Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε ρε Τουφα πια!

 

έχεις ένα βίντεο απάντηση για ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

:mellow:

 

επίσης, κάνει να βάζουμε το ζεματιστό *οτιδήποτε* σε παγωμένο νερό? ειναι υγιεινό δλδ?

 

ή και το ανάποδο. πχ παγάκι σε χοτ ζεματιστό καφέ.?

Δημοσ.

Συνταγή για γαμάτη κυριακάτικη ομελέτα δική μου:

 

- Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω το τηγάνι. Παρατηρούμε οτι το τηγάνι δεν εφαρμόζει καλά στο μάτι και αφήνει κενό ενδιάμεσα. Το διαολοστέλνουμε και συνεχίζουμε.

- Παίρνουμε 3 αυγά. Μας σπάει και ένα γιατί μας γλίστρησε απ΄ το χέρι και το αντικαθιστούμε με άλλο βρίζοντας. Σύνολο 4 αυγά.

- Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Όπως πάντα (σε εμένα τουλάχιστον) , έτσι και τώρα μπορεί να πέσουν και λίγα τσόφλια μέσα στο πιάτο. Μουρμουρίζουμε μια πνιχτή χριστοπαναγία και τα αφαιρούμε.

- Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσέχουμε να μη μας φύγει απέξω το μείγμα. Εγώ δεν πρόσεξα και μου χύθηκε. (Σε αυτό το στάδιο παραλίγο να την φάει ο φωταγωγός από τα νεύρα την ομελέτα μας, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα και απλά τη στόλισα με μερικά κοσμητικά επίθετα).

- Λάδι βάλατε στο τηγάνι πριν; Όχι ε; Καλοί μαλάκες σαν κι εμένα είστε. Βάλτε λοιπόν.

- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Μπορεί να πεταχτεί λάδι, αν συμβεί αυτό οπισθοχωρήστε (κατά προτίμηση φωνάζοντας ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ) για να μην σας κάψει.

- Περιμένουμε λίγο να ψηθεί. Σκαλίζουμε με την κουτάλα τριγύρω για να ξεκολλάει. Όχι με το δάχτυλο όπως εγώ, γιατί θα καείτε και θα χάσετε λίγο ακόμα κάρμα από τις βωμολοχίες.

- Μόλις ψηθεί λίγο, την γυρίζετε και τη διπλώνετε στη μέση. Καλό θα ήταν να έχετε προνοήσει και να μην έχετε το μάτι στο τέρμα, εμένα είχε πάρει ένα ωραίο βαθύ καφέ χρώμα αποκάτω, ένα στάδιο πριν το κάψιμο.

- Περιμένετε λίγο να ψηθεί ολοκληρωτικά και το μέσα της.

- Βάζετε στο πιάτο.

- Τρώτε.

- ...

- Αν χορτάσατε να μου τρυπήσετε τη μύτη. Καλό είναι να φάτε και τίποτε άλλο μαζί (π.χ. ψωμί, τυρί, σαλάτα, απάκι, κανά λουκάνικο). Εγώ δεν είχα, δυστυχώς.

Δημοσ.

Γιάετε μωρέ ίντα λέει τούτος ο βούιδαρος! Ρε ανεργιάζεις ίντα λες; Να ξεπασουλίσουμε τσι χοχλιούς! Πράμα δεν κατέετε εσείς εκειά πέρα! Μούσκαροι!

Πε' τα μπρε.

 

Πριονίδι καλύτερα όχι αλεύρι, τους δίνει και μια ωραία γεύση. Αν και τα σκατά τους, το αποκώλι που λένε οι κρητικοί, είναι σε εμφανές σημείο και τα βγάζεις αν θες. Είναι το τελευταίο μαύρο κομματάκι στο σώμα τους. Αν κι εγώ το τρώω γιατί μαρέσει, είναι λίγο πικρό βέβαια αλλά είναι αφορμή να πιείς μια ρακή ακόμα για να ξεπλύνεις το στόμα σου.

Δεν χρειάζεται. Βασικά 23 χρόνια ποτέ μου και πουθενά δεν έχω δει ιστορίες με πριονίδια και αλεύρια κι αλοιφές. Πρώτα τους ξύνεις το κέλυφος να φύγουν τα πολλά πολλά και τα σάλια, μετά τους βράζεις και τους ξαφρίζεις και μετά τους ψήνεις όπως θες.

 

Όπως έγραψε κι ο μέγιστος από πάνω, το αποκώλι φεύγει εύκολα. Άσε που χοχλιός χωρίς κέλυφος, γυναίκα χωρίς ζαρτιέρες. Η μισή απόλαυση είναι στο πασπάτεμα και στο ρούφηγμα.

Δημοσ.

- Αν χορτάσατε να μου τρυπήσετε τη μύτη.

 

Τέτοια φάση, ίσα που μας άνοιξες την όρεξη.

Δημοσ.

ε ρε Τουφα πια!

 

έχεις ένα βίντεο απάντηση για ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

:mellow:

 

επίσης, κάνει να βάζουμε το ζεματιστό *οτιδήποτε* σε παγωμένο νερό? ειναι υγιεινό δλδ?

 

ή και το ανάποδο. πχ παγάκι σε χοτ ζεματιστό καφέ.?

Ασχετα σε αυτο με την πατατα, στα λαχανικα τα βαζουμε σε κρυο νερο μετα το ζεματισμα για να σταματησουν να μαγειρευονται και να κρατησουν το χρωμα τους.

Δημοσ.

εφτιαξα μηλοπιτα

 

απο γευση γαμει. απο εμφανιση την γαμησα γτ με ειχε φαει η αγωνια να δω να εχει ψηθει και την εκοψα ζεστη. :( δεν σας την δειχνω.

Δημοσ.

οχι απλα ειχα αγωνια να δω αν ψηθηκε απο μεσα, γτ την πρωτη φορα που την ειχα κανει δεν ειχε ψηθει και γτ ο φουρνος μου δεν ειναι δυνατος. οποτε την εκοψα γρηγορα. γενικα βγηκε σκουρα οχι λογο καψιματος αλλα γτ η ζυμη εχει λιγη μερεντα μεσα (πριν με κρεμασετε κι εγω ειχα στην αρχη αμφιβολιες αλλα βγαινει ωραια) και κανελα πανω στα μηλα.

Δημοσ.

Ντάξει έργο τέχνης!!!!!

 

 

Αλλα δεν νομίζω να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο γευστικά.... Μόνο για παπατζιλίκι είναι και για καμια photo στο facebook

Δημοσ.

Αφου η εΒα ειναι ντροπιαρα, ας βαλω εγω ενα "γλυκο" απο το alinea

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=afGpptxz_qE

 

συγνωμη αλλα αυτο φαι δεν ειναι. ωραιο εντυπωσιακο αλλα μοιαζει πιο πολυ με πινακα παρα με τροφη. το φαγητο υπαρχει για να τρωμε οχι να το πασαλιβουμε στο τραπεζομαντιλο< καλυτερα η πυροβολιμενη μου μηλοπιτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...