Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να θυμάται κανείς πως μπαίνει η άνω τελεία στο word.

Ξέρω τους δύο κλασικούς τρόπους (1) menu insert -> symbol και (2) alt + 0183. |.·.·.·.|

(Word ερώτηση) Πώς μπαίνει η άνω τελεία? Ξέρω τον δύσκολο τρόπο. Υπάρχει εύκολος? Sorry που πόσταρα σε λάθος φόρουμ αλλά στην κατηγορία software δεν μου το δημοσιεύει...

Δημοσ.

Η "πραγματική" άνω τελεία (·) μπαίνει αν έχεις εγκαταστήσει το πολυτονικό πληκτρολόγιο, με τον συνδυασμό πλήκτρων Alt (δεξιό)+Shift+]. Πρέπει βέβαια να την υποστηρίζει και η γραμματοσειρά. Π.χ. η πολύ κοινή Times New Roman την υποστηρίζει.

Ο άλλος τρόπος, αν δεν έχεις εγκαταστήσει το πολυτονικό πληκτρολόγιο, είναι (στο Word πάντα) να γράψεις 0387 και αμέσως μετά να πατήσεις Alt (αριστερό)+Χ

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

@ accipio

Ά ρε φίλε τι μου θύμησες…

Ψάχνοντας στο insomnia να βρω πως μπαίνει εύκολα η άνω τελεία στο word πέφτω πάνω σε μια απάντησή σου

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=151703

και βλέποντας αυτό που γράφοντας το 0387 και αμέσως μετά να πατήσεις Alt (αριστερό)+Χ παθαίνω πλάκα

τι μου θύμησες φίλε μου… κάποτε (το 1991) όταν ακόμα πολέμαγαμε με το DOS θυμάμαι που μου είχε πει ένα φιλαράκι ότι για να «κρύβω» τα αρχεία μου ένας τρόπος είναι στο directory να βάζω το όνομα κανονικά αλλά στο τέλος να βάζω ένα κενό που όμως για να μπει έπρεπε να το βάλεις με αυτόν τον τρόπο που γραφείς. Δεν θυμάμαι τον αριθμό του κενού ποιο ήταν αλλά είχε επιτυχία.

Δεν ξέρω αν σου ακούγονται παράξενα αυτά που σου γράφω και κατά πόσο είχες σχέση με εκείνη την εποχή αλλά από την απάντησή σου μάλλον το κατέχεις το θέμα

Φιλικά Δημήτρης

Δημοσ.

Σχετικοασχετο.

Πως βαζουμε διαλυτικα με τονο ´η χωρις, χωρις να πρεπει να πατησουμε caps lock πριν (γιατι μας βγαζει το αντιθετο case λογω shift);

Δημοσ.
Shift+w και μετά το φωνήεν -> διαλυτικά με τόνο.

Shift+; και μετά το φωνήεν -> διαλυτικά χωρίς τόνο.

Το πρώτο μπορεί να αντικατασταθεί από το Alt+;. Έτσι, έχεις να θυμάσαι ένα μόνο πλήκτρο για τους συνδυασμούς!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
@ accipio

τι μου θύμησες φίλε μου… κάποτε (το 1991) όταν ακόμα πολέμαγαμε με το DOS θυμάμαι που μου είχε πει ένα φιλαράκι ότι για να «κρύβω» τα αρχεία μου ένας τρόπος είναι στο directory να βάζω το όνομα κανονικά αλλά στο τέλος να βάζω ένα κενό που όμως για να μπει έπρεπε να το βάλεις με αυτόν τον τρόπο που γραφείς. Δεν θυμάμαι τον αριθμό του κενού ποιο ήταν αλλά είχε επιτυχία.

Τι μου θύμισες κι εσύ τώρα... Ο συνδυασμός ήταν Alt+0255. :-)

• 1 μήνα μετά...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Ακόμα χρησιμοποιώ το Alt+253 στα forum για να γράψω τα τετραγωνικά μέτρα (m²)

δεν το έιχα συνηδητοποιήσει ότι το Alt-0255 ήταν τόσο διαδεδομένο...

LOL

• 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...