Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κρεμα γαλακτος πρεπει να ειχε ενα πιατο ολο κι ολο απ αυτα που ειδες.

 

για την υπερβολη που λες δεν καταλαβενω. ειναι τελειως απλα φαγητα με ευκολα υλικα. καποια βεβαια ειναι πολυ παλια οποτε δεν εχουν καλη εμφανιση, και αλλα ειναι τοσο απλα που δεν μπορεις να κανεις τπτ για την εμφανιση τους οπως το σπανακορυζο.

 

τωρα για τα αρνητικα που λες για καθε φωτογραφια, αν θες δωσε μου κανα χιντ μεσω πμ μην σπαμαρουμε εδω.

Ρε συ, δε λέω πως δε μου άρεσαν αισθητικά οι φωτο σου, λέω πως δε μου άρεσε ο τρόπος που έκανες μερικά πράγματα, δηλαδή το σπανακόριζο δεν είχε τίποτα αισθητικά λάθος, και να είχε δε θα μπορούσα να το κρίνω άλλωστε, αλλά είχε κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν όπως ήταν μαγειρεμένα. Νταξ τώρα δε θυμάμαι για το σπανακόριζο συγκεκριμένα αλλά πάρε ένα παράδειγμα:

 

Τα μακαρόνια σου. Ξέρεις γιατί τα διάφορα μακαρόνια έχουν περίεργα σχήματα; Πέννες ριγάτες, φαρφάλε, στριφογυριστά μακαρόνια κλπ; Για να κρατάνε όσο πιο πολύ σάλτσα μπορούν. Όταν το μακαρόνι δε πρέπει να κρατάει σάλτσα, δε χρειάζεται να τη βάλεις. Εσύ δεν ανακατεύεις καθόλου τα μακαρόνια με τη σάλτσα, δε λέω, γούστα είναι αυτά και αν δε γουστάρεις καπέλο σου είναι! Όμως όταν βλέπω το λινγκουίνι να είναι κάτασπρο (σημάδι πως δεν είναι μόνο από σκληρό σίτο!!! αλλά και με μίξη αλευριού) και να μην έχει σάλτσα πάνω επειδή δε την ανακατεύεις, ε, εμένα δε μου κάθεται καλά.

 

Οι Ιταλοί πάντα ανακατεύουν τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους μέσα σε κατσαρόλες ή τηγάνια πριν τα σερβίρουν. Ο σκοπός είναι να κρατάνε τη σάλτσα, από τις πιο απλές, cacio e pepe και καρμπονάρα ως και τις πολύπλοκες με θαλασσινά, πάντα ανακατεύουν τη σάλτσα πριν μπει στο πιάτο. Σε κάποιες εξαιρέσεις, πολύ μικρές, αν δηλαδή στο σερβίρουν χωρίς να είναι ανακατεμένο, υποτίθεται πως εσύ πρέπει να το ανακατέψεις.

 

Γενικά είμαι γενικά υπερβολικός στα γούστα μου καμιά φορά και σίγουρα δεν είμαι και ο κατάλληλος κριτής, δηλαδή δεν είμαι καν μάγειρας, ο τούφας σίγουρα μπορεί να κρίνει καλύτερα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μανια με τα ανακατεμενια μακαρονια.

 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ! τα θεωρω ακατασταστα και ασχημα αισθητικα. την ωρα που τρωγονται ας ανακατευτουν, αλλα για παρουσιαση δεν το αντεχω για κανενα λογο.

 

δευτερον πολλες φωτογραφιες ειναι βγαλμενες με φλας και τα χρωματα δεν ειναι 100% οπως στην πραγματικοτητα, ειδικα με τις φαρφαλες ειναι λες και φτιαχτηκαν απο μαρμαρο κι οχι απο σιταρι.

και τα λινγκουινι ειναι απο σιμιγδαλι σκληρου σιταριου το γραφει πανω στο κουτι και δεν εχει τπτ αλλο παρα νερο. ειναι Barilla linguine genovesi

Δημοσ.

μανια με τα ανακατεμενια μακαρονια.

 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ! τα θεωρω ακατασταστα και ασχημα αισθητικα. την ωρα που τρωγονται ας ανακατευτουν, αλλα για παρουσιαση δεν το αντεχω για κανενα λογο.

 

δευτερον πολλες φωτογραφιες ειναι βγαλμενες με φλας και τα χρωματα δεν ειναι 100% οπως στην πραγματικοτητα, ειδικα με τις φαρφαλες ειναι λες και φτιαχτηκαν απο μαρμαρο κι οχι απο σιταρι.

και τα λινγκουινι ειναι απο σιμιγδαλι σκληρου σιταριου το γραφει πανω στο κουτι και δεν εχει τπτ αλλο παρα νερο. ειναι Barilla linguine genovesi

Μα αφού σου είπα, γούστο σου και καπέλο σου. Δε περιμένω να σου αρέσει, όμως τη δική μου άποψη ρώτησες και στην είπα.

Αυτό με τις φώτο κατανοητό. Τα barilla γενικά δε μου αρέσουν, όμως δε δοκίμασα τη σειρά που μου είπε ο τούφας.

Δημοσ.

κοιτα, θεωρω οτι σε ενα φαγητο δεν μετραει μονο η γευση αλλα και η εμφανιση. μπορει να μου δωσουν το καλυτερο κεικ του κοσμου και να ειναι σαν πυροβολιμενο, ε δεν θα μου κανει καλη εντυπωση. με την ιδια λογικη προσπαθω να δωσω ενα ευχαριστο αισθητικο αποτελεσμα στο πιατο και να μην μοιαζει απλως με ενα πιατο φαι που εφτιαξες στα γρηγορα για να ηρεμισεις την πεινα σου. ποσο μαλλον οταν αυτοι που θα το δουν θα το ΔΟΥΝ μονο δεν θα το φανε κιολας ωστε να το εκτιμησουν πληρως.

Δημοσ.

κοιτα, θεωρω οτι σε ενα φαγητο δεν μετραει μονο η γευση αλλα και η εμφανιση. μπορει να μου δωσουν το καλυτερο κεικ του κοσμου και να ειναι σαν πυροβολιμενο, ε δεν θα μου κανει καλη εντυπωση. με την ιδια λογικη προσπαθω να δωσω ενα ευχαριστο αισθητικο αποτελεσμα στο πιατο και να μην μοιαζει απλως με ενα πιατο φαι που εφτιαξες στα γρηγορα για να ηρεμισεις την πεινα σου. ποσο μαλλον οταν αυτοι που θα το δουν θα το ΔΟΥΝ μονο δεν θα το φανε κιολας ωστε να το εκτιμησουν πληρως.

Γούστα είναι αυτά. Εμένα δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση του. Όταν βλέπω το ωμό ελαιόλαδο να λάμπει πάνω από τα μακαρόνια, δε χαμογελάω επειδή μου αρέσει που λάμπει, αλλά επειδή ξέρω πως αυτός που το έκανε ξέρει τι κάνει.

Δημοσ.

De cecco δεν έχω βρει στην Ελλάδα, αν και δεν έχω ψάξει. Θα ψάξω για τη σειρά της Barilla. Πάντως τώρα γύρισα από ένα Ιταλικό. Δε ξέρω ρε παιδιά, ίσως να είναι η ιδέα μου αλλά τα μακαρόνια που κάνω, τα κάνω καλύτερα από οποιοδήποτε μαγαζί έχω πάει.

 

De Cecco έχει Σκλαβενίτη εγγυημένα. Και σε Carrefour νομίζω (για Αθήνα λέω)

Δημοσ.

Gkagc.jpg

 

εγω εφτιαξα "μπουρεκακια"*

 

Δεν ειχα φύλο, και χρησιμοποιησα φυλο για spring rolls που βρηκα στο γωνιακο μαγαζι. Η γεμιση ηταν πιπερια, κρεμμυδι σωταρισμενα, μετα ενα μειγμα κυμα απο χοιρινο, πρασο και μπεικο και 2 ειδη cheddar που ειχα στο ψυγειο (ενα πολυ πικαντικο/mature και ενα απαλο)

Τηγανιστηκαν για 1-2 λεπτα περιπου σε φιστικελαιο στους 185 και το ασπρο πραγμα ειναι sour cream που ειχα ανοιγμενη με πιπερι cayenne, και 3 ειδων ντοματες με αγουρελαιο μανης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*spring rolls

Δημοσ.

Gkagc.jpg

 

εγω εφτιαξα "μπουρεκακια"*

 

Δεν ειχα φύλο, και χρησιμοποιησα φυλο για spring rolls που βρηκα στο γωνιακο μαγαζι. Η γεμιση ηταν πιπερια, κρεμμυδι σωταρισμενα, μετα ενα μειγμα κυμα απο χοιρινο, πρασο και μπεικο και 2 ειδη cheddar που ειχα στο ψυγειο (ενα πολυ πικαντικο/mature και ενα απαλο)

Τηγανιστηκαν για 1-2 λεπτα περιπου σε φιστικελαιο στους 185 και το ασπρο πραγμα ειναι sour cream που ειχα ανοιγμενη με πιπερι cayenne, και 3 ειδων ντοματες με αγουρελαιο μανης.

 

Μα αυτά κάνεις και στεναχωριέμαι. Μη βάζεις bacon.

Δημοσ.

εισαι τρελλος?????????

Ρε συ, μη κάνεις σαν τους Αμερικάνους που βάζουν bacon σε όλα για να τα κάνουν πιο νόστιμα. Βάλε και δυο τόνους βούτυρο αν είναι.

 

Πρέπει να βρίσκεις τρόπους να βγάλει τη φυσική του νοστιμιά. Μη με στεναχωρείς λέμε γιατί θα βάλω τα κλάματα.

Δημοσ.

μα ειχα ηδη χοιρινο μαριναρισμενο σαν λουκανικο, εβαλα γιατι το ειχα.

 

 

Και 2 τονους βουτυρο ειναι το μυστικο της γαλικης κουζινας.

Δημοσ.

Gkagc.jpg

 

εγω εφτιαξα "μπουρεκακια"*

 

Δεν ειχα φύλο, και χρησιμοποιησα φυλο για spring rolls που βρηκα στο γωνιακο μαγαζι. Η γεμιση ηταν πιπερια, κρεμμυδι σωταρισμενα, μετα ενα μειγμα κυμα απο χοιρινο, πρασο και μπεικο και 2 ειδη cheddar που ειχα στο ψυγειο (ενα πολυ πικαντικο/mature και ενα απαλο)

Τηγανιστηκαν για 1-2 λεπτα περιπου σε φιστικελαιο στους 185 και το ασπρο πραγμα ειναι sour cream που ειχα ανοιγμενη με πιπερι cayenne, και 3 ειδων ντοματες με αγουρελαιο μανης.

 

Το ένα είδος ντομάτας (η σκουρόχρωμη) ονομάζετε kumato σωστά;

Είναι διαδεδομένη εκεί;

Δημοσ.

μα ειχα ηδη χοιρινο μαριναρισμενο σαν λουκανικο, εβαλα γιατι το ειχα.

 

Και 2 τονους βουτυρο ειναι το μυστικο της γαλικης κουζινας.

Υπερβολή! Δεν είναι πάντα έτσι. Επίσης, το βούτυρο θέλει τέχνη, αν βάλω εγώ 2 τόνους βούτυρο θα το πετάξεις το πιάτο, αν το βάλει ο μάγειρας θα το κάνει καλά και θα δίνει γεύση, δε θα δίνει μπουχτίλα. Με το bacon όμως είναι άλλο πράγμα, είναι σα να μη βάζεις καθόλου τέχνη και να περιμένεις να γίνει νόστιμο το πιάτο μόνο από τη προσθήκη bacon.

 

Bacon; Όχι ευχαριστώ! Δε θα πάρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...