Προς το περιεχόμενο

Μνήμη για φορητό. Ποιά?

thapostol13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω 1 sodimm 1Gb DDR2 533Mhz και λέω να κάνω ένα γκάλοπ από εντυπώσεις αλλά και επιδόσεις που ίσως κάποιοι έχουν παρατηρήσει... (αν και συνήθως είναι το τελευταίο που κοιτάει κάποιος :( )

Οι μνήμες του γκάλοπ είναι αυτές που θα δείτε στην σελίδα που παραθέτω:

http://www.eshop.gr/search_per.phtml?category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&category2=SO%20DIMM%20DDR2&title=1024MB

Συνοπτικά:

1) TWINMOS SO-DIMM 1024MB PC2-4200 (533MHZ)

2) CORSAIR SO-DIMM VS1GSDS533D2 1024MB DDR2 533MHz

3) OCZ PC2-4200 1024MB VALUE SERIES 200PIN SODIMM

Παίζει και αντίστοιχη μνήμη από την Geil, αλλά και Kingston. Όλες έχουν lifetime warranty.

Τι λέτε λοιπόν?

Δημοσ.

λοιπον απο προσωπικη εμπειρια η αγορα μνημης για φορητο ειναι πολλες φορες υπευθυνη για απωλεια πολλων ευρω απο το πορτοφολι μας.εξηγουμε...

η καλυτερη αγορα ειναι η kingston οχι γιατι απλα εχει τη κορυφαια ποιοτητα αλλα γιατι απλα την αναγνωριζουν ολες οι mobo laptop !!! ακολουθουν corsair twinmos και αλλες....αλλα επαναλαμβανω η καλυτερη κινηση που μπορεισ να κανεις ειναι να πας σε καποιο μαγαζι που αναλαμβανει να σου τοποθετησει τις μνημες ο τεχνικος οχι γιατι ειναι κατι δυσκολο (αν και στη δικη μου περιπτωση fs amilo m1451g centrino760 2gbram χρειαζετε ολοκληρη ιστορια για να τον ανοιξεις) αλλα γιατι πολυ απλα αν δεν σου αναγνωριζει τις μνημες η mobo δεν χανεις τπτ και δοκιμαζεις αλλη μαρκα.αν ομως αγορασεις μονο σου τις μνημες κανεις και τη τοποθετηση και πας να ανοιξεις το λαπτοπ και δεν βρισκει μνημες μολις εχασες τα λεφτα σου γιατι οι μνημες δεν αλλαζονται.

αυτα ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Τhx. Καλά δεν το συζητάω ότι το καλύτερο είναι να πας σε μαγαζί απευθείας για την αλλαγή. Είσαι 100% σωστός σε αυτό που λες. Μόλις τώρα άλλαξα την μνήμη στον φορητό ενός φίλου μου και ευτυχώς χωρίς πρόβλημα την αναγνώρισε (kingston βλέπεις...).

Θα δω τι θα κάνω μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Δημοσ.

Για να μην ψάχνεις και σου λένε και "διάφορα" στα καταστήματα

τουλάχιστον πήγαινε προετοιμασμένος.

Ψάξε εδώ

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/mfrmod.asp?root=us&LinkBack=http://www.kingston.com

Βάζοντας το μοντέλο του φορητού σου και θα σου βγαλει απευθείας τα συμβατά part number μνημών.

Δημοσ.

etheo

Το περιέργο είναι πως τα s/n των μνημών που αναφέρει στο link που μας έδωσες δε μπορώ να τα βρώ πουθενά στην Ελλάδα.

Υπάρχει περίπτωση να έρχονται με διαφορετικούς σειριακούς?

Δημοσ.

όχι. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα έψαξα το μοντέλο ze5440EA Pavillion HP.

Μου έβγαλε ότι τα συμβατά part numbers μνημών είναι οι KTC-P2800/256 και KTC-P2800/512.Το φορητό έχει 2 θέσεις για μνήμες και max memory support το 1 GB δλδ (2x512)

Πας σε κάποιο κατάστημα με υπολογιστές και ζητάς αυτα τα part numbers και απλά λες ότι είναι Kingston.

Αυτοί στάνταρ θα μπορέσουνε να σου παραγγείλουνε και φυσικά έτσι τους βοηθάς για να μην ψάξουνε αυτοί.

Επίσημοι εισαγωγείς στην Ελλάδα για Kingston είναι η enet και ή oktabit αν θυμάμαι καλά,οπότε σε οποιο καταστημα πας που συνεργάζεται με τις παραπάνω εταιρείες , θα σε εξυπηρετήσει.

Δημοσ.

Όχι δεν χάνεται καμία εγγύηση αρκεί να υπάρχει ξεχωριστή θήκη για μνήμη η οποία να ανοίγει από τη βάση του φορητού. Νομίζω αυτό ισχύει για μνήμες, σκληρούς δίσκους και επεξεργαστες (ίσως). Αυτό μου είχαν πει στο μαγαζί που αγόρασα τον φορητό.

Δημοσ.

thapostol13 όλα τα φορητά δεν παίρνουνε τις μνήμες απο την κάτω μεριά.

Άλλα κατω απο keyboard ή οπουδήποτε αλλού.

Για το ερώτημα του φίλου πάντως αυτο που ξέρω είναι ότι αν το πας και δούνε εγκατεστημένη μνήμη άλλου κατασκευαστή, απλά την αφαιρούνε και ελέγχουνε το υπόλοιπο μηχάνημα. Για σκληρούς δίσκους και επεξεργαστές χάνεις την εγγύηση σου.

Δημοσ.

Ναι για επεξεργαστή μάλλον :) την χάνεις. Για μνήμη αν μπορείς να την αλλάξεις χωρίς να ανοίξεις ολόκληρο τον φορητό, αν έχει δηλαδή ξεχωριστό bay τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο μου είπαν ότι ισχύει και για σκληρό δισκο. Τουλάχιστον στο δικό μου φορητό έχει ξεχωριστά bay και για τα δύο.

Το καλύτερο σε κάθε περίπτωση αν είσαι μέσα στην εγγύηση είναι να πας στο μαγαζί από όπου αγοράστηκε ο φορητός και να κάνεις εκεί ότι αλλαγή θέλεις. Αν τώρα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μία επικοινωνία με το service της εκάστοτε εταιρείας μπορεί να δώσει λύσεις. Επίσης στα site των εταιρειών μπορεί να βρεθούν διευκρινίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...