Προς το περιεχόμενο

ASUS Motherboard Overclocking Settings

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την ASUS P5AD2 - E Premium η οποία διαθέτει έτοιμα Overclock Profiles. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το ποσοστό του Overclocking και όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα. Δύο ερωτήσεις πάνω στα Overclock Profiles:

1. Τα Overclock Profiles έχουν τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις τάσεων κτλ. ή συμφέρει το manual overclocking;

2. Τα Overclock Profiles απευθύνονται και στις μνήμες RAM ή μόνο στη CPU;

Η μητρική αυτή (όπως και πολλές άλλες της ASUS) διαθέτει επίσης και το σύστημα AI NOS το οποίο ανάλογα με το πόσο φορτωμένη είναι η CPU και για όσο είναι φορτωμένη σε ένα ελάχιστο επίπεδο που εμείς έχουμε προκαθορίσει από το BIOS κάνει overclock στο βαθμό που επίσης εμείς έχουμε καθορίσει. Άλλες δύο ερωτήσεις, τώρα πάνω στο AI NOS:

1. Είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου του γεγονότος ότι "ζορίζει" τη CPU μόνο όταν χρειάζεται, ή στην πραγματικότητα δεν είναι αποτελεσματικό και είναι προτιμότερο ένα μόνιμο overclocking;

2. Το AI NOS απευθύνεται και στις μνήμες RAM ή μόνο στη CPU;

Για τις ερωτήσεις με τον αριθμό 1 θέλω τη γνώμη σας. Για τις ερωτήσεις με τον αριθμό 2 όποιος ξέρει ας απαντήσει μιας και δε βρήκα κάτι σχετικό στο manual της κάρτας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα overclock profiles κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αρκεί να τα ρυθμίσεις στο ποσοστό % που παραμένει σταθερό το σύστημά σου (Σε CPU αναφέρονται). To AI NOS είναι παπαριά. Εγώ τουλάχιστον όταν είχα ASUS mobo με το NOS έβλεπα κολλήματα. Δεν το πετυχαίνει και πολύ καλά η ASUS το dynamic overclocking.

Ποιες μητρικές είναι καλύτερες στο dynamic overclocking; Και ποιες στο overclocking γενικότερα; Και κάτι ακόμα για τις ASUS: Δε μπορώ να κάνω overclocking στις RΑΜ αν έχω επιλέξει overclock profiles, σωστά; Πρέπει να έχω επιλέξει manual. Οπότε για να κάνω overclock και στις RAM το profile της CPU πάει περίπατο. Πρέπει να τα κάνω όλα manual και για τη CPU.

Υ.Γ. Το είχα δει και από το ASUS PC Probe ότι οι RAM δεν επηρεάζονταν από τα overclock profiles, αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Δεν ξέρω ποιές είναι καλύτερες στο dynamic overclocking. Πάντως η MSI που έχω τώρα το κάνει ικανοποιητικά.

Γίνεται να κάνεις αυτό που λές. Βάλτο πρώτα σε manual για να σε αφήσει να πειράξεις τις μνήμες και μετά βάλτο σε overclock profile. Δε θα αλλάξει τις ρυθμίσεις στις μνήμες.

• 2 μήνες μετά...

Αν δεν κάνω λάθος αύξηση μόνο των συχνοτήτων της CPU και της μνήμης και όχι ταυτόχρονα και των τάσεων τους μπορεί να κάνει το σύστημα ασταθές και να προκαλέσει βλάβες. Στο manual overclocking της κάρτας μου (θυμίζω η κάρτα μου είναι η ASUS P5AD2 - E Premium) μπορείς να ρυθμίσεις τις συχνότητες λειτουργίας της μνήμης και τις CPU και ακριβώς από κάτω εμφανίζεται μία λίστα με διάφορες τάσεις: Memory Voltage, Chipset Core Voltage κτλ. Οι τάσεις αυτές είναι ρυθμισμένες στο Auto. Η απορία μου: Αφήνοντας αυτές τις τάσεις στο Auto και αλλάζοντας μόνο τις συχνότητες, δεδομένου του manual overclocking, θα επιλεγούν αυτόματα οι κατάλληλες τάσεις για τις συχνότητες που επέλεξα ή πρέπει να καθορίσω εγώ τις τιμές των τάσεων. Αν κάποιος ξέρει σίγουρα τη σωστή απάντηση ας απαντήσει!

Αν δεν κάνω λάθος αύξηση μόνο των συχνοτήτων της CPU και της μνήμης και όχι ταυτόχρονα και των τάσεων τους μπορεί να κάνει το σύστημα ασταθές και να προκαλέσει βλάβες. Στο manual overclocking της κάρτας μου (θυμίζω η κάρτα μου είναι η ASUS P5AD2 - E Premium) μπορείς να ρυθμίσεις τις συχνότητες λειτουργίας της μνήμης και τις CPU και ακριβώς από κάτω εμφανίζεται μία λίστα με διάφορες τάσεις: Memory Voltage, Chipset Core Voltage κτλ. Οι τάσεις αυτές είναι ρυθμισμένες στο Auto. Η απορία μου: Αφήνοντας αυτές τις τάσεις στο Auto και αλλάζοντας μόνο τις συχνότητες, δεδομένου του manual overclocking, θα επιλεγούν αυτόματα οι κατάλληλες τάσεις για τις συχνότητες που επέλεξα ή πρέπει να καθορίσω εγώ τις τιμές των τάσεων. Αν κάποιος ξέρει σίγουρα τη σωστή απάντηση ας απαντήσει!

Αρκετά εξειδικευμένη ερώτηση για να βρω απάντηση, ε; Έψαξα και στο Google (όροι αναζήτησης: asus p5ad2-e premium overclocking) στο οποίο βρήκα ένα σωρό σελίδες, αλλά τίποτα συγκεκριμένο πάνω στην ερώτησή μου!

Χωρίς να θέλω να ενοχλήσω άλλο σε αυτό το θέμα (καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος αυτή την τεχνική λεπτομέρεια), μόνο και μόνο επειδή μου έχει κολλήσει να βρω την απάντηση αν κάποιος έχει την παραμικρή ιδέα ας μου προτείνει προς ποια κατεύθυνση να συνεχίσω το ψάξιμο. Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...