YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Φωτογραφία όμως. και την γλώσσα βάλε κάνα γκιφάκι. To bollito misto που λέγαμε. Βλέπετε μοσχαρίσια γλώσσα, μπούτια κοτόπουλου, μοσχαρίσια σπαλα, λαχανοντολμαδες γεμισμένους με κιμά από κοτόπουλο, συκωτάκια και φρυγανισμένο και στη συνέχεια τριμμένο ψωμί ΚΑΙ παπαριασμένο σε κρέμα γάλακτος. Πατάτες ψημένες στο τζάκι (και ένα πυρεξάκι στο φούρνο για συμπλήρωμα γιατί μας έλειπε λίγο φαϊ). Λουκάνικο σαλλλλλονικιό λέει, τίγκα χωριάτικο. Όλα τα κρέατα στην κατσαρόλα βρασμένα με τις ώρες να γίνουν λουκούμι, με ζωμό κοτόπουλου, καρότο, κρεμμύδι, θυμάρι, μπαχάρι, δάφνη, γαρύφαλλο - τη γλώσσα τη μεθύσαμε και με λευκό κρασάκι. Όλα αυτά εννοείται με coca cola light.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=sc1LNPPHlnI Αφησε μερικά φαγητάκια απ'εξω αλλά καλυψε μεγάλο μέρος των περιεργων παραδοσιακων φαγητων... Πως θα γίνει να με υιοθετήσει ο Λαζάρου; Τόση ποικιλία από ψαρι και μεις τρώμε τα ιδια και τα ίδια.. Υιν κανε κανα ζουμ στις πατατες τι πηγες και εβαλες τα κρέατα; Αφου πήρατε Σαλλλλλονικιο λουκάνικο γιατι δεν ανεβαίνατε προς Σερρες να πάρετε Λουκάνικακι Τζουμαγιάς που είναι με διαφορά το καλύτερο λουκανικο που έχει φτιαχτει;
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 πολυ νοστιμο δειχνει ευα.ΣΛΟΥΡΠ. Αυτά τα καρκινιάρικα εξογκώματα μου θυμίζουν κύστες. γαμώ το κέηκ σου μωρέ Εύα. Σκρολλάρω μισή ώρα και έχω ένα κέηκ στην μάπα και πεινάω. λοιπον το κεικ βγηκε επικ. απο το 8 κομματια εχουν μεινει 3,5. 1 που εφαγα εγω και τα υπολοιπα οι κολλητες μου που εφαγαν και πηραν και για το σπιτι. καρκινικα εξογκωματα τα μουτρα σου Free. συνταγη 175γρ ζαχαρη αχνη 175γρ βουτυρο (οχι βιταμ ΒΟΥΤΥΡΟ) 175 αλευρι που φουσκωνει μονο του η κανονικο+ την αναλογη μπεικιν παουντερ 3 αυγα 2 κουταλιες της σουπας γαλα 3 κουταλιες της σουπας χυμο πορτοκαλιου ξυσμα απο μισο πορτοκαλι σε ενα μπολ χτυπαει το βουττυρο με την ζαχαρη μεχρι να γινουν κρεμα (στην αρχη το εκανα με το κουταλι γτ δεν το επιανε καλα το μιξερ) προσθετουμε ενα ενα τα αυγα χτυπωντας καλα καθε φορα ωστε να γινει ομοιογενες μιγμα σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι μετα το γαλα, το χυμο πορτοκαλι και το ξυσμα. βουτυρονουμε μια φορμα για κεικ (κανονικα λεει 20εκ διαμετρος εγω την εβαλα σε 24αρα) ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 για 25 λεπτα. ο δικος μου φουρνος τον πινει οποτε το εψησα 45 λεπτα και στο τελευταιο τεταρτο το ειχα σκεπασει και το ειχα βαλει στους 220. για να δουμε αν εχει γινει κανουμε το τεστ της οδοντογλυφιδας. το τρυπαμε με μια οδοντοφλυφιδα κι αν βγαινει καθαρη ειναι ετοιμο (το δοκιμαζουμε σε πολλα σημεια) αν βγαζει υγρο θελει κι αλλο ψησιμο. το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε κανα 20λεπτο μισαωρο να κρυωσει πριν το ξεφορμαρουμε. μπορουμε να του βαλουμε οτι θελουμε απο πανω αλλα και σκετο ειναι νοστιμο.
Toufas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το πιατο μου ειναι το αδειο επειδη δεν μπορεσα να ερθω? Δεν θα το ξανακανω!
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Υιν κανε κανα ζουμ στις πατατες τι πηγες και εβαλες τα κρέατα; Αφου πήρατε Σαλλλλλονικιο λουκάνικο γιατι δεν ανεβαίνατε προς Σερρες να πάρετε Λουκάνικακι Τζουμαγιάς που είναι με διαφορά το καλύτερο λουκανικο που έχει φτιαχτει; Σοβαρώς; Μπήκε τόση τέχνη στο κρέας και θα βγάζουμε την πατάτα που απλά καθόταν στο τζάκι ενώ τα κρέατα σιγόβραζαν μέσα στην ποίηση; Το Σαλλλλλλονικιο λουκάνικο ήταν εισαγωγή δεν βγήκαμε από τα σύνορα για να το αγοράσουμε. Τούφα εγκρίνεις βλέπω.
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 κι εμενα το ματι μου στις πατατες επεσε, ψοφαω για πατατα στο αλουμινοχαρτο που εχει ψηθει στην φωτια.
Toufas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Οτιδηποτε με γλωσσα εγκρινεται. Μετα απο το μαγουλο, το 2ο πιο γευστικο κομματι σε μοσχαρι (3ο η ουρα) Τ Αν θα ξανακανετε γλωσσα να μου το πεις να σου βρω συνταγη να παθετε ταρακουλο που μπορει να μπει και σε αυτο που φτιαξατε. Επισης καποιος να σας μεταφρασει αυτο και να το κανετε την αλλη βδομαδα: http://www.gennarino.org/soffrittomaiale.htm
Chrisxxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Σοβαρώς; Μπήκε τόση τέχνη στο κρέας και θα βγάζουμε την πατάτα που απλά καθόταν στο τζάκι ενώ τα κρέατα σιγόβραζαν μέσα στην ποίηση; Το Σαλλλλλλονικιο λουκάνικο ήταν εισαγωγή δεν βγήκαμε από τα σύνορα για να το αγοράσουμε. Τούφα εγκρίνεις βλέπω. Nαι, ναι! Ποιος το μαμαει το κρεας.. Και αυτες στο πυρεξακι.. Πως τις κανατε; Εχουν λίγο ζουμακι βλεπω. Πατατες σε αλουμινοχαρτο με φλουδα και φρεσκα μανιτάρια στα καρβουνα μπωωωωωωωω κολαση.
KilliK Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 κι εμενα το ματι μου στις πατατες επεσε, ψοφαω για πατατα στο αλουμινοχαρτο που εχει ψηθει στην φωτια. εγω αντι για πατατα,ψοφαω για φετα τυρι,με ριγανι και λαδακι απο πανω,μια φετα ντοματα απο κατω και πιο κατω μια φετα ψωμι προζυμι πανω στα καρβουνα.
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Κρις, λαδάκι, νεράκι, λεμονάκι, αλατάκι, ΡΙΓΑΝΑΡΑ και σκεπαστές με αλουμίνα στον αγέρα. Αλλά σοβαρά, αυτός ο ντολμάς με φρεσκοκομμένο κοτοκιμά και σκώτια...
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Κρις, λαδάκι, νεράκι, λεμονάκι, αλατάκι, ΡΙΓΑΝΑΡΑ και σκεπαστές με αλουμίνα στον αγέρα. Αλλά σοβαρά, αυτός ο ντολμάς με φρεσκοκομμένο κοτοκιμά και σκώτια... θα φαω βρισιμο αλλα αλουνιμα ειναι το οξειδιο του αλουμινιου
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Οτιδηποτε με γλωσσα εγκρινεται. Μετα απο το μαγουλο, το 2ο πιο γευστικο κομματι σε μοσχαρι (3ο η ουρα) Τ Αν θα ξανακανετε γλωσσα να μου το πεις να σου βρω συνταγη να παθετε ταρακουλο που μπορει να μπει και σε αυτο που φτιαξατε. Επισης καποιος να σας μεταφρασει αυτο και να το κανετε την αλλη βδομαδα: http://www.gennarino.org/soffrittomaiale.htm Την άλλη βδομάδα θα τρώμε ακόμα τα αποφάγια από το σημερινό. Εγώ θα πάρω ταπεράκι πάντως. Για εμένα οι ντολμάδες ήταν το χαη ποηντ μπδγ, βρασμένοι παρέα με το λουκάνικο στο ζουμι που ειχε τα κρέατα και τα λαχανικά και τα μυρωδικά και το ζωμό και τα καλόπιανε για 3 ώρες. Πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις