Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τουφα αυτα που λες ισχυουν περισσότερο για Αθηνα και μετα για τις μεγάλες πολεις. Επαρχια δίνουν πολύτ μεγαλύτερη σημασία στο φαι τους. Ειδικά Κρητη όταν πήγα τα παιδιά που γνώρισα είχαν εξαιρετική διατροφή σε σχέση με καποιον που μεγάλωσε σε μαγάλη πόλη γιατί ετρωγαν προιόντα που καλλιεργούσαν οι ιδιοι ή οι γονείς τους, ασχολούμενοι με τους κήπους παράλληλα με τις κανονικές τους δουλειες.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kαλά η Κρήτη και το φαγητό βρίσκονται παρέα σε άλλη διάσταση. Άλλη όμως.

 

Μέχρι και η ντομάτα είναι γκουρμέ εκεί κάτω γαμώ το κέρατο.

Δημοσ.

Τουφα αυτα που λες ισχυουν περισσότερο για Αθηνα και μετα για τις μεγάλες πολεις. Επαρχια δίνουν πολύτ μεγαλύτερη σημασία στο φαι τους. Ειδικά Κρητη όταν πήγα τα παιδιά που γνώρισα είχαν εξαιρετική διατροφή σε σχέση με καποιον που μεγάλωσε σε μαγάλη πόλη γιατί ετρωγαν προιόντα που καλλιεργούσαν οι ιδιοι ή οι γονείς τους, ασχολούμενοι με τους κήπους παράλληλα με τις κανονικές τους δουλειες.

Καλως ή κακως, στην αθηνα ειναι 5μυρια ομως.

Δημοσ.

θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing?

 

η κρήτη είναι απλwς ένα παράδειγμα gt ανάλογα σχόλια έχω ακούσει και για αλλα μέρη.

 

τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρονια στην ελλάδα και σκέφτομαι ότι δεν είναι μονο η ποιότητα του φαγητού το πρόβλημα αλλα κυρίως και οι μερίδες. το οποιο πρόβλημα τον αυξανόμενων μερίδων παρατηρείται ΠΑΝΤΟΎ στον κόσμο τα τελευταία χρονια.

Δημοσ.

Τουφα αυτα που λες ισχυουν περισσότερο για Αθηνα και μετα για τις μεγάλες πολεις. Επαρχια δίνουν πολύτ μεγαλύτερη σημασία στο φαι τους. Ειδικά Κρητη όταν πήγα τα παιδιά που γνώρισα είχαν εξαιρετική διατροφή σε σχέση με καποιον που μεγάλωσε σε μαγάλη πόλη γιατί ετρωγαν προιόντα που καλλιεργούσαν οι ιδιοι ή οι γονείς τους, ασχολούμενοι με τους κήπους παράλληλα με τις κανονικές τους δουλειες.

 

Ακριβώς!!!! Εγώ πχ δεν συγκρίνω με τίποτα τις ντομάτες/πατάτες/πιπεριές/μελιτζάνες/κολοκύθια το μαρουλάκι/τα κουκιά και ότι άλλο είναι της εποχής κάθε φορά που φυτεύει η μάνα μου στον κήπο. Τα χόρτα που έβγαινε η γιαγιά μου στα χωράφια και μάζευε, τα γουρουνάκια που είχαμε και τα τάιζα στο στόμα ελιές και φτήνανε το κουκούτσι ή το αρνάκι που του είχαμε και λουρί και το κάναμε και βόλτα. Τι γκουρμέ μου λες μετά και γουρούνια απο την Βόρεια Νέα Ζηλανδία....

 

Στο χωριό οι κάτοικοι κάνουνε κόντρα για το ποιος θα έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε ζαρζαβατικά και ποιός θα τα έχει φυτέψει και πιο ωραία....

Δημοσ.

θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing?

 

η κρήτη είναι απλwς ένα παράδειγμα gt ανάλογα σχόλια έχω ακούσει και για αλλα μέρη.

 

τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρονια στην ελλάδα και σκέφτομαι ότι δεν είναι μονο η ποιότητα του φαγητού το πρόβλημα αλλα κυρίως και οι μερίδες. το οποιο πρόβλημα τον αυξανόμενων μερίδων παρατηρείται ΠΑΝΤΟΎ στον κόσμο τα τελευταία χρονια.

 

Για αρχή, πήγαινε στην Κρήτη. Μέχρι τότε, απλώς αρθρώνεις ήχους.

Δημοσ.

θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing?

 

η κρήτη είναι απλwς ένα παράδειγμα gt ανάλογα σχόλια έχω ακούσει και για αλλα μέρη.

 

τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρονια στην ελλάδα και σκέφτομαι ότι δεν είναι μονο η ποιότητα του φαγητού το πρόβλημα αλλα κυρίως και οι μερίδες. το οποιο πρόβλημα τον αυξανόμενων μερίδων παρατηρείται ΠΑΝΤΟΎ στον κόσμο τα τελευταία χρονια.

Πάντως, η λεγόμενη μεσογειακή διατροφή που έκαναν οι Κρητικοί πριν 50 χρόνια είχε κάτι τεράστιες ποσότητες φαγητού, γιατί οι άνθρωποι δούλευαν χειρωνακτικά όλη μέρα. Αν θυμάμαι καλά, η μέση πρόσληψη στην τότε έρευνα ήταν 3000 θερμίδες τη μέρα, αλλά δεν είχαν παχυσαρκία, γιατί έλιωναν στη δουλειά. Τώρα, αν φας 3000 θερμίδες και κάτσεις στο γραφείο, θα γίνεις τόφαλος σε 2 μήνες.

Δημοσ.

Μελαχρινή Νάξου !!! Homemade by my hands !

:P

Συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και γλυκό κουταλιού βύσσινο επίσης !!!

post-175970-0-31898300-1321893057_thumb.jpg

post-175970-0-60117900-1321893064_thumb.jpg

Δημοσ.

Ακριβώς!!!! Εγώ πχ δεν συγκρίνω με τίποτα τις ντομάτες/πατάτες/πιπεριές/μελιτζάνες/κολοκύθια το μαρουλάκι/τα κουκιά και ότι άλλο είναι της εποχής κάθε φορά που φυτεύει η μάνα μου στον κήπο. Τα χόρτα που έβγαινε η γιαγιά μου στα χωράφια και μάζευε, τα γουρουνάκια που είχαμε και τα τάιζα στο στόμα ελιές και φτήνανε το κουκούτσι ή το αρνάκι που του είχαμε και λουρί και το κάναμε και βόλτα. Τι γκουρμέ μου λες μετά και γουρούνια απο την Βόρεια Νέα Ζηλανδία....

 

Στο χωριό οι κάτοικοι κάνουνε κόντρα για το ποιος θα έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε ζαρζαβατικά και ποιός θα τα έχει φυτέψει και πιο ωραία....

Ναι αλλα κανεις 1 λαθος εδω. Δεν εχεις δοκιμασει "γουρουνια απο την βορεια νεα ζηλανδια(??!)" ποτε σου. Επισης οσο και να το θες, μερικες περιοχες λογω κλιματος, και μερικες ρατσες/ποικιλιες ειναι ανωτερες απο αλλες. Ε καπου ομως εχουμε και τα 2 μαζι σε μια περιοχη και βγαζουν κατι τρομερο. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι δεν βγαινει μαστιχα στην λεσβο ή εστω σε ολη την χιο? Γιατι δεν λεμε κροκος κρητης και λεμε κροκος κοζανης? Ε δεν θελει πολυ σκεψη γιατι λεμε ντοματες απο τον san marzano και πιπεριες padron και τυρι roquefort και σαμπανια και γραβιερα αγραφων και μετσοβονε και ξυγαλο σητειας κλπ κλπ.

Σταματηστε συνεχεια να κρινετε πραγματα που δεν εχετε καν δοκιμασει ουτε εστω δει πως ειναι.

Δημοσ.

Μελαχρινή Νάξου !!! Homemade by my hands !

:P

Συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και γλυκό κουταλιού βύσσινο επίσης !!!

 

you are goood B)

 

 

ειμαι πολυ χαρουμενη, το 2012 ειναι χρονια γαστρονομιας στις βρουξελλες και θα εχει παρα πολλα events. ηδη διαβασα για μια εκθεση πανω στην τροφη γενικα και την ζαχαρωνω αγριως για το σκ που ερχεται

 

φωτος http://www.expo-atable.be/en/exhibition

Δημοσ.

Ναι αλλα κανεις 1 λαθος εδω. Δεν εχεις δοκιμασει "γουρουνια απο την βορεια νεα ζηλανδια(??!)" ποτε σου. Επισης οσο και να το θες, μερικες περιοχες λογω κλιματος, και μερικες ρατσες/ποικιλιες ειναι ανωτερες απο αλλες. Ε καπου ομως εχουμε και τα 2 μαζι σε μια περιοχη και βγαζουν κατι τρομερο. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι δεν βγαινει μαστιχα στην λεσβο ή εστω σε ολη την χιο? Γιατι δεν λεμε κροκος κρητης και λεμε κροκος κοζανης? Ε δεν θελει πολυ σκεψη γιατι λεμε ντοματες απο τον san marzano και πιπεριες padron και τυρι roquefort και σαμπανια και γραβιερα αγραφων και μετσοβονε και ξυγαλο σητειας κλπ κλπ.

Σταματηστε συνεχεια να κρινετε πραγματα που δεν εχετε καν δοκιμασει ουτε εστω δει πως ειναι.

 

Ναι δεν είπα οτι είναι χάλια αυτές οι ντομάτες, απλά έχω μάθει και προτιμώ να φάω την ντομάτα που έβαλα μόνος μου να την καλλιεργήσω μόνος μου με κοπριές απο τις κότες πάρα κάποια άλλη απο μέρος που δεν γνωρίζω καν που βρίσκεται. Εννοείται οτι θα υπάρχουν 100 διαφορετικά είδη ντομάτας και εννοείται οτι αυτές που βάζουμε εμείς δεν είναι τπτ ιδιαίτερες, αλλα το προτιμώ γιατί το βλέπω live απο την στιγμή που θα μπεί στο χώμα, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μου.

Δημοσ.

Ναι δεν είπα οτι είναι χάλια αυτές οι ντομάτες, απλά έχω μάθει και προτιμώ να φάω την ντομάτα που έβαλα μόνος μου να την καλλιεργήσω μόνος μου με κοπριές απο τις κότες πάρα κάποια άλλη απο μέρος που δεν γνωρίζω καν που βρίσκεται. Εννοείται οτι θα υπάρχουν 100 διαφορετικά είδη ντομάτας και εννοείται οτι αυτές που βάζουμε εμείς δεν είναι τπτ ιδιαίτερες, αλλα το προτιμώ γιατί το βλέπω live απο την στιγμή που θα μπεί στο χώμα, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μου.

Ναι η πλειοψηφια ομως εδω μεσα δεν εχει βαλει ντοματες και τις παιρνει απο τα μαγαζια, και συνεχιζει να "αφοριζει" τα προιοντα/πιατα του εξωτερικου.

Δημοσ.

...

Μετα τα περνας ΟΛΑ στο blender (κελυφη τα παντα) και τα περνας απο σιτα με τουρπανι. Στον ζωμο αυτο μπορεις να βαλεις και λιγο κονιακ και κρεμα γαλακτος ωστε να το κανεις σουπα, αλλιως τον ζωμο σκετο οπου θες.

Αυτο γινεται και με τα ψαρια, αλλα δεν τα ψηνεις πρωτα και δεν βαζεις το κονιακ και τις ντοματες.

 

 

το έκανα. Πήρα για την μεγάλη έναν μπακαλιάρο, κάπου 300 γρ. Πήρα τα φιλέτα για να της τα τηγανίσω. και βλέποντας το υπόλοιπο σε θυμήθηκα. Έβρασα λοιπόν ότι περισσέυει από έναν ξεφιλετισμένο μπακαλιάρο 300 γραμαρίων, κεφάλι-ραχοκοκκαλιά-και λίγο ψαχνό. Μετά στο μούλτι, μετά πέρασμα από σουρωτήρι*, μετά σούπα με καρότο-κρεμύδι-σέλινο-μαϊντανό-ελαιόλαδο. Η μεγάλη σε ευχαριστεί θερμά, το τσάκισε :)

 

 

 

νομίζω πως μετά το βράσιμο, το μούλτι και το σούρωμα, αυτό που τελικά πέταξα είναι σχεδόν αυτό που θα πετούσε και το κωλάντερό μου αν έτρωγα τον μπακαλιάρο ολόκληρο ε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...