evabb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Ειχα διαβασει οτι απαγορευτηκαν για πωληση κατω απο 10cm σε μεγεθος και δεν ειχα δει και ποτε στην ψαραγορα και ειχα απαγοητευτει. Μιας και λεμε για οστρακοειδη, εφαγα προσφατα αχιβαδες με λαιμο απο μπακαλιαρο και λεμονι και μαιντανο σε ενα tapas bar/μεζεδοπωλειο. Σκετο ποιημα... ωραία μαθαίνω τις μεταφράσεις. αχιβάδες=vongoles χτένια=coquilles de st jacques το ψάρι που έβαλε ο λεφτέρ πως το λένε? πρέπει να είναι raie στα γαλλικά
Toufas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 turbot ειναι. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD
billkost Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Πάντως με τα χτένια έχω παράπονο, στο Ελλάδα τα χτένια είναι χάλια. Εκεί που ήμουν (Maryland) τα χτένια ήταν τεράστια και υπερ-νόστιμα. Τούφα τράβα καμιά φώτο με τα ψάρια όταν τα μαγειρέψεις.
Toufas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Ποσο μεγαλα ειναι συνηθως ελλαδα? Εδω εχω βρει μεσα απο την δουλεια χτενια που 2 κομματια μαζι με το κοραλι τους (χωρις το κελυφος παντα) ηταν οσο η παλαμη μου.
billkost Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Ποσο μεγαλα ειναι συνηθως ελλαδα? Εδω εχω βρει μεσα απο την δουλεια χτενια που 2 κομματια μαζι με το κοραλι τους (χωρις το κελυφος παντα) ηταν οσο η παλαμη μου. Καλά αυτό έχει να κάνει και με το πόσο μεγάλη παλάμη έχεις . Γενικά στην Ελλάδα δεν είναι μόνο πως είναι μικρά αλλά δεν είναι και νόστιμα. Ένας φίλος που είχε πάει Γαλλία, μου είπε πως η νοτιοανατολική Γαλλία που κοιτάει στη Μεσόγειο δεν έχει καλά χτένια, ενώ η Δυτική Γαλλία που κοιτάει Ατλαντικό έχει άψογα χτένια. Ίσως στη Μεσόγειο να μην έχει καλά χτένια. Πάντως ρε συ, αυτά που έπαιρνα από το Maryland, ήταν μέσα στην καύλα. Νόστιμα. Αν είχα λεφτά θα έτρωγα κάθε μέρα θαλασσινά παρά κρέας.
leftermann Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 δεν νομίζω να έχω δει ποτέ χτένι 10 εκατοστών. 7-8 εκ θεωρούνται μεγάλα εδώ. Χτένια ε.
Toufas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 http://www.aggelos-fish.gr/wp-content/uploads/2009/03/cea7cea4ce95ce9dce99ce91.jpg τετοια λεμε ε?
evabb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 εδω τα πουλαν και ετοιμα καθαρισμενα χωρις το κοχυλι τους αλλα κανουν 35 ευρω το κιλο. και φοβαμαι οτι θα τα καταστρεψω και θα πεταξω πολλα λεφτα στα σκουπιδια.
billkost Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Ψάχνω από την ώρα που πάτησα πόδι στο Ελλάδα, να πάρω μακαρόνια montebello, ναι, αυτά που περνάνε από μπρούτζινες τρύπες και είναι τραχιά και είναι σκέτη καύλα. Τα βρίσκω που λέτε τα montebello, αλλά όχι αυτά που ψάχνω. Τι εννοώ με αυτό; Στην Αμερική, αυτά που έπαιρνα είναι αυτά: http://www.amazon.com/Montebello-Organic-Linguine-Macaroni-16-Ounce/dp/B001IZKD1W/ref=br_lf_m_1000521191_1_5_img?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=grocery&pf_rd_p=1266975282&pf_rd_s=center-2&pf_rd_t=1401&pf_rd_i=1000521191&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1MAQFJJ80YTYX1F7E7WD Εδώ βρίσκω αυτά: http://www.natour.gr/p.Viologiko-lingkouini-me-simigdali-500gr.270360.html Και δεν είναι τα ίδια! Δε ξέρω αν είναι η ίδια εταιρεία, έστειλα email και με γράψαν στα μοντεμπελοειδή τους παπάρια, αλλά δεν είναι τα ίδια, τα montebello εκεί ήταν σαν να είχαν βγει από μπρούντζινες τρύπες και αυτά είναι σαν misko. Όποιος έχει δει μακαρόνια που έχουν βγει από μπρούντζινες τρύπες θα καταλάβει τι εννοώ. Έλεος με την κωλοΕλλάδα. Έλεος. Δηλαδή ούτε καλά προϊόντα δε μας φέρνουν. Τώρα είμαι αγανακτισμένος. Αυτό χαρακτηρίζει την ψυχική μου κατάσταση τώρα: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZFPMpzJ2cNo#t=290s Ενημέρωση: Πήρα τηλέφωνο το μαγαζί που αγόρασα το foie. Δεν έχουν τα montebello αλλά έχουν τα rustichella d' abruzzo. Άντε τουλάχιστο να φάω καλό μακαρόνι.
Toufas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 εδω τα πουλαν και ετοιμα καθαρισμενα χωρις το κοχυλι τους αλλα κανουν 35 ευρω το κιλο. και φοβαμαι οτι θα τα καταστρεψω και θα πεταξω πολλα λεφτα στα σκουπιδια. Ποσο μεγαλα? Στο μαγαζι ειχε το κιλο 25 ευρω το κιλο χονδρικη αλλα λεμε για μεγαλο μεγεθος+αυτο το κοκκινο κοραλι τους που ειναι πολυ νοστιμο http://www.youtube.com/watch?v=WdKDhhAXGvY http://www.youtube.com/watch?v=JS_fImyeSHA αυριο ισως παω να παρω και εγω τιποτα ψαρικο ή θα παω για wagyu αν εχει ο χασαπης.
Dark_son20 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 πριν μερικές μέρες πέθανε ένας καλός φίλος του πατέρα μου και σήμερα ο πατέρας μου θυμόταν ιστορίες (ναυτικοί και οι 2 τους) μια ιστορία μέσα στις άλλες ήταν για κάπου στη χαβάη σε ένα εστιατόριο που τους σέρβιραν κοπελίτσες με παρεό ktlp ktlp το φαγητό ήταν αστακός με λευκό ρύζι και καυτό βούτυρο αστακό με ρύζι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και έπρεπε να το κάνω... μέσα σε 5 λεπτά εξαφάνισα τα πάντα! γάμησε! επίσης είδα ότι όταν είναι κατεψυγμένος ο αστακός βάζεις ένα δαφνόφυλλο στο βράσιμο για τη μυρωδιά να μαζευτεί λιγάκι. λόγο ότι δεν είχα δάφνη (τη σιχαίνομαι) έβαλα ένα φύλλο φασκόμηλο, μια χαρά ήταν!
Liverpool89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Παιδες τι μου προτεινετε να ανω γι το Σαββατο να φαω? Ελεγα κοτοπουλο αλλα χτες και σημερα μονο κοτοπουλο ετρωγα και δεν λεει... Μου ηρθε να κανω μπαμπουνοφασουλα τι λετε...
Liverpool89 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Αυτη την στιγμη μακαρονια και στην καταψυξη μπιφτεκια... λλα σκεφτομαι να παω και σουπερ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις