evabb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 εεεεε, δε διαφωνώ, αλλά εδώ στο Ελλάδα ρε συ, εμπιστεύεσαι τι παίρνεις; Ναι, ισχύει, όμως η FDA έχει προειδοποιήσει κυρίως για νεύρα, εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό. Αν δηλαδή το ζώο έχει prions, είναι κυρίως εκεί. Αν είναι και στα άλλα του μέρη, γάμησέ τα. Θυμάμαι που διάβαζα για ένα χωριό κάπου, που τρώγαν τα μυαλά των νεκρών τους για να τους δίνει δύναμη. Τελικά δε τους έδωσε πολύ δύναμη αλλά σίγουρα τους έδωσε prions. Πάντως καταστρέφονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. κοιτα τα κρουσματα σε ανθρωπους προκληθηκαν απο καταναλωση κρεατος, τι κρεας ηταν ακριβως δεν γνωριζω, απλα θελω να πω οτι δεν ειναι μονο τα νευρα και τα μυαλα, ασε που νευρα υπαρχουν παντου στο σωμα. για το χωριο δεν ξερω, αμα δεν εχουν τπτ τα μυαλα δεν θα παθουν τπτ αυτοι που θα τα φανε. η θερμοκρασια που απατειται για παθει denaturation το prion ειναι πολυ υψηλοτερη απ αυτη για μια κανονικη πρωτεινη και δεν την πιανεις με το μαγειρεμα εκτος αν θες να φας κυριολεκτικα καρβουνο.
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 κοιτα τα κρουσματα σε ανθρωπους προκληθηκαν απο καταναλωση κρεατος, τι κρεας ηταν ακριβως δεν γνωριζω, απλα θελω να πω οτι δεν ειναι μονο τα νευρα και τα μυαλα, ασε που νευρα υπαρχουν παντου στο σωμα. για το χωριο δεν ξερω, αμα δεν εχουν τπτ τα μυαλα δεν θα παθουν τπτ αυτοι που θα τα φανε. η θερμοκρασια που απατειται για παθει denaturation το prion ειναι πολυ υψηλοτερη απ αυτη για μια κανονικη πρωτεινη και δεν την πιανεις με το μαγειρεμα εκτος αν θες να φας κυριολεκτικα καρβουνο. Απλά αναφέρω αυτό που λέει η FDA, πως δηλαδή σε μετρήσεις μολυσμένων αγελάδων, παρατηρούνται prions κυρίως στον εγκέφαλο, στα νεύρα και στον νωτιαίο μυελό. Πράγματι η θερμοκρασία για να το σκοτώσει είναι ψηλή, απλά το ανέφερα επειδή είπες πως δε πεθαίνει. Γαμώτο, θα ήθελα πάντως να φτιάξω risotto milanese, αλλά από την άλλη, δε πετυχαίνω καν το risotto.
evabb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ναι οκ εκει υπαρχουν υψηλοτερες συγκεντρωσεις. δυστυχως αυτο ειναι το προβλημα, οτι δεν ειναι ζωντανο για να πεθανει, πρεπει να καταστρεψεις την δομη της η οποια ειναι εξαιρετικα σταθερη.
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ναι οκ εκει υπαρχουν υψηλοτερες συγκεντρωσεις. δυστυχως αυτο ειναι το προβλημα, οτι δεν ειναι ζωντανο για να πεθανει, πρεπει να καταστρεψεις την δομη της η οποια ειναι εξαιρετικα σταθερη. Q.E.D., και για να θυμήσω τι ήταν το ζητούμενο: φοβάμαι να φάω bone marrow. Άρα, δεν είμαι υποχόνδριος, υπερβολικός, obsessive compulsive τύπος. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με τη διαφορά πως είμαι και γαμώ τα παιδιά + πανέξυπνος. Καμιά φορά αναρωτιέμαι, γιατί είμαι τοοοοοοοοσο καλός;
evabb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Q.E.D., και για να θυμήσω τι ήταν το ζητούμενο: φοβάμαι να φάω bone marrow. Άρα, δεν είμαι υποχόνδριος, υπερβολικός, obsessive compulsive τύπος. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με τη διαφορά πως είμαι και γαμώ τα παιδιά + πανέξυπνος. Καμιά φορά αναρωτιέμαι, γιατί είμαι τοοοοοοοοσο καλός; ouuuuuuu ψωναρααααα
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Να πω πως το φαινόμενο που είχαν οι αγελάδες έχει παρατηρηθεί και σε αλλα είδη που τρώνε το νευρικο σύστημα του είδος τους. Και στο είδος που είναι στην κορυφή της αλυσίδας.
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 χτενια με μπροκολινι, φασολακια, αρακα και snow peas (δεν ξερω πως ειναι στα ελληνικα)
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ouuuuuuu ψωναρααααα Ψωνάρα είναι κάποιος που νομίζει πως είναι κάτι που δεν είναι. No need to continue from there. Να πω πως το φαινόμενο που είχαν οι αγελάδες έχει παρατηρηθεί και σε αλλα είδη που τρώνε το νευρικο σύστημα του είδος τους. Και στο είδος που είναι στην κορυφή της αλυσίδας. Δε το γνωρίζω αυτό. Είχα (λανθασμένα ίσως την εντύπωση πως η νόσος των τρελών αγελάδων παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις αγελάδες και μετά, στον άνθρωπο. Ξέρω πως πριν λίγα χρόνια βρήκαν ένα παρόμοιο (τώρα, κάτι σαν το prion ίσως) σε γίδα.
evabb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 πω πω τουφα μας πεθανες ε. γαμω την αφραγκεια μου.
billkost Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Α ναι! Λοιπόν σήμερα είναι happy day για μένα. Πήγα στο Θανόπουλο στη Κηφισιά και βρήκα rustichella d' abruzzo με 3.2 ευρώ. Happy day Halleluiah AMEN.
billkost Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Και μόλις σήμερα βρήκα και guanciale! Επιτέλους θα ξαναφάω υπεργαμάτη αυθεντική καρμπονάρα!!! Αν και, η αλήθεια είναι πως δε βάζω πιπέρι, μου φαίνεται πως δε πολυπάει. Δε με νοιάζει τι λένε οι Ιταλοί, στη καρμπονάρα μου δε μπαίνει πιπέρι. Γουστάρω τώρα.
Liverpool89 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Φιλοι μου προτεινετε μου πως να κανω την τηγανια αυριο.. Εχω κοκκινη σαλτσα , μουσταρδα, γαλα , και λεω να τα συνοδευσω με ρυζι καστανο... Την αγορασα σημερα και την εχω στο ψυγειο δεν θα παθει κατι ε??
traganeus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Εγώ σήμερα έκανα φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες. Στην μαρινάδα έβαλα κρεμμύδι-λάδι-μουστάρδα-αλατοπίπερο-ρίγανι και όλα στο μπλέντερ. Αν και δεν είχα κοτόπουλο Δυτικού Μαρόκου, κρεμμύδι ελβετίας, ιταλικό λάδι (γιατι αυτό που βγάζουμε απο τις ελιές μας είναι για τον πούτσο) αλάτι απο την μαύρη θάλασσα και πιπέρι νοτίου αφρικής. Μπορώ να πώ οτι για το ελλάντα που ζούμε με κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ βγήκε καλό!!!
Toufas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Εγώ σήμερα έκανα φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες. Στην μαρινάδα έβαλα κρεμμύδι-λάδι-μουστάρδα-αλατοπίπερο-ρίγανι και όλα στο μπλέντερ. Αν και δεν είχα κοτόπουλο Δυτικού Μαρόκου, κρεμμύδι ελβετίας, ιταλικό λάδι (γιατι αυτό που βγάζουμε απο τις ελιές μας είναι για τον πούτσο) αλάτι απο την μαύρη θάλασσα και πιπέρι νοτίου αφρικής. Μπορώ να πώ οτι για το ελλάντα που ζούμε με κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ βγήκε καλό!!! Την επομενη φορα βαλε οτι θες για το μαριναρισμα (εκτος απο το λαδι) σε ενα μειγμα 900 γραμμαρια νερο, 100 γραμμαρια αλατι (θερμοκρασια δωματιου) και βαλε τις φτερουγες για 6-12 ωρες. Μετα τις στεγνωνεις/σκουπιζεις καλα και τις ψηνεις. Αν θες μπορω να σου πω ακριβως τι κανει αυτο. Η φτερουγα ειναι το αγαπημενο μου κομματι απο το κοτοπουλο btw.
traganeus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 τα 100 γραμμάρια αλάτι πως να τα υπολογίσω δεν παίζει ζυγαριά..... και τι ιδιαίτερο κάνει αυτό???? (θα το κάνω την επόμενη φορά, έχω κρατήσει μισό πακέτο ακόμα) *είχα φάει εδώ σε ενα μαγαζί φτερούγες (δνε ξέρω αν ήταν μαριναρισμένες ή ήταν κάποια σος) που έμοιαζε με barbeque και ήταν και λίγο καφτερή. Μεζέ για μπύρα το έφερνε, πολύ ωραίο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις