Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να βάλω και γω μερικές φωτο από παλιά μου φαγητά που έκανα στο Αμέρικα;

 

Επίσης, κριθαράκι τα σπάει!

 

χώσε και εσυ μάγκα μου.

 

 

its a cooking thread.

 

μια εικόνα χιλιες λεξεις (και σάλια)

 

περιγραφές και τέτοια είναι αυτονόητα.

ακόμα και τα recipes η τριξ

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=GYlpbbzfvZ8

 

 

ρε μάγκες τι κακό έχει το truffle oil και τα πήρανε τόσο άσχημα αυτοί;

στο 25;20 ξεκινάει η κουβέντα.

λέιι πως φτιάχνεται από κάτι άλλο αλλά δεν μπορώ να το πιάσω ώστε να το googlarw.

 

 

μπιλικωστα εσυ που έκανες και αμέρικα για ενημέρωσε.

Δημοσ.

Do you know that truffle oils are made by perfumists that have no white truffles in them?

 

Αυτό λέει. Δεν λέει από τι συγκεκριμένα, απλά ότι είναι συνθετικό.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=GYlpbbzfvZ8

 

 

ρε μάγκες τι κακό έχει το truffle oil και τα πήρανε τόσο άσχημα αυτοί;

στο 25;20 ξεκινάει η κουβέντα.

λέιι πως φτιάχνεται από κάτι άλλο αλλά δεν μπορώ να το πιάσω ώστε να το googlarw.

 

 

μπιλικωστα εσυ που έκανες και αμέρικα για ενημέρωσε.

Το truffle oil δεν έρχεται από κανονική τρούφα, έρχεται από από την απομόνωση ενός συστατικού που κυριαρχεί στη μυρωδιά της τρούφας. Αυτό το συστατικό είναι παράγωγο του πετρελαίου αλλά δε θυμάμαι ώστε να σου πω, αν ψάξεις στο νετ θα το βρεις.

 

Δε βασίζεται τόσο στη γεύση όσο στη μυρωδιά, που πραγματικά είναι πολύπλοκη, όχι βέβαια σαν την τρούφα, και δεν είναι τόσο άσχημη όσο ισχυρίζονται αυτοί, αλλά είναι άσχημη και στη κουζίνα δε σηκώνει να έχεις κάτι που βρωμάει (εκτός από κάτι απίστευτα τυράκια) αλλά είναι σαν να κλειδώνει τη μύτη σου από το να μυρίσεις άλλα πράγματα. Όχι πως είναι overpowering όπως λέει ο ένας από αυτούς, αλλά επειδή είναι σαν να την απενεργοποιεί.

 

Είναι ένα λάθος που απλά υπάρχει επειδή μερικοί το αγοράζουν για να το παίξουν ιστορία πως ξέρουν να τρώνε. Τη πρώτη φορά που το είδα το αγόρασα επειδή δεν ήξερα. Όταν κατάλαβα το λάθος μου το έψαξα και είδα πως πολλοί το βρίζουν.

 

Γενικά δοκίμασε και αυτό και την τρούφα - υπάρχουν πολλά είδη, δοκίμασε όποιο βρεις - και βγάλε συμπεράσματα.

 

Το βρήκα, 2,4-Dithiapentane. Είναι στο blog ενός τύπου που γουστάρω πολύ! Τώρα που το σκέφτομαι, χάρη στο truffle oil τον βρήκα, εκεί που έψαχνα στο google με φράσεις όπως "truffle oil tastes bad" και τον ανακάλυψα και έχει πολύ ωραία πράγματα, που δυστυχώς συνοδεύονται πολλές φορές από Αμερικανίλα.

 

http://www.seriouseats.com/2011/04/rant-enough-with-the-truffle-oil-already.html

 

Άκυρο, δε τον βρήκα χάρη στο truffle oil, ήταν άλλος εκείνος, απλά ο kenji το έβαλε αρκετά αργότερα. Αλλά δε μπορώ να θυμηθώ ποιος ήταν ο άλλος.

Δημοσ.

για μενα η πιο αποτυχημενη συνθετικη μυρωδια απ ολες ειναι το αμαρετο/αμυδγαλο, οχι οτι οι υπολοιπες πανε πισω, αλλα αυτη την θεωρω κατι αναμεσα σε λαδι μηχανης και μποχα. επισης εντελως συνθετικη ε; μια φορα στο εργαστηριο να μου ερχεται αυτη η μυρωδια, ρε γμτ να λεω φανταζομαι μυρωδιες; τελικα ρωτησα, ηταν ενδιαμεσο μοριο που σχηματιζοταν καποια στιγμη. τουλαχιστον δεν ειμαι τρελη :-D

Δημοσ.

βασικά έχω φάει μερικά φαγητά σε εστιατόρια με λάδι τρούφας και i kidna liked it αλλά ηταν αρκετά overpowering και πολλές φορές άλλαζε τελείως ολο το φαγητό.

το ένα ήταν σε καρπάτσιο μοσχαριου και το άλλο σε σπαλομπριζόλα.

 

τρούφα κανονική δεν έχει τύχει να φάω ακόμα!

Δημοσ.

H τρουφα εχει παντως απαλη γευση οταν ειναι σε μετρο και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δυνατη οταν ειναι πολυ. Ειναι σαν το αλατι για μενα, λιγο εκει που πρεπει και γαμαει, πολυ και το γαμησες.

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt1031288/

Πλάκα είχε.

 

Βρήκα τρούφα σε μερικά ντελί αλλά δε πήρα ακόμα. Πρώτα αυγοτάραχο τρικαλινός, 32 ευρώ. Σε λίγο θα φύγει το μηνιάτικο. Ευτυχώς αυτόν και τον άλλο μήνα θα μένω με τη μάνα μου.

 

Όταν μετακομίσω θα τρώω χορταράκι σαν τις αγελάδες.

Δημοσ.

τελικα τις ειδες τις φωτογραφιες η τζαμπα τις εβαλα;

Ναι τις είδα, αλλά ρε συ, δε μου άρεσαν. Ήταν λίγο της υπερβολής. Δε λέω! σίγουρα θα ήταν πιο νόστιμα απ' όσο φαίνονταν.

 

Αν θες θα σχολιάσω τα αρνητικά που νομίζω πως έχει η κάθε φωτο. Ξέρεις, όχι για να στην πω (πραγματικά όχι για να στην πω!!!!!) αλλά ξέρεις, κουβέντα να γίνεται. Που ξέρεις, μπορεί να βλέπω πράγματα που δεν ισχύουν.

 

Ρε συ, να σε πω, τη κρέμα γάλακτος και γενικά τις άσπρες σάλτσες, ξέχνα τα για λίγο, δοκίμασε άλλα πράγματα, θα δεις, είναι υπερ-εκτιμημένο εργαλείο. Κάνει για 2-3 πιάτα αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

κρεμα γαλακτος πρεπει να ειχε ενα πιατο ολο κι ολο απ αυτα που ειδες.

 

για την υπερβολη που λες δεν καταλαβενω. ειναι τελειως απλα φαγητα με ευκολα υλικα. καποια βεβαια ειναι πολυ παλια οποτε δεν εχουν καλη εμφανιση, και αλλα ειναι τοσο απλα που δεν μπορεις να κανεις τπτ για την εμφανιση τους οπως το σπανακορυζο.

 

τωρα για τα αρνητικα που λες για καθε φωτογραφια, αν θες δωσε μου κανα χιντ μεσω πμ μην σπαμαρουμε εδω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...