Προς το περιεχόμενο

Τη βοήθεια σας για την επιλογή τηλεφωνικού κέντρου

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την επιλογή ενός τηλεφωνικού κέντρου για το σπίτι μου. Προς το παρόν υπάρχει εγκατεστημένο ένα αρκετά παλιό Siemens το οποίο είχε πάντοτε προβλήματα και δεν δούλεψε ποτέ σωστά. Σκέφτομαι λοιπόν να το αντικαταστήσω με κάτι φτηνό και αξιόπιστο. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Panasonic. Ισχύουν? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο που να αξίζει τον κόπο?

Απαιτήσεις πολλές δεν έχω. Θέλω να είναι isdn, να υποστηρίζει 6-7 τηλέφωνα (ορισμένα ασύρματα) και να μπορεί κανείς να μεταφέρει γραμμές απο το ένα στο άλλο. Επίσης στο σπίτι υπάρχει και ένα fax οπότε θα ήταν καλό να μπορούσε να το αναγνωρίσει και αυτό.

Είμαι λίγο πολύ άσχετος με το θέμα αλλά θέλω να ασχοληθώ προσωπικά γιατί πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη σε "μαστόρους" που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν. Ταλαιπωρούμαι εδώ και καιρό πιστεύοντας τις υποσχέσεις του καθένα που ενώ δεν ξέρει επεμβαίνει χειροτερεύοντας τα πράματα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Προσωπικά πιστέυω ότι δεν έχει σημασία αν το Τ/Κ που θα αγοράσεις είναι Panasonic, Samsung, Siemens, Nec, Alcatel, Philips (μην πάρεις philips)...

Σημασία έχει η εταιρία που θα επιλέξεις να είναι σοβαρή με ικανούς τεχνικούς. Η κάθε εταιρία έχει διαφορετικές μάρκες κ όλοι υποστηρίζουν ότι το δικό τους υλικό είναι καλύτερο από τα άλλα.

Σαν τεχνικός άκουγα συχνά την φράση "είχε πάντοτε προβλήματα και δεν δούλεψε ποτέ σωστά". Ελάχιστες φορές το υλικό είχε πρόβλημα. Τις περισσότερες ο πελάτης δεν ήξερε την λειτουργία του κέντρου, είτε γιατί ο εγκαταστάτης το έβαλε νύχτα και εξαφανίστηκε είτε γιατί ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Φτηνό δεν ξέρω τι εννοείς, όμως φτηνό κέντρο δεν υπάρχει (γνώμη μου πάντα).

Αν βρεις έναν άνθρωπο να καταλάβει τις ανάγκες σου, να παραμετροποιήσει σωστά το μηχανάκι και να σου εξηγήσει την λειτουργία του θα είσαι ok.

Δημοσ.

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα μου τώρα. Ο τύπος που το εγκατέστησε δεν ξέρει να το προγραμματίσει και ποτέ δεν μου έδωσε manual για να το δοκιμάσω εγώ. Ώς τώρα δεν έχω καταφέρει να βρώ κάποιον άνθρωπο που να γνωρίζει απο Τ/Κ Siemens και να με βοηθήσει με αποτέλεσμα όποιος έρχεται και προσπαθεί να χειροτερεύει τα πράγματα παρά να τα βελτιώνει.

Δημοσ.

Το κέντρο είναι το Euroset line 8i. Το κεντρικό τηλέφωνο είναι το Euroset 822ST.

Αν μπορείς να βοηθήσεις κάπως (έστω αν ξέρεις που μπορώ να βρώ κάποιο manual) θα σου ήμουν ευγνώμων.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πάρα πολύ εύκολη παραμετροποίηση αλλά και υποστήριξη έχει το Auerswald (Commander Basic) που έχω εδώ και 3 χρόνια. Το πήρα από τον ΟΤΕ με κόστος γύρω στα 1700 ευρώ, (κέντρο, 1 κονσόλα, 2 ψηφιακές συσκευές δικές του). Ο ΟΤΕ ήθελε +30% για την εγκατάσταση. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω μόνος μου. Η εγκατάσταση των γραμμών είναι πάρα πολυ εύκολη και την καταλαβαίνεις και μόνος σου χωρίς καν το manual. Ο προγραμματισμός του είναι εξίσου εύκολος αφού γίνετε από τα προγράμματα που το συνοδεύουν (από windows). Τα καλύτερα όμως είναι :

1. Όποτε χρειάστηκα υποστήριξη από την αντιπροσωπεία στην Θεσαλλονίκη, την είχα αμέσως, χωρίς κόστος και χωρίς διαδικασίες όπως ποιός είμαι, πότε το πήρα, γιατί δεν έκανα εγκατάσταση από αυτούς κτλ. Μόνο το τηλέφωνό μου για να μπουν στο κέντρο.

2. Αυτά που άλλες εταιρείες τα δίνουν με χρέωση, το Auerswald τα κάνει από μόνο του. Δηλαδή, software για καταγραφή κλήσεων και χρεώσεων και το κολπάκι για το "πατήστε 1, πατήστε 2, πατήστε 3".

3. Έχει ότι δυνατότητα μπορείς να φανταστείς (αυτόματα updates, χρεώσεις, αναμονές, redirects σε εσωτερικα+εξωτερικά) και την βρίσκεις άμεσα, χωρίς να ψάχνεις σε manual και τεχνικούς.

Γενικά είμαι 100% ευχαριστημένος από αυτό το κέντρο. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο ακριβό σε σχέση με το όνομά του που δεν το ήξερα, αλλά ήταν το μοναδικό σε αυτή την τιμή που μου πρόσφερε ότι ήθελα, στο βασικό του πακέτο.

Από εκεί και πέρα έχει και τα extra του για πηγές εισόδου στην αναμονή, κινητά, δικά του ασύρματα κτλ.

Δεν ξέρω πιο είναι το bugdet σου αλλά αν όντως χρειάζεσε ένα τηλεφωνικό κέντρο, νομίζω πως θα σου λύσει τα χέρια.

Υπάρχουν βέβαια και οι μικρότερες εκδόσεις του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...