Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφωσον μιλαμε για συνταγες της γιαγιας και ερχεται και χειμωνας, τι θα λεγατε για φασολαδα με μαυρα λαχανα?

 

Αν υπαρξει ανταποκριση θα γραψω την συνταγη.

Δημοσ.

καλησπερα μολισ χτεσ γραφτηκα κ εγω εδω!!!οι συνταγεσ ειναι αληθηνεσ η τισ γραφετε για πλακιτσα???να γραψω κ εγω???

Δημοσ.
καλησπερα μολισ χτεσ γραφτηκα κ εγω εδω!!!οι συνταγεσ ειναι αληθηνεσ η τισ γραφετε για πλακιτσα???να γραψω κ εγω???

 

Αληθινές αληθινές. Αν αποφασίσεις να γράψεις κι εσύ συνταγή τελικά, το τελικό σίγμα είναι το πλήκτρο "W", ανάμεσα στο "Q" και το "E".

  • Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν εγώ θα ανεβάσω το επίπεδο!

 

Ταλιατέλες με σολωμό και κρέμα ροκφόρ

 

Υλικά (για 2 άτομα μιας και αυτός είναι ο σκοπός... ;) )

- 3/4 του κουτιού ταλιατέλες (κατά προτίμιση τις δίχρωμές με σπανάκι και αυγό)

- 150 γραμμάρια καπνιστό σολωμό (μην πάρετε το φτηνιάρικο χύμα, ζητήστε το σε κάνα ΑΒ, κάπου στα 9 ευρώ κάνουν τα 150gr)

- Ένα κουτί κρέμα γάλακτος (light 15%)

- Μία μεγάλη κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελάδος (Τοσίτσα, θεϊκό)

- 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

- 150 γραμμάρια ροκφόρ (original και όχι blue cheese)

- Φρέσκο άνηθο & μαϊντανό

- 1 μικρή ξερή καυτερή πιπερίτσα (εκτός και αν σας ενοχλεί οπότε την ξεχνάτε)

- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα (και όχι μλκιες με κασέρια κλπ)

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- 2 σφηνάκια βότκα

 

Εκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να κάψει (μην το παρακάνετε γιατί θα μαυρίσει) και τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι ίσα ίσα να γίνει λίγο καστανό. Μετά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος (μην βάλετε όλο το πακέτο αλλά κρατήστε λίγο για να μπορείτε να ρυθμίσετε στο τέλος το πόσο αραιή θέλετε την σάλτσα) και την αφήνετε να ζεσταθεί καλά χωρίς να βράσει. Ρίχνετε τα τυριά (τυρί κρέμα και ροκφόρ), την τριμμένη πιπερίτσα, λίγο άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά και στη συνέχεια απλά αφήνετε το μάτι στο χαμηλό για να κρατηθεί ζεστή. Θυμηθείτε πως αργότερα θα ανακατέψουμε τις ταλιατέλες με την σάλτσα, οπότε δεν θα πρέπει να είναι ούτε νερό αλλά ούτε και σφιχτή!

 

Βράζετεμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό όσο λέει το κουτί και αφού τις σουρώσετε τις ξαναπετάτε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και ρίχνετε και τη βότκα ανακατεύοντας. Μόλις τα κανετε 2-3 τούμπες ρίχνετε και τη σάλτσα και ανακατεύετε παλι καλά και μοιράζετε το φαγητό σε 2 μεγάλα ρηχά πιάτα.

 

Τέλος, απλώνετε πάνω πάνω το σολωμό σε μικρά κομματάκια-λωρίδες και τελειώνετε με ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και την παρμεζάνα!

 

Tips:

- Όλες οι ποσότητες των υλικών μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα γούστα του καθενός!

- Τον σολωμό τον βάζουμε στο τέλος από πάνω και όχι μέσα στην σάλτσα γιατί είναι καπνιστός και τον χρυσοπληρώσαμε και ΔΕΝ πρέπει να μαγειρευτεί γιατί θα γίνει αηδία (αν ήταν φρέσκο φιλέτο θα άλλαζε ο τρόπος μαγειρέματος).

- Το φαγητό το συνοδεύετε με δροσερό λευκό κρασί (Pinot Gricio, Αμέθυστο κλπ)

B)

 

PS: Foto δεν έχω γιατί δεν μπορώ να τα προλαβαίνω όλα... :rolleyes:

  • Super Moderators
Δημοσ.

Η μόνη αντίρρηση είναι πως, αφού κάνεις το σωστό και βάζεις αυθεντικό ροκφόρ (και καλή περμαζένα) και όχι τις Δανέζικες απατεωνιές, μην το τσιγκουνεύεσαι στην κρέμα γάλακτος με τη light...

  • Super Moderators
Δημοσ.
Η μόνη αντίρρηση είναι πως, αφού κάνεις το σωστό και βάζεις αυθεντικό ροκφόρ (και καλή περμαζένα) και όχι τις Δανέζικες απατεωνιές, μην το τσιγκουνεύεσαι στην κρέμα γάλακτος με τη light...

 

Α μη νομίζεις πως το κανω για το ...light! Απλά με την πράσινη Νουνού γίνεται λίγο πιο αραιή η σάλτσα και ανακατεύεται με τα μακαρόνια χωρίς να σφίγγουν όλα μαζί! Το δοκίμασα και με γιαούρτι αντί για κρέμα και με σκέτο γάλα (αυξάνοντας τα τυριά), χωρίς άσχημα αποτελέσματα!

B)

Δημοσ.

billdanos απο τα υλικα που διαβαζω πρεπει να ναι πολυ ωραο!!!

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:19 ----------

 

billdanos το ροκφορ που δε μαρεσει γινετε να το αντικαταστησω με καποιο αλλο τυρι η θα χαλασει λες?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...