μαφαλντα Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Φρινταμαπα αν φτιάξεις κουραμπιέδες να το δούμε σε βιντεακι. Please. Εσύ και η ζάχαρη άχνη.
freedubus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σιγά. Την παίρνεις και την πετάς πάνω στους κουραμπιέδες. Τι μπορεί να πάει στραβά δηλαδή;
traganeus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Εγώ έφτιαξα πρώτη φορά στην ζωή μου σήμερα σοκολατόπιτα απο μια συνταγή της Μπαρμπαρίγου πολύ εύκολη. Το αποτέλεσμα: δεν ξέρω αν φαίνεται σαν σοκολατόπιτα αλλα έχω φάει μισό ταψί μέχρι στιγμής χωρίς να πάω τουαλέτα ακόμα!!!
Chrisxxx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αυτό ειναι το thread που δεν ποστάρει κανείς συνταγές παρα μονο φωτοουζζζ? Αντε βαλτε καμια συνταγη. Για την σοκολατοπιτα κυρίως ενδιαφέρομαι
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Συνταγή για γαμάτη κυριακάτικη ομελέτα δική μου: - Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω το τηγάνι. Παρατηρούμε οτι το τηγάνι δεν εφαρμόζει καλά στο μάτι και αφήνει κενό ενδιάμεσα. Το διαολοστέλνουμε και συνεχίζουμε. - Παίρνουμε 3 αυγά. Μας σπάει και ένα γιατί μας γλίστρησε απ΄ το χέρι και το αντικαθιστούμε με άλλο βρίζοντας. Σύνολο 4 αυγά. - Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Όπως πάντα (σε εμένα τουλάχιστον) , έτσι και τώρα μπορεί να πέσουν και λίγα τσόφλια μέσα στο πιάτο. Μουρμουρίζουμε μια πνιχτή χριστοπαναγία και τα αφαιρούμε. - Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσέχουμε να μη μας φύγει απέξω το μείγμα. Εγώ δεν πρόσεξα και μου χύθηκε. (Σε αυτό το στάδιο παραλίγο να την φάει ο φωταγωγός από τα νεύρα την ομελέτα μας, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα και απλά τη στόλισα με μερικά κοσμητικά επίθετα). - Λάδι βάλατε στο τηγάνι πριν; Όχι ε; Καλοί μαλάκες σαν κι εμένα είστε. Βάλτε λοιπόν. - Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Μπορεί να πεταχτεί λάδι, αν συμβεί αυτό οπισθοχωρήστε (κατά προτίμηση φωνάζοντας ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ) για να μην σας κάψει. - Περιμένουμε λίγο να ψηθεί. Σκαλίζουμε με την κουτάλα τριγύρω για να ξεκολλάει. Όχι με το δάχτυλο όπως εγώ, γιατί θα καείτε και θα χάσετε λίγο ακόμα κάρμα από τις βωμολοχίες. - Μόλις ψηθεί λίγο, την γυρίζετε και τη διπλώνετε στη μέση. Καλό θα ήταν να έχετε προνοήσει και να μην έχετε το μάτι στο τέρμα, εμένα είχε πάρει ένα ωραίο βαθύ καφέ χρώμα αποκάτω, ένα στάδιο πριν το κάψιμο. - Περιμένετε λίγο να ψηθεί ολοκληρωτικά και το μέσα της. - Βάζετε στο πιάτο. - Τρώτε. - ... - Αν χορτάσατε να μου τρυπήσετε τη μύτη. Καλό είναι να φάτε και τίποτε άλλο μαζί (π.χ. ψωμί, τυρί, σαλάτα, απάκι, κανά λουκάνικο). Εγώ δεν είχα, δυστυχώς. Δεν έβαλες αλάτι. Βασικά δεν έβαλες μέσα τίποτε άλλο εκτός από αυγά. και χριστοπαναγίες και τσόφλι
freedubus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ναι οκ το ξέχασα, ε δεν είχα τίποτα άλλο να βάλω, έβαλα μετά αποπάνω. Και κέτσαπ.
traganeus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Έψαχνα να βρώ το βιντεάκι για την σοκολατόπιτα. Είναι πανεύκολη πάντως και δεν θέλει και πολλά υλικά, άσε που δεν χαλάς ούτε 5 ευρό για να τα πάρεις. http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_hz_ku_v_d_o_lv0_m%3D&fb_source=message εμένα δεν βγήκε ακριβώς όπως της μπαρμπαρήγου γιατί έχω μαλακία φουρνάκι. Πιστεύω σε κανονικό φούρνο θα σπέρνει, όχι οτι τώρα δεν γαμει. Αν είχα και παγωτάκι θα ήταν τέλεια!
leftermann Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τούφα καμιά συνταγή για κουραμπιέδες και μελομακάρονα ξέρεις; πάρε καθόσον έρχονται τα Χριστούγεννα, και η γέννηση του Χριστούλη θα γεμίσει γαλήνη και αγάπη τις καρδιές μας, και μπλα μπλα μπλα, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα γεμάτα κατάνυξη τσιμπούσια που πλησιάζουν. Ως γνωστόν, τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από το πολύ φαγητό, το πολύ πιόμα, και τα πολλά ψώνια. Α, και την γέννηση του Χριστούλη. μελομακάρονα (για καμιά 20αριά κομμάτια) 1. 500 γρ αλεύρι (το "μάνα" είναι πολύ καλό) 2. 1 νεροπότηρο σπορέλαιο 3. 1/2 ποτήρι μπύρα 4. χυμός από 1 πορτοκάλι 5. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα 6. 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο σκόνη 7. 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 8. καρυδόψιχα θρυμματισμένη (για το σιρόπι 9. 3 ποτήρια νερό 10. 4 ποτήρια ζάχαρη 11. χυμός μισού λεμονιού 12. μια κουταλιά μέλι σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε τα υλικά 1 ως 7. Ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε λίγη ζύμη (λιγότερη από όσο νομίζουμε, τα μελομακάρονα στον φούρνο θα μεγαλώσουν, μην γίνουν παντόφλες), πλάθουμε μια μπαλίτσα, την πλατσουκώνουμε να γίνει σαν ροδίτσα, ρίχνουμε από πάνω λίγο καρυδόψιχα, τυλίγουμε να κλείσει η καρυδόψιχα μέσα στην ζύμη, και δίνουμε σχήμα σαν μελομακάρονο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη (υπομονή ε. Εγώ στην πορεία βαριέμαι και τα κάνω μεγάλα να τελειώνουμε...). Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα. Είναι έτοιμα όταν ψιλοροδίσουν. Εν τω μεταξύ, πριν βγάλουμε τα μελομακάρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά 9 ως 12. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει λίγο, δηλαδή να μην τρέχει εντελώς σαν νερό. Βγάζουμε τα μελομακάρονα και τα στριμώχνουμε σε βαθουλό σκεύος για να τα σιροπιάσουμε. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό και τα αφήνουμε να τραβήξουν. Όταν σιροπιαστούν καλά, τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε όμορφα σε μια ωραία μεγάλη πιατάρα. Κουλουράκια βουτύρου 1. 360 γρ αγελαδινό βούτυρο κρύο (από το ψυγείο) 2. 180 γρ άχνη 3. 1 αυγό 4. 20 γρ λικέρ ή κονιάκ 5. 750 γρ αλεύρι 6. μαρμελάδα βερύκοκο βάζουμε τα υλικά 1 ως 5 σε μεγάλη γαβάθα και ζυμώνουμε. Θέλει μπράτσα το ζύμωμα, γιατί το βούτυρο είναι κρύο και το αλεύρι πολύ, και υγρό δεν υπάρχει τίποτα, οπότε ο στόκος είναι πολύ λίγος για να περιγράψει αυτό που θα προκύψει. Ζυμώνουμε λοιπόν γερά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σφιχτό πράγμα. Βάζουμε το πράγμα στο τραπέζι και το ρολάρουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν λουκάνικο. Έχω και φωτό εδώ, γιατί οι λέξεις δεν φτάνουν. Βάζουμε το λουκάνικο σε μια επιφάνεια κοπής, και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ροδελίτσες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε ροδελίτσας, το οποίο γεμίζουμε με μια κουτσουλίτσα μαρμελάδα. Αν έχουμε μικρό παιδί και υπομονή, καθόμαστε και φτιάχνουμε διάφορα σχήματα αντί για ροδελίτσες: δεντράκια, μπαστουνάκια, αστεράκια, ρόδες, σαλιγκάρια, κλπ, έχει πολλή πλάκα. Ψήνουμε για κάνα μισάωρο, στον ίδιο φούρνο με πριν. Κουραμπιέδες (κουραδιέδες) (για λίγους, καμιά 15αριά κομάτια) 1. 160 γρ αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 2. 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άχνη 3. 1 κρόκο 4. 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 5. 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 6. 160 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ελαφρώς θρυμματισμένα ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά που τα γράψαμε, και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις πλατσουκώνουμε λίγο να γίνουν σαν κουραμπιέδες, και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο με πρίν για 25-30 λεπτά. Σε μια γαβάθα βάζουμε μπόλικη άχνη. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί τους κάνουμε έναν έναν από μια βουτιά στην άχνη. Λίγο, μια τούμπα από δω μια τούμπα από εκεί και έξω. Αν τους αφήσουμε έτσι ζεστούς στην άχνη θα λασπώσουν. Τους βάζουμε ωραία ωραία σε ένα όμορφο πιάτο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, και ρίχνουμε από πάνω μπόλικη άχνη με ένα σουρωτήρι (σαν αυτό που σουρώνουμε το τσάι). Καλές γιορτές να έχουμε. δώρο τα μπισκότα.
Lucifer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Συνταγή για γαμάτη κυριακάτικη ομελέτα δική μου: - Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω το τηγάνι. Παρατηρούμε οτι το τηγάνι δεν εφαρμόζει καλά στο μάτι και αφήνει κενό ενδιάμεσα. Το διαολοστέλνουμε και συνεχίζουμε. - Παίρνουμε 3 αυγά. Μας σπάει και ένα γιατί μας γλίστρησε απ΄ το χέρι και το αντικαθιστούμε με άλλο βρίζοντας. Σύνολο 4 αυγά. - Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Όπως πάντα (σε εμένα τουλάχιστον) , έτσι και τώρα μπορεί να πέσουν και λίγα τσόφλια μέσα στο πιάτο. Μουρμουρίζουμε μια πνιχτή χριστοπαναγία και τα αφαιρούμε. - Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσέχουμε να μη μας φύγει απέξω το μείγμα. Εγώ δεν πρόσεξα και μου χύθηκε. (Σε αυτό το στάδιο παραλίγο να την φάει ο φωταγωγός από τα νεύρα την ομελέτα μας, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα και απλά τη στόλισα με μερικά κοσμητικά επίθετα). - Λάδι βάλατε στο τηγάνι πριν; Όχι ε; Καλοί μαλάκες σαν κι εμένα είστε. Βάλτε λοιπόν. - Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Μπορεί να πεταχτεί λάδι, αν συμβεί αυτό οπισθοχωρήστε (κατά προτίμηση φωνάζοντας ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ) για να μην σας κάψει. - Περιμένουμε λίγο να ψηθεί. Σκαλίζουμε με την κουτάλα τριγύρω για να ξεκολλάει. Όχι με το δάχτυλο όπως εγώ, γιατί θα καείτε και θα χάσετε λίγο ακόμα κάρμα από τις βωμολοχίες. - Μόλις ψηθεί λίγο, την γυρίζετε και τη διπλώνετε στη μέση. Καλό θα ήταν να έχετε προνοήσει και να μην έχετε το μάτι στο τέρμα, εμένα είχε πάρει ένα ωραίο βαθύ καφέ χρώμα αποκάτω, ένα στάδιο πριν το κάψιμο. - Περιμένετε λίγο να ψηθεί ολοκληρωτικά και το μέσα της. - Βάζετε στο πιάτο. - Τρώτε. - ... - Αν χορτάσατε να μου τρυπήσετε τη μύτη. Καλό είναι να φάτε και τίποτε άλλο μαζί (π.χ. ψωμί, τυρί, σαλάτα, απάκι, κανά λουκάνικο). Εγώ δεν είχα, δυστυχώς. Ομελέτα Μαύρη Για Άντρες. Υλικά: 3 αυγά. 1 κρεμμύδι. 1 πατάτα.- Μανιτάρια. Μπέηκο. Σαλάμι. Λουκάνικο. Ζαμπό. Ρίγανη. Αλάτι. Σκόνη σκόρδου. Πάπρικα. - Βήμα 1. Σπάμε τα αυγά. Βήμα 2. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΓΗΕΑΧ. Βήμα 3. Μπαχαριάζουμε και ξαναχτυπάμε. Βήμα 4. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια. Βήμα 5. Ψιλοκόβουμε και αναμιγνύουμε τα αλλαντικά. Το λουκάνικο εδώ είναι καυτερό Ουγγαρίας. Βήμα 6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και φετιάζουμε τα μανιτάρια. Βήμα 7. Λαδώνουμε το τηγανέλο. Είμαστε έτοιμοι για την έφοδο. Βήμα 8. ΤΗΓΑΝΗΖΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΝΑΙ, ΝΑΙ. Και τις βάζουμε στην άκρη. Βήμα 9. Κάνουμε το ίδιο με μανιτάρια και αλλαντικά. Στα αλλαντικά είμαστε έτοιμοι για πεδίο μάχης και όλμους λαδιού, μόλις ηρεμήσει το πράμα σημαίνει πως είναι έτοιμα για βγάλσιμο. Βήμα 10. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την κατάλληλη στιγμή ρίχνουμε τα αυγά. Βήμα 11. Παρακολουθούμε την ποίηση. Βήμα 12. Η ομελέτα για άντρες είναι έτοιμη. Βήμα 13 και τυχερό. Αδειάζουμε τη γέμιση. Βήμα 14. Τυλίγουμε. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ, ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ. Η παραπάνω συνταγή με φέτα είναι καλή αλλά χαλάει την αντρίλα.
freedubus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Χρυσοχέρηδες! Δεν ξέρω ποιόν να διαλέξω απ΄ τους 2. :wub:
evabb Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σιγά. Την παίρνεις και την πετάς πάνω στους κουραμπιέδες. Τι μπορεί να πάει στραβά δηλαδή; χμμμ οχι ακριβως, την πασπαλιζεις χρησιμοποιοντας ενα μικρο σουρωτηρι η αυτες τις μεγαλες "αλατιερες" που εχουν στα μαγαζια με το διχτακι.
Lucifer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Χαθηκαν οι εικονες μοντερατορα... ευχαριστώ + fixed
Anubis13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Εμεις ευχαριστουμε.. Εφτιαξα πιτσα εχθες μαζι με 2 φιλους. Αποσπασαμε θετικα σχολια. Δεν πηρα φωτογραφιες ομως θα βρω απο τους αλλους να ποσταρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις