Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαφράν ρύζι πάει με κόκκινη σάλτσα; (π.χ. σουτζουκάκια σμυρνέικα)

 

τα σουτζουκακια εχουν το κιμινο, δεν ξερω πως θα δεσουν οι δυο εντονες μυρωδιες. σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω με τι κανει η γιαγια μου αλλα δεεεεεν. :-(

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ, το ειπα με καθε επιφυλαξη. φτιαχνω ενα κεικ τωρα γαμω τον ηλιθιο φουρνο μου και στο κεντρο δεν εχει ψηθει ακομα. του εβαλα αλουμινοχαρτο να μην γινει μαυρο.

Δημοσ.

Να προτεινω και εγω ενα εξαιρετικα ευκολο και εντυπωσιακο γλυκο ειναι η μελαχρινη ναξου !!!

 

Και πολυ ωραιο !!! Εχω και photos αν θελετε !

 

10 αβγά

2 φλιτάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια καρύδια χονδροκοπανισμένα

2 φλιτζάνι γαλέτα τριμμένη

1 κ. γλυκού κανέλα

1 κ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο

1 ποτηράκι κρασιού λικέρ κίτρο

Κομματάκια γλυκού κίτρου για στόλισμα.

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό 2 φλούδες απο λεμόνι

 

Χωρίζετε τις κρόκους απο τα ασπράδια.

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα

Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στους κρόκους χτυπώντας συνέχεια.

Ρίχνετε στο μίγμα εναλλάξ τη γαλέτα και τα καρύδια ,τη κανέλα,τα γαρύφαλα και το λικέρ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε απο πάνω το μίγμα.Ψήνετε στους 180 ο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη.Πρέπει να βγεί καθαρό ,χωρίς υπολείμματα απο τη ζύμη.

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι.Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη.Ρίχνετε και τις φλούδες μέσα και το αφήνετε να βράσει μέχρι να αρχίσει να «δένει».Αποσύρετε απο τη φωτιά.

Οταν ψηθεί η μελαχρινή την βγάζετε απο το φούρνο και την αφήνετε μισή ώρα να χλιαρέψει.Τη χαράζετε σε κομμάτια και απο πάνω ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι.Την αφήνετε τουλάχιστον μία ώρα να ησυχάσει πριν τη σερβίρετε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...