laskos0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Χαίρεται, Υλικα : 2 υπολογιστές , ασύρματο adsl modem-router LINKSYS (αυτό που δίνει η FORTHNET sto Adsl-in-a-box-lus),2 usb 802.11bg adaptors(1 σε καθε Η/Υ) Στόχος : να κάνω δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών αυτών (κσι δευτερευόντως να μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κάθε Η/Υ χωρίς να είναι ανοικτός και ο άλλος) Λοιπόν θα χαρώ να ακούσω καταρχήν αν είναι εφικρό αυτό που ζητάω, και κατα δεύτερον ρυθμίσεις και οδηγίες πώς θα το κατορθώσω... Ευχαριστω προκαταβολικά
tsakonas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2006 ginetai arketa apla, me ena search edw mesa the evriskes para polla themata. katarxas afou sindeseis to linksys me thn dsl apo kei kai pera einai eukolo.fantazomai oti to xeis kanei hdh to setup gia na xeis internet, dld to username kai to pass pou sou dwsan apthn forthnet klp......... ta 2 pc exoun epanw usb wireless kai logika sinodevontai apo ena cd me ena programma diaxeirisis tou wireless .....afou kaneis egkatastasi kai afto tote menei polu apla na beis sto idio workgroup me to allo pc . to linksys pou exeis diamoirazei to internet sta 2 pc aneksarthta opote dont worry den xreiazetai kapoio pc nanai anoixto.
kage Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 k to guide gia sthsimo tou linksys yparxei k sto adslgr.com
laskos0 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2006 παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Βασικά ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεση μου (οτε γαρ....) , αλλά θα ανατρέξω και στον οδηγό του adslgr να δω τι παίζει..Θα επανέρθω αν χρειαστεί.
laskos0 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Χαίρεται ξανά..Αυτή τη φορά έχω καταφέρει να πετύχω το δίκτυο αλλά έχω το εξής πρόβλημα...ο ένας usb adaptor δε μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο παρά μόνο με τον εξής τρόπο: Κάνω κατάργηση του και μετά επανεγκατάσταση του (αυτόματη)...Τότε ανιχνεύει το δίκτυο και μπορεί να συνδεθεί σε αυτό..Αν κάνω restart τον Η/Υ τότε δεν μπορεί να το βρει και αναγκάζομαι να κάνω κατάργηση του και ξανά εγκατάσταση του..Τότε πάλι όλα καλά... Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα για αυτό το πρόβλημα;
laskos0 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 usb adaptor =usb wifi karta? Ναι...Αυτό είναι.Για την ακρίβεια :"802.11 b + g USB adaptor"
laskos0 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2006 usb adaptor =usb wifi karta? Ναι...Αυτό είναι.Για την ακρίβεια :"802.11 b + g USB adaptor"
laskos0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Λοιπόν συνεχίζω την ιστορία μου!!! Είμαστε στο σημείο όπου όλα λειτουργούσαν κανονικά και είοχα τόσο δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών όσο και ξεχωριστή ADSL σύνδεση για καθένα από τους 2 υπολογιστές... Κάποια στιγμή διαπίστωσα την ύπαρξη και τρίτου ατόμου στην παρέα οπότε αναγκάστηκα να ενεργοποιήσω συστήματα ασφαλείας στον router..έτσι έβαλα να υπάρχει preshared key για τη σύνδεση και ενεργοποίησα επίσης και mac folter ώστε να μπαίνουν μόνο οι υπολογιστές που ήθελα στο δίκτυο αυτο... Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι δεν έχω δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών..Αν και είναι και οι δυο συνδεδεμένοι κανονικά εν τούτοις δε μπορεί να αναγνωρίσει ο υπολογιστής ούτε το workgroup που βρίσκεται ο άλλος υπολογιστής...Δηλαδή φτου και από την αρχή...... Αν κάποιος γνώριζε περίπου τι χρειάζεται να κάνω ώστε να ξαναλειτουργήσε ιτο δίκτυο μεταξύ των υπολογιστών θα του ήμουν ευγνώμων..Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.