι το 5ο που αγορασα αν θυμαμαι καλα. Ανετα μπορει καποιος να βαλει τις φωτογραφιες σε μια εκθεση τεχνης.

 

Η εμφανιση ειναι σημαντικη για ενα πιατο ειδικα οταν τρως εξω. Προσπαθησε να περιγραψεις ενα πιατο χωρις να χρησιμοποιησεις κανενα συγκριτικο σε σχεση με αλλο τροφιμο. Την εμφανιση ολοι μπορουμε να την περιγραψουμε.

 

ναι παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο, το αποδειξα περιτρανα με την πυροβολημενη μηλοπιτα. :mrgreen: αλλα ρε μαν να υπαρχει και κατι να φας, εκει περα τι θα τρωγαν; θα πεφταν με τα μουτρα στο τραπεζομαντιλο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...