CHRIS_MALL Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος τις προυποθέσεις για να πάρει ένας προπτυχιακός φοιτητής υποτροφία;; Εννοώ για να πάρει κάποιος πχ. υποτροφία για το 2ο έτος σπουδών του πρέπει να έχει περάσει πχ. όλα τα μαθήματα του έτους και να έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο;; Παρακαλώ ας απαντήσει μόνο κάποιος που είναι 100% σίγουρος ή έχει πάρει υποτροφία.
streetfighter Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος τις προυποθέσεις για να πάρει ένας προπτυχιακός φοιτητής υποτροφία;; Εννοώ για να πάρει κάποιος πχ. υποτροφία για το 2ο έτος σπουδών του πρέπει να έχει περάσει πχ. όλα τα μαθήματα του έτους και να έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο;; Παρακαλώ ας απαντήσει μόνο κάποιος που είναι 100% σίγουρος ή έχει πάρει υποτροφία. Μιας και άνοιξες τέτοιο θέμα. Είναι μερικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ στα οποία παίζονται τρελές πουστιές με τις υποτροφίες. Έχω δει περιπτώσεις με τα ίδια μου τα μάτια άτομα τα οποία είχαν το μεγαλύτερο μέσο όρο τελικά να μην παίρνουν την υποτροφία επειδή κάποιος έξυπνος Ελληναράς είχε conne και την πήρε με πουστιά. Να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τέτοια κομματόσκυλα.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Γκρρρ ... αυτό με το παράδειγμα με το 2ετή , κάπως με ανατρίχιασε μόλις το διάβασα. Δυστυχώς , οι προπτυχιακές υποτροφίες δίνονται σε όσους έχουν τα πίτσι-πίτσι με τη Γραμματεία και τον πρόεδρο. Δλδ , εκεί που έχεις περάσει όλα τα μαθήματα , περιμένεις να βγει ανακοίνωση για τις υποτροφίες και εκεί που πας να ρωτήσεις τελικά το τι στο δι@τανο γίνεται με τις υποτροφίες ... σου λέει: "H ημερομηνία υποβολής της αίτησης για προπτυχιακή υποτροφία έληξε !!" Λες και δεν υπάρχουν computer να δουν ποιος βγάζει το μεγαλύτερο βαθμό με περασμένα τα μαθήματά του και να του χορηγήσουν άμεσα την υποτροφία που δικαιούται... λες και αν την δώσεις σε κανένα χωρίς να κάνει αίτηση θα είναι άδικο. Αντε μωρέ με τη γραφειοκρατία τους και την αναξιοκρατία που τους διακατέχει όλους εκεί μέσα... Άντε μην συνεχίσω ... ** Το καλύτερο είναι να έχεις στην πρίζα την Γραμματεία αν είσαι απο τους πρώτους και έχεις τα κριτήρια να πάρεις την προπτυχιακή σου υποτροφία. Να είσαι όποτε είναι ανοιχτή και να την ρωτάς για τις ημερομηνίες , τα κριτήρια κτλ. , ποτέ μην αμελήσεις κάτι που το θες. Διότι όπως είπε πολύ σωστά και ο προηγούμενος , όλο και κάποιο κομματόσκυλο θα στη φάει... Να τους έχεις όλους στη πρίζα!!! Αυτή είναι η συμβουλή μου
insomniaK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Στο προπτυχιακό για να πάρεις την ετήσια υποτροφία, πρέπει να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα που αντιστοιχούν στο έτος, να έχεις το μεγαλύτερο μέσο όρο απο όλους αυτούς που έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους και τέλος να είσαι σε φρικτή οικονομική κατάσταση, είναι γελοία χαμηλά το ποσό που που πρέπει να έχει δηλωθεί από εσένα και τους γονείς σου στην εφορία. Αλλιώς αν πληρείς αυτά τα 3 και έχεις κάνει αίτηση στη γραμματεία, τον επόμενο σεπτεμβρη με το καλό, θα σου έρθει μία επιταγή στη γραμματεία, από όπου και θα την παραλάβεις. Αν τώρα το δηλωθέν πόσο στην εφορία κριθεί υψηλό, θα έχεις την τιμή να λάβεις μία επιστολή από την/τον υπουργό παιδείας που θα εξυμνεί το κατόρθωμα σου και θα σε παρουσιάζει ως παράδειγμα για την κοινωνία μας (κωλόφαρδε).
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Αυτό το 2ο με τον υπουργό δεν το ήξερα. Σου δίνουν τίποτα εκτός απο τα ψευδο-συγχαρητήρια τους?
insomniaK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Αν πάρεις λεφτά, δεν πέρνεις επιστολή, αλλά μια βεβαιώση από κάποια γραμματεία ότι πήρες υποτροφία. Αν δεν πάρεις λεφτά, σου έρχεται η επιστολή. (Και αν λεχεις την απορία, ναι είμαι από τους λαλάκες που είχα πάρει επιστολή)
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Eσυ πήρες επιστολή , συμπληρώνοντας όλα τα κριτήρια εκτός απο το οικονομικό ζήτημα? με τι βαθμό αν επιτρέπεται σου έδωσαν την υποτροφία? κ σε τι έτος?
insomniaK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Ο μέσος όρος του 3ου έτους ήταν λίγο πάνω από 8. Το βασικό σε αυτήν την υποτροφία, είναι να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα, αφού ουσιαστικά συναγωνίζεσαι τους άλλους 100-200 που μπήκατε την ίδια χρονιά.
apoikos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Λοιπόν, υπάρχουν δύο βασικά είδη υποτροφιών: οι υποτροφίες του ΙΚΥ (ίδρυμα κρατικών υποτροφιών) και διάφορες άλλες υποτροφίες τρίτων ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων. Οι υποτροφίες του ΙΚΥ απονέμονται στους φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: Έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους τους Βρίσκονται στην πρώτη 3άδα (τουλάχιστον στη σχολή μου - Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ) Έχουν εισόδημα (δικό τους ή της οικογένειας) κάτω από κάποιο ποσό. Το 2001 νομίζω ότι το ποσό αυτό ήταν 18 εκατομμύρια, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Αν υπερβαίνεις το ποσό αυτό, παίρνεις το χαρτί, αλλά όχι τα λεφτά, όπως είπε και ο InsomniaK. Οι υποτροφίες αυτές είναι ύψους περίπου 1100 ευρώ και ο πρώτος παίρνει έξτρα ένα χρηματικό βραβείο για αγορά βιβλίων (300κάτι ευρώ αν θυμάμαι καλά, πάει καιρός από τότε :-P ). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υποτροφίες αυτές (τουλάχιστον στο ΕΜΠ) αποδίδονται αυτόματα, σε ειδοποιεί δηλαδή η γραμματεία της σχολής σου. Οι υπόλοιπες υποτροφίες (τρίτων ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων) έχουν η κάθε μία τις δικές τους προϋποθέσεις. Υπάρχουν κληροδοτήματα με «γεωγραφικές» προϋποθέσεις, που απευθύνονται δηλαδή σε φοιτητές με συγκεκριμένη καταγωγή, άλλα που σχετίζονται με τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα κλπ. Γενικά γι' αυτού του είδους τις υποτροφίες πρέπει να ψαχτείς πολύ, γιατί είναι πολλές και σχετικά άγνωστες, ενώ κανείς δε θα σε ειδοποιήσει ότι δικαιούσαι κάποια από αυτές.
Draculina Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Για το ΙΚΥ ο apoikos είναι ο ποιο σωστός...Στη δικιά μου σχολή (ΑΠΘ πολυτεχνείο) αφου γίνουν οι αιτήσεις έρχεται κατευθείαν στο σπίτι σου η επιταγή του ΙΚΥ η οποία εξαργυρώνεται απτην τράπεζα Ελλάδος. Το ποσό ξεπερνά τα 1100 ευρω, αλλά πλέον έχουν γίνει περικοπές...Σε μας παίρναν 4 άτομα, τώρα στο έτος μου (τελευταίο) 3 και στα μικρότερα έτη 2 νομίζω μόνο..Ίσως τα ποσά μειωθήκαν και αυτά... Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες σχολές, αλλά τουλ σε μας η διαδικασία όλα τα χρόνια ήταν διαφανής...Τοιχοκολλήθηκε λίστα με τα ονόματα και τις βαθμολογίες πολύ έγκαιρα σε σχέση με τις προθεσμίες, όσοι είχαν αμφιβολίες μπορούσαν να πάρουν full λίστα καταταξης απο γραμματεία...Γενικά δεν υπήρχε πρόβλημα!!
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Σε μας πρέπει να τους κυνηγάς για να σου πούνε κάτι .. μέχρι και για τη φωτοτυπία καρτέλας κάνουν γύρω στις 2 βδομάδες λες και τους είπες να σου δώσουν όλων των φοιτητών... Πάντως απ ότι έχω ακούσει , τις προπτυχιακές ΜΟΝΟ το ΙΚΥ τις αναλαμβάνει. ΌΛες οι άλλες (ιδρύματα,κλπ...) δίνουν για μεταπτυχιακά και με συγκεκριμένες προυποθέσεις...
mxpert Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους τουςΒρίσκονται στην πρώτη 3άδα (τουλάχιστον στη σχολή μου - Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ) αυτό με την τριάδα το επιβεβαιώνω και εγώ ! ισχύει και στο ΓΠΑ
Draculina Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Μάλλον είμαι απτους τυχερούς με τη γραμματεία!!CHRIS_MALL ψαξτο νασαι σίγουρος!!Δεν λεει να δικαιούσαι τα λεφτά και να στα φανε... τις προπτυχιακές ΜΟΝΟ το ΙΚΥ τις αναλαμβάνει. ΌΛες οι άλλες (ιδρύματα,κλπ...) δίνουν για μεταπτυχιακά και με συγκεκριμένες προυποθέσεις... Φίλε μου και γω έτσι νόμιζα...Έπρεπε να φτάσω στο πτυχίο και να αρχίσω να την ψάχνω με τα μεταπτυχιακά για να μπω στο νόημα!!Too late...Ρίξε CHRIS μια ματια στο www.cso.auth.gr θα βρεις πολύ πράγμα!!Θέλουν όμως τρέξιμο τα κληροδοτήματα!!Όντως έχουν προυποθέσεις αλλά κάτι μπορεί να σου ταιριάζει!!Κυκλοφορεί και 1 βιβλιαράκι με τα κληροδοτήματα νομίζω...
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 to link δεν το πέρασες καλα! Tέλος πάντων κάτι βρήκα με αυτά τα κληροδοτήματα που έδωσες αλλά ρε συ , τι προυποθέσεις είναι αυτές? Που να βρεθεί άτομο απ το Λεβίδι Αρκαδίας για ΑΕΙ και με καλό βαθμό? Εδώ το χωριό όλο , έχει μόνο 40 μαθητές και ο άλλος για τα μάτια του κόσμου βγήκε να δίνει 5 υποτροφίες? Καλά μη κοροιδευόμαστε κιόλας... και εξάλλου αυτή η χιλιο-χρησιμοποιημένη μηχανή αναζήτησης έχει να ενημερωθεί πόσο καιρό. Για δες σε μερικά τις ημερομηνίες λήξης υποβολής...
Draculina Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Απλά έγραψα τη διεύθυνση γι'αυτό!!Τhanks! Το φουλ λινκ: http://www.cso.auth.gr/Greek/Baseis/Ypo/Ypotrofies.gr.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.